תגובות לכתבה: עברית לאייפון. הכל באשמת הפיניקים
-
EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3320
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
אלי חבוש
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא צריך להאשים רק את הפיניקים, גם אנחנו אשמים. הטורקים לא רק שהחליפו את כיוון הכתב אלא גם את כל האלפבית שלהם לכתב לטיני אחרי מלה"ע הראשונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
yaronkle,
כן כי בעצם התוכן בתוך האייפון מוחזק נכון ומה שהתוכנות עושות זה להפוך את הטקסט עבור צפיה נכונה. בגלל זה הכל מסתנכרן נכון מול המחשב.
אגב, מישהו יודע מדוע בעברית כותבים בימין לשמאל ובשאר השפות משמאל לימין (תשובה בהמשך).
כן כי בעצם התוכן בתוך האייפון מוחזק נכון ומה שהתוכנות עושות זה להפוך את הטקסט עבור צפיה נכונה. בגלל זה הכל מסתנכרן נכון מול המחשב.
אגב, מישהו יודע מדוע בעברית כותבים בימין לשמאל ובשאר השפות משמאל לימין (תשובה בהמשך).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני מניח שזה כפי שנכתב במאמר. כתיבה בדיו נוחה יותר משמאל לימין ואילו חריטה בלוחות חרס או אבן נוחה יותר מימין לשמאל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אלי,
אני מציע לבדוק שוב את המקורות לגבי שתי הנקודות הבאות:
א. ע"פ מה שאני יודע הכתב העברי הקדום לא בדיוק התפתח מהכתב הפיניקי אלא מהכתב הכנעני.
ב. סיבת הכתיבה מימין לשמאל נעוצה בשימושם של פטיש ואזמל ע"ג טיט, צורה שהיתה נוחה יותר לחריטה ע"י אנשים ימניים.
אני מציע לבדוק שוב את המקורות לגבי שתי הנקודות הבאות:
א. ע"פ מה שאני יודע הכתב העברי הקדום לא בדיוק התפתח מהכתב הפיניקי אלא מהכתב הכנעני.
ב. סיבת הכתיבה מימין לשמאל נעוצה בשימושם של פטיש ואזמל ע"ג טיט, צורה שהיתה נוחה יותר לחריטה ע"י אנשים ימניים.
כאחד שעמד מן הצד בכל הבלגן הזה (אין לי אייפון) מאוד מאוד הגעילה אותי עבודת השיווק שעשו החבר'ה האלה. הם קנו את כל האתרים והבלוגים הישראלים שקשורים איך שהוא לאייפון בכך שנתנו להם גירסאות ניסיון של התוכנה, זה נהיה פשוט מגעיל כל הצנזורה הזאת.
גם כל הקטע שפיתוח העברית אופשרה בעצם בגלל פרצות שקבוצות שונות מרחבי העולם עבדו עליהם ובחינם - לא הוזכר בכתבה.
(דרך אגב, החברה מהעברית החינמית פנו לקבוצה הגדולה הידועה שעוסקת בפריצה של האייפון, DevTeam בעניין הזה. הם ענו להם שהם לא יכולים להתעסק בזה עכשיו בגלל הלחץ שהם עכשיו שרויים בו בפריצה של ה 3G החדש...)
גם כל הקטע שפיתוח העברית אופשרה בעצם בגלל פרצות שקבוצות שונות מרחבי העולם עבדו עליהם ובחינם - לא הוזכר בכתבה.
(דרך אגב, החברה מהעברית החינמית פנו לקבוצה הגדולה הידועה שעוסקת בפריצה של האייפון, DevTeam בעניין הזה. הם ענו להם שהם לא יכולים להתעסק בזה עכשיו בגלל הלחץ שהם עכשיו שרויים בו בפריצה של ה 3G החדש...)
יאיר במילרע. לא מילעיל
- oferlaor
- מנהל

לגבי הלינק, פאשלה שלי
Nissim,
צודק! הסיבה היא שימוש באיזמל ("שפות ישנות") כאשר היד הימנית החזקה היתה צריכה להיות זו שנותנת את המכה, כתיבה מימין לשמאל הכרחית בכדי לא להסתיר את מה שכבר נכתב.
בשפות שהתבססו הרבה יותר מאוחר, כאשר כבר עברו לכתב מבוסס דיו, היה צריך להפוך את הכיוון בכדי למנוע מריחת הדיו על ידי יד ימין.
iDVDi,
אני דווקא חושב שמה שהם עשו לחלוטין ליגיטימי - הושקע המון מאמץ גם מצידם (כמעט כל תוכנה כיום מבוססת על דברים חינמיים שאחרים הוציאו לפניך). המחיר באמת נראה לי מוגזם ביחס לעברית למכשירים אחרים. אני בזמנו רכשתי ב-35 דולר עברית עבור ה-P990 שלי והייתי ממש מרוצה מהתוצאות. לדעתי הטעות היתה הקפיצה ממחיר של 0 ש"ח ל-235 ש"ח.
