שאלה מטומטמת אני יודע ,אבל עדיין זקוק לתשובה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

יש לי עדיין מחשב ישן יחסית AND אתלון 2600 , עם כרטיסי אונבורד , עם XP סרביס פאק הראשון . אני משתמש בVLC ובBS PLAYER . לאחרונה ראיתי קבצים בחמור שיש להם סיומת של MKV .
רציתי לדעת אם יש טעם להוריד אותם , והאם יש תוכנה שיכולה לשדר לי אותם על המחשב שלי . עדיף לתוכנה שיכולה לקבל כתוביות

אין לי כוונה לקנות HTPC כרגע , בגלל כול מיני אילוצים , ולכן אשמח לדעת אם יש אפשרות או לא .
מצטער שלא יצא לי לעבור על כול השירשורים , ולבדוק , כך שאם מישהו נפגע מזה אני מבקש סליחה מראש

benjamin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 292
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

אם תתקין את הקודקים הרלוונטים תוכל לנגן אותם. הבעיה שרוב התכנים ששמורים בMKV הם תכני HD שהמחשב שלך יתקשה לנגן (הסרטים יקפצו) בגלל שהמעבד חלש.

אתה יכול להוריד את הקודקים מהאתר http://www.matroska.org/downloads/windows.html

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #3 

truejoker כתב:יש לי עדיין מחשב ישן יחסית AND אתלון 2600 , עם כרטיסי אונבורד , עם XP סרביס פאק הראשון . אני משתמש בVLC ובBS PLAYER . לאחרונה ראיתי קבצים בחמור שיש להם סיומת של MKV .
רציתי לדעת אם יש טעם להוריד אותם , והאם יש תוכנה שיכולה לשדר לי אותם על המחשב שלי . עדיף לתוכנה שיכולה לקבל כתוביות

אין לי כוונה לקנות HTPC כרגע , בגלל כול מיני אילוצים , ולכן אשמח לדעת אם יש אפשרות או לא .
מצטער שלא יצא לי לעבור על כול השירשורים , ולבדוק , כך שאם מישהו נפגע מזה אני מבקש סליחה מראש
...
אני משתמש במחשב חלש מאוד והוא לא מצליח להתמודד עם MKV לצערי. כדי לצפות סרטים אני מקדד אותם ל VOB לצפייה דרך ה PS3.

חחח כמה קיצורים של אותיות באנגלית..
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

תבדוק עם מקודד של COREAVC ותראה אם זה רץ. אם לא... חבל... אם כן... זכית...

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3873
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #5 

COREAVC יתן וידאו בלבד בh264 שפוצלו ע"י HAALI .
לגבי אודיו צריך ffdshow
And the meek shall inherit the earth
...

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

אני מניח שאם אחפש באתר אמצא הדרכה איך להוריד ואיך לשים את המקודדים האלו נכון ? אם יש למישהו קישור שירשורים המטפלים בזה אני אשמח לעזרה בחיפוש .

ושאלה אחרונה , אם אני לא מצליח לעבוד עם התוכנות האלו , או שהן אינן רצות על מחשבי , האם לעבור לXP SP2 , יהיה מספיק ? או שאני חייב ללכת לחנות המחשבים הקרובה ולקנות HTPC ?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #7 

720P בד"כ לא דורש יותר מדי.

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

ניסיתי להבין באתר של מטרוסקה , האם הקודקים שם יכולים לעבוד עם SP1 (בד"כ לעיתים יש בעיות ) , וראיתי שהם ממליצים על נגן VLC , והם טוענים שהוא מנגן קבצי MKV בלי שום דבר , האם זה נכון ?
ואם לא איך אני משיג FFDSHOH ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #9 

VLC הוא סביבה סגורה. הוא לא רק נגן אלא גם מנהל קודקים עצמאי והוא גם כולל את כל הפילטרים שצריך בשביל לנגן כמעט כל דבר האופן עצמאי.

אם VLC לא מוצא חן בעיניך אתה יכול להשתמש בפתרונות חלופיים אבל אז אתה צריך להתקין מפענחים ומפצלים נפרדים כי שום נגן לא יכול להשתמש במה שיש ב VLC.

השילוב הפשוט ביותר הוא:
1. פיצול הקובץ עםHaali Media Splitter שאפשר להוריד מכאן: http://haali.cs.msu.ru/mkv/
2. פענוח הווידאו עם CoreAVC (גם ffdshow tryouts מסוגל לפענח יפה מאוד אבל הוא איטי יותר ובוא נגיד שלך אין בדיוק עודף משאבים במחשב) שאינו בחינם וצריך לרכוש אותו מ http://www.coreavc.com
3. פענוח האודיו עם ffdshow tryouts שניתן להוריד מאתר הפרוייקט כאן: http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/
4. פענוח ופריסת הכתוביות עם ffdshow tryouts
5. הצגה דרך Windows Media Player

עכשיו מגיע החלק שלא תאהב: המחשב שלך עגלה. אילו היה סוס כבר מזמן היית יורה בו. אני בספק אם תוכל אפילו להציג בו תכנים שקודדו ב H.264 ל 720P ולכן אני די משוכנע שאתה עומד להשקיע המון עבודה וזמן פנוי כדי להגיע לתוצאה שתאכזב אותך לחלוטין. מעבד אטלון 2600 מקביל בערך ל P4 HT ולא תמצא פה אחד שיגיד לך שזה פתרון סביר להצגת תכני HD.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3873
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #10 

עקרונית VLC יכול להתמודד עם הרבה קבצים בגלל שימוש בקודקים פנימיים שלו.
את הבסיס ויותר, קיבלת כאן אבל בהמשך תצטרך לקנפג ולשנות הגדרות לפי נוחיותך.
אני ממליץ לך לקרוא במדריך "ניגון קבצי 1080p על מחשבי Low-End, או איך להפוך מחשב חלש למכונת HD?" (תעשה חיפוש)
And the meek shall inherit the earth
...

