מסך חדש - מגבר ישן
שלום!
רציתי לשאול מספר שאלות לגבי חיבור אודיו ווידאו במערכת שלי. רכשתי מסך עם חיבורי HDMI אך למגבר שלי אין כאלו. הפתרון המתבקש הוא לחבר את ה-DVD למסך ב-HDMI ואת האודיו למגבר - אבל אני חושש מבעיות סינכרוניזציה. האם יש אמת בחשש כזה?
בעיה מספר 2: כדי אולי לחסוך ב-DVD חדש עם חיבור HDMI, רציתי לדעת האם שידור HD יכול לעבור גם בחיבור S-VIDEO, וככה למעשה אין לי בעיות.
אשמח לתגובות במהרה לפני שאני שורף עוד איזה 600 ש"ח על DVD חדש!
תודה!
רציתי לשאול מספר שאלות לגבי חיבור אודיו ווידאו במערכת שלי. רכשתי מסך עם חיבורי HDMI אך למגבר שלי אין כאלו. הפתרון המתבקש הוא לחבר את ה-DVD למסך ב-HDMI ואת האודיו למגבר - אבל אני חושש מבעיות סינכרוניזציה. האם יש אמת בחשש כזה?
בעיה מספר 2: כדי אולי לחסוך ב-DVD חדש עם חיבור HDMI, רציתי לדעת האם שידור HD יכול לעבור גם בחיבור S-VIDEO, וככה למעשה אין לי בעיות.
תודה!
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
1) אין חשש
2) SVIDEO לא, קומפוננט כן אבל בכל מקרה, האם ה-DVD שלך HD?
הכי טוב שתוכל להפיק מ-DVD זה פרוגרסיב (P במקום I) וזה רק אם תחברו דרך הקומפוננט והוא אכן תומך בפרוגרסיב.
2) SVIDEO לא, קומפוננט כן אבל בכל מקרה, האם ה-DVD שלך HD?
הכי טוב שתוכל להפיק מ-DVD זה פרוגרסיב (P במקום I) וזה רק אם תחברו דרך הקומפוננט והוא אכן תומך בפרוגרסיב.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
אין לך כל סיבה לרכוש DVD עם יציאת HDMI (לדעתי גם ככה ה-upscaling מהווה גימיק ולא יותר בנגני DVD). תחבר את ה-DVD למסך באמצעות מחבר component video (חיבורים בצבע אדום, ירוק וכחול) ובשביל האודיו תשתמש במחבר אופטי או קוקסיאלי (SP/F) מה-DVD למגבר.בועזון כתב:שלום!
תודה!...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תקנה כבלי קומפוננט בינתיים....
אמורה להיות לך יציאה כזו מהDVD - גם אם הוא ישן.
החיבור היותר טוב - לאו דווקא יקנה לך תמונה יותר טובה...
לעומת זאת - אם תשקיע ב DVD שיודע לעשות UPSCALE ("לשדרג") את התמונה - אולי זה ייראה יותר טוב - יש ל OPPO להבנתי דגמים מוצלחים מאוד באפשרות זאת.
השאלה אם שווה לך להשקיע בזה - ולא לחסוך ולקנות בהמשך איזה נגן בלו ריי או משהו דומה...
חוץ מזה... באיזה תכנים אתה משתמש בכלל?
החיבור היותר טוב - לאו דווקא יקנה לך תמונה יותר טובה...
לעומת זאת - אם תשקיע ב DVD שיודע לעשות UPSCALE ("לשדרג") את התמונה - אולי זה ייראה יותר טוב - יש ל OPPO להבנתי דגמים מוצלחים מאוד באפשרות זאת.
השאלה אם שווה לך להשקיע בזה - ולא לחסוך ולקנות בהמשך איזה נגן בלו ריי או משהו דומה...
חוץ מזה... באיזה תכנים אתה משתמש בכלל?
כרגע יש לי DVD מאוד פשוט של חברת PIXEL, שהוא חמוד, אבל לא יותר מזה. יש לו יציאת קומפוננט, S-VIDEO, קואקס' והיציאות הרגילות לאודיו ווידאו (אדום, לבן, צהוב).
השימושים שלי בו הוא כנגן דיסקים, MP3, דיוידי וDIVX. יש לו כניסת USB וזה סבבה.
השאלה האם כדאי לחכות לירידת מחירים של בלו-ריי היא טובה מאוד, אבל הבעיה היא שלא תמיד אני מרוצה מהDVD: התמונה לפעמים קופצת, ולעיתים נראה כאילו ה"זרימה" לא מושלמת - כמעט לא מורגש אבל עדיין מורגש.
