שחורים בפלזמה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני יודע שמקובל פה לחשוב שבפלזמה השחורים טובים יותר, ושזו בעיה גדולה ב LCD, אבל למעשה בכל "קיר מסכים" שאני הולך אני רואה שבאור השחורים ב LCD ללא ספק עדיפים בהרבה על הפלזמה (למעט הפיוניר כמובן), מאידך בחושך מוחלט אז זה משתנה ואז יש יתרון לפלזמות (באיכותיות שביניהן, פיוניר ופנסוניק), אבל בגדול אפשר לאמר שלמעט הפיוניר למסכי LCD יש יתרון בשחורים.

אגב, הייתי היום בסניף ביג בוקס, ושם המוכר הצהיר שבשידורי טלוויזיה הפלזמה עדיפה כי הרזולוציה שלה נמוכה יותר, ואילו בשידורי HD רואים פי 10 טוב יותר ב LCD (אני מצטט), אז הוא אמר שאתה צריך לחשוב על העתיד, ובעתיד יהיה יתרון גדול ל LCD, בגלל שידורי ה HD, אני כמובן עדיין התעקשתי שלדעתי רואים הכי טוב ב PG200 של LG, אבל זה היה בשידורים רגילים, ליד ה LG היתה הפלזמה של סמסונג דגם 410 וראו לדעתי פחות טוב, אבל אולי זה בגלל השתקפות אדירה שהיתה בה, כניראה עניין של מיקום.

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

טוב שהוא לא אמר פי 20.נראה לי שלא יהיה יתרון ל LCD עד שהם לא יהיו בעלי תאורת LED.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

לא מסכים עם כל מה שאמרת כולל מה שהמוכר בביג בוקס אמר.
זה לא רק "עומק השחורים" אלא גם היכולת להראות גוונים שונים בתוך השחורים והאפורים ובזה, ה-LCD נופל יחסית לפלזמה באותו מחיר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

חבל שיש אנשים שמקשיבים למוכרים "ידענים" כאלה (n)
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

shldenon
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 299
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

ובכן, מי הם רובם המוחץ של הצרכנים? אנשים שאין להם חצי מושג, ומעריכים שאם האיש הזה נמצא שם, הוא בטח יודע את העבודה שלו במכירות
כל מערכת סטראו הינה התפשרות מול הדבר האמיתי

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

MartinHSabag כתב:לא מסכים עם כל מה שאמרת כולל מה שהמוכר בביג בוקס אמר.
זה לא רק "עומק השחורים" אלא גם היכולת להראות גוונים שונים בתוך השחורים והאפורים ובזה, ה-LCD נופל יחסית לפלזמה באותו מחיר.
...
שמע, גם אני חשבתי ככה, אבל הוא הציג לי את המסכים והעיניים ראו את מה שראו, באור השחור בפלזמה ניראה אפור, והשחור ב LCD הרבה יותר מורגש (מלבד הקורו), בחושך אני יודע מתמונות שבפלזמה השחורים יותר טובים, בנוגע לפרטים בשחור, ממה שאני מבין ברזולוציה גבוהה יותר יש יותר פרטים, כך שבשידורי HD יראו יותר פרטים ב LCD...
מרטין אתה לא חושב שרואים טוב יותר במסכי LCD שידורי HD( בגדלי 42 אינץ בהם הרזולוציה בפלזמה נמוכה יותר).

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

ronn,

בכיול מגמתי או שימוש בחיבורים לא נכונים, ניתן לגרום לפלזמה פיוניר קורו להראות תמונה גרועה יותר משל טלוויזית LCD קיקיונית שעולה עשירית מהפיוניר. עכשיו תבין לבד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #8 

כמו שאמרו, כיול לא נכון, וכל מסך יראה רע...

מרבית המסכים מוצגים באור יום בחנות מוארת מלאה זכוכיות - שזה נהדר להדגמה, אך לא ניתן לשפוט עומק שחורים בסביבה כזו.

כשיושבים בבית על הספה בערב - השחורים צריכים להיות עמוקים. ב-LCD זה תלוי בסוג הפאנל ועוצמת התאורה האחורית.

לגבי HD ופלזמה, מה אומר ומה אגיד, HD נראה מדהים על שניהם...

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

איינשטיין כתב:ronn,

בכיול מגמתי או שימוש בחיבורים לא נכונים, ניתן לגרום לפלזמה פיוניר קורו להראות תמונה גרועה יותר משל טלוויזית LCD קיקיונית שעולה עשירית מהפיוניר. עכשיו תבין לבד.
...
מה האינטרס של ביג בוקס? זו חנות די אמינה, אני יותר נוטה לקבל את מה שעופר אמר, שהוא מאשר את מה שאני אמרתי, בחדר מואר השחורים ב LCD יהיו טובים הרבה יותר מבפלזמה, וכניראה שבחושך יקרה הההפך, למרות שלדעתי בפלזמות של סמסונג ו LG אין שחור כזה טוב, ההבדלים המשמעותיים בשחור לטובת הפלזמה (בחדר חשוך) באים לידי ביטוי יותר במסכים היקרים כמו פיוניר ופנסוניק (הדגמים היקרים), ואז אנחנו כבר ניכנסים לתקציבים שבהם גם מסכי LCD מראים שחור טוב.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #10 

ronn,

1. יתכן ששיחקו עם זה, אני לא חושב שזו מזימה מערכתית של BIG BOX, אבל בהחלט יתכן שאחד המוכרים שיחק עם פרמטרים של מסך כלשהו כי הוא חשב שזה ישפר משהו בתמונה.

