סאונד - SPDIF ו HDMI Audio יחדיו
-
TomerP
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- שם מלא: תומר
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
אהלן,
כמו שרשמתי בנושא אחר, קיבלתי רסיבר של Eltax, ורכשתי כאבל SPDIF - SPDIF. אחרי שהרסיבר מחובר עם הכאבל, נעלם הסאונד שמתקבל מהטלוויזיה (HDMI), והסאונד מוצא דרך הרסיבר בלבד.
יש דרך לגרום לשניהם לפעול במקביל, או לפחות לגרום ליציאה אנלוגית (PL -> RCA) לפעול במקביל ליציאת SPDIF? ככה אני אחבר HDMI, אך הסאונד יצא אנלוגית לטלוויזיה.
הלוח הוא ASUS M2A-VM HDMI, עם מערכת הפעלה Windows Vista Ultimate
מצטער על כל השאלות,
מנסה לגרום למערכת הזו לפעול כמו שצריך ואז פשוט להנות מזה.
תומר
כמו שרשמתי בנושא אחר, קיבלתי רסיבר של Eltax, ורכשתי כאבל SPDIF - SPDIF. אחרי שהרסיבר מחובר עם הכאבל, נעלם הסאונד שמתקבל מהטלוויזיה (HDMI), והסאונד מוצא דרך הרסיבר בלבד.
יש דרך לגרום לשניהם לפעול במקביל, או לפחות לגרום ליציאה אנלוגית (PL -> RCA) לפעול במקביל ליציאת SPDIF? ככה אני אחבר HDMI, אך הסאונד יצא אנלוגית לטלוויזיה.
הלוח הוא ASUS M2A-VM HDMI, עם מערכת הפעלה Windows Vista Ultimate
מצטער על כל השאלות,
מנסה לגרום למערכת הזו לפעול כמו שצריך ואז פשוט להנות מזה.
תומר
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תבטל את ה HDMI audio או את היציאה הדיגיטלית מהתקני השמע. שניהם לא יכולים לעבוד בו זמנית
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
TomerP
- חבר פעיל מאוד

ממ, אוקיי, סאונד של HDMI אני לא אוכל להוציא, מה לגבי סאונד אנלוגי? אפשרי בנוסף ל SPDIF?
- עריכה: לאחר חיבור דרך Component, נראה שאפשר להוציא סאונד אנלוגי (PL -> RCA, + SPDIF), אך Media Center / Media Player לא יודעים להוציא, ומוציאים רק דרך ה Default device (שהוא הדיגיטאלי). אם אני עושה Test לאנלוגי, שומעים בטלוויזיה.
תודה ענקית מראש על כל העזרה.
- עריכה: לאחר חיבור דרך Component, נראה שאפשר להוציא סאונד אנלוגי (PL -> RCA, + SPDIF), אך Media Center / Media Player לא יודעים להוציא, ומוציאים רק דרך ה Default device (שהוא הדיגיטאלי). אם אני עושה Test לאנלוגי, שומעים בטלוויזיה.
תודה ענקית מראש על כל העזרה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זה לא קשור אם האודיו הוא אנאלוגי, דיגיטלי או וורוד עם פסים ירוקים: כל אפליקציה ב vista יכולה להוציא אודיו רק דרך התקן שמע אחד ויחיד בכל פעם. אלו הם מגבלות המערכת ותצטרך ללמוד לחיות איתם.
-
TomerP
- חבר פעיל מאוד

