תכנון מוזיקת רקע למועדון כושר

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
rafi532 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני מנהל מועדון כושר ומעוניין לשדרג את נושא מוזיקת הרקע באיזור המכשירים.
אנו מועדון כושר קטן ושלב שלב אנו מטפלים בקידומו.
כיום התפניתי לחשוב על נושא הסאונד.
איזור חדר הכושר הוא על פני שטח של כ - 140 מ"ר , כשליש מהריצפה מכוסה שטיח בעל צפיפות גבוהה ושני שלי מכוסים ב- PVC כלשהו.
הקירות והתיקרה עשויים בטון כאשר ישנן מראות גדולות המכסות חלק ניכר מהקירות.
עד היום מנגנת מערכת מיני פשוטה ביותר.
מעולם איש לא התלונן על כך, אבל כנראה שהם לא מצפים ליותר מידי.
לי חשוב שבאולם הזה תהיה שמיעה נעימה לאוזן ומדוייקת בהרבה ממה שקיים היום.
היות ומדובר בעסק (ולא בבית) הכל חייב להיות כלכלי ביותר כך שהתקציב הוא למעשה אפס וכל תוספת היא חריגה מהתקציב.
הייתי מעוניין לדעת כיצד לתכנן מערכת הגברה כזו לגבי הספקים, סוג אלמנטים, מגבר ובעיקר לגבי מה ניתן לעשות על מנת לשפר את האקוסטיקה במקום, כמובן, כמו שציינתי, בהוצאה נמוכה ככל האפשר.
יש לי ידיים טובות וכל מה שקשור לגבי בנייה, לא מהווה בעייה.
תודה

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #2 

אהלן רפי וברוך הבא,

לא פשוט מה שאתה מבקש. אין חוכמות כאן, איכות עולה כסף. ואיכות דורשת יעוץ מקצועי, גם במקרים כמו שלך.

תנסה להרחיב כאן יותר את הרצונות שלך, כמו למשל איזה מוסיקה באיזו עוצמה תנוגן, אם אתה יכול להעלות כאן סקיצה של תוכנית של החלל זה גם יעזור ואולי, אין מה לעשות... :D תכתוב סדר גודל של תקציב...

.

rafi532 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

כן, זה ברור לי. לא מצפה לקבל חדר אקוסטי מקצועי וכמויות וואטים משוגעות.
אבל כל מה שאני אעשה זה טוב יותר מהיום.
מה צריכה לכלול הסקיצה ?
גובה התיקרה כ-2.8 מ' ; רוחב החדר כ- 7.5 מ' ; והאורך כ-19 מ'
תקציב, כמו שאמרתי, קצת בעייה לנקוב במחירו, אני צריך משהו בסיסי, וכשתהייה לי הצעה מול העיניים אני אראה איך אני מתמודד איתה ועל מה אני הולך ועל מה אני מוותר.
כמו כן אני לא פוסל אפשרות לעשות את זה בשלבים.
סה"כ עוצמת השמיעה היא לא של דיסקוטק אבל היא יותר חזקה ממסעדה למשל, ובשעות העומס היא גוברת בשל הרעשים מהאנשים ומהציוד.
באוטו, לדוגמא, ללא סאב וופר , יש חלק משמעותי מהמוזיקה שבכלל אתה לא מודע לקיומו.
חשבתי על משהו כמו תיבה שתספק מספיק באס מספיק עמוק לחלל הזה, ולהשתמש ב-4 קצוות ברמקולים עבור הצלילים הגבוהים יותר.
אני לא בטוח שככה זה עובד גם בדברים האלו, למרות שבעברי הרחוק התעסקתי קצת עם מערכות הגברה.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

אפשר לשאול באיזה עיר המועדון כושר שלך נמצא?

rafi532 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

קרית שמונה

anin17
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

תשובת הגישה הכלכלית המינימליסטית
4 רמקולים מדפיים שיתלו ב-4 פינות החדר, אפשרות מוצלחת, יפה וזולה לטעמי היא לתלות את הרמקול באמצעות 2 שרשראות מתכת מן התקרה כאשר אחת מהן תחובר לחלקה העליון של התיבה והשניה תחובר לדופן האחורית של התיבה ותטה את הרמקול לכיוון מרכז החדר, דרכה גם תוכל להעביר את הכבל היישר לקופסאת החיבורים של הרמקול
על מנת לכוון אותך לדגמים ספציפים תצטרך להגדיר תקציב
האם יש לך ידע ורצון להתעסק בנגרות בסיסית?
רסיבר של חברה איכותית (יאמהה, דנון, פיוניר, מרנטז) ברמת הכניסה של היצרן ובעל אפשרות לחבר 2 זוגות רמקולים (A+B)
אני הייתי מתרכז בדגמים הבסיסיים של יאמהה שעולים החל מ-1000 ש"ח לפי זאפ
סאב וופר אקטיבי שיחובר לרסיבר
פה לא הייתי משקיע יותר מדי והייתי מסתפק במוצר סיני סביר עם אלמנט של 12 אינץ' לדוגמא Dome שעולה קצת פחות מ-1000 ש"ח לפי זאפ

