הי,
קודם כל השאלה היא שאלה טכנית לחלוטין אז עופר וזיו לא לכעוס עלי שאני מעלה את נושא שיתוף הקבצים באינטרנט..
ברור לי שהנושא הזה פרוץ לגמרי כלומר כל אחד יכול לקודד מה שהוא רוצה איך שהוא רוצה,
אבל יש גם קבוצות מסודרות שמשחררות קידודים ואת השאלה שלי אני רוצה למקד בהן.
העניין הוא כזה. קבצי mkv נופלים בדרך כלל תחת שתי קטגוריות. אלה שמתאימים ל DVD5 כלומר באזור ה 4.5 גיגה ואלה שמתאימים לגודל של DVD9.
העניין הוא שאני לא מצליח למצוא את החוקיות, כלומר בהחלט יתכן שאותו הסרט מאותו מקור, באותה הרזולוציה ( לדוגמא 720p ), באותו ה FPS ובאותו יחס תצוגה,
יופיע פעם אחת בגודל 4.5 ופעם שניה בגודל 8.5 גיגה.
השאלה היא בשביל מה ההצמדות לגדלים הסטנדרטיים של המדיות הפיזיות ( מי בכלל צורב היום ? ועוד על DL ??? )
והאם אין איזה סף שמתחתיו לא כדאי בכלל לקודד ( כי ה bit rate יהיה נמוך מדי בשביל להכניס את הסרט ב 4.5 גיגה ).
למה פשוט לא הולכים לפי ספים של מינימום ומקסימום לקצבי נתונים שמעליהם או מתחתיהם פשוט לא מקודדים ? ( ספים שכמובן נבדקו ונמצאו ככאלה שנותנים תוצאות טובות )
הטריגר לשאלה הוא שחרור של קובץ טקס פתיחת האולימפיאדה. כרגע מסתובבות שתי גרסאות. אחת TS בגודל 26 גיגה בערך ( נעזוב אותה כרגע כי זה לא קשור לשאלה),
ואחת mkv בגודל של 4.5 גיגה. אורך הטקס כ 4 שעות..
האם זה לא יוצר בעיה בקידוד של ה mkv ? זה פשוט יוצא bit rate מאוד נמוך..
ההשוואה : פרק מסדרת טלביזיה ב 720 ( נגיד lost ) שוקל קצת יותר מגיגה והיא בסך הכל 40 דקות.
ליאור
שאלה טכנית בנוגע לחוקיות ( pattern ) בקידוד x264
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הסיבה היחידה שחשבתי עליה היא שהמנהג של קידוד לגודל של מדיה פיזית צמח לפני עידן ה NAS והמזרימדיה הביתיים שאפשרו אגירה כמעט אינסופית. קשה להיזכר בזה אבל הפיצוץ ב MKV חל רק לפני שנתיים שלוש ובאותה תקופה האמצעי היחיד לאגור מידע היה בדרך כלל הדיסק הפנימי במחשב שהיה משמש אותך גם לעבודה, משחקים והורדות. היה הגיון לאפשר לשמור קבצי HD על DVD כדי פנות מקום לקבצים החדשים.
מאז עברו שנתיים, כמעט לכולם יש דיסקים של 500GB ומעלה והצורך נעלם. אבל, כמו בסיפור על היהודים הנוהגים להתכופף בכניסה לבית הכנסת בפראג למרות שהשער הנמוך נהרס לפני מאות שנים, המנהג לקודד לגודל של מדיה שהופכת יותר ויותר ללא רלוונטית נשאר.
דרך אגב, יש לא מעט סרטים שמקודדים ל 12GB או אפילו ל 20GB, כך שסביר שהבעתיד הקרוב נמצא נקודת איזון חדשה הגדולה מ 8.5GB?
מאז עברו שנתיים, כמעט לכולם יש דיסקים של 500GB ומעלה והצורך נעלם. אבל, כמו בסיפור על היהודים הנוהגים להתכופף בכניסה לבית הכנסת בפראג למרות שהשער הנמוך נהרס לפני מאות שנים, המנהג לקודד לגודל של מדיה שהופכת יותר ויותר ללא רלוונטית נשאר.
דרך אגב, יש לא מעט סרטים שמקודדים ל 12GB או אפילו ל 20GB, כך שסביר שהבעתיד הקרוב נמצא נקודת איזון חדשה הגדולה מ 8.5GB?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46420
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
כמו ש Catskinner ציין, סיבות הסטוריות.
אני כבר רואה זמין בדרך קבע קידודי mkv של סרטים החל מגודל 600MB ועד לכמה עשרות GB. אין ממש חוקים, כל אחד עושה מה שבא לו.
בקבוצות שחרור מסודרות, יש דף הנחיות שהחברים צריכים לעמוד בהם מבחינת קצב נתונים ושאר הפרמטרים בקידוד. אני למשל נדבק למספר קבוצות שאני יודע שהן פדנטיות ולכן הקידודים שיוצא לי לצפות בהם מוצלחים יחסית.
לגבי האולימפיאדה, אני ראיתי לפחות 5 גרסאות זמינות לסצנת הפתיחה.
אני כבר רואה זמין בדרך קבע קידודי mkv של סרטים החל מגודל 600MB ועד לכמה עשרות GB. אין ממש חוקים, כל אחד עושה מה שבא לו.
בקבוצות שחרור מסודרות, יש דף הנחיות שהחברים צריכים לעמוד בהם מבחינת קצב נתונים ושאר הפרמטרים בקידוד. אני למשל נדבק למספר קבוצות שאני יודע שהן פדנטיות ולכן הקידודים שיוצא לי לצפות בהם מוצלחים יחסית.
לגבי האולימפיאדה, אני ראיתי לפחות 5 גרסאות זמינות לסצנת הפתיחה.
נתקלתי הרבה פעמים בטקסט עצבני של קבוצה אחת כנגד השטות הזאת של קבוצות אחרות הנצמדות ל- 4.5 ג'יגה/DVD5 או DVD9 תוך שהם מדגישים שהאיכות זה מה שחשוב ולא גודל הקובץ.
התהליכים ברשת הם דינאמיים מאד, אני כבר רואה הרבה 1080P מעל 13 ג'יגה..
מצד שני אם תעשה פה סקר תגלה שכמעט לא תמצא איכות גרועה בקבצי DVD5 , מאחר והתוכן בעיקר מורכב מרזולציה של 1280*528 ולא 720 מלא..
חסכוני.. אבל עדיין איכותי.
התהליכים ברשת הם דינאמיים מאד, אני כבר רואה הרבה 1080P מעל 13 ג'יגה..
מצד שני אם תעשה פה סקר תגלה שכמעט לא תמצא איכות גרועה בקבצי DVD5 , מאחר והתוכן בעיקר מורכב מרזולציה של 1280*528 ולא 720 מלא..
חסכוני.. אבל עדיין איכותי.