מסך מחשב זול תומך HDPC
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
אני מתכוון להקליט תכני HD מממיר Yes HD באמצעות HAUPPAUGE HD PVR ובזמן ההקלטה לצפות בטלוויזיה בתכנים אחרים, ממקורות אחרים.
ה- PVR הזה מקבל רק כניסת קומפוננט.
הממיר של יס מוציא תכני HD ביציאות קומפוננט רק כאשר מחובר ליציאת HDMI שלו התקן תומך HDCP .
כדי לרבע את המעגל, עלי לחבר את יציאת HDMI של הממיר למסך מחשב זול (באמצעות כניסת HDMI או DVI במסך המחשב – בתנאי שהמסך תומך ב- HDCP ). איכות התמונה על מסך המחשב לא מעניינת אותי כלל. כל מה שנחוץ לי הוא שהממיר יקבל אישור HDCP ויסכים להוציא תכני HD דרך יציאות הקומפוננט שלו, מבלי שאהיה חייב שהטלוויזיה שלי תפעיל את כניסת ה- HDMI הבאה מהממיר.
קיימים מסכי מחשב די זולים, מתחת ל- 1,000 ₪, התומכים ב- HDCP – אבל ברזולוצית נמוכות יותר מאשר 1080i שהממיר מוציא – וכן, מסכי מחשב הם P – לא I . השאלה העיקרית שלי היא מסך מחשב זול כזה יחזיר לממיר אישור HDCP כאשר הממיר מחובר ישירות למסך וכאשר האות הוא ברזולוציה שהמסך לא תומך בה?
ה- PVR הזה מקבל רק כניסת קומפוננט.
הממיר של יס מוציא תכני HD ביציאות קומפוננט רק כאשר מחובר ליציאת HDMI שלו התקן תומך HDCP .
כדי לרבע את המעגל, עלי לחבר את יציאת HDMI של הממיר למסך מחשב זול (באמצעות כניסת HDMI או DVI במסך המחשב – בתנאי שהמסך תומך ב- HDCP ). איכות התמונה על מסך המחשב לא מעניינת אותי כלל. כל מה שנחוץ לי הוא שהממיר יקבל אישור HDCP ויסכים להוציא תכני HD דרך יציאות הקומפוננט שלו, מבלי שאהיה חייב שהטלוויזיה שלי תפעיל את כניסת ה- HDMI הבאה מהממיר.
קיימים מסכי מחשב די זולים, מתחת ל- 1,000 ₪, התומכים ב- HDCP – אבל ברזולוצית נמוכות יותר מאשר 1080i שהממיר מוציא – וכן, מסכי מחשב הם P – לא I . השאלה העיקרית שלי היא מסך מחשב זול כזה יחזיר לממיר אישור HDCP כאשר הממיר מחובר ישירות למסך וכאשר האות הוא ברזולוציה שהמסך לא תומך בה?
- smallville4r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
אתה בטוח ? יש לי את המכשיר והממיר. ניתקתי את ה- HDMI מהממיר והמכשיר עדיין קיבל סיגנל מהקומפוננט.
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

בערוצי SD אין בעיה, אבל בערוצי HD הממיר לא מוציא אות ביציאת קומפוננט אם אין חיבור פעיל עם אישור HDCP ביציאת DVI – הוא נותן הודעת שגיאה: "הגנת העתקה נכשלה".
- smallville4r
-
- חבר ותיק

אוקיי, מוזר.
בדקתי שוב, הפעם ניתקתי את הכבל והעברתי לערוץ HD. אפילו סגרתי את הממיר ואת המכשיר והפעלתי אותם שוב כשה- HDMI מנותק - עדיין - פועל. שום שגיאה.
הגרסה בממיר אצלך היא 122 ? כיצד מוגדרת הרזולוציה אצלך בממיר (Auto או 1080) ?
בדקתי שוב, הפעם ניתקתי את הכבל והעברתי לערוץ HD. אפילו סגרתי את הממיר ואת המכשיר והפעלתי אותם שוב כשה- HDMI מנותק - עדיין - פועל. שום שגיאה.
הגרסה בממיר אצלך היא 122 ? כיצד מוגדרת הרזולוציה אצלך בממיר (Auto או 1080) ?
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

הגרסא היא 122 והרזולוציה מוגדרת כ- Auto .
- smallville4r
-
- חבר ותיק

אוקיי, בדקתי שוב גם ברזולוציה Auto וגם ב- 1080 ולא קיבלתי הודעת שגיאה.
זה קורה לך או שאתה חושש שזה יקרה לך ? (פשוט לא הבנתי אם כבר קנית את המכשיר או אתה מתכוון לקנות אותו)
זה קורה לך או שאתה חושש שזה יקרה לך ? (פשוט לא הבנתי אם כבר קנית את המכשיר או אתה מתכוון לקנות אותו)
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