בכל אופן, יש שתי קבוצות שמתחרות בינהן, וזה תמיד דבר בריא ללקוח הסופי.
Nissim,
בשפות שהתבססו הרבה יותר מאוחר, כאשר כבר עברו לכתב מבוסס דיו, היה צריך להפוך את הכיוון בכדי למנוע מריחת הדיו על ידי יד ימין.
iDVDi,
אני דווקא חושב שמה שהם עשו לחלוטין ליגיטימי - הושקע המון מאמץ גם מצידם (כמעט כל תוכנה כיום מבוססת על דברים חינמיים שאחרים הוציאו לפניך). המחיר באמת נראה לי מוגזם ביחס לעברית למכשירים אחרים. אני בזמנו רכשתי ב-35 דולר עברית עבור ה-P990 שלי והייתי ממש מרוצה מהתוצאות. לדעתי הטעות היתה הקפיצה ממחיר של 0 ש"ח ל-235 ש"ח.
בכל אופן, יש שתי קבוצות שמתחרות בינהן, וזה תמיד דבר בריא ללקוח הסופי.
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
זה באמת לגיטימי לבקש כסף, כל סכום שהם חושבים שישלמו להם הוא הגיוני, סה"כ מי שלא רוצה לא יקנה.
מעבר לזה, בעל האתר לוקח סיכון כלשהו, אם יחליט מישהו לקום ולפתוח אתר מתחרה שמקדם את העברית בחינם הוא לאט לאט עם הזמן יצבור הרבה מבקרים כדרך הטבע
ואז יכול להיות שיצטער על ההחלטה המוטעה
ואולי בכלל רוב האנשים מעדיפים לשלם, הרי רוב האנשים לא מבינים/מוכנים להסתכן בהטמעות עברית מסובכות
מעבר לזה, בעל האתר לוקח סיכון כלשהו, אם יחליט מישהו לקום ולפתוח אתר מתחרה שמקדם את העברית בחינם הוא לאט לאט עם הזמן יצבור הרבה מבקרים כדרך הטבע
ואז יכול להיות שיצטער על ההחלטה המוטעה
ואולי בכלל רוב האנשים מעדיפים לשלם, הרי רוב האנשים לא מבינים/מוכנים להסתכן בהטמעות עברית מסובכות
נראה לי שההסבר הזה ששפות עתיקות נכתבו מימין לשמאל בגלל האיזמל הוא לא יותר מסיפור ישן ונחמד אך לא מבוסס.
1) מה שעופר כתב פשוט לא נכון: אם אתה ימני ועובד עם פטיש ואיזמל אתה דווקא כן תסתיר את מה שכבר נכתב (בדיוק כמו כתיבה עם דיו)
2) תהליך חציבת כתובת באבן זה תהליך נורא איטי, כך שהסתרה או לא הסתרה ממילא לא רלוונטי.
ההסבר עם הדיו דווקא כן הגיוני (לא בהכרח נובע מכך שהוא גם נכון
)
לגמרי אוף טופיק לנושא השרשור אך מי יודע למה נוהגים בצד שמאל בחלק מהארצות (הסבר שאני גם לא בטוח אם הוא מבוסס היטב), ולמה נוהגים בצד ימין ברוב הארצות האחרות (הסבר מבוסס) ?
1) מה שעופר כתב פשוט לא נכון: אם אתה ימני ועובד עם פטיש ואיזמל אתה דווקא כן תסתיר את מה שכבר נכתב (בדיוק כמו כתיבה עם דיו)
2) תהליך חציבת כתובת באבן זה תהליך נורא איטי, כך שהסתרה או לא הסתרה ממילא לא רלוונטי.
ההסבר עם הדיו דווקא כן הגיוני (לא בהכרח נובע מכך שהוא גם נכון
לגמרי אוף טופיק לנושא השרשור אך מי יודע למה נוהגים בצד שמאל בחלק מהארצות (הסבר שאני גם לא בטוח אם הוא מבוסס היטב), ולמה נוהגים בצד ימין ברוב הארצות האחרות (הסבר מבוסס) ?
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

נהיגה בצד שמאל הייתה מקובלת בכל העולם המערבי מימי הרומאים שהצעידו את הלגיונות שלהם בצידו השמאלי של הדרך, זה גם היה טבעי יותר לחיל פרשים המצוייד ברומח. נפוליאון הוא זה שהנהיג את ההליכה בצד ימין של הדרך כדי לאפשר לו ולגנרלים שלו לאתר את הכוחות שלהם בשדה הקרב באופן פשוט. עוד לטריוויה - בניגוד למה שרובנו חושבים, יש בעולם יותר אנשים שנוהגים בצד שמאל של הדרך מאשר בצד ימין.
אני מכיר גרסה דומה אך אחרת. לפני המהפיכה הצרפתית, האצילים היו נוסעים בעגלות מהירות (כמה כוחות סוס של כמה סוסים
) בצד שמאל כנהוג, והעגלות האיטיות של העמך (שנסעו באותו כיוון) נאלצו לרדת לימין.
