רשת ביתית נופלת כאשר מחבר מחשב שלישי
לקוח של הוט + בזק בינלאומי
ראוטר - TP LINK WR541G
הרשת הביתית שלי בנויה משלושה מחשבים (שלושתם עם XP) ועבדה תקין במשך יותר משנה.
בשבוע האחרון היו לי כל הזמן ניתוקים מהאינטרנט לפרקי זמן משתנים (הבעיה לא בתשתית או בספק, כי כשחיברתי את המודם ישירות לאחד המחשבים, האינטרנט עבד כראוי)
היום האינטרנט נפל למספר שעות. המחשבים עדיין ראו אחד את השני ברשת ותיקשרו באופן תקין, אך הגלישה באינטרנט נפלה.
אחרי משחקים רבים ראיתי שכאשר מחוברים לראוטר שני מחשבים, הגלישה באינטרנט תקינה, אך כאשר אני מחבר את המחשב השלישי, אני לא יכול לגלוש באינטרנט (אך עדיין המחשבים מתקשרים אחד עם השני)
זו בעיה חדשה, עד היום שלושתם עבדו בסדר גמור.
יש רעיונות?
ראוטר - TP LINK WR541G
בשבוע האחרון היו לי כל הזמן ניתוקים מהאינטרנט לפרקי זמן משתנים (הבעיה לא בתשתית או בספק, כי כשחיברתי את המודם ישירות לאחד המחשבים, האינטרנט עבד כראוי)
היום האינטרנט נפל למספר שעות. המחשבים עדיין ראו אחד את השני ברשת ותיקשרו באופן תקין, אך הגלישה באינטרנט נפלה.
אחרי משחקים רבים ראיתי שכאשר מחוברים לראוטר שני מחשבים, הגלישה באינטרנט תקינה, אך כאשר אני מחבר את המחשב השלישי, אני לא יכול לגלוש באינטרנט (אך עדיין המחשבים מתקשרים אחד עם השני)
יש רעיונות?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
תבדוק את כתובת ה ip במחשב השלישי ( זה שעושה לך בעיות ).creed כתב:לקוח של הוט + בזק בינלאומי
ראוטר - TP LINK WR541G
יש רעיונות?...
יתכן והכתובת שלו זהה לזו של הראוטר.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
הכתובת שהראוטר אולי מקצה גורמת לבעיה בגלל זה תבדוק מה הכתובת שהתקבלה
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אוקי,
אז זו לא בעיית IP.
תבדוק Resolving כלומר, בדוק אם בעיית הגלישה שלך היא בעיית DNS או בעיה כללית ( Routing ).
נסה להגיע לאתרים דרך כתובות IP.
64.236.16.52 - cnn.com
62.90.141.50 - hometheater.co.il
שים לב,
אל תבדוק ping אלא גישה ב http.
אז זו לא בעיית IP.
תבדוק Resolving כלומר, בדוק אם בעיית הגלישה שלך היא בעיית DNS או בעיה כללית ( Routing ).
נסה להגיע לאתרים דרך כתובות IP.
64.236.16.52 - cnn.com
62.90.141.50 - hometheater.co.il
שים לב,
אל תבדוק ping אלא גישה ב http.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
תודה רבה על העזרה.
עדכנתי firmware, עשיתי לראוטר ריסט ועדכנתי הכל מחדש, אך הבעיה לא נפתרה.
גם לא הצלחתי להתחבר לאתרים דרך כתובת IP
ניתקתי אותו למשך כמה כשעה מהחשמל ונכון לעכשיו הבעיה נעלמה ואני מצליח לגלוש כששלושת המחשבים מחוברים.
לא שיניתי שום דבר בהגדרות בראוטר או במחשבים ממה שהיה בבוקר.
אני אצור קשר מחר עם התמיכה של חנות המחשבים שבה רכשתי את הראוטר.
עדכנתי firmware, עשיתי לראוטר ריסט ועדכנתי הכל מחדש, אך הבעיה לא נפתרה.
גם לא הצלחתי להתחבר לאתרים דרך כתובת IP
ניתקתי אותו למשך כמה כשעה מהחשמל ונכון לעכשיו הבעיה נעלמה ואני מצליח לגלוש כששלושת המחשבים מחוברים.
לא שיניתי שום דבר בהגדרות בראוטר או במחשבים ממה שהיה בבוקר.
