תקרה משופעת
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אני הייתי שם את הרמקולים לאורך הקיר הנמוך יותר (בתנאי שזה קיר בטון!), ומבצע הנמכת תקרה חלקית באמצעות סופגי רעש במפגש התקרה עם הקיר הגבוה, וכן דיפון עם סופגי רעש לאורך הקיר הגבוה. בנוסף, הייתי מרחיק את נקודת הישיבה כמטר מהקיר האחורי - זו יכולה להיות נקודת התחלה מעניינת.
דוגמה לסופגי רעש כאלו: http://www.golmat.co.il/General/Product ... oductID=69
דוגמה לסופגי רעש כאלו: http://www.golmat.co.il/General/Product ... oductID=69
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הצבת הרמקולים הראשיים על ציר הקיר הקדמי הנמוך היא האפשרות המועדפת מסיבות רבות. ספיגה זהירה של אנרגית הקול בחדר היא חשובה ביותר. אולי ענין של סמנטיקה אולם לא הייתי מכנה את אמצעי בליעת הקול "סופגי רעש" משום שאיננו עוסקים ברעש אלא במוזיקה ואנרגיה של הקול.
ספוגים לביצוע משימת בליעת הסאונד בחדר הם החומר הזול ביותר. הם מבצעים את משימתם בצורה מוגבלת יחסית. למרבית הספוגים אין אפילו נתונים טכניים מוכחים לגבי רמת הביצועים. מוצרי הבליעה האקוסטית ברמת ביצוע וגימור גבוהה וטובה בהרבה יהיו מחומר מינרלי מתקדם ולרוב צמר זכוכית ברמת דחיסות וקושי מחושבת לביצוע משימה זו. חומרי בידוד מחום/קור או צמר סלעים מתאימים פחות למשימה. צמר זכוכית מוקשה או מוקשה חלקית יכול להיות מכוסה בד חסין אש ולהיות אטרקטיבי למראה. המראה התעשייתי של חומרי גלם חשופים לא תמיד אטרקטיבי בבית מגורים...
בניגוד לידידי המלומדים את הספיגה הראשונה אני מציע לבצע על הקיר הקדמי, מאחורי הרמקולים ומעליהם, לאחר מכן על קיר הצד והפינות האחוריות. יש להזהר מספיגת יתר שכן חדר יבש מידי מרגיש קטן אטום ולחוץ. חדר שבו שומרים על רמת הדהוד נמוכה ובהירה יהיה טבעי ונוח מאד להאזנה למוזיקה וקולנוע למשך זמן רב.
ספוגים לביצוע משימת בליעת הסאונד בחדר הם החומר הזול ביותר. הם מבצעים את משימתם בצורה מוגבלת יחסית. למרבית הספוגים אין אפילו נתונים טכניים מוכחים לגבי רמת הביצועים. מוצרי הבליעה האקוסטית ברמת ביצוע וגימור גבוהה וטובה בהרבה יהיו מחומר מינרלי מתקדם ולרוב צמר זכוכית ברמת דחיסות וקושי מחושבת לביצוע משימה זו. חומרי בידוד מחום/קור או צמר סלעים מתאימים פחות למשימה. צמר זכוכית מוקשה או מוקשה חלקית יכול להיות מכוסה בד חסין אש ולהיות אטרקטיבי למראה. המראה התעשייתי של חומרי גלם חשופים לא תמיד אטרקטיבי בבית מגורים...
בניגוד לידידי המלומדים את הספיגה הראשונה אני מציע לבצע על הקיר הקדמי, מאחורי הרמקולים ומעליהם, לאחר מכן על קיר הצד והפינות האחוריות. יש להזהר מספיגת יתר שכן חדר יבש מידי מרגיש קטן אטום ולחוץ. חדר שבו שומרים על רמת הדהוד נמוכה ובהירה יהיה טבעי ונוח מאד להאזנה למוזיקה וקולנוע למשך זמן רב.