הממממממ..... מרגיז בערוץ ימין
שלום לכולם.
יש לי מגבר / רסיבר מדגם Nikko STA-8080. נדמה לי שמשנת 74' פלוס מינוס. למרות שהוא עמד כמה שנים במחסן, הוא נותן סאונד חם ומגניב, ואני די מבסוט ממנו.
אבל מה, אחרי שהוא עובד כמה שעות ומתחמם, מתחיל מן המהום או זמזום בערוץ הימני. זה מתחיל חלש ומתגבר, ודי משגע אותי.
לקחתי אותו לשלוש מעבדות (לא אציין שמות, ב-67% מהם היו מאוד נחמדים אלי למען האמת) - בשלושתן הריצו את המכשיר, בדקו אותו וטענו כי אין בעייה בכלל והכל בראש שלי.
טרחתי להקליט את העניין כדי להוכיח (לעצמי בעיקר) שעדיין לא התחלתי לדמיין קולות. להלן לינק לקובץ מפ3:
http://www.keepmyfile.com/download/68e86f2321632
דיאגנוזה מהירה:
1. הזמזום מתחיל כאשר המכשיר חם -- לאחר עבודה של כמה שעות בד"כ
2. הזמזום הוא רק בערוץ הימני -- החלפתי רמקולים והכיוון משתנה בהתאם
3. אין תלות בדגם הרמקולים -- ניסיתי עם כמה סטים שונים של רמקולים
4. כאשר מכבים את המכשיר, מקבלים כמה שניות של צליל נקי, ללא הזמזום, לפני שהמכשיר כבה לגמרי
5. הזמזום לא תלוי באינפוט של המכשיר -- פטיפון, דיסק, רדיו, או כלום...
6. הזמזום הוא בתדר 100 הרץ. בדקתי. באמת!
ההימור שלי הוא אחד מהשלושה:
1. זה משהו מקובל בציוד כזה, כך שהמומחים לא מתייחסים אליו כבעייה
2. משהו שקשור לרשת החשמל הביתית (מסביר למה לא שומעים את זה במעבדה ואת תדירות ההפרעה, שהיא כפולה של תדירות הרשת)
3. משהו אלקטרומגנטי אחר ציוד אלחוטי, ראוטר, אנטנות סלולריות, ...?
אז מה עושים?
האם יש לכם איזושהן תובנות, הערות או מסקנות בנוגע לעניין?
מישהו חווה משהו דומה?
במידה ומדובר ברשת החשמל הביתית, האם יש איזושהי דרך להתגבר על זה - מייצב מתח או משהו בסגנון?
האם יש איזה איש מקצוע שיכול לעזור?
תודה מראש על עזרתכם.
נשתמע,
ש
יש לי מגבר / רסיבר מדגם Nikko STA-8080. נדמה לי שמשנת 74' פלוס מינוס. למרות שהוא עמד כמה שנים במחסן, הוא נותן סאונד חם ומגניב, ואני די מבסוט ממנו.
אבל מה, אחרי שהוא עובד כמה שעות ומתחמם, מתחיל מן המהום או זמזום בערוץ הימני. זה מתחיל חלש ומתגבר, ודי משגע אותי.
לקחתי אותו לשלוש מעבדות (לא אציין שמות, ב-67% מהם היו מאוד נחמדים אלי למען האמת) - בשלושתן הריצו את המכשיר, בדקו אותו וטענו כי אין בעייה בכלל והכל בראש שלי.
טרחתי להקליט את העניין כדי להוכיח (לעצמי בעיקר) שעדיין לא התחלתי לדמיין קולות. להלן לינק לקובץ מפ3:
http://www.keepmyfile.com/download/68e86f2321632
דיאגנוזה מהירה:
1. הזמזום מתחיל כאשר המכשיר חם -- לאחר עבודה של כמה שעות בד"כ
2. הזמזום הוא רק בערוץ הימני -- החלפתי רמקולים והכיוון משתנה בהתאם
3. אין תלות בדגם הרמקולים -- ניסיתי עם כמה סטים שונים של רמקולים
4. כאשר מכבים את המכשיר, מקבלים כמה שניות של צליל נקי, ללא הזמזום, לפני שהמכשיר כבה לגמרי
5. הזמזום לא תלוי באינפוט של המכשיר -- פטיפון, דיסק, רדיו, או כלום...
6. הזמזום הוא בתדר 100 הרץ. בדקתי. באמת!
ההימור שלי הוא אחד מהשלושה:
1. זה משהו מקובל בציוד כזה, כך שהמומחים לא מתייחסים אליו כבעייה
2. משהו שקשור לרשת החשמל הביתית (מסביר למה לא שומעים את זה במעבדה ואת תדירות ההפרעה, שהיא כפולה של תדירות הרשת)
3. משהו אלקטרומגנטי אחר ציוד אלחוטי, ראוטר, אנטנות סלולריות, ...?
