החלפת שמן ב Linn Sondek
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
לפי דעתי, אם הפטפון פועל כמו שהוא. תן לו לעבוד ואל תחפש עבודה מיותרת. לי יש מחרשה באותו הגיל ולא שימנתי אותה או החלפתי לה שמן מעולם. בדרך כלל פטפונים אינם זקוקים לתחזוקה מונעת אלא מטופלים בתחזוקת שבר - דהיינו אם יש תקלה.
אתה מרגיש שישנה בעיה כלשהי?
אתה מרגיש שישנה בעיה כלשהי?
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כרגע לא מרגיש בעיה מיוחדת מעבר לגסיסת הולהאללה כפי שציינתי בהודעה אחרת. אבל יש בלאי טבעי כמו בכל מכשיר.
לאחרונה החלפתי קפיצים וגומיות - שהיו יבשות לגמרי.. כאמור - שחיקה טבעית.
חשבתי שהגיוני לשים לב גם למצב השמן, אך אין לי כל ניסיון בנושא.
לאחרונה החלפתי קפיצים וגומיות - שהיו יבשות לגמרי.. כאמור - שחיקה טבעית.
חשבתי שהגיוני לשים לב גם למצב השמן, אך אין לי כל ניסיון בנושא.
אצלי ניתן לראות כאשר מוציאים את הפלטה הפנימית, שמן שקוף על הציר.MartinHSabag כתב:איזה שמן יש ב-LINN ?...
הבנתי שהיום לין משתמשים בסוג אחר בצבע שחור.
אין לי אפילו מושג אם הוא מתאים לשלי או לא... אין הרבה מידע בנושא ברשת.
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אם אתה רואה שהציר משומן בשמן שקוף זה כבר בסדר גמור. אני מניח שזה סוג של שמן סיליקוני כי הוא החזיק מעמד בערך 30 שנה ואני מבטיח לך אישית עוד 30 שנה (עלי) אם לא תנגב אותו.
חלקי גומי מתבלים במשך הזמן כי האוזון באוויר הורג גם צמיגים של מכוניות. אם תוכל לייצר את חלקי הגומי מגומי סיליקוני ביציקה עצמית כמו שאני עשיתי, אז מבטיח לך עוד 30 שנות חיים לגומיות. יציקה עצמית זה קצת מורכב וצריך קצת ידיים טובות וראש על הכתפיים. התוצאה של הגומיות שעשיתי למחרשה שלי היא מעל ומעבר למצופה ומעבר למה שהיצרן חשב שאפשר להשיג מהמחרשה.
לגבי הקפיצים קצת לא ברור לי. איך אתה יודע שהקפיצים בלויים? חלודה? או מומנט קפיצי לא תקין? אם זה חלודה אפשר רק לנקות בעזרת מעט שמן מכונות עדין וזהו והקפיץ יכול לחיות עוד 20 שנה גם עם החלודה אלא אם כן הוא "עייף".
חלקי גומי מתבלים במשך הזמן כי האוזון באוויר הורג גם צמיגים של מכוניות. אם תוכל לייצר את חלקי הגומי מגומי סיליקוני ביציקה עצמית כמו שאני עשיתי, אז מבטיח לך עוד 30 שנות חיים לגומיות. יציקה עצמית זה קצת מורכב וצריך קצת ידיים טובות וראש על הכתפיים. התוצאה של הגומיות שעשיתי למחרשה שלי היא מעל ומעבר למצופה ומעבר למה שהיצרן חשב שאפשר להשיג מהמחרשה.
לגבי הקפיצים קצת לא ברור לי. איך אתה יודע שהקפיצים בלויים? חלודה? או מומנט קפיצי לא תקין? אם זה חלודה אפשר רק לנקות בעזרת מעט שמן מכונות עדין וזהו והקפיץ יכול לחיות עוד 20 שנה גם עם החלודה אלא אם כן הוא "עייף".