יכול להיות שזו בכלל לא בעיה של הדיוידי אלא של הרסיבר שכרגע גם התמונה עוברת דרכו?
האם בשביל כזה דבר משתלם לקנות מכשיר חדש או שזה קורה בכל המכשירים?
שאלה לא קשורה: מישהו יודע האם שווה להתקין הוט HD?
השימושים שלי בו הוא כנגן דיסקים, MP3, דיוידי וDIVX. יש לו כניסת USB וזה סבבה.
השאלה האם כדאי לחכות לירידת מחירים של בלו-ריי היא טובה מאוד, אבל הבעיה היא שלא תמיד אני מרוצה מהDVD: התמונה לפעמים קופצת, ולעיתים נראה כאילו ה"זרימה" לא מושלמת - כמעט לא מורגש אבל עדיין מורגש.
יכול להיות שזו בכלל לא בעיה של הדיוידי אלא של הרסיבר שכרגע גם התמונה עוברת דרכו?
האם בשביל כזה דבר משתלם לקנות מכשיר חדש או שזה קורה בכל המכשירים?
שאלה לא קשורה: מישהו יודע האם שווה להתקין הוט HD?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אני משער שאתה בעיקר רואה סרטים שהורדת מהאינטרנט
DIVX וכד'?
סרטים באיכות שכזאת - בד"כ לא מנפיקים איכות מי יודע מה
אני מציע לך לקחת איזה סרט מוידאומט, ב DVD כמובן - עדיף סרט עם אפקטים וכד' - ואז תראה איך רואים - אם זה מספק אותך...
ושוב שתבין - סרטים שאתה מוריד - במיוחד אם תופסים 700 MB לסרט - שווים ל @#$@....
אתה בכל מקרה לא תנצל עם DVD את היכולות של המסך....
אני מציע לך להתעמק פה באתר - במזרימדיה, מסכים, HTPC בשביל להתחיל להבין מי נגד מי...
כי נראה לי שאתה במצב בסיסי מאוד
סרטים באיכות שכזאת - בד"כ לא מנפיקים איכות מי יודע מה
אני מציע לך לקחת איזה סרט מוידאומט, ב DVD כמובן - עדיף סרט עם אפקטים וכד' - ואז תראה איך רואים - אם זה מספק אותך...
ושוב שתבין - סרטים שאתה מוריד - במיוחד אם תופסים 700 MB לסרט - שווים ל @#$@....
אתה בכל מקרה לא תנצל עם DVD את היכולות של המסך....
אני מציע לך להתעמק פה באתר - במזרימדיה, מסכים, HTPC בשביל להתחיל להבין מי נגד מי...
כי נראה לי שאתה במצב בסיסי מאוד
אני אכן במצב בסיסי מאוד 
אני דווקא בקושי מוריד סרטים, אלא משאיל סרטים מספריית ווידאו - עד שהרכבתי לי סראונד נורמאלי משגע אותי לראות סרט בלי סראונד.
היום המסך הגיע וכבר הספקתי לראות קטעים מ "מתקפת המשובטים" ב-DVD. חיברתי את המכשיר ישירות למסך בכבלי RCA רגילים שהיו לי בבית ועדיין לא קניתי קומפוננטי. התוצאה סבירה (לפני כיול של המסך) -
האם שיפור איכות הכבל לדעתכם ישפר את התמונה, או שמדובר כאן באיכות המכשיר (ה-DVD)?
אני דווקא בקושי מוריד סרטים, אלא משאיל סרטים מספריית ווידאו - עד שהרכבתי לי סראונד נורמאלי משגע אותי לראות סרט בלי סראונד.
היום המסך הגיע וכבר הספקתי לראות קטעים מ "מתקפת המשובטים" ב-DVD. חיברתי את המכשיר ישירות למסך בכבלי RCA רגילים שהיו לי בבית ועדיין לא קניתי קומפוננטי. התוצאה סבירה (לפני כיול של המסך) -
האם שיפור איכות הכבל לדעתכם ישפר את התמונה, או שמדובר כאן באיכות המכשיר (ה-DVD)?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

נפרק את זה לכמה דברים... נלך מהזול אל הפחות זול
א. להחליף לכבלים קומפוננט - גם בסיסיים אמור לשדרג את התמונה.
ב. להחליף לDVD שיעשה UPSCALE - אמור לתת תמונה טובה - OPPO.