אז מה עושים?
האם יש לכם איזושהן תובנות, הערות או מסקנות בנוגע לעניין?
מישהו חווה משהו דומה?
במידה ומדובר ברשת החשמל הביתית, האם יש איזושהי דרך להתגבר על זה - מייצב מתח או משהו בסגנון?
האם יש איזה איש מקצוע שיכול לעזור?
תודה מראש על עזרתכם.
נשתמע,
ש
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
מודה לכם על ההערות וההצעות.
tascam: האתר של דודו נראה מבטיח, חוץ מזה שהוא גר שעתיים ממני.
yairf: תודה על העצה והמחמאה....
קצת מוזר לי שבמעבדות לא שמעו את הרעש. כלומר או שלא בדקו כמו שצריך או שבאמת הבעייה היא איכשהו בסטאפ אצלי (שכולל מגבר אחד, בלי רמקולים ובלי כניסות...).
בכל אופן, אתם יכולים להמליץ על מישהו טוב באזור המרכז?
tascam: האתר של דודו נראה מבטיח, חוץ מזה שהוא גר שעתיים ממני.
yairf: תודה על העצה והמחמאה....
קצת מוזר לי שבמעבדות לא שמעו את הרעש. כלומר או שלא בדקו כמו שצריך או שבאמת הבעייה היא איכשהו בסטאפ אצלי (שכולל מגבר אחד, בלי רמקולים ובלי כניסות...).
בכל אופן, אתם יכולים להמליץ על מישהו טוב באזור המרכז?
שלום חברים,
שנתיים וחצי מתחילת השרשור... במהלכן הרסיבר בילה במקומו הקבוע בבוידעם, לאחר שבזמנו התייאשתי מהעניין.
לאחרונה קיבלתי החלטה להפעיל אותו מחדש, ובאופן לא מפתיע ההאם עדיין שם. כאשר הרסיבר חם מספיק, ההאם הופך לזמזום חזק מאוד, והעוצמה של האודיו בערוץ הימני עולה ויורדת באופן ניכר ובלי מחזוריות מוגדרת.
המכשיר עבר בדיקה בעוד מעבדה - הרביעית! - וכרגיל, לא נמצאה הבעיה ומן הסתם לא תוקנה.
היות ופחות סביר שארבע מעבדות שונות (ומומלצות) לא יאתרו את הבעיה, אני מתחיל לחשוד באופציה המתבקשת, והיא שהרסיבר תקין ואני תקול.
ולשאלתי: האם יש משהו מיוחד שצריך להתבצע בעת חיבור הרסיבר? כיום אני מחבר אותו לחשמל (220V, ללא הארקה) ולרמקולים (8ohm). יש חיבור הארקה בגב המכשיר, אבל לא חיברתי אותו לכלום.
אשמח לרעיונות
שנתיים וחצי מתחילת השרשור... במהלכן הרסיבר בילה במקומו הקבוע בבוידעם, לאחר שבזמנו התייאשתי מהעניין.
לאחרונה קיבלתי החלטה להפעיל אותו מחדש, ובאופן לא מפתיע ההאם עדיין שם. כאשר הרסיבר חם מספיק, ההאם הופך לזמזום חזק מאוד, והעוצמה של האודיו בערוץ הימני עולה ויורדת באופן ניכר ובלי מחזוריות מוגדרת.
המכשיר עבר בדיקה בעוד מעבדה - הרביעית! - וכרגיל, לא נמצאה הבעיה ומן הסתם לא תוקנה.
היות ופחות סביר שארבע מעבדות שונות (ומומלצות) לא יאתרו את הבעיה, אני מתחיל לחשוד באופציה המתבקשת, והיא שהרסיבר תקין ואני תקול.
ולשאלתי: האם יש משהו מיוחד שצריך להתבצע בעת חיבור הרסיבר? כיום אני מחבר אותו לחשמל (220V, ללא הארקה) ולרמקולים (8ohm). יש חיבור הארקה בגב המכשיר, אבל לא חיברתי אותו לכלום.
אשמח לרעיונות
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
העובדה המצערת היא שלהרבה "מעבדות" כיום,אין רצון וחשק להתעסק ולבדוק לעומק ציוד וינטאג'.הניקו הזה הוא מסידרה
טובה שלהם,ושווה תיקון.ניסית לפנות ליאיר פורמן (Yairf)
טובה שלהם,ושווה תיקון.ניסית לפנות ליאיר פורמן (Yairf)
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
תודה על ההמלצה, אפנה אליו בה"פ מאוחר יותר.
