המלצה לפיטיפון בתקציב של עד 2500 ש"ח
שלום חברים,
אני מחפש פטיפון חדש ואיכותי (יחסית כמובן...) אשר ייעודו העיקרי יהיה המרת מוסיקה ממדיה אנאלוגית למדיה דיגיטלית, למטרות השמעה פומבית.
נכון לעכשיו יש לי פטיפון 'גררד' משנות ה- 70 המוקדמות, אני מעוניין לשדרג איכות.
שלא תהיינה אי הבנות - אני לא אודיופיל, ואין לי כוונה לקחת משכנתא על פטיפון בעלות של 12 אלף שקל ומעלה, אבל מצד שני אני חשוב לי מאוד שהתוצאה תהיה סאונד חם ומאוזן.
בשבוע האחרון הייתי בחנות מסויימת בתל אביב ושם הציעו לי פטיפון סיני מדגם quartz4600.
על איזה דגמים תוכלו אתם להמליץ?
תודה ושבוע טוב,
אנדי
אני מחפש פטיפון חדש ואיכותי (יחסית כמובן...) אשר ייעודו העיקרי יהיה המרת מוסיקה ממדיה אנאלוגית למדיה דיגיטלית, למטרות השמעה פומבית.
נכון לעכשיו יש לי פטיפון 'גררד' משנות ה- 70 המוקדמות, אני מעוניין לשדרג איכות.
שלא תהיינה אי הבנות - אני לא אודיופיל, ואין לי כוונה לקחת משכנתא על פטיפון בעלות של 12 אלף שקל ומעלה, אבל מצד שני אני חשוב לי מאוד שהתוצאה תהיה סאונד חם ומאוזן.
בשבוע האחרון הייתי בחנות מסויימת בתל אביב ושם הציעו לי פטיפון סיני מדגם quartz4600.
על איזה דגמים תוכלו אתם להמליץ?
תודה ושבוע טוב,
אנדי
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
איזה גררד יש לך? לא נראה לי שכל גררד הוא גרוע לייעוד שאתה צריך. ישנם בהחלט גררדים שמספיקים לצורך הזה. אם הגררד שיש לך הוא בעל רצועת הנעה מהמנוע לפלטה, אז הוא בהחלט יכול לשמש למטרה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
למה Projekt ?
למה לבחור משהו אחר או שונה ?
לא עדיף לך להשתמש במה שייש לך כבר ?
למה לבחור משהו אחר או שונה ?
לא עדיף לך להשתמש במה שייש לך כבר ?
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... &catId=244
אם המודעה לגבי טורנס TD321 עדיין אקטואלית - שווה לחשוב. ראיתי את המכשיר והוא נראה חדש לגמרה. היו לאיש גם זרועות להתקין עליו. אז איזה גררד יש לך?
אם המודעה לגבי טורנס TD321 עדיין אקטואלית - שווה לחשוב. ראיתי את המכשיר והוא נראה חדש לגמרה. היו לאיש גם זרועות להתקין עליו. אז איזה גררד יש לך?
- chalmh
- חבר מביא חבר

יאיר,
האמן לי שאפשר להמיר עם מחרשה, רק צריך להבין באיזה דגם מדובר ומה מצבה בכלל. מחרשה עם IDLER WHEEL לא בא בחשבון אבל עם רצועה אפשר (אם המחרשה במצב טוב). הבחור לא צריך המרה ברמה אודיופילית אלא משהו FLAT AND REASONABLE. יכול להיות שהוא לא צריך להשקיע בכלל בפטפון. אולי החלפה של ראש "מפורט" תעשה לו את העבודה אם המחרשה תקינה. עוד מעט אני אעלה דגימה שהקלטתי לפני יומיים ממחרשה מאותה הליגה (מחרשת 100 שקל ואין קונים
).
האמן לי שאפשר להמיר עם מחרשה, רק צריך להבין באיזה דגם מדובר ומה מצבה בכלל. מחרשה עם IDLER WHEEL לא בא בחשבון אבל עם רצועה אפשר (אם המחרשה במצב טוב). הבחור לא צריך המרה ברמה אודיופילית אלא משהו FLAT AND REASONABLE. יכול להיות שהוא לא צריך להשקיע בכלל בפטפון. אולי החלפה של ראש "מפורט" תעשה לו את העבודה אם המחרשה תקינה. עוד מעט אני אעלה דגימה שהקלטתי לפני יומיים ממחרשה מאותה הליגה (מחרשת 100 שקל ואין קונים
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

