קניית LCD. תקציב מוגבל. התלבטות קשה.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ygoldgold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148

שליחה

התקציב שלנו עומד על סביבות 7000 ש"ח
ואנחנו מעוניינים לקנות LCD של ''37 - ''42

ירדנו מפלזמה, כי הרבה מהצפייה של אשתי תעשה בשעות היום.

אחרי קריאה מרובה באתר, הבנתי שהדגם של Samsung LN-40A450 מומלץ, ובאמת הלכתי לראות אותו בחנות. נראה לו רע, אבל....
לידו עמדה טלוויזיה של Philips 37PFL5322D, שלפי מיטב ידיעתי זו חברה שידועה במעבדים טובים.

עמדתי אולי חצי שעה, החלפתי ערוצים רבים (80% מהצפייה שלנו תהיה ערוצים עממיים והרבה ספורט), ופיליפס נראית פשוט יותר טוב.

יש פה מישהו שיכול להסביר לי בכל זאת, מדוע סמסונג מומלצת יותר מפיליפס ?
ואולי לתת לי עוד טיפים והמלצות שכדאי לשים לב אליהם ?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori

שליחה

מה מרחק הצפיה? ומה רמת התאורה בסלון במשך היום? סוגי תכנים? ובאיזה חנות ראית את המסכים?

ygoldgold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

nils3373 כתב:מה מרחק הצפיה? ומה רמת התאורה בסלון במשך היום? סוגי תכנים? ובאיזה חנות ראית את המסכים?
...
מרחק צפייה - 3.5 מטר
רמת תאורה - הטלוויזיה נמצאת ליד ויטרינה גדולה ליציאה למרפסת שמש. תאורה בסלון עדיין לא אורגנה (זה בית חדש)
סוגי תכנים - 80% ערוצים ישראלים וערוצי הספורט מ-HOT, אולי 20% סרטים ו-DVD. אולי בעתיד הלא רחוק אנו נקנה PS3.
ראיתי את המסכים בחנות של א.ל.מ בראשון. (אני מודע לזה שיש בעייתיות כשחנות מציגה 25 מסכים יחד).

מה שכן, אני זוכר שראיתי את טלוויזית פיליפס בחנות אחרת שהיתה על ערוץ כדורגל, וראיתי מריחות. את סמסונג עדיין לא הצלחתי לראות עם כדורגל. יש פה מישהו עם נסיון ?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

למרחק הצפיה ולסוגי התכנים שלכם מומלץ מסך פלאזמה 50 אינץ'. 40 או אפילו 42 זה יהיה קטן אבל לאור תקציבכם כנראה שאין ברירה אבל לידיעתכם אתם תרגישו כמעט מיידית שמדובר במסך הקטן לכם. א.ל.מ זה ממש לא המקום להשוואה בין מסכים כי הם בלתי מכויילים בעליל. לך תשווה בחנות מתמחה.

ygoldgold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה על ההתייחסות.

איפה אפשר לראות טלוויזיות במצב של כיול טוב ?
ואיפה אפשר יהיה לראות את שני הדגמים המדוברים מוצגים ?

יש למישהו נסיון וחוות דעת על הדגמים שהזכרתי ?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הפיליפס הוא אכן מסך טוב אבל הוא קטן משמעותית ודי ישן. אם אתה גר באיזור המרכז אז לך תראה את הסמסונג בארמגדון ברמת גן (איזור הבורסה). לדעתי יש עדיפות בכל הפרמטרים לסמסונג אבל חשוב שגם אתה תראה זאת... :D

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560

שליחה

ygoldgold כתב: ירדנו מפלזמה, כי הרבה מהצפייה של אשתי תעשה בשעות היום.
...
אז מה? זו הכללה ממש לא מדוייקת לבוא ולטעון שפלזמה לא מתאימה לצפייה בשעות היום.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

kurdi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52

שליחה

לדעתי זו הכללה מדוייקת - ראיתי כמה פלזמות באור יום במקומות בהם יש חדירת אור משמש ( אפילו קטנה ) וזה ממש מקלקל את הצפייה. דוד שלי שם פלזמה במרפסת וממש קשה לראות משחקי כדורגל לפני שקיעת השמש.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

kurdi כתב:לדעתי זו הכללה מדוייקת - ראיתי כמה פלזמות באור יום במקומות בהם יש חדירת אור משמש ( אפילו קטנה ) וזה ממש מקלקל את הצפייה. דוד שלי שם פלזמה במרפסת וממש קשה לראות משחקי כדורגל לפני שקיעת השמש.
...
זה לא מדוייק. לפנסוניק יש ציפויים הזהים בתפקודם למסכי LCD רגילים.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

בוא נגיד משהו יותר פשוט: שמש מקלקלת את חווית הצפיה, נקודה. לא משנה אם זה LCD, פלזמה, CRT ...
כדי לראות בשמש צריכים להעלות את הקונטרסט בצורה מלאכותית. ככה לא נהנים מתמונה איכותית. בשביל זה יש וילונות ו/או תריסים.
אנחנו צופים בפלזמה באור יום רגיל (בלי קרינת שמש ישירה) והתמונה מצויינת.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