אני אצור קשר מחר עם התמיכה של חנות המחשבים שבה רכשתי את הראוטר.
זה מודם ראוטר או שזה מודם שמחובר לראוטר ?
במקרה ראשון ( ראוטר משולב מודם ) - במכשירים אלה לרוב הבעיות נובעות בגלל שהראוטר " מעמיס " על המכשיר . המכשיר משתף RESOURCE בין המודם לראוטר ובדרך כלל יכולות המודם נפגעות .
לא יצא לי להתנסות במכשירים של TP LINK כך שאני לא הולך להעביר עליהם ביקורת , אבל לרוב מודם-ראוטר שנחשב ליציב הוא לרוב יקר וגובל בסכום שעולה על 1000 ש"ח ( אני מדגיש לרוב ) .
במקרה שני - מודם שמחובר לראוטר יש לבדוק את הנורות על המודם לראות אם כל הנורות עליו מוגדרות נכון , במידה וכן לבדוק את ההגדרות בתוך הנתב ולראות אם ההגדרות הפנימיות שלו נשמרו .
במידה והמודם נראה תקין ואתה מנתק אותו מהראוטר ומחבר ישירות למחשב בלי לכבות אותו אז אני ממליץ להחליף את הראוטר רוב הסיכויים שהוא פגום ( גם אם הבעיה נעלמה ) עדיין מומלץ להחליף - אני אישית לא הייתי רוצה להשאר אם מכשיר שהדרך היחידה לגרום לו לעבוד באופן תקין הייתה לנתק אותו למספר שעות .
במקרה ראשון ( ראוטר משולב מודם ) - במכשירים אלה לרוב הבעיות נובעות בגלל שהראוטר " מעמיס " על המכשיר . המכשיר משתף RESOURCE בין המודם לראוטר ובדרך כלל יכולות המודם נפגעות .
לא יצא לי להתנסות במכשירים של TP LINK כך שאני לא הולך להעביר עליהם ביקורת , אבל לרוב מודם-ראוטר שנחשב ליציב הוא לרוב יקר וגובל בסכום שעולה על 1000 ש"ח ( אני מדגיש לרוב ) .
במקרה שני - מודם שמחובר לראוטר יש לבדוק את הנורות על המודם לראות אם כל הנורות עליו מוגדרות נכון , במידה וכן לבדוק את ההגדרות בתוך הנתב ולראות אם ההגדרות הפנימיות שלו נשמרו .
במידה והמודם נראה תקין ואתה מנתק אותו מהראוטר ומחבר ישירות למחשב בלי לכבות אותו אז אני ממליץ להחליף את הראוטר רוב הסיכויים שהוא פגום ( גם אם הבעיה נעלמה ) עדיין מומלץ להחליף - אני אישית לא הייתי רוצה להשאר אם מכשיר שהדרך היחידה לגרום לו לעבוד באופן תקין הייתה לנתק אותו למספר שעות .
נסה לגשת לכל מחשב ברשת באמצאות כתובת ה-IP שלו. תוודא רק שהתקשורת פועלת כי יכול להיות שיש לך בעיה בכרטיס הרשת של המחשב השלישי שעושה BUFFER OVERRUN אצל הראותר שלך. פעולה ידוע שנראת LINKBACK.
במידה ואתה יכול לגשת למחשב דרך כתובת ה-IP שלו אז אין שום בעיה. ויש לראות כיוון אחר.
תחליף את הכבלים בין המחשבים. וכמובן שהכתובת של המחשבים צריכה להיות כמו הראוטר בתוספת הנדרשת. תבדוק בראוטר מה טווח הכתובות שלו.
במידה ואתה יכול לגשת למחשב דרך כתובת ה-IP שלו אז אין שום בעיה. ויש לראות כיוון אחר.
תחליף את הכבלים בין המחשבים. וכמובן שהכתובת של המחשבים צריכה להיות כמו הראוטר בתוספת הנדרשת. תבדוק בראוטר מה טווח הכתובות שלו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
יתכן בעיה של כרטיס או כבל.
תוודא שאין JUMBO FRAMES
אם יש מחשב של VISTA, שווה לסגור את ה-BUFFER שלו שמשנה את הגודל לפי החשק.
תוודא שאין JUMBO FRAMES
אם יש מחשב של VISTA, שווה לסגור את ה-BUFFER שלו שמשנה את הגודל לפי החשק.