שאלה / בעיה - מתג עכבת רמקולים במגבר
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
יש לי מגבר משולב של harman-kardon בערך בן 20, נמצא אצלי כשנתיים. לאחרונה הוא חדל לעבוד, ומשמיע רעשי פצפוץ חזקים ( כמו " פק !") דרך הרמקולים, ולא שומעים דרכו שום מקור שמחובר אליו. את הרמקולים בדקתי עם מגבר אחר, והם תקינים.
כשניסיתי לראות מה לא בסדר עם המגבר, דבר ראשון ראיתי שיש לו מאחור מין מתג 2 מצבים לעכבת רמקולים של 4 אוהם או 8 אוהם. הסתבר לי שכל הזמן הוא היה על מצב של 4 אוהם, בעוד הרמקולים שלי הם 8 אוהם. לא שמתי לב לכך כשחיברתי אותו אצלי.
נשאלת השאלה: האם ייתכן שזה מה שגרם לתקלה? האם דבר כזה יכול לגרום לנזק לא הפיך? האם מצב כזה מביא להתחממות יתר של המגבר? כי שמתי לב שהוא היה מתחמם בעת פעולה, אם כי לא ברמה קיצונית (גם לא נהגתי להפעיל אותו הרבה שעות ברצף). ייתכן שזה היה חום פעולה נורמלי, אני לא בטוח, אבל בכל אופן - מה ההשלכות של מצב לא נכון של מתג עכבה כזה?
כשניסיתי לראות מה לא בסדר עם המגבר, דבר ראשון ראיתי שיש לו מאחור מין מתג 2 מצבים לעכבת רמקולים של 4 אוהם או 8 אוהם. הסתבר לי שכל הזמן הוא היה על מצב של 4 אוהם, בעוד הרמקולים שלי הם 8 אוהם. לא שמתי לב לכך כשחיברתי אותו אצלי.
נשאלת השאלה: האם ייתכן שזה מה שגרם לתקלה? האם דבר כזה יכול לגרום לנזק לא הפיך? האם מצב כזה מביא להתחממות יתר של המגבר? כי שמתי לב שהוא היה מתחמם בעת פעולה, אם כי לא ברמה קיצונית (גם לא נהגתי להפעיל אותו הרבה שעות ברצף). ייתכן שזה היה חום פעולה נורמלי, אני לא בטוח, אבל בכל אופן - מה ההשלכות של מצב לא נכון של מתג עכבה כזה?
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הכל ניתן לתידקון פנה לדודו.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
לאחר שתתקן אותו אתה תהיה מופתע מהסאונד כשתעבור ל 8 , הוא יהיה פתוח ואוורירי יותר , פחות לחוץ.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- dragon
- חבר פעיל מאוד

האמת שגם ככה הייתי מרוצה מהסאונד, אתה בטוח שיהיה כזה הבדל משמעותי? אם כן, אז באמת אופתע לטובה.Eyal_W כתב:לאחר שתתקן אותו אתה תהיה מופתע מהסאונד כשתעבור ל 8 , הוא יהיה פתוח ואוורירי יותר , פחות לחוץ....
אבל אני חוזר על שאלתי הראשונה, למתמצאים יותר בנבכי האלקטרוניקה: האם סביר להניח שמצב המתג הלא נכון גרם לתקלה בדרגת היציאה של המגבר, או שאין קשר?
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
ההפך גוטה.אבל אני חוזר על שאלתי הראשונה, למתמצאים יותר בנבכי האלקטרוניקה: האם סביר להניח שמצב המתג הלא נכון גרם לתקלה בדרגת היציאה של המגבר, או שאין קשר?...
במצב של 4 אוהם המגבר מקבל מתח נמוך יותר = פחות בזבוז הספק = פחות חם,
הפעלה בטוחה ואמינה יותר.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

ועוד סימפטום של התקלה הנ"ל:
באופן נורמלי, כמה שניות לאחר הפעלת המגבר היה נשמע מעין קליק חשמלי, אני משער שזה מימסר המיתוג הפנימי או משהו כזה שבעצם מכניס את המגבר לפעולה (כי בשניות הראשונות לפני הקליק עדיין לא שומעים כלום, גם אם המקור כבר פועל).
מאז שהתעוררה הבעיה עם יציאות הרמקולים, לא שומעים בכלל את הקליק הזה לאחר ההדלקה. אולי זה קשור, אולי לא.
באופן נורמלי, כמה שניות לאחר הפעלת המגבר היה נשמע מעין קליק חשמלי, אני משער שזה מימסר המיתוג הפנימי או משהו כזה שבעצם מכניס את המגבר לפעולה (כי בשניות הראשונות לפני הקליק עדיין לא שומעים כלום, גם אם המקור כבר פועל).
מאז שהתעוררה הבעיה עם יציאות הרמקולים, לא שומעים בכלל את הקליק הזה לאחר ההדלקה. אולי זה קשור, אולי לא.