העניין הוא שאלו לא "מעבדות" במרכאות, אלא מעבדות אמיתיות של ציוד וינטאג', מהמומלצות והמפורסמות (בלי לציין שמות וכאלה). בכולן טענו שאין בעיה. בחלקן ביצעו "תיקון", הפעם כן במרכאות, עבורו שילמתי כסף אמיתי לגמרי, אבל בלי פתרון. במיעוטן - שוב, ללא שמות - הגדילו ותיקנו פגמים קוסמטיים מבלי שנתבקשו (תמורת תשלום, כמובן), כאילו שבורג רופף ישנה את מידת ההנאה שלי מציוד איכותי אך רועש. מחד אני מרגיש כאילו באמת לא בא להם להתעסק עם הציוד, ומאידך, מה הסיכוי שארבע מעבדות שונות לא יאתרו את הבעיה?
בקיצור, אני מתחיל לחשוד / לחשוב שהכל בסדר עם הרסיבר, ואני לא מודע למשהו טריוויאלי בחיבורים, נניח. למשל: אני צריך לחבר את יציאת ההארקה לאנשהו?
עוד משהו - קצת גיגולים הביאו אותי לחשוב שמדובר ב-Ground Loop, בייחוד לאור תדירות ההפרעה (100 הרץ, שזו כפולה של תדירות רשל החשמל). זה הכי טכני שאני מבין. רעיונות?
העניין הוא שאלו לא "מעבדות" במרכאות, אלא מעבדות אמיתיות של ציוד וינטאג', מהמומלצות והמפורסמות (בלי לציין שמות וכאלה). בכולן טענו שאין בעיה. בחלקן ביצעו "תיקון", הפעם כן במרכאות, עבורו שילמתי כסף אמיתי לגמרי, אבל בלי פתרון. במיעוטן - שוב, ללא שמות - הגדילו ותיקנו פגמים קוסמטיים מבלי שנתבקשו (תמורת תשלום, כמובן), כאילו שבורג רופף ישנה את מידת ההנאה שלי מציוד איכותי אך רועש. מחד אני מרגיש כאילו באמת לא בא להם להתעסק עם הציוד, ומאידך, מה הסיכוי שארבע מעבדות שונות לא יאתרו את הבעיה?
בקיצור, אני מתחיל לחשוד / לחשוב שהכל בסדר עם הרסיבר, ואני לא מודע למשהו טריוויאלי בחיבורים, נניח. למשל: אני צריך לחבר את יציאת ההארקה לאנשהו?
עוד משהו - קצת גיגולים הביאו אותי לחשוב שמדובר ב-Ground Loop, בייחוד לאור תדירות ההפרעה (100 הרץ, שזו כפולה של תדירות רשל החשמל). זה הכי טכני שאני מבין. רעיונות?
[אני חידשתי וינטג' יוקרתי של קנוד -L-01A + L-01T בעלות גבוהה מאוד, ואני מקווה שהפעם התיקון יחזיק מעמד לאורך זמן ואקבל את הצליל האהוב של פעם , במקומך הית פונה ליאיר פורמן ו/או לדודו אלוני (ראיתי ששלחו לך קישור ) מהצפון שניהם תותחים
בהצלחה
יורי
בהצלחה
יורי
shibolim כתב:
"העניין הוא שאלו לא "מעבדות" במרכאות, אלא מעבדות אמיתיות של ציוד וינטאג', מהמומלצות והמפורסמות (בלי לציין שמות וכאלה). בכולן טענו שאין בעיה. בחלקן ביצעו "תיקון", הפעם כן במרכאות, עבורו שילמתי כסף אמיתי לגמרי, אבל בלי פתרון. במיעוטן - שוב, ללא שמות - הגדילו ותיקנו פגמים קוסמטיים מבלי שנתבקשו (תמורת תשלום, כמובן), כאילו שבורג רופף ישנה את מידת ההנאה שלי מציוד איכותי אך רועש. מחד אני מרגיש כאילו באמת לא בא להם להתעסק עם הציוד."
ואני שואל:
אם יש לך נסיון עם מעבדות בהם נתנו לך שרות גרוע, מדוע לא לשתף את שאר חברי הפורום בשמות שלהם
על מנת שילמדו מהנסיון שלך?
ובעניין הזימזום, אני מניח שאתה בחור צעיר שלא סובל מ "טינטון"
. זימזום ורעשים אחרים בהחלט יכולים
להופיע לאחר שהמכשיר מתחמם.