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
בשונה ממחרשות פלסטיק בהן הצלחת שוקלת 2 וחצי גרם, ב-LP12 חשוב לשמור על רמת השמן עקב משקל הפלטה והטולרנס המדוייק של הציר. ממה שאני זוכר, השיטה לבדוק את תקינות השמן היא פירוק הפלטה החיצונית ואח"כ הוצאת הפלטה הפנימית (עם הציר) - נקה את הציר היטב והחזר אותו חזרה לבסיסו בתנועה סיבובית. הוא אמור "לשקוע" פנימה במהלך שעות ספורות ובצורה לינארית (כלומר, לא "ליפול" פנימה). אם זה לא קורה - תחליף שמן. לגבי שמן תחליפי, ראיתי בעבר המלצות על השמן הבא (אמצע העמוד): http://www.audioorigami.co.uk/F_Sale/ForSale.htm, אבל המפרט שלו נראה קצת דומה לשמן סינטטי מלא של מנועים אז אולי שווה לנסות...
yairf כתב:בשונה ממחרשות פלסטיק בהן הצלחת שוקלת 2 וחצי גרם, ב-LP12 חשוב לשמור על רמת השמן עקב משקל הפלטה והטולרנס המדוייק של הציר. ממה שאני זוכר, השיטה לבדוק את תקינות השמן היא פירוק הפלטה החיצונית ואח"כ הוצאת הפלטה הפנימית (עם הציר) - נקה את הציר היטב והחזר אותו חזרה לבסיסו בתנועה סיבובית. הוא אמור "לשקוע" פנימה במהלך שעות ספורות ובצורה לינארית (כלומר, לא "ליפול" פנימה). אם זה לא קורה - תחליף שמן. לגבי שמן תחליפי, ראיתי בעבר המלצות על השמן הבא (אמצע העמוד): http://www.audioorigami.co.uk/F_Sale/ForSale.htm, אבל המפרט שלו נראה קצת דומה לשמן סינטטי מלא של מנועים אז אולי שווה לנסות...[/
quote]
תודה, אבל איך מחליפים שם את השמן? המכשיר היה הפוך כמה פעמים לצורך תחזוקה ושום דבר לא נשפך ממנו! איך מוציאים את השמן ולמה הוא לא נשפך?...
אני לא הייתי ממליץ לערוך בדיקות אלו למי שאינו מנוסה. בסונדק יש שמן צמיגי ושחור שמגיע בקפסולות מ-LINN והם (כמובן) שלא ימליצו על שמנים שלא נבדקו.
כרגיל במקרים אלו אני תמיד ממליץ לפנות לפחות טלפונית לאנשים המתמחים בדבר, כמו אילן טמיר. אני יודע שיש אצלו במלאי שמן כזה כיוון שהוא החליף אצלי שמן לפני שנתיים.
כרגיל במקרים אלו אני תמיד ממליץ לפנות לפחות טלפונית לאנשים המתמחים בדבר, כמו אילן טמיר. אני יודע שיש אצלו במלאי שמן כזה כיוון שהוא החליף אצלי שמן לפני שנתיים.
The Black Wax
שמן שחור?
אני מוכן לתרום שמן מנוע סינטטי שעשיתי לו עיבדו מיוחד והוא ניהיה שחור
4 ליטר יספיק
אני מוכן לתרום שמן מנוע סינטטי שעשיתי לו עיבדו מיוחד והוא ניהיה שחור
4 ליטר יספיק
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
השמן לא מתנדף..........
גנאדי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אכן אך לא במקרה של LINN.MartinHSabag כתב:יש פטיפונים שאסור לשמן את הציר כלל (REGA ו-CLEARAUDIO למשל), שם הדיוק בין הציר לתושבת הוא גבוה מאוד ושמן דווקא ייפגע בביצועים....
אתה יכול לשלוח פשוט מייל ל-LINN ולשאול אותם, זה הכי בטוח, לגבי האם שמן שחור יתאים או לא, בכל זאת מדובר בפטפון יקר ואיכותי וחבל לערוך עליו "נסיונות".