דווקא ורוד עם פסים ירוקים יכול להתאים למערכת.Catskinner כתב:זה לא קשור אם האודיו הוא אנאלוגי, דיגיטלי או וורוד עם פסים ירוקים: כל אפליקציה ב vista יכולה להוציא אודיו רק דרך התקן שמע אחד ויחיד בכל פעם. אלו הם מגבלות המערכת ותצטרך ללמוד לחיות איתם....
אוקיי, תודה. כנראה שאחייה עם זה וזהו (ולא צריך להתעצבן, לפי הנימה של הטקסט לפחות).
תנסה את KMPLAYER
זה נגן מצויין לוידאו
זה גם הנגן היחידי שאני מצאתי שיודע להוציא סאונד ל2 התקנים בו זמנית.
אצלי זה מוציא SPDIF ואנלוגי במחשב אחד.
במחשב אחר יש לי 2 כרטיסי קול והוא מוציא סאונד דרך שניהם.
2 המחשבים אצלי על XP. לא נראה לי שתהיה בעיה בוויסטה.
אתה יכול להוריד אותו דרך FILEHIPPO.COM
הוא חינמי
ההגדרה של ההתקן סאונד נוסף נמצאת ב Audio Proccesing
זה נקרא 2nd audio renderer
זה נגן מצויין לוידאו
זה גם הנגן היחידי שאני מצאתי שיודע להוציא סאונד ל2 התקנים בו זמנית.
אצלי זה מוציא SPDIF ואנלוגי במחשב אחד.
במחשב אחר יש לי 2 כרטיסי קול והוא מוציא סאונד דרך שניהם.
2 המחשבים אצלי על XP. לא נראה לי שתהיה בעיה בוויסטה.
אתה יכול להוריד אותו דרך FILEHIPPO.COM
הוא חינמי
ההגדרה של ההתקן סאונד נוסף נמצאת ב Audio Proccesing
זה נקרא 2nd audio renderer
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני ממש לא התעצבנתי ואני מצטער אם קלטת משהו כזה מההודעה. בקשר להודעה של raiden, אולי כדאי לך לנסות אבל XP ו Vista שונות לחלוטין בכמה תחומים והמיקסר של האודיו הוא אחד מהם. ב XP המיקסר הוא כלל מערכתי וב Vista הוא ייחודי לכל אפליקציה. זו הסיבה שב XP אתה יכול להגיע למצב שבו הודעת מערכת עשוייה להחריש לך את האזניים כשאתה רואה סרט ואילו ב Vista אתה יכול לקבוע שהם יהיו חרישיים בעוד המוזיקה מה WMP11 תהייה חזקה.
-
TomerP
- חבר פעיל מאוד

Catskinner, אוקיי
תודה על העזרה, נראה שבאמת אין פתרון לדבר הזה.
הפתרון הכי טוב שהצלחתי להגיע אליו משיטוט באינטרנט הוא חיבור דיגיטאלי (SPDIF), + חיבור אנלוגי במקביל - ללא 5.1. רק סטריאו (מהדגיטאלי). בגלל שלא הצלחתי לחבר סאונד חיצוני ל HDMI (מקבל סאונד ישירות), כנראה שהפתרון הזה יורד מהפרק. מסיבה לא ברורה, דרך Component רואים יותר גרוע, אז גם אי אפשר לעבור לחיבור ההוא.
http://thegreenbutton.com/forums/1/1581 ... hread.aspx
יש שם 13 עמודים עם כל מיני פתרונות ונסיונות, אם מישהו מעוניין וצריך את זה.
לגבי KMplayer, אני משתמש ב Media Center, ללא עכבר או מקלדת, יהיה קשה לעבור כל פעם לנגן חיצוני
הפתרון הכי טוב שהצלחתי להגיע אליו משיטוט באינטרנט הוא חיבור דיגיטאלי (SPDIF), + חיבור אנלוגי במקביל - ללא 5.1. רק סטריאו (מהדגיטאלי). בגלל שלא הצלחתי לחבר סאונד חיצוני ל HDMI (מקבל סאונד ישירות), כנראה שהפתרון הזה יורד מהפרק. מסיבה לא ברורה, דרך Component רואים יותר גרוע, אז גם אי אפשר לעבור לחיבור ההוא.
http://thegreenbutton.com/forums/1/1581 ... hread.aspx
יש שם 13 עמודים עם כל מיני פתרונות ונסיונות, אם מישהו מעוניין וצריך את זה.
לגבי KMplayer, אני משתמש ב Media Center, ללא עכבר או מקלדת, יהיה קשה לעבור כל פעם לנגן חיצוני
נערך לאחרונה על ידי TomerP ב 20/08/2008 9:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זה כל כך נורא. אני אישית לא רואה שום יתרון בהעברת האודיו לטלוויזיה.