2. ב-LCD בסביבה מאוד מוארת, בגלל אופי הפילטר הקדמי של מסכי LCD, הם נותנים תחושה של שחור יותר חזק. תוסיף לזה גם את העובדה שמרבית מסכי ה-LCD בהירים יותר מפלזמה, ויוצא שהצופה מאמין שיחס הניגודיות שהוא רואה הוא טוב יותר. בפועל, כשצופים עם מעט אור סביבתי או אפילו חושך של סלון בערב, והשחורים מתגלים כאפור בהיר.

בכל מקרה, ב-LCD מהדורות האחרונים יש תאורה מתכווננת, כולל כזו שלעיתים מזהה כמה אור יש בחוץ ומתאימה את עוצמת התיאורה האחורית בהתאם.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

בנוסף על דברי עופר, מרבית ה-LCD מוצגים החנויות כאלה במצב בו הקונטרסט מאד גבוה (נקרא במקרים רבים Dynamic). זהו מצב שנועד למשוך את עין הצופה והוא רחוק ממצב הכיול הטוב של הטלוויזיה כשתותקן בסלון ביתך או בחדר השינה.
בחנויות מסוג זה בד"כ יציאה של ממיר אחד מפוצלת בין כל/רוב הטלוויזיות. אין שום שימוש בכבלים איכותיים וכד'.
אם אתה רוצה השוואה אמינה - גש לחנות מתמחה, שם על-פי רוב מדובר בחיבורים איכותיים יותר ולא באישזהו "קיר מסכים" שנועד רק למשוך את העין.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #12 

ronn כתב:אני יודע שמקובל פה לחשוב שבפלזמה השחורים טובים יותר, ושזו בעיה גדולה ב LCD, אבל למעשה בכל "קיר מסכים" שאני הולך אני רואה שבאור השחורים ב LCD ללא ספק עדיפים בהרבה על הפלזמה (למעט הפיוניר כמובן), מאידך בחושך מוחלט אז זה משתנה ואז יש יתרון לפלזמות (באיכותיות שביניהן, פיוניר ופנסוניק), אבל בגדול אפשר לאמר שלמעט הפיוניר למסכי LCD יש יתרון בשחורים.

אגב, הייתי היום בסניף ביג בוקס, ושם המוכר הצהיר שבשידורי טלוויזיה הפלזמה עדיפה כי הרזולוציה שלה נמוכה יותר, ואילו בשידורי HD רואים פי 10 טוב יותר ב LCD (אני מצטט), אז הוא אמר שאתה צריך לחשוב על העתיד, ובעתיד יהיה יתרון גדול ל LCD, בגלל שידורי ה HD, אני כמובן עדיין התעקשתי שלדעתי רואים הכי טוב ב PG200 של LG, אבל זה היה בשידורים רגילים, ליד ה LG היתה הפלזמה של סמסונג דגם 410 וראו לדעתי פחות טוב, אבל אולי זה בגלל השתקפות אדירה שהיתה בה, כניראה עניין של מיקום.
...
אז מה אתה שואל?

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

michael123 כתב:
ronn כתב:אני יודע שמקובל פה לחשוב שבפלזמה השחורים טובים יותר, ושזו בעיה גדולה ב LCD, אבל למעשה בכל "קיר מסכים" שאני הולך אני רואה שבאור השחורים ב LCD ללא ספק עדיפים בהרבה על הפלזמה (למעט הפיוניר כמובן), מאידך בחושך מוחלט אז זה משתנה ואז יש יתרון לפלזמות (באיכותיות שביניהן, פיוניר ופנסוניק), אבל בגדול אפשר לאמר שלמעט הפיוניר למסכי LCD יש יתרון בשחורים.

...
אז מה אתה שואל?
...
לא שואל, אומר, היום שוב הייתי בכמה חנויות וראיתי שלמעט פיוניר מסכי ה LCD מראים שחור טוב יותר, בפלזמות השחור הוא אפור בהיר, אלא אם כן צופים בחושך מוחלט, שבו השחור בפלזמה עדיף מאשר ב LCD , אבל רוב האנשים לא צופים ברוב הזמן בחושך מוחלט.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #14 

כל אחד והעדפה שלו, אני אוהב צבעים יותר "חיים" וחמים שיש רק בפלזמה
LCD אפילו BRAVIA קרה מדי בשבילי ולא טבעית

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

michael123 כתב:כל אחד והעדפה שלו, אני אוהב צבעים יותר "חיים" וחמים שיש רק בפלזמה
LCD אפילו BRAVIA קרה מדי בשבילי ולא טבעית
...
שמע, במסך גדול מ 42 אינץ אפשר להתווכח על מה עדיף, אבל עד 42 אינץ לדעתי LCD לוקח בגדול.

locus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

ronn
תנסה לראות כיצד ה LCD מתמודדת בחנות עם שידורי כדורגל SD לעומת פלאסמה שעומדת לידה. האם יש מריחות או לא?
עדיין יהיה עדיף מבחינתך LCD, לך על זה ותהנה
(Y)

ronn פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

locus כתב:ronn
תנסה לראות כיצד ה LCD מתמודדת בחנות עם שידורי כדורגל SD לעומת פלאסמה שעומדת לידה. האם יש מריחות או לא?
עדיין יהיה עדיף מבחינתך LCD, לך על זה ותהנה
(Y)
...
זה תלוי באיכות השידור, באיכות שידור נמוכה גם בפלזמה רואים כדורגל גרוע, אפילו בפיוניר (זה מצחיק אבל ב LG רואים טוב יותר כדורגל מבפיוניר, כניראה שעיבוד התמונה יותר רצחני).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”