הנה דגימה מהמחרשה של אמן ישראלי ידוע מתוך תקליט. הקלטה RAW AUDIO ללא סינון רעשים או עיבוד כלשהו. פשוט AS IS.
http://www.fileflyer.com/view/YX8ARAE
תיהנו.
שבת שלום.
http://www.fileflyer.com/view/YX8ARAE
תיהנו.
שבת שלום.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
טוב, רק הרגע ראיתי את כל התגובות, אז הנה התייחסותי.
אני לא זוכר מהו הדגם המדוייק של ה'גררד' שיש ברשותי (שייך למעשה לאבי) כרגע. מה שאני יכול לספר עליו זה שהוא עבד כמו סוס/חמור (מחק את המיותר) בחמשת השנים האחרונות, והחלפתי לו את המחט פעם אחת. אני חושש שגם בעניין של מהירות הניגון הוא מתחיל לזייף, אני לא יודע האם מדובר רק בממר שהתרופף או משהו אחר.
אין לי מושג איך מבצעים בו כיוון מהירות (וזה לא נעשה מבחוץ).
הפטיפון הזה יכול לנגן בכל שלושת המהירויות הידועות.
זהו. הגיע הזמן למשהו חדש שלבטח לא נופל מהקיים.
עוד המלצות ענייניות?
שבוע טוב,
אנדי
אין לי מושג איך מבצעים בו כיוון מהירות (וזה לא נעשה מבחוץ).
הפטיפון הזה יכול לנגן בכל שלושת המהירויות הידועות.
זהו. הגיע הזמן למשהו חדש שלבטח לא נופל מהקיים.
עוד המלצות ענייניות?
שבוע טוב,
אנדי
חנן , אני בהחלט חושב שהיגיע כבר הזמן שתפנים שיש עדיין הבדל בין המחרשה שלך ובין המחרשות האחרות . ומה שאתה ומחרשתך מסוגלים לבצע, לא כול מחרשה יכולה . ובמקרה דנן , שלבחור אין ידע כמו שלך והוא אפילו לא יודע לכווין את הפטיפון , אז גאם אם יש לו 301 , הוא יצטרך לבטח שמישהו יתקן ויסדר לו הכול לפני שזה יהיה סביר להקלטה
ד"א לפותח השירשור , אם התקליטים שלך ישנים , אני ממליץ בהחלט שתמצא דרך לשטוף אותם לפני ההקלטה. כמו כן לבטח עדיף שתחליף ראש/מחט
ד"א לפותח השירשור , אם התקליטים שלך ישנים , אני ממליץ בהחלט שתמצא דרך לשטוף אותם לפני ההקלטה. כמו כן לבטח עדיף שתחליף ראש/מחט
- chalmh
- חבר מביא חבר

אני רק מנסה לעזור לבחור. אולי לחסוך לו כמה שקלים כשאין צורך להוציאם. נקודת המבט שלנו קצת שונה ממישהו "מתחיל" שהדרישה שלו לא בדיוק אודיופילית. אני גם סייגתי את דברי בכך ש"אם המחרשה תקינה".
אמת, במצב הנוכחי יתכן שיש הבדלים בין מחרשתי לאחרות (אני חושב כך, אבל אולי אני טועה). לפני מספר חדשים קיבלתי איזה גררד 125 תמסורת רצועה והוא פטפון שחיברתי לניסיון לבונבוניירה והוא נתן תוצאה יפה מאוד. אני חיברתי אותו למערכת בסלון ולא להקלטות רק בגלל הקשר הנפשי שלי לשיפוץ שעשיתי ל-JVC ו"עצלנות". בבדיקות פרמטריות שערכתי לגררד גיליתי שתדר הרזוננס של הזרוע גם כן מצוין כ-8HZ. אין כמעט זליגת רעשי המנוע המכניים לאודיו בגלל השלדה הצפה והמתכתית הכבדה יחסית לפלסטיק של ה-JVC.
אני יכול להגיד בוודאות כמעט גמורה שאם לבחור יש פטפון כזה והוא תקין +-, הוא לא צריך יותר מזה אלא להתקין ראש טוב וישר לעבודה. באחריות.
לעומת זאת גררדים עם IDLER הם מוקצים מחמת מיאוס כי הם "רעשנים" איומים.
אמת, במצב הנוכחי יתכן שיש הבדלים בין מחרשתי לאחרות (אני חושב כך, אבל אולי אני טועה). לפני מספר חדשים קיבלתי איזה גררד 125 תמסורת רצועה והוא פטפון שחיברתי לניסיון לבונבוניירה והוא נתן תוצאה יפה מאוד. אני חיברתי אותו למערכת בסלון ולא להקלטות רק בגלל הקשר הנפשי שלי לשיפוץ שעשיתי ל-JVC ו"עצלנות". בבדיקות פרמטריות שערכתי לגררד גיליתי שתדר הרזוננס של הזרוע גם כן מצוין כ-8HZ. אין כמעט זליגת רעשי המנוע המכניים לאודיו בגלל השלדה הצפה והמתכתית הכבדה יחסית לפלסטיק של ה-JVC.
אני יכול להגיד בוודאות כמעט גמורה שאם לבחור יש פטפון כזה והוא תקין +-, הוא לא צריך יותר מזה אלא להתקין ראש טוב וישר לעבודה. באחריות.
לעומת זאת גררדים עם IDLER הם מוקצים מחמת מיאוס כי הם "רעשנים" איומים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
chalmh כתב:תמונות?...
מחזק
תמונות.......................
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
רחוק מזה, אחרי שיפוץ ובנייה של פלינת' כבד אפשר להגיע איתם מאוד מאוד רחוק. כנ"ל לגבי ת'ורנס 124/125 ולנקו למיניהם. לפי עדויות של משתמשים הפטפונים האלה, אחרי שיפוץ, מסוגלים להתחרות בפטפונים מודרניים יקרים באמת.chalmh כתב:לעומת זאת גררדים עם IDLER הם מוקצים מחמת מיאוס כי הם "רעשנים" איומים....