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #11 

מומלץ לשדרג את XP ל- SP3 – מבלי קשר לעצמת המחשב וניגון קבצי סרטים.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #12 

מעבד אטלון 2600 מקביל בערך ל P4 HT ולא תמצא פה אחד שיגיד לך שזה פתרון סביר להצגת תכני HD.
...
אולי מצאת אחד:

720P עובד לא רע על P4 3.0GHZ HT עם הקודקים וההגדרות בשרשור של HD למחשב חלש. ברוב המקרים אין כל בעיה. לעיתים רחוקות קורה שאובד הסנכרון בין הקול לתמונה.

1080P הוא כבר לא סוחב

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #13 

yanivol כתב:
מעבד אטלון 2600 מקביל בערך ל P4 HT ולא תמצא פה אחד שיגיד לך שזה פתרון סביר להצגת תכני HD.
...
אולי מצאת אחד:

720P עובד לא רע על P4 3.0GHZ HT עם הקודקים וההגדרות בשרשור של HD למחשב חלש. ברוב המקרים אין כל בעיה. לעיתים רחוקות קורה שאובד הסנכרון בין הקול לתמונה.

1080P הוא כבר לא סוחב
...
והנה מצאת עוד אחד עם פנטיום 4, 2.4 HT (כן, אפילו יותר חלש מהקודם).
720P מתנגן בקלות, 1080P לא סוחב.
1 GB זכרון, כרטיס מסך 7300 GT.
עובד לפי המדריך למחשבים חלשים.

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=973
בהצלחה.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #14 

לפני שאתה ממהר לעבוד על פי מה שהמליצו לך פה, איך אתה רואה את הסרטים שאתה מוריד באימיול? על מסך המחשב? מחבר לטלויזיה חיצונית? אם כן, באיזו טלויזיה מדובר? LCD? פלזמה? רגילה?

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

kingikra כתב:לפני שאתה ממהר לעבוד על פי מה שהמליצו לך פה, איך אתה רואה את הסרטים שאתה מוריד באימיול? על מסך המחשב? מחבר לטלויזיה חיצונית? אם כן, באיזו טלויזיה מדובר? LCD? פלזמה? רגילה?
...
על מסך מחשב LCD שאני מתכווין לשדרג (הוא פיליפס ישן 19" ) , וחשבתי היום על לרכוש 24" (הם עולים בערך אאל"ט כ2000 ש"ח )
למה ? מה זה משנה אם אפשר לדעת ?

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

כי לדעתי צפיה על מסך מחשב לא עושה את ההבדל כה משמעותי בין XVID, DVDR ו HD.
כמובן, תעשה מה שנראה לך נכון אבל תבין שככל שהמסך גדול יותר, כך הפערים גדולים יותר.

בהצלחה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

בכל יום מתגלים צדיקים סדורנו. כל הכבוד למי שמצליח לראות HD על גרוטאות!

truejoker, רק תזהר ברכישת מסך חדש ל PC. רוב המסכים שנמכרים היום למחשבים מקריבים דיוק בצבעים למען מהירות תגובה. יש לא מעט שהם רק 6bit במקום 8bit לכל ערוץ צבע וזה גורם לגרעיניות מאוד גדולה של התמונה ומריחות בגוונים כהים.

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

kingikra וקטסקינר , האם יש טעם בכלל לקנות מסך 24" למחשב ? או שאם אני לא רוצה טלוויזיה גדולה , אין לי מה לחפש בHD ? ואם כן על איזה מסך אתם כן ממליצים ?
דרך אגב מה דעתכם על המסכים החדשים של סמסונג ? כי שמעתי שהחדשים ה24" הם FHD , האם זה נכון ?
ועוד שאלה נוספת , אם כשאני מגיע לחנות מחשבים לקנות את המסך , אני מחליף את המעבד , זה יספיק לשיפור מהותי ביכולת של VLC לנגן MKV ? או שאני צריך לקנות מחשב חדש ?

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

truejoker כתב:kingikra וקטסקינר , האם יש טעם בכלל לקנות מסך 24" למחשב ? או שאם אני לא רוצה טלוויזיה גדולה , אין לי מה לחפש בHD ? ואם כן על איזה מסך אתם כן ממליצים ?
דרך אגב מה דעתכם על המסכים החדשים של סמסונג ? כי שמעתי שהחדשים ה24" הם FHD , האם זה נכון ?
ועוד שאלה נוספת , אם כשאני מגיע לחנות מחשבים לקנות את המסך , אני מחליף את המעבד , זה יספיק לשיפור מהותי ביכולת של VLC לנגן MKV ? או שאני צריך לקנות מחשב חדש ?
...
תמיד יש טעם לקנות מסך 24 למחשב. בלי קשר לניגון סרטים. אין ספק שגם על מסך 24 יראו הבדל בין HD ל XVID.

אין לי מושג לגבי מסכים. לא למחשב ולא מסך טלויזיה.

לדעתי, מעבד ולוח אם זה כבר מחשב שלם. אם אתה לא מתכנן לקנות HTPC יעודי, קנה כבר מחשב חדש (ראיתי אתמול ב KSP מחשב ב 835 ש"ח שינגן קבצי 720P וב 970-980 ש"ח אחד שינגן גם 1080P). לשיקולך.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

לא אמרתי שאין טעם לקנות מסך חדש, רק שצריך להיזהר בקניה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”