תגובות לכתבה: עברית לאייפון. הכל באשמת הפיניקים

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3320
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #1 

אלי חבוש

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

(Y) נהיניתי מאוד לקרוא, למרות שאין ברשותי ולו מוצר אחד של אפל.

לא צריך להאשים רק את הפיניקים, גם אנחנו אשמים. הטורקים לא רק שהחליפו את כיוון הכתב אלא גם את כל האלפבית שלהם לכתב לטיני אחרי מלה"ע הראשונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #3 

כתבה מעניינת.

התוכנות interchangeable או compatible- כלומר לאחר ריצה עם תוכנה אחת אפשר לעבור לתוכנה השנייה ללא מגבלות?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #4 

yaronkle,

כן כי בעצם התוכן בתוך האייפון מוחזק נכון ומה שהתוכנות עושות זה להפוך את הטקסט עבור צפיה נכונה. בגלל זה הכל מסתנכרן נכון מול המחשב.

אגב, מישהו יודע מדוע בעברית כותבים בימין לשמאל ובשאר השפות משמאל לימין (תשובה בהמשך).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

אני מניח שזה כפי שנכתב במאמר. כתיבה בדיו נוחה יותר משמאל לימין ואילו חריטה בלוחות חרס או אבן נוחה יותר מימין לשמאל.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

מישהו יכול להסביר לי למה אני מקבל כתבה של עופר על תנע זוויתי ב מסכי LCD ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

truejoker כתב:מישהו יכול להסביר לי למה אני מקבל כתבה של עופר על תנע זוויתי ב מסכי LCD ?
...
צודק, היתה טעות בלינק.
תיקנתי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #8 

אלי,
אני מציע לבדוק שוב את המקורות לגבי שתי הנקודות הבאות:
א. ע"פ מה שאני יודע הכתב העברי הקדום לא בדיוק התפתח מהכתב הפיניקי אלא מהכתב הכנעני.
ב. סיבת הכתיבה מימין לשמאל נעוצה בשימושם של פטיש ואזמל ע"ג טיט, צורה שהיתה נוחה יותר לחריטה ע"י אנשים ימניים.

iDVDi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

כאחד שעמד מן הצד בכל הבלגן הזה (אין לי אייפון) מאוד מאוד הגעילה אותי עבודת השיווק שעשו החבר'ה האלה. הם קנו את כל האתרים והבלוגים הישראלים שקשורים איך שהוא לאייפון בכך שנתנו להם גירסאות ניסיון של התוכנה, זה נהיה פשוט מגעיל כל הצנזורה הזאת.

גם כל הקטע שפיתוח העברית אופשרה בעצם בגלל פרצות שקבוצות שונות מרחבי העולם עבדו עליהם ובחינם - לא הוזכר בכתבה.
(דרך אגב, החברה מהעברית החינמית פנו לקבוצה הגדולה הידועה שעוסקת בפריצה של האייפון, DevTeam בעניין הזה. הם ענו להם שהם לא יכולים להתעסק בזה עכשיו בגלל הלחץ שהם עכשיו שרויים בו בפריצה של ה 3G החדש...)
יאיר במילרע. לא מילעיל

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

לגבי הלינק, פאשלה שלי :oops:

Nissim,

(Y) צודק! הסיבה היא שימוש באיזמל ("שפות ישנות") כאשר היד הימנית החזקה היתה צריכה להיות זו שנותנת את המכה, כתיבה מימין לשמאל הכרחית בכדי לא להסתיר את מה שכבר נכתב.

בשפות שהתבססו הרבה יותר מאוחר, כאשר כבר עברו לכתב מבוסס דיו, היה צריך להפוך את הכיוון בכדי למנוע מריחת הדיו על ידי יד ימין.

iDVDi,

אני דווקא חושב שמה שהם עשו לחלוטין ליגיטימי - הושקע המון מאמץ גם מצידם (כמעט כל תוכנה כיום מבוססת על דברים חינמיים שאחרים הוציאו לפניך). המחיר באמת נראה לי מוגזם ביחס לעברית למכשירים אחרים. אני בזמנו רכשתי ב-35 דולר עברית עבור ה-P990 שלי והייתי ממש מרוצה מהתוצאות. לדעתי הטעות היתה הקפיצה ממחיר של 0 ש"ח ל-235 ש"ח.

בכל אופן, יש שתי קבוצות שמתחרות בינהן, וזה תמיד דבר בריא ללקוח הסופי.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #11 

זה באמת לגיטימי לבקש כסף, כל סכום שהם חושבים שישלמו להם הוא הגיוני, סה"כ מי שלא רוצה לא יקנה.

