שלום רב לכולם
זמן רב לא הייתי בפורום אז נחמד לחזור.
שאלה יש לי והיא מאוד חשובה: בפלזמה יש כבר צריבה בצד שמאל למעלה וקצת בחלק האמצעי הכמעט עליון של המסך(שם בדרך כלל נימצעים כל הכתוביות המשודרות),האם הרצה חדשה במצב זה עוזרת ,או האם יש משהו אחר שאפשר לעשות על מנת לנסות לסדר עניין זה.
הצריבה ניראת בצורה של פתאום הבזק מסנוור על התמונה במקרים מסויימים ואחר כך נעלם ,כניראה תלוי בתמונה המשודרת.לא כל הזמן זה מופיע.
מבקש תשובה לעניין ממומחי הפרום [/b]
זה דווקא נשמע כמו RETENTION (אם זה נעלם לאחר זמן מה).
אם זה קבוע, אין מה לעשות והרצה מחדש לא תשנה את זה, אלא אם אתה יכול לעשות הרצה עם תמונת נגטיב של מה שנצרב...
מרטין ואיינשטיין
קודם תודה על התגובה
סוג הפלזמה היא מרנץ m5 בגודל 42".
כאשר מכבים את המסך אין שום תופעה של הישארות צריבה.האם זה אומר שאין צריבה במסך?
התופעה במסך היא כמובן היכן שיש בגדול את כל הכתוביות של "הוט".
האם retention זה המצב בו הקונטרסט במצב גבוה? אצלי זה נימצא במצב של כמעט אפס.
המצב בה והולך לפרקים כניראה לפי אופי השידור יותר אור, יותר חדות,בקיצור ניראה לפי אופי התמונה המשודרת.אבל התופעה יישנה.
על מנת לבצע את אחד מהדברים שאתם מציעים האם צריך מחשב לעניין ?המחשב שלי נימצא הרחק מה- tv .
ה-white wash מה אני צריך לעשות?או מה זה תמונת נגטיב?מה אני צריך להקליט את התמונה במסך ולהריץ אותה לאחר מיכן ?
האם אפשרי לבצע דברים אלה גם דרך הdvd ולא דרך המחשב?(כמובן על גבי דיסק)
בקיצור חברה מה הפיתרון?רוצה דרכי פעולה לניסוי.ייצלח ייצלח לא ייצלח אולי אכלתי אותה.
עוד שאלה האם הרבה אנשי פלזמה אוכלים אותה בסוף?
התופעה מתרחשת ,נגיד על דמות במסך ואחר נעלמת .פתאום בקצה המסך מצד שמאל למעלה ולאחר רגעים מש ספורים נעלמת.
מה זה מסך לבן?
איך עושים וויט ווש?
מה ניראת לך התופעה הזו?האם זה ניקרא גם צריבה , כי אצל משהו אחר צריבה ממה שאני ראיתי היה ממש צריבה.
תחזיר לי תשובה
לעופר,תודה מראש
מה זה הבזק מסנוור:
לאחר קטע מסנוור נשארים חלקים מהתמונה או שיש הבזקים התמונה?
באיזה מקור יש את התופעה ומה סוג החיבור?
ההבזק בזמן תנועה במסך או גם בתמונה סטטית?
האם תופעת ההבזק ומה שאתה רואה ב- "היכן שיש את הכתוביות של הוט" אותה בעיה?
white wash זה כאשר מציגים מסך לבן מלא.
לחלק מהמסכים יש את האפשרות לבצע white wash או pattern (תזוזה של קו בהיר במסך) תחת תפריט screen burn protection או משהוא דומה.
בקשר לתמונה שלחת העניין הצריבה,אז כזה דבר אין לי בtv .תופעה זו יש בקטנה ביותר היכן שמופיע מצד שמאל למעלה לוגו תוכניות ותכנים וכן בחלק התחתון בכתוביות שכאשר מעבירים מתחנה לתחנה יש את כיתוב של התחנה והשעה,אבל באמת זה כמעט ולא ניראה.
מה שכן רואים זה למשל:הפרצוף של מגיש החדשות פתאום נוצר מין ריטוש על הפרצוף או רק במצח +האיזור מרצד במלא צבעים.פעם זה על פרצוף פעם זה בחלק עליון של המסך בתמונת נוף.אחרי שניות ספורות התופעה נעלמת.בגדול התופעה נימצאת בחלק המרכזי של המסך או בחלק העליון לכוון שמאל של המסך.
זאת הבעיה וכולי תקווה שהבנתם את הבעיה ואולי גם עופר ומרטין
שיהיה ערב טוב לכולם
איציק[/u][/b]
1. אתה יכול לתפוס תמונה של ההבזק?
2. מה המקור?
3. יש לך יס מקס על מנת לבדוק עם ניתן לשחזר את הבעיה (ולצלם)?
4. כל כמה זמן יש את התופעה?
5. יש לך אפשרות לבדוק עם כניסה וכבל אחר?
6. באיזה דרגה נמצא ה- sharpness, contrast ו- brightness?
7. יש אפשרות לאפיין את האזורים עם "הריטוש" - הם בהירים, זה בזמן תזוזה וכו..
אז ככה:
1: יש לי הוט ולא יס.
2:זה נוצר גם בזמן תזוזה במסך וגם במצב סטטי.
3:כרגע החיבור הוא rca -כבלים יקרים וטובים(היה ב 21 פינים-לא הייתי מבסוט מהתמונה).
4:כל דרגות כיוון התמונה הם מתחת ל 50% כאשר הsharpnes נימצא אפילו ב0 (אפס)כבר יותר מחודשיים.
5: אין זמן מוגדר להתרחשות .
6:הצבע נהיה בהיר ,כן בהיר.
אני חושב שאני כבר כתבתי הכל על הבעיה .בלצלם אני חושב שיהיה קצת קשה כי זה בהיר ונעלם אחרי שניות אבל "מעצבן"חבל על הזמן.
האם יש פיתרון לבעיה או שאני מתחיל לפנות לטכנאי שבגדול יבלבל לי את השכל וירושש אותי(היבואן).
תודה מראש
עוד דבר
תראו כמה חברה ניכנסים לשרשור שכולו בעיות עם פלזמה.
מה זה לכולם או לחלק דגול או ישי בעיה או שמכינים את עצמם לבעיה.חבל שזה כך אם הפלזמות ולא משנה איזה חברה או סוג מהיקרים לזולים.מה גם שגם מתברר שבlcd גם יש את כל התופעות האלה ופשדוט מאוד חבל ,חבל שזה המצב.
הייתי חייב להוסיף קטע קטן זה כי זה ממש מרגיז.
לא מכיר את הבעיה אך אפשר לנסות לבודד את מקור הבעיה: ממיר, כבל, כניסה, טלוויזיה...
האם יש לך אפשרות להחליף בין ממירים בבית לוודא שזה לא הממיר?
תבדוק עם כבל, וכניסה אחרת בטלוויזיה!
כמה זמן יש לך את הטלוויזיה וממתי התחילה התופעה?
שינית משהוא? חיברת רכיב נוסף למערכת?
קיים סיכוי שהבעיה בטלוויזיה - תתקשר לשירות - אולי זו בעיה ידועה.
לא חושב שההשערה נכונה שיש קשר בין כמות האנשים שנכנסים לשרשור הזה לבין זה שיש להם בעיה או מכינים את עצמם לבעיה.
אני בשרשור ואין לי בעיה וגם לא מכין את עצמי לבעיות...
בכל טכנולוגיה (לא רק טלוויזיות) יש מדי פעם בעיות.