מקווה שעזרתי

rafi532 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

1. אין לי בעייה להתעסק בנגרות.
2. אין בעייה לחבר באמצעות שרשרת, אבל מעניין אותי לדעת מה זה נותן ? האם רק בגלל ההטייה ?
3. סאב וופר אקטיבי, צריך יציאה מיוחדת מהגבר, לא ?
4. האם יש המלצות לשיפור אקוסטיקה בחדר ?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

המלצה שלי בתקציב משוער סביב 4-5 אלש"ח, בהנחה שהציוד חדש (בערך 40% פחות למשומש).
- בחירת הציוד -

מקור: מחשב שינגן Playlist-ים. אל תתחיל אפילו להתעסק עם דיסקים, זה די מיותר. מומלץ להתקין כרטיס קול איכותי (250 ש"ח) ולא לעשות שימוש בכרטיס On-Board.

מגבר: אינטגרייטד סטנדרטי ופשוט מהחברות המוכרות, כגון NAD, קח דגם עם מינימום תכונות (על מנת שכל אחד יוכל להפעיל אותו ולא רק אתה) אין צורך ברסיבר עם שפע בקרות ותכונות מתוחכמות - Keep it Simple! הספק נדרש מהמגבר - 50W לפחות ב-8 אוהם - חשוב מאד לבדוק את ההספק ב-4 אוהם ולוודא שהוא גבוה משמעותית (נניח 75W, הסבר בהמשך). אופציה נוספת: מגבר הספק לסטריאו (Power amplifier) עם בקרת ווליום, מה שיאפשר לך להגדיל את ההספק ל-100W ולתמוך ביותר רמקולים ובעצמה גבוהה יותר. דוגמאות: NAD, AMC וכו'.

רמקולים - תתחיל משני זוגות של רמקולים מדפיים מהחברות המוכרות (Mission, Kef, Paradigm, Tannoy), אם זה לא מספיק תוסיף זוג נוסף. ניתן להשיג רמקולים מדפיים בצבע לבן, מה שיכול לתרום קצת לאסתטיקה.

- חיבור והתקנה -
את הרמקולים אפשר לחבר במקביל לזוג היציאות של המגבר, רמקולים מדפיים אינם מהווים עומס כבד מדי ואם המגבר מספיק חזק לא תהיה לו בעייה להתמודד עם 2-3 זוגות מחוברים במקביל. ההתנגדות של שני רמקולים מדפיים במקביל היא 4 אוהם, ולכן חשוב לבדוק שהמגבר מסוגל להתמודד עם זה.
תלה את הרמקולים על הקירות הארוכים בפינות, כ- 30 ס"מ מתחת לגובה התקרה, מופנים בזווית כלפי מטה. השתמש במתלי מפרק על מנת לתלות את הרמקולים, עשה שימוש בכבל רמקולים לבן על מנת שלא יבלוט מדי - אפשר להריץ אותו על הקיר בתעלות PVC או לכסות אותו בסיליקון אקרילי לבן. אני ממליץ על מתלי מפרק כגון אלו: http://www.amazon.co.uk/Black-Heavy-Spe ... 77-2218236.

- הערה לגבי סאב -
לדעתי בשלב הראשוני רד מזה, סאב לא טוב ידפוק לאנשים בראש ורק יהווה גורם מפריע, רמקולים מדפיים טובים ייתנו לך מיד-באס סביר מאד, ואם תתלה אותם כמו שהסברתי למעלה, המצב יהיה אפילו טוב יותר.

בהצלחה!

rafi532 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה רבה,
לא הבנתי את ההבדל בין שני סוגי המגברים

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

תן קפיצה לחנויות באיזור חיפה והקריות, לכמה מהן יש נסיון רב בהתקנות כמו זו שתיארתי. דוגמה - "אודיופיל" בחיפה שד' מוריה, שם תוכל לראות במה מדובר.

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

הגישה שלי שונה לחלוטין..........

שליחה #11 

מאחר ואנחנו מדברים במקרה הזה על מכון כושר......ברור שהמוזיקה צריכה להיות רקע בלבד.

חזק יותר או חזק פחות אבל רקע בלבד....וזו הנקודה העיקרית מבחינתי.

לכן...... החשיבה שלי היא בכלל לא לשים רמקולים רגילים בפינות. בגדול...... מי שיהיה קרוב לרמקולים אולי זה ידפוק לו בראש. לכן..........לפזר רמקולים בתיקרה.