ג. ישנם תכנים באינטרנט - באיכות הרבה יותר טובה - איכות HD - מה הרזולוציה של המסך שלך בכלל? (והתכנים הם כמובן בסראונד)
ד. למעשה - אופציה יותר זולה - אם יש לך מחשב מתאים - היא ניגון תכנים מהמחשב -
ה. לחלופין - ניתן להוריד תכנים מהאינטרנט - ולחבר למסך מזרימדיה. - הצעה ידידותית - כנס לפורום HDTV - ותקרא שם קצת - תסתכל על ההודעה הראשונה הדביקה - תתחיל ללמוד.
ו. רוצה להשתגע ? קנה PS3 או נגן בלוריי אחר - ותשכור סרטים בפורמט - ותהנה מסאונד ותמונה מדהימים...
בקיצור תתחיל ללמוד...
ב. להחליף לDVD שיעשה UPSCALE - אמור לתת תמונה טובה - OPPO.
ג. ישנם תכנים באינטרנט - באיכות הרבה יותר טובה - איכות HD - מה הרזולוציה של המסך שלך בכלל? (והתכנים הם כמובן בסראונד)
ד. למעשה - אופציה יותר זולה - אם יש לך מחשב מתאים - היא ניגון תכנים מהמחשב -
ה. לחלופין - ניתן להוריד תכנים מהאינטרנט - ולחבר למסך מזרימדיה. - הצעה ידידותית - כנס לפורום HDTV - ותקרא שם קצת - תסתכל על ההודעה הראשונה הדביקה - תתחיל ללמוד.
ו. רוצה להשתגע ? קנה PS3 או נגן בלוריי אחר - ותשכור סרטים בפורמט - ותהנה מסאונד ותמונה מדהימים...
בקיצור תתחיל ללמוד...
הכל טוב ויפה, ואני אנסה להתחיל להוריד תכנים ב-HD ללפטופ ומשם למסך - כמובן שרק קטעי דוגמא, כי פיראטיות זה אסור ונורא 
ללפטופ שלי אין יציאת HDMI, האם חיבור RGB מסוגל להעביר שידור ב-HD?
(אגב הרזולוציה של המסך החדש היא 1366X768 -ולפי הספר מסוגל לקבל עד 1080i. ההתלבטות האם לחכות לירידת מחירי FHD התבררה כבלתי יעילה לצרכים שלי...)
שאלה נוספת: למחשב יש יציאה אופטית בצורת חיבור סטריאו קטן רגיל (כמו של מכשירי MP3). איפה אני יכול למצוא מתאם כמה זה אמור לעלות?
בהודעה הקודמת התכוונתי שחיברתי כבלים זולים דרך הקומפוננט. השאלה הייתה האם שיפור איכות הכבלים ישפר את התמונה.
אם אפשר לקבל דוגמאות למכשירי DVD שעושים UPSCALE, זה יהיה נחמד גם.
תודה!
ללפטופ שלי אין יציאת HDMI, האם חיבור RGB מסוגל להעביר שידור ב-HD?
(אגב הרזולוציה של המסך החדש היא 1366X768 -ולפי הספר מסוגל לקבל עד 1080i. ההתלבטות האם לחכות לירידת מחירי FHD התבררה כבלתי יעילה לצרכים שלי...)
שאלה נוספת: למחשב יש יציאה אופטית בצורת חיבור סטריאו קטן רגיל (כמו של מכשירי MP3). איפה אני יכול למצוא מתאם כמה זה אמור לעלות?
בהודעה הקודמת התכוונתי שחיברתי כבלים זולים דרך הקומפוננט. השאלה הייתה האם שיפור איכות הכבלים ישפר את התמונה.
אם אפשר לקבל דוגמאות למכשירי DVD שעושים UPSCALE, זה יהיה נחמד גם.
תודה!
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
פשוט תגדיר במחשב את הרזולוציה הטבעית של המסך ותחבר באמצעות מחבר VGA רגיל ותהנה.
תוכל לחפש כבלים אופטיים ב-ZAP או בגוגל...
לדעתי חבל שתשקיע בנגן DVD עם "יכולות" upscaling - עדיף לחסוך לנגן מעניין יותר כגון נגן blu-ray לדוגמא...
תוכל לחפש כבלים אופטיים ב-ZAP או בגוגל...
לדעתי חבל שתשקיע בנגן DVD עם "יכולות" upscaling - עדיף לחסוך לנגן מעניין יותר כגון נגן blu-ray לדוגמא...