איכות תמונה נוראית!!!
שלום לכולם!
רכשתי מסך LCD חדש, בשעה טובה, ובעוד בסרטי DVD (מחובר בקומפוננט) האיכות נהדרת, ועומדת להשתפר עוד - לא נעים לומר אך בשידורי HOT האיכות זוועה. כרגע הממיר מחובר ב-SCART - לקומפוזיט לרסיבר וממנו בקומפוזיט למסך. ולהלן השאלה:
מה עלי לעשות, ומהן יכולות הממיר, כדי לשפר את התמונה?
רכשתי מסך LCD חדש, בשעה טובה, ובעוד בסרטי DVD (מחובר בקומפוננט) האיכות נהדרת, ועומדת להשתפר עוד - לא נעים לומר אך בשידורי HOT האיכות זוועה. כרגע הממיר מחובר ב-SCART - לקומפוזיט לרסיבר וממנו בקומפוזיט למסך. ולהלן השאלה:
מה עלי לעשות, ומהן יכולות הממיר, כדי לשפר את התמונה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יש אור ביציאה האופטית? ומעבר לזה, בחלק מהממירים צריך להכנס להגדרות הממיר ולהפעיל את ה-SPDIF. זה נמצא בהגדרות קול בממיר.בועזון כתב:תודה רבה, ננסה עם ה-S-VIDEO, זה הפתרון הזול ביותר, ונראה אולי נעשה HOT HD.
שאלה נוספת - לממיר יש יציאה אופטית, אך נראה שלא יוצא ממנה כלום (לאחר הגדרות ברסיבר) הייתכן?...
תודה על העזרה! הבעיה הייתה בהגדרות הממיר, ועכשיו הכל עובד כשורה.
שאלה נוספת, ממש לפני שאני הולך לקנות כבלים:
מהי צורת החיבור האופטימאלית של ממיר הוט (רגיל, לא HD), למסך, או למסך דרך הרסיבר?
אשמח לתגובה מהירה כי פיניתי זמן ללכת לקנות כבלים היום
תודה!
שאלה נוספת, ממש לפני שאני הולך לקנות כבלים:
מהי צורת החיבור האופטימאלית של ממיר הוט (רגיל, לא HD), למסך, או למסך דרך הרסיבר?
אשמח לתגובה מהירה כי פיניתי זמן ללכת לקנות כבלים היום
תודה!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זו שאלה של חיבורים זמינים ושל הרסיבר שיש לך.
בדרך כלל רסיברים הנמכרים בארץ אינם כוללים חיבור SCART כך שחיבור הממיר לרסיבר ידרוש ממך או להשקיע בטרנסקודר שיעביר את ה RGB מהממיר ל Component או לחבר ב s-video שנותן תמונה טיפה פחות טובה.
ומשם צריך גם לברר כיצד אתה מתעתד לחבר את הרסיבר למסך. אם למסך שלך אין כניסות component אז בעצם לא עשית כלום כי שוב תאלץ לבצע המרה ל RGB או לחבר ב s-video. כמו כן השאלה האם הרסיבר יודע רק למתג או שיש לו גם יכולות של עיבוד ווידאו, upscaling ו upconverting.
בדרך כלל רסיברים הנמכרים בארץ אינם כוללים חיבור SCART כך שחיבור הממיר לרסיבר ידרוש ממך או להשקיע בטרנסקודר שיעביר את ה RGB מהממיר ל Component או לחבר ב s-video שנותן תמונה טיפה פחות טובה.
ומשם צריך גם לברר כיצד אתה מתעתד לחבר את הרסיבר למסך. אם למסך שלך אין כניסות component אז בעצם לא עשית כלום כי שוב תאלץ לבצע המרה ל RGB או לחבר ב s-video. כמו כן השאלה האם הרסיבר יודע רק למתג או שיש לו גם יכולות של עיבוד ווידאו, upscaling ו upconverting.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
תודה על התגובה המהירה.