את ה- HD PVR רכשתי, אבל טרם התחלתי להקליט אתו.
המערך אצלי הוא כזה:
הממיר HD מחובר ישירות לטלוויזיה בחיבור HDMI וכן לרסיבר בחיבור קומפוננט. לכשאתחיל להקליט, ה- HD PVR יחובר בקומפוננט בין הממיר לרסיבר. הרסיבר מחובר לטלוויזיה בחיבור HDMI – לכניסת HDMI שנייה בטלוויזיה.
את הממיר HD , בערוצי HD , אני יכול לראות בטלוויזיה רק דרך הכניסה HDMI הישירה לטלוויזיה. אם אני עובר בטלוויזיה לכניסת HDMI של הרסיבר (המקבל את הממיר דרך קומפוננט), אני מקבל את הודעת השגיאה.
המערך אצלי הוא כזה:
הממיר HD מחובר ישירות לטלוויזיה בחיבור HDMI וכן לרסיבר בחיבור קומפוננט. לכשאתחיל להקליט, ה- HD PVR יחובר בקומפוננט בין הממיר לרסיבר. הרסיבר מחובר לטלוויזיה בחיבור HDMI – לכניסת HDMI שנייה בטלוויזיה.
את הממיר HD , בערוצי HD , אני יכול לראות בטלוויזיה רק דרך הכניסה HDMI הישירה לטלוויזיה. אם אני עובר בטלוויזיה לכניסת HDMI של הרסיבר (המקבל את הממיר דרך קומפוננט), אני מקבל את הודעת השגיאה.
- smallville4r
-
- חבר ותיק

נראה שדווקא הרסיבר שלך לא מסתנכרן היטב עם הממיר. אתה אומר שחיבור ישיר בין הממיר לטלוויזיה מפצח את ה- HDCP כמו שצריך, אך אם זה באמצעות הרסיבר אתה מקבל את הודעת השגיאה. אני נוטה להאמין שבטלוויזיה שלך שתי כניסות ה- HDMI תומכות ב- HDCP, השאלה היא האם יציאת ה- HDMI ברסיבר שלך תומכת HDCP ?
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

אם זה היה המצב, לא הייתי מקבל הודעת שגיאה "העתקה נכשלה" – הודעה זאת מתקבלת כאשר הממיר לא מקבל אישור HDCP .smallville4r כתב: נראה שדווקא הרסיבר שלך לא מסתנכרן היטב עם הממיר....
אכן, זה המצב.smallville4r כתב: אני נוטה להאמין שבטלוויזיה שלך שתי כניסות ה- HDMI תומכות ב- HDCP,...
1. היציאה ברסיבר תומכת.smallville4r כתב: השאלה היא האם יציאת ה- HDMI ברסיבר שלך תומכת HDCP ?...
2. ליציאת קומפוננט בממיר לא נדרש אישור HDCP , אבל אישור כזה נדרש ביציאת HDMI . לכן אין לזה קשר לרסיבר. העניין הוא שהממיר מסרב להוציא תכני HD בקומפוננט אם הוא לא מקבל אישור HDCP ביציאת HDMI .
שים, לב שאלתי שאלה לגבי מסך טלוויזיה ואתה מציף אותי בהשערות לא רלוונטיות.
- טלוש
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1679
- שם מלא: טלוש
ברמת העקרון מסך מחשב שתומך ב- HDCP מכיל חיבור שמתאים לכך. לדוגמה חיבור DVI כולל פין מיוחד לצורך העניין והוא פשוט עושה LOOPBACK חזרה. ההשערה שלי שזה קורה גם ב-HDMI. במידה והמסך נותן אישור לקבלת תוכן שהוא CP הוא מחזיר תשובה בפין המתאים. זה מאוד תלוי במסך שתבחר כי למשל אם תבחר מסך שהרזולוציה שלו היא מתחת ל-1080P הוא יכול לתת לך להקליט כי למרות הכל הוא יטען כי השידור שהוא כן CP והוא פשוט לא יכול להציג אותו. אבל יש מסך אחר שפשוט יכול להגיד לך, אני לא יכול להציג, ולא אכפת לי אם הוא CP אז הוא יבטל הכל.
לדעתי מומלץ ליצור קשר עם היצרן לגבי הדגם הספציפי שתבחר ולשאול אותם ישירות.
לדעתי מומלץ ליצור קשר עם היצרן לגבי הדגם הספציפי שתבחר ולשאול אותם ישירות.
- זורו44
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
hdcp
joshua-g
1.את כבל hdmi נתק לגמריי מהממיר והטלוויזיה.
2.שרשר את כל הצרכנים באמצעות קומפוננט בילבד.
3.במידה והממיר לא מוציא אות קומפוננט הוא לא תקין.
תבלה,ותוותר על הוצאות מיותרות,למעט ממתגי קומפווננט
לפי הצורך.
4.לא לשכוח לקפל ולאפסן את כבל hdmi בארון.
1.את כבל hdmi נתק לגמריי מהממיר והטלוויזיה.
2.שרשר את כל הצרכנים באמצעות קומפוננט בילבד.
3.במידה והממיר לא מוציא אות קומפוננט הוא לא תקין.
תבלה,ותוותר על הוצאות מיותרות,למעט ממתגי קומפווננט
לפי הצורך.
4.לא לשכוח לקפל ולאפסן את כבל hdmi בארון.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

בסדר, ניתקתי את הכבל HDMI מהממיר ויש יציאת קומפוננט בערוצי HD .
תודה לכולם.
תודה לכולם.