אובד עצות בשלל הכבלים לחיבור מגבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
bnshlm פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום.
חדש כאן. מקווה שאני עושה נכון...
קניתי אתמול מגבר Onkyo 606
אני אובד עצות באשר לאיזה כבל מתחבר לאן
האם אפשר לחבר למגבר את ה DVD וממיר הכבלים ע"י אדום-לבן-צהוב
אך את המגבר ל LCD ע"י HDMI?
בכלל - איפה אפשר לקבל הדרכה בנושאים אלה?
תודה

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #2 

עצתי לך היא שתיעזר במתקין מקצועי.
קשה יהיה ללמד אותך את כל סוגי החיבורים, משמעותם, יתרונותיהם וחסרונותיהם מעל גבי הפורום.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #3 

אך לפני הכל - RTFM
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

danlior כתב:אך לפני הכל - RTFM
...
The manual may be a book the size of an encyclopedia …
מה גם שנדרשת הבנה בסיסית לגבי משמעותם של כל הכניסות והיציאות השונות ...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46371
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #5 

ה Manual של ה 606 דווקא לא כזה גדול יחסית, אך הוא סובל מבעיה אחרת של חוסר באיורים, במיוחד בקטעים אשר מסבירים לגבי חיבוריות ציוד היקפי.
נסה לקרוא את ה Manual בעברית, הוא קצת פחות "מאיים" וסביר להניח כי אם תעקוב אחר הרשום, תוכל לגמור את כל החיבורים השונים במהרה.

מביןקטןמאוד
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

צ'מע, בגלל אילוצי מעבר וכאלה פירקתי והרכבתי את ה-606 שלי פעמיים בחודש האחרון, ואני מבטיח לך שזה לא כל כך מסובך כמו שנדמה לך. גם אני חשבתיבהתחלה שזה איום ונורא אבל קצת ניסוי וטעיה והכל פנאן. לענייננו:

נתחיל מהסוף - את המגבר אתה יכול לחבר לטלוויזיה בכבל HDMI, גם יהיה לך קל לעשות את זה כי יש לו רק יציאה אחת כזו כך שלא תוכל להתבלבל. בגדול כל החיבורים (העיגולים המתכתיים) בחצי השמאלי של הרסיבר הם כניסות של סאונד ותמונה, וכל החיבורים (העיגולים השמנים בצבעי שחור אדום) בחצי הימני הם יציאות לרמקולים.

אני מניח שב"לבן צהוב אדום" אתה מתכוון לכבל RCA קומפוזיט פשוט, מציע לך להשקיע קצת ולחבר את ה-DVD למגבר בקומפוננט (כבל שעולה פחות מ100 שקל וייתן לך איכות וידאו טובה בהרבה). הכניסות שלו ברסיבר הן בחלק השמאלי (בהנחה שהחלק האחורי פונה אליך ולא החזית) תחת COMPONENT VIDEO - הטור האמצעי מיועד לחיבור DVD. החיבור מורכב מ-3 כניסות שמסומנות באותיות - pb pr ו-y תתאים אותן ליציאות בנגן. מומלץ מאוד להשקיע גם בחיבור סאונד איכותי - דיגיטלי או קואקסיאלי, מהנגן לאחת מהכניסות (תלוי איזה חוט יש לך) בקצה השמאלי מאחור ברסיבר.

גם לגבי הכבלים - אם יש לך יציאה יותר איכותית מקומפוזיט עדיף לחבר דרכה. אתה יכול להתחבר לרסיבר עם S וידאו (זה בערך באמצע מתחת לאיפה שכתוב CBL\SAT יש שם חיבור צהוב ומתחתיו ה-S). הכל מסומן מאוד ברור אל תיבהל מכל האותיות פשוט לך עם ההיגיון כניסה-יציאה לפי שמותיהן.

וכמובן - קרא את המדריך כמו שזיו אומר, לך עם זה לאט לפי הסדר ויהיה בסדר. את הרמקולים חיברת?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”