הרסיבר שלי (Denon 3801) הוא בעל שתי כניסות ויציאת קומפוננט אחת. הוא די ישן אז לא נראה לי שהוא עושה אפסקיילינג, אלא סוויצ' בלבד (יש מצב שהוא יפגום באיכות?). כמו כן, כמובן כניסות ויציאות S-VIDEO. המסך (Toshiba 42av500), היא בעלת כניסת קומפוננט אחת (כרגע בשימוש ה-DVD שמחובר ישירות). לרסיבר אין כניסת סקארט.
השאלה היא האם ללכת על SCART -S.VIDEO, או שמא השיפור באיכות חיבור קומפוננט דרך טרנסקונדר שווה את המחיר?
הרסיבר שלי (Denon 3801) הוא בעל שתי כניסות ויציאת קומפוננט אחת. הוא די ישן אז לא נראה לי שהוא עושה אפסקיילינג, אלא סוויצ' בלבד (יש מצב שהוא יפגום באיכות?). כמו כן, כמובן כניסות ויציאות S-VIDEO. המסך (Toshiba 42av500), היא בעלת כניסת קומפוננט אחת (כרגע בשימוש ה-DVD שמחובר ישירות). לרסיבר אין כניסת סקארט.
השאלה היא האם ללכת על SCART -S.VIDEO, או שמא השיפור באיכות חיבור קומפוננט דרך טרנסקונדר שווה את המחיר?
יש לך סקארט RGB בטלויזיה? כי אם כן, זאת הדרך הזולה והטובה ביותר לחבר את הממיר.בועזון כתב:תודה על התגובה המהירה.
השאלה היא האם ללכת על SCART -S.VIDEO, או שמא השיפור באיכות חיבור קומפוננט דרך טרנסקונדר שווה את המחיר?...
זה חיבור 21 פינים. סקארט. RGB זה תקן שיכול להיות מועבר דרך חיבור 21 פינים. בכל מקרה, אני חושב שהטוב ביותר יהיה לקנות קבל 21 ל-SVIDEO ולחבר ישירות לטלויזיה.בועזון כתב:RGB זה כמו חיבור VGA? אם כן - אז כן.
אם זה חיבור 21 פינים - אז לא....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ה RGB שמקבלים מ SCART הוא RGBcvs, כלומר הסנכרון ל H ול V משולב ביחד ומשודר בנפרד על הגיד שמשמש גם ל composite. לעומת זאת ה RGB שמקבלים מ VGA הוא RGBHV, כלומר הסנכרון ל H ול V הוא נפרד ומגיע כל אחד על גיד משלו. SCART משדר גם במתחים שונים כך שאתה לא יכול להעביר מאחד לשני רק עם החלפת כבל - למרות שה RGB לכשעצמו זהה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
שלום לכולם,
לאחר רכישת כבל באיכות בינונית (SCART-S.VIDEO) השיפור באיכות היה זניח, לצערי רק אז עשיתי מה שכנראה הייתי צריך לעשות קודם וזה לשחק עם הגדרות הקונטרסט גם של הטלוויזיה וגם של הממיר, וכן עם הגדרות צבע. עכשיו לשמחתי התמונה לא רעה בכלל, ודי מתקרבת לרמה של CRT, בעיקר כשהמסך על פורמט של 4:3, מן הסתם.
אז תודה רבה לכל מי שעזר
לאחר רכישת כבל באיכות בינונית (SCART-S.VIDEO) השיפור באיכות היה זניח, לצערי רק אז עשיתי מה שכנראה הייתי צריך לעשות קודם וזה לשחק עם הגדרות הקונטרסט גם של הטלוויזיה וגם של הממיר, וכן עם הגדרות צבע. עכשיו לשמחתי התמונה לא רעה בכלל, ודי מתקרבת לרמה של CRT, בעיקר כשהמסך על פורמט של 4:3, מן הסתם.
אז תודה רבה לכל מי שעזר