וכאן הייתי בוחר בגישה של אוטו.....כלומר רמקולים שמיועדים לרכב......קואקסיאליים כדי שיתנו את מלוא תחום התדרים האפשרי.......... ולפזר משהו כמו שישה רמקולים כאלה ,ולשקע אותם בצורה אסטתית בתיקרה.. ואם יש תיקרה כפולה מונמכת , עוד יותר טוב ואז ההסתרה הרבה יותר יפה. ( כמו שקעי מנורות הלוגן )

( במידה והתקציב מאפשר והוא גדול יותר.........אז רמקולים INWALL שהם הפיתרון האידיאלי לדעתי אולי , שיהיו יותר אסתטיים........איכותיים יותר אולי אבל גם יקרים יותר )

הרמקולים הללו יכולים להיות מספיק חזקים לעוצמות שאתה רוצה......אחרי הכל גם השטח לא ענק אלא שטח של דירה גדולה.

רמקולים לוויניים גם אפשרות...לפחות 4 קטנים וגם הם מהתיקרה............אבל גם אני חושב שזה יחייב אותך לסאב........ופה גם אני גם בעניין שסאב יהיה פחות רלוונטי.......בכל מיקרה זו בחירה טובה יותר במיקרה הרע של רמקולי מדף.

ציודים.......פחות או יותר מה שהאחרים אמרו.......ואין בעיה לשים נגן עם שירים שמישהו צרב וערך בהתאמה למוזיקה הרצויה......... בנוסף מסכים גם לחיבור מחשב.........עם פלייליסט מוכן למוזיקה הרצויה ....ואין בעיה לחבר לכניסת עזר במגבר.

לסיכום.......מערכת רמקולים כמו ברכב ....שתפוזר בתיקרה תיתן פיזור טוב יותר כלפי מטה....כלומר לכיוון האנשים שיהנו מרקע מוזיקאלי בזמן הפעילות שלהם.

רפי_א

rafi532 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

תודה על כל התגובות וחוות הדעת.
נשמעת מעניין ההצעה לגבי רמקולים קואקסיאליים של רכב.

נשארו לי שאלות פתוחות בעניין:
1. איזה מגבר יתאים לזה. בגלל ריבוי הרמקולים, אצטרך לחבר שני רמקולים על יציאה וזה כבר מוריד את ההתנגדות ל - 2 אוהם, ערך שניתן למצוא בקלות יותר במגברים לרכב וזה קצת מסבך את העניין כי זה לא מגבר שמוצאים "במחסן של סבא".
2. בהנחה ופתרנו את סעיף 1 אז: איזה רמקולים לבחור ? לא חברה ודגם אלא ספיציפיקציות ?
3. כיום כבר עובד מחשב (פנטיום 2 - ולא מתלונן) עם קרוב ל - 10 ג'יגה של מוזיקה שממויינת לא רע. אבל, אני מחובר לכרטיס קול פשוט ביותר.
על מה עליי להקפיד כשאני בוחר כרטיס קול איכותי, ועד כמה זה משפר את הסאונד ?
4. ניסיתי קצת לגייס מגברים ישנים ולא רעים בכלל שידעתי שהם "קבורים" במחסנים כלשהם, ואיכשהו פיספסתי את רובם באיזה חודש.
מה שכן מצאתי הוא אינטגרייטד של RA840 rotel .אני זוכר שבעבר הוא שרף לי כמה רמקולים. ייתכן ויש לו יציאה" לא יציבה" כל כך.
מה אפשר לעשות ? האם כדאי לתקן ?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

rafi532 כתב:מה שכן מצאתי הוא אינטגרייטד של RA840 rotel .אני זוכר שבעבר הוא שרף לי כמה רמקולים. ייתכן ויש לו יציאה" לא יציבה" כל כך.
מה אפשר לעשות ? האם כדאי לתקן ?
...
כנראה שכן אבל זה לא פשוט: אם המגבר שרף רמקולים זה בגלל שהוא כנראה מוציא מתח DC, מה שאומר שיש לו תקלה חמורה ביותר, ותיקון שלה הוא לא טריוויאלי.

rafi532 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

אז, מה עושים ?
צריך מישהו טוב במיוחד על מנת לתקנו ?
אם כן, האם יש המלצות לחיפה צפונה ?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #15 

אם היית קורא את מה שכתבתי למעלה (גם בהקשר של חנויות מומלצות) כבר היית יודע מה לעשות

rafi532 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

למה אתה אומר ככה, לא יפה.
אני מכיר את אודיופיל, ביקרתי שם לא פעם, ותמיד יצאתי משם בהרגשה שזה "מקצועי" ויקר מידי בשבילי.
לא ידעתי שיש להם גם שירות תיקונים.
יש לך עוד המלצה ספציפית ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”