מסך - נתונים אידיאלים ובקשה להמלצה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
maz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בכוונתי לגשת היום לאולם תצוגה די גדול. הפורום מאגד המון מידע ויותר מכך, מקבץ עצום של דעות (בערך כמספר הגולשים בו).
בוודאי שהמסך שאני ארכוש יהיה זה שמציג בפני תמונה הכי טובה, לדעתי. ובכל זאת, על מנת שלא לעשות טעות קריטית, מישהו יכול לכתוב מה צריך לוודא לפני רכישת מסך (LCD או פלזמה) מבחינת נתונים טכניים? על אילו נתונים טכניים לא כדאי להתפשר ומהו הרף התחתון עבור LCD ופלזמה -
(קרי, זמן שניות, ניגודיות סטטית, cmd וכו'...מרוב קריטריונים אני כבר לא זוכר כלום...).

אם היה אפשר לחלק את העולם לשני סוגים של אנשים... LCD או פלזמה.... בכל זאת הייתי שמח לקבל חוות דעת בהתאם להרגלי הצפייה שלי. אני שוטח את הנתונים שנראים לי חשובים:

גודל מסך -42, מרחק צפייה -3 מטר.
אני נהנה בעיקר לראות סרטים, כשרובם הגדול הינם סרטים שנמצאים על המחשב שלי (80/20 -סרטים/טלוויזיה). עם זאת, חשוב לי שהמסך יהיה HDR.
זמן הצפייה הינו בשעות הערב, כשהתאורה הטבעית בסלון הינה גבוהה. איכות תמונה גבוהה מאוד חשובה לי.
קראתי פה בין היתר על פלזמה ופסים שחורים בצידי המסך. לא מאוד ברור לי אם מדובר בצדדים מעל ומתחת לתמונה שכיום ישנ םברוב הסרטים שאני רואה (אבל אני רואה ב4:3 כמובן...).
בפלזמה מאוד חשוב לי שההשתקפות תהא מינימלית, מה מאוד אכזב אותי מחד באולם התצוגה, ומנגד אי אםשר בכלל להשוות את תנאי התאורה שם לתאוה בייתית.
התקציב שלי ממוצע מאוד (גג 6 וחצי). באולם תצוגה של מחסני חשמל ראיתי מס' מוצרים שנהנתי מהם, אם כי כשלא שידרו HD המצב היה די עגום שם... הLG P30 הומלצה על ידם מאוד. הייתה גם טושיבה מדגם ישן יותר שאהבתי, כמובן רק בקטגורית הLCD (המלצה שלהם).
אז....LCD או פלזמה ?
:)

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

עזוב אולם תצוגה גדול, רק תתבלבל יותר.
קח יום חופש (או פנה לך אחה"צ-ערב אחד), גש לחנות מתמחה אחת או שתיים, קבל ייעוץ ותיווכח לבד מה עדיף לך. תביא איתך סרט שאתה מכיר היטב כדי לראות איך רואים אותו (אם הוא על מחשב נייד, תביא גם את המחשב הנייד). את כל זה לא תוכל לעשות אלא בחנות מתמחה.

דרך אגב, לא ברור למה אם זמן הצפייה הוא בשעות הערב אז התאורה הטבעית בסלון היא גבוהה...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

maz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

הכוונה הייתה בשאופן כללי ישנה תאורה טבעית...אמנם רוב הצפייה נעשית בערב אבל יוצא שרואים טלויזיה גם בשעות האור...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”