"העניין הוא שאלו לא "מעבדות" במרכאות, אלא מעבדות אמיתיות של ציוד וינטאג', מהמומלצות והמפורסמות (בלי לציין שמות וכאלה). בכולן טענו שאין בעיה. בחלקן ביצעו "תיקון", הפעם כן במרכאות, עבורו שילמתי כסף אמיתי לגמרי, אבל בלי פתרון. במיעוטן - שוב, ללא שמות - הגדילו ותיקנו פגמים קוסמטיים מבלי שנתבקשו (תמורת תשלום, כמובן), כאילו שבורג רופף ישנה את מידת ההנאה שלי מציוד איכותי אך רועש. מחד אני מרגיש כאילו באמת לא בא להם להתעסק עם הציוד."
ואני שואל:
אם יש לך נסיון עם מעבדות בהם נתנו לך שרות גרוע, מדוע לא לשתף את שאר חברי הפורום בשמות שלהם
על מנת שילמדו מהנסיון שלך?
ובעניין הזימזום, אני מניח שאתה בחור צעיר שלא סובל מ "טינטון"
להופיע לאחר שהמכשיר מתחמם.
כל עוד לא פסלתי את האפשרות שאני עושה משהו לא בסדר, או שמדובר בתקלה איזוטרית ואקזוטית שמצריכה אולטרא-מומחים, אני מעדיף שלא לנקוב בשמות - ובטח שלא בפומבי... או, להיפך, אשמח לשתף בחוות דעת חיוביות לכשיהיו. עקב מיעוט המעבדות באזור המרכז, אני בטוח שתוכל להסיק על דרך האלימינציה במי מדובר... ובכל מקרה, אם מעניין אותך אשמח לשתף בה"פ.
בנוגע לזמזום, כדי לפסול את האופציה הרפואית / פסיכולוגית טרחתי להקליט את ההפרעה, כמו שפרסמתי בפוסט הראשון. לצערי הלינק אליה שבור ואבד לי המקור, אבל בהחלט מדובר במשהו שמיע ומעבר לרחשים הסבירים שציוד אודיו אמור לייצר...
בנוגע לזמזום, כדי לפסול את האופציה הרפואית / פסיכולוגית טרחתי להקליט את ההפרעה, כמו שפרסמתי בפוסט הראשון. לצערי הלינק אליה שבור ואבד לי המקור, אבל בהחלט מדובר במשהו שמיע ומעבר לרחשים הסבירים שציוד אודיו אמור לייצר...
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
ניחוש שלי...
כאשר אתה מחבר את הרסיבר לרמקולים אתה גם מאזין למוזיקה...נכון? ורק כך אתה שם לב שיש המהום טורדני? רוב המעבדות אינן מחברות את הרסיבר לרמקולים ואם כן אז לרגע דל וכך הן מפספסות את המהום שאתה מתלונן לגביו.פנה למעבדה ובקש להפעיל את הרסיבר בחיבור לרמקולים במשך יום עבודה שלם כי אם לא אין מצב שהם יעלו על הבעיה.ממש תעמוד על כך!!!
בהצלחה.
בהצלחה.
ובכן, המגבר חזר מאוברול אצל יאיר פורמן ונחשו מה - אין רחשים, אין זמזומים, המגבר מנגן חלק והסאונד מהמם. אי אפשר להשוות למצבו הקודם - לא רק מבחינת ההפרעות שנעלמו, אלא גם מבחינת איכות הצליל וההספק. הוא גם חזר נקי מאבק וטביעות אצבעות של שלושים ומשהו שנים, ובכלל נראה כמו משהו להשוויץ בו.
לקחתי אותו לסיבוב רמקולים (הנה, מתחילות ההוצאות) וללא ספק המגבר מושך תשומת לב. הוא מריץ רמקולים גדולים בלי בושה, ונותן סאונד חם ונעים. וינטאג'. אני מבסוט. כמובן שעכשיו צריך רמקולים (הקודמים בני קרוב לארבעים...), נגן דיסקים, דיסקים, DAC, ארון למדיה, ספה נוחה, הרבה זמן פנוי ומלא כסף.
תודה לממליצים, ליועצים, וכמובן ליאיר. מצורפות תמונות, מבטיח לעדכן כשהסטאפ יתפתח.
לקחתי אותו לסיבוב רמקולים (הנה, מתחילות ההוצאות) וללא ספק המגבר מושך תשומת לב. הוא מריץ רמקולים גדולים בלי בושה, ונותן סאונד חם ונעים. וינטאג'. אני מבסוט. כמובן שעכשיו צריך רמקולים (הקודמים בני קרוב לארבעים...), נגן דיסקים, דיסקים, DAC, ארון למדיה, ספה נוחה, הרבה זמן פנוי ומלא כסף.
תודה לממליצים, ליועצים, וכמובן ליאיר. מצורפות תמונות, מבטיח לעדכן כשהסטאפ יתפתח.
-
- הנה, ככה הוא נראה
-
- וככה מבפנים
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
תתחדש ותהנה!
הניקו הזה ישרת אותך בנאמנות הרבה שנים.
Vintage audio is a way of life