"משולשים אקוסטיים" - מישהו מכיר?
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
נתקלתי באיש אודיו ותיק שסיפר לי שכדי לצמצם תופעה של גלים עומדים ופידבקים בסביבה שבה האקוסטיקה בעייתית (למשל סלון ביתי) יש לתלות בפינות התיקרה (החיבור של התקרה עם שני הקירות הצדדיים) בד כלשהו בצורת משולש שווה שוקיים,אפשרי שקוף או בהיר מטעמים של אסטטיקה והסכמה מצד ההנהלה..
שמטרתם היא "ללכוד" את התדרים הבעייתיים,הנמוכים בעיקר.
מישהו מכיר את הפתרון הזה ויודע פרטים נוספים? איך לתלות ומאיפה משיגים וכו..
שמטרתם היא "ללכוד" את התדרים הבעייתיים,הנמוכים בעיקר.
מישהו מכיר את הפתרון הזה ויודע פרטים נוספים? איך לתלות ומאיפה משיגים וכו..
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
דברי איוולת. תפקידם של המשולשים הוא למקד את הסאונד-סטייג' ע"י מיקוד ההחזרות בתדרי MID ומעלה. אין לזה שום קשר לגלים עומדים בתחום התדרים הנמוכים, שם אתה צריך הרבה משקל וגודל פיזי על מנת לטפל בבעייה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אני גם לא חושב שבד מספיק שם, ממה שראיתי בד"כ מדובר בכלל בפירמידה מחומר ספוגי בד"כ, לא?
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
הבעיה שאני מנסה לפתור היא בעצם כל דבר שיכול להיקרא - שיפור בצליל
הווה אומר,אם אותם משולשים אכן עוזרים ולו במעט בצמצום או הפחתה של גלים עומדים,או תדרי מיד כמו שאתה אומר
אז שווה לי לשקול להציב אותם.
הבעיה שאני "סובל" ממנה היא בעית אקוסטיקה טבעית אני מניח - בזמן שמיעת מוזיקה בעוצמה סבירה +
נוצרים מעין פידבקים ותדרים נמוכים שנשמעים כמו עמעום,נשמע כמו משהו ששומעים במקלט חלול.
כאליו מרגישים שאין לתדרים האלו לאן "ללכת" או להיספג אז הם בעצם מוחזרים מהקירות וכו..
הווה אומר,אם אותם משולשים אכן עוזרים ולו במעט בצמצום או הפחתה של גלים עומדים,או תדרי מיד כמו שאתה אומר
אז שווה לי לשקול להציב אותם.
הבעיה שאני "סובל" ממנה היא בעית אקוסטיקה טבעית אני מניח - בזמן שמיעת מוזיקה בעוצמה סבירה +
נוצרים מעין פידבקים ותדרים נמוכים שנשמעים כמו עמעום,נשמע כמו משהו ששומעים במקלט חלול.
כאליו מרגישים שאין לתדרים האלו לאן "ללכת" או להיספג אז הם בעצם מוחזרים מהקירות וכו..
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
הנושא נדון כאן עשרות פעמים בעבר - חיבור מחשב למערכת מאפשר הפעלת תכנת Tone Generator שתאפשר (בצורה גסה) לנו לזהות תדרים בעייתיים בחדר (כלומר גלים עומדים) באמצעות שמיעה. הבדיקה רלוונטית עד 250 Hz. במידה ויש תדרים כאלו, אפשר לשקול פתרונות כגון מלכודות באסים (דורש כבר ייעוץ של מומחה) או RC (קצת יותר פשוט, אבל עדיין לא למשתמש המתחיל)