Linux כפיתרון לבעיות הרצת HD?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

כיוון שהזמנתי מקרן HD72 של אופטומה, אני רוצה להציג כמה שיותר תוכן ב-HD. אומנם הרוב המוחלט יהיה 720P, אך תוכן מסוים יש לי ב-1080P, ואני ארצה לנגן אותו ככה (כמובן שאני אל אקבל רזולוציה מלאה, אבל עדיין).

הבעיה אי שהמחשב לא חזק במיוחד. מעבד פנטיום 4 2.4C עם 2GB זיכרון, וכרטיס X850PRO.

פעלתי על פי כל ההוראות במדריך פה באתר והתקנתי את כל המפענחים והגדרתי את ה-MERIT שלהם. הבעיה היא שזה לא תמיד עוזר.

720P מוצג בצורה סבירה. רוב הזמן חלק, אך לעיתים יש קצת קפיצות בתמונה, מה שהורס את כל החוויה. על 1080P אין בכלל מה לדבר. הסאונד רץ, והתמונה עוצרת לתדלוק כל כמה שניות.

מהן האפשרויות של לפתור את הבעיות? על 1080P אני מניח שאצטרך לוותר, אך לפחות 720P זה חובה. המחשב ב-OC קל ל-2.7 (והזכרונות על 450 גם כן), אבל זה היה כך תמיד ולא משנה הרבה. OC כבד כמו בעבר אני לא יכול לעשות כיוון שיש לי כרטיס PCI (XONAR D2( שקצת הורס, וכיוון שיש 4סלוטים של זיכרון זה גם מקשה על OC. אז זה יורד מהפרק כרגע.

אפשרות שניה, אשר תעשה בטוח בעוד קרוב לחדוש כשאני מסיים את תקופת המבחנים היא פירמוט מלא של המחשב (יש פה יותר מדיי *** גם ככה, ואני דוחה את זה כבר הרבה זמן. למרות שמבחינת יציבות המחשב רץ שבועות בלי ריסט - כמובן שלצורך הרצת HD עשיתי ריסט כדי לנקות את הזיכרון).

אפשרות שלישית, קראתי את המאמר פה על לינוקס במחשב HTPC, אין לי בעיה לעשות בוט כפול ולהריץ סרטים מהלינוקס. השאלה היא האם הדבר יהווה בעיה כלשהי? האם זה בכלל ישפר את הביצועים?

אפשרות אחרונה, להחליף כרטיס מסך. כמובן שהיא הכי פחות מועדפת בגלל עניין התקציב. כמו כן יש מגבלות אחרות. חשוב לי שיהיה כרטיס זול שיידע להריץ את התוכן בחומרה. מצד שני, מדובר על ממשק AGP ולא PCI-E, היש בכלל כרטיס שכזה?!

עריכה:
ראיתי כרטיסים של ATI כדוגמת ה-HD2400 אשר רשום שיש להם UVD, יש לו גם אח גדול HD3650 אך הוא גם עולה כ-200 שקלים יותר, סכום שהייתי מעדיף לא להוציא כרגע. האם מדובר על כרטיסים שיודעים לפענח בחומרה את הפורמטים המדוברים של HD שיושבים לי בכונן הקשיח?
מקריאה בויי הבנתי שה-UVD מאפשר הרצה של H264 ו-AVC. השאלה היא האם הפורמטים האילו מספיקים לי או שרוב התוכן ברשת בימינו הוא לא בפורמטים אילו? כמו כן, ה-2400 וה-2600 מכילים UVD בעוד ה-3650 מכיל UVD+. מקריאה הבנתי שיש הבדלים ברזולוציה שהם תומכים, האם מדובר על הבדלי שיהיו רלוונטיים מבחינתי? כמובן שבמידת האפשר, אני אעדיף שלא לרכוש כרטיס אלא להסתדר עם הקיים, אך אם אין ברירה אודה לכם שתעזרו לי בבחירה של כרטיס חלופי.

תודה,
אנטולי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78903
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

חסר לך גם אפשרות נוספת: שימוש ב-EXTENDER או מזרימדיה.

לא בטוח שזה מתאים לך, אלא אם כן אתה מתכנן שדרוג חומרה יקר ואז שווה לבדוק ולהשוות מחירים.

כל זאת בנחה שאתה מתכנן אך ורק לצפות בתכנים מסוג זה על המקרן (אם אתה רוצה לדפדף, לשחק או לעבוד על המחשב, אז לא אמרתי כלום).

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

שלום עופר,
לצערי סטרימר אני לא יכול לשקול בגלל מספר סיבות. הראשונה היא המחיר. השנייה היא העובדה שאני משתמש במחשב כמקור בלעדי ומעדיף לדבוק אך ורק בו. כמו כן, אומנם אני מתכוון לצפות בסרטים כמעט בבלעדיות אך אני רוצה להשאיר את האפשרות של לשחק מהמחשב על המקרן פתוחה בפניי.

אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי בנושא הלינוקס. זו ההתלבטות העיקרית. אם תחת לינוקס שאני מניח שהיא מערכת קלה ומהירה יותר אני יכול לפתור את הבעיה אני אסתפק בכך. אם זה לא יעזור אני אפנה לאפשרות של רכישת כרטיס מסך, ואז אעדיף כרטיס זול כמה שיותר שיהיה מספק להרצת הסרטים. משחקים לא מעניינים אותי.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #4 

אמנם לינוקס תהיה מערכת קלה יותר, בעיקר מבחינת צריכת זיכרון, אבל רוב העבודה בפענוח סרט נעשית על ידי ה-CPU, וה-CPU שלך די גבולי.
לדעתי לא תהיה לך בעיה עם 720P, מעבר לזה זה יהיה אתגר (מקסימום תוכל לוותר על כמה מהפיצ'רים של הקודקים ול"עגל" פינות. כמובן שזה ישפיע במקצת על התוצאה).
You are never fully dressed without a smile

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #5 

אני לא בדקתי עם כרטיסי מסך טובים אבל מנסיון אישי החודש, לינוקס (אובונטו 8.04) הריץ קבצי MKV של 720 ו 1080 בהרבה פחות קפיצות ומאמץ מהתקנת חלונות על אותו מחשב.
אצלי הלינוקס גם פחות עמוס עם תוכנות וכו'
לעשות למחשב DUAL BOOT ולהתקין אובונטו זה ממש קלי-קלות
בגוגל תמצא 4-5 מאמרים מעולים על איך עושים DUAL BOOT על התקנה קיימת (חפש XP UBUNTU DUAL BOOT).
שווה לנסות לדעתי

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תודה. אודה לך אם תוכל גם לציין אילו קודקים יש להתקין בלינוקס, איזה תוכנות כדאי, וכו'. אני דיי בור בלינוקס. הניסיון היחיד שלי היה כמה שעות של תרגול באוניברסיטה בדברים דיי שטותיים.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #7 

anatoli15 כתב:תודה. אודה לך אם תוכל גם לציין אילו קודקים יש להתקין בלינוקס, איזה תוכנות כדאי, וכו'. אני דיי בור בלינוקס. הניסיון היחיד שלי היה כמה שעות של תרגול באוניברסיטה בדברים דיי שטותיים.
...
למיטב זכרוני התקנתי את החבילות של כמה פליירים טובים כמו VLC לפי רשימת פליירים מומלצים שאני אנסה למצוא.
האובונטו בא עם שני פליירים BUILT IN
ה VLC תומך בכתוביות וכו'

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”