מעבר לזה, בעל האתר לוקח סיכון כלשהו, אם יחליט מישהו לקום ולפתוח אתר מתחרה שמקדם את העברית בחינם הוא לאט לאט עם הזמן יצבור הרבה מבקרים כדרך הטבע
ואז יכול להיות שיצטער על ההחלטה המוטעה
ואולי בכלל רוב האנשים מעדיפים לשלם, הרי רוב האנשים לא מבינים/מוכנים להסתכן בהטמעות עברית מסובכות

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #12 

נראה לי שההסבר הזה ששפות עתיקות נכתבו מימין לשמאל בגלל האיזמל הוא לא יותר מסיפור ישן ונחמד אך לא מבוסס.
1) מה שעופר כתב פשוט לא נכון: אם אתה ימני ועובד עם פטיש ואיזמל אתה דווקא כן תסתיר את מה שכבר נכתב (בדיוק כמו כתיבה עם דיו)
2) תהליך חציבת כתובת באבן זה תהליך נורא איטי, כך שהסתרה או לא הסתרה ממילא לא רלוונטי.

ההסבר עם הדיו דווקא כן הגיוני (לא בהכרח נובע מכך שהוא גם נכון :-) )

לגמרי אוף טופיק לנושא השרשור אך מי יודע למה נוהגים בצד שמאל בחלק מהארצות (הסבר שאני גם לא בטוח אם הוא מבוסס היטב), ולמה נוהגים בצד ימין ברוב הארצות האחרות (הסבר מבוסס) ?
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

נהיגה בצד שמאל הייתה מקובלת בכל העולם המערבי מימי הרומאים שהצעידו את הלגיונות שלהם בצידו השמאלי של הדרך, זה גם היה טבעי יותר לחיל פרשים המצוייד ברומח. נפוליאון הוא זה שהנהיג את ההליכה בצד ימין של הדרך כדי לאפשר לו ולגנרלים שלו לאתר את הכוחות שלהם בשדה הקרב באופן פשוט. עוד לטריוויה - בניגוד למה שרובנו חושבים, יש בעולם יותר אנשים שנוהגים בצד שמאל של הדרך מאשר בצד ימין.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #14 

אני מכיר גרסה דומה אך אחרת. לפני המהפיכה הצרפתית, האצילים היו נוסעים בעגלות מהירות (כמה כוחות סוס של כמה סוסים :-) ) בצד שמאל כנהוג, והעגלות האיטיות של העמך (שנסעו באותו כיוון) נאלצו לרדת לימין.
זה נהפך לסמל ואח"כ החליטו לקבוע את זה כחוק.
לא יודע מה נכון כטריגר ראשוני, אך מה שדי ברור זה שזה נקבע דווקא הפוך לנוהג הקודם כי ברוח המהפיכה הצרפתית היה צריך לשנות סדרי עולם. נפוליון אכן הפיץ את זה בחלקים נרחבים באירופה. באוסטריה עברו לימין בעקבות האנשלוס של היטלר. בשבדיה עברו לימין רק ב1967.

אתה בטוח לגבי המשפט האחרון?
ברור שיש אוכלוסיות אדירות בארצות שנוהגות בצד שמאל, אבל אם מדובר באנשים שממש נוהגים (יושבים על ההגה) אז זה לא נראה סביר. תשווה את מספר הנהגים בארה"ב לזה שבהודו, למשל.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

שכחת שגם ביפן נוהגים בצד שמאל?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #16 

לא שכחתי, אבל גם שם לרוב המשפחות אין אוטו ולרבים אין רישיון, פשוט אין מקום לשים אותו.
רוב הארצות שבהן יש אחוזים מאוד גבוהים של נהגים נוהגות בצד ימין כאשר החריגות הבולטות זה בריטניה, אירלנד, אוסטרליה, ניו זילנד ובאחרונות אוכלוסיה קטנה.
אני לא יודע שמה שכתבת לא נכון, אך יש לי הרגשה שמישהו עשה חישוב קל יחסית של אוכלוסיות בכלל ולא מחקר מעמיק של נהגים ממש.

ואם נמשיך במשהו קשור: מה הספורט השני בפופולאריות בעולם? (אני חושב שזה נמדד או לפי צופים בלייב או לפי צופים טלויזיונים).
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

הספורט הוא כמובן וויכוחים בפורמים ברשת.

LinkTree
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #18 

הבעיה העיקרית שלי עם העיברית הזו היתה התנערות החברה מלתת כל אחריות לגבי המוצר שלהם.
ברשיון התוכנה החברה לא לקחה שום אחריות על התוכנה שהיא מכרה בכסף מלא.

לחוצפתם של פורום אייפונס יאמר שהם טענו שהם לא מפרסמים את העיברית החינמית כי אין עליה אחריות... (n)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

גירסא 1.2 של העברית החינמית יצאה אתמול.

לא הצלחתי למצוא הבדלים כלשהם פרט לזה שהמכשיר שלי מרגיש הרבה יותר "משוחרר" ופחות עצור (האם יתכן שהמנוע של העברית החינמית גרם להאטה קודם של המכשיר?)

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #20 

הצטרפתי באיחור לשאלת הנהיגה בצד ימין או שמאל, אבל יש הרבה מידע בעניין:
http://en.wikipedia.org/wiki/Driving_on ... t_or_right
ערן

שלח תגובה