איינשטיין כתב:בוא נגיד משהו יותר פשוט: שמש מקלקלת את חווית הצפיה, נקודה. לא משנה אם זה LCD, פלזמה, CRT ...
כדי לראות בשמש צריכים להעלות את הקונטרסט בצורה מלאכותית. ככה לא נהנים מתמונה איכותית. בשביל זה יש וילונות ו/או תריסים.
אנחנו צופים בפלזמה באור יום רגיל (בלי קרינת שמש ישירה) והתמונה מצויינת.
...
(Y)

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571

שליחה

אינשטיין, האם היית מעדיף פלזמה, גם עם חיבור ל- HTPC שחלק מהסרטים הם HD?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

תלוי ברזולוציה. ב-"42 (שם רוב הפלזמות 1024x768) אז עדיף LCD.
ב-"50 בוודאי פלזמה. זה מה שיש לי (פנסוניק) - חבל"ז.

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324

שליחה

איינשטיין כתב:תלוי ברזולוציה. ב-"42 (שם רוב הפלזמות 1024x768) אז עדיף LCD.
ב-"50 בוודאי פלזמה. זה מה שיש לי (פנסוניק) - חבל"ז.
...
רואים הבדל מהותי בין הרזולוציות?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

הבעיה היא צורת הפיקסלים (מלבניים מול ריבועיים). בפלזמה 1366x768 אין בעיה. רזולוציות כאלה מצויות בד"כ בפלזמות "50 ולא בפלזמות "42...
(כל זה מתייחס כמובן ל-720P).

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

איינשטיין כתב:הבעיה היא צורת הפיקסלים (מלבניים מול ריבועיים). בפלזמה 1366x768 אין בעיה. רזולוציות כאלה מצויות בד"כ בפלזמות "50 ולא בפלזמות "42...
...
שמע, אני לא מבין גדול, אבל ממה שאני מבין הבעיה בצורת הפיקסלים פוגעת רק כשרוצים לגלוש באינטרנט ולקרוא טקסט, אבל בקטע של סרטים אין בעיה, זה לא נכון?
אגב בנוגע לאור יום, אי אפשר לצפות בפלזמה באור יום ללא ספק, אלא אם כן סוגרים התריסים כמובן, זה חד משמעי מבחינתי, כמובן שיש מסכים יוצאי דופן שבהם הפילטר זהה לשל מסכי LCD, אבל הם די נדירים.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ronn כתב:
איינשטיין כתב:הבעיה היא צורת הפיקסלים (מלבניים מול ריבועיים). בפלזמה 1366x768 אין בעיה. רזולוציות כאלה מצויות בד"כ בפלזמות "50 ולא בפלזמות "42...
...
שמע, אני לא מבין גדול, אבל ממה שאני מבין הבעיה בצורת הפיקסלים פוגעת רק כשרוצים לגלוש באינטרנט ולקרוא טקסט, אבל בקטע של סרטים אין בעיה, זה לא נכון?
אגב בנוגע לאור יום, אי אפשר לצפות בפלזמה באור יום ללא ספק, אלא אם כן סוגרים התריסים כמובן, זה חד משמעי מבחינתי, כמובן שיש מסכים יוצאי דופן שבהם הפילטר זהה לשל מסכי LCD, אבל הם די נדירים.
...
הבעיה תצוץ בכל תצוגת NR שהיא. יחס התמונה מתעוות בגלל שרזולוציית 1024X768 היא למעשה אמורה להוות יחס 4:3 ולא 16:9 כמו שקיים בפלאזמה ולכן סרטים ימתחו כמו מסטיק כמו שאר תכני המחשב..

kurdi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52

שליחה

לכן עדיף LCD אם HTPC מהווה חלק נכבד מהצפייה?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

לדעתי לאו דווקא. אם הפלזמה לא מאפשרת Native Rate אז בהחלט יש עדיפות ל-LCD.
אבל, אם היא מאפשרת - אני אישית מעדיף פלזמה (מדובר בפלזמות פיוניר/פנסוניק שבדורות האחרונים עמידות לצריבה).

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

nils3373 כתב:
ronn כתב:
...
...
הבעיה תצוץ בכל תצוגת NR שהיא. יחס התמונה מתעוות בגלל שרזולוציית 1024X768 היא למעשה אמורה להוות יחס 4:3 ולא 16:9 כמו שקיים בפלאזמה ולכן סרטים ימתחו כמו מסטיק כמו שאר תכני המחשב..
...
סורי, נתקלתי בזה עכשיו, מישהו יכול לפרט על זה יותר? אם אני אחבר את המחשב לפלזמה ואצפה בסרט HD, אז איכות התמונה תיפגע והתמונה תהיה כמו מסטיק?

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”