זה נהפך לסמל ואח"כ החליטו לקבוע את זה כחוק.
לא יודע מה נכון כטריגר ראשוני, אך מה שדי ברור זה שזה נקבע דווקא הפוך לנוהג הקודם כי ברוח המהפיכה הצרפתית היה צריך לשנות סדרי עולם. נפוליון אכן הפיץ את זה בחלקים נרחבים באירופה. באוסטריה עברו לימין בעקבות האנשלוס של היטלר. בשבדיה עברו לימין רק ב1967.
אתה בטוח לגבי המשפט האחרון?
ברור שיש אוכלוסיות אדירות בארצות שנוהגות בצד שמאל, אבל אם מדובר באנשים שממש נוהגים (יושבים על ההגה) אז זה לא נראה סביר. תשווה את מספר הנהגים בארה"ב לזה שבהודו, למשל.
זה נהפך לסמל ואח"כ החליטו לקבוע את זה כחוק.
לא יודע מה נכון כטריגר ראשוני, אך מה שדי ברור זה שזה נקבע דווקא הפוך לנוהג הקודם כי ברוח המהפיכה הצרפתית היה צריך לשנות סדרי עולם. נפוליון אכן הפיץ את זה בחלקים נרחבים באירופה. באוסטריה עברו לימין בעקבות האנשלוס של היטלר. בשבדיה עברו לימין רק ב1967.
אתה בטוח לגבי המשפט האחרון?
ברור שיש אוכלוסיות אדירות בארצות שנוהגות בצד שמאל, אבל אם מדובר באנשים שממש נוהגים (יושבים על ההגה) אז זה לא נראה סביר. תשווה את מספר הנהגים בארה"ב לזה שבהודו, למשל.
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

שכחת שגם ביפן נוהגים בצד שמאל?
לא שכחתי, אבל גם שם לרוב המשפחות אין אוטו ולרבים אין רישיון, פשוט אין מקום לשים אותו.
רוב הארצות שבהן יש אחוזים מאוד גבוהים של נהגים נוהגות בצד ימין כאשר החריגות הבולטות זה בריטניה, אירלנד, אוסטרליה, ניו זילנד ובאחרונות אוכלוסיה קטנה.
אני לא יודע שמה שכתבת לא נכון, אך יש לי הרגשה שמישהו עשה חישוב קל יחסית של אוכלוסיות בכלל ולא מחקר מעמיק של נהגים ממש.
ואם נמשיך במשהו קשור: מה הספורט השני בפופולאריות בעולם? (אני חושב שזה נמדד או לפי צופים בלייב או לפי צופים טלויזיונים).
רוב הארצות שבהן יש אחוזים מאוד גבוהים של נהגים נוהגות בצד ימין כאשר החריגות הבולטות זה בריטניה, אירלנד, אוסטרליה, ניו זילנד ובאחרונות אוכלוסיה קטנה.
אני לא יודע שמה שכתבת לא נכון, אך יש לי הרגשה שמישהו עשה חישוב קל יחסית של אוכלוסיות בכלל ולא מחקר מעמיק של נהגים ממש.
ואם נמשיך במשהו קשור: מה הספורט השני בפופולאריות בעולם? (אני חושב שזה נמדד או לפי צופים בלייב או לפי צופים טלויזיונים).
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הספורט הוא כמובן וויכוחים בפורמים ברשת.
הבעיה העיקרית שלי עם העיברית הזו היתה התנערות החברה מלתת כל אחריות לגבי המוצר שלהם.
ברשיון התוכנה החברה לא לקחה שום אחריות על התוכנה שהיא מכרה בכסף מלא.
לחוצפתם של פורום אייפונס יאמר שהם טענו שהם לא מפרסמים את העיברית החינמית כי אין עליה אחריות...
ברשיון התוכנה החברה לא לקחה שום אחריות על התוכנה שהיא מכרה בכסף מלא.
לחוצפתם של פורום אייפונס יאמר שהם טענו שהם לא מפרסמים את העיברית החינמית כי אין עליה אחריות...
- oferlaor
- מנהל

גירסא 1.2 של העברית החינמית יצאה אתמול.
לא הצלחתי למצוא הבדלים כלשהם פרט לזה שהמכשיר שלי מרגיש הרבה יותר "משוחרר" ופחות עצור (האם יתכן שהמנוע של העברית החינמית גרם להאטה קודם של המכשיר?)
לא הצלחתי למצוא הבדלים כלשהם פרט לזה שהמכשיר שלי מרגיש הרבה יותר "משוחרר" ופחות עצור (האם יתכן שהמנוע של העברית החינמית גרם להאטה קודם של המכשיר?)
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
הצטרפתי באיחור לשאלת הנהיגה בצד ימין או שמאל, אבל יש הרבה מידע בעניין:
http://en.wikipedia.org/wiki/Driving_on ... t_or_right
http://en.wikipedia.org/wiki/Driving_on ... t_or_right
ערן