האם היעדר DD ב YES HD מהווה הפרת הסכם ?
-
bitton71
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- שם מלא: דודי ביטון
העובדה שיותר מחצי שנה מאז שהתקינו לי את ה YESHD , עדיין אין DD בערוצי
הסרטים והסדרות ,מעצבנת אותי ואני רוצה להתנתק .(מחוייב ל3 שנים).
האם זו סיבה לגיטימית להפרת חוזה ?
כידוע , DD זה חלק מהתקן של שידורים ב HD , כמו 16:9 .
הסרטים והסדרות ,מעצבנת אותי ואני רוצה להתנתק .(מחוייב ל3 שנים).
האם זו סיבה לגיטימית להפרת חוזה ?
כידוע , DD זה חלק מהתקן של שידורים ב HD , כמו 16:9 .
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school
than we ever learned in school
- smallville4r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
DD אינם חלק מהתקן לשידורי HD (לצערי הרב ולצער רבים).
התקן כיום קובע כי שידור ב- HD הוא שידור ביחס מסך של 16:9 או רחב ממנו וברזולוציה המכילה לפחות 720 קווים אופקיים.
ישנו רצון להכיל את ה- DD כחלק מהתקן לשידורי HD, אך זה לא קרה עדיין.
בנוסף, בכל הפרסומים של yes הם התחמקו בצורה האלגנטית ביותר מהסוגיה הזו ובשום מקום לא נאמר במפורש אפילו המושג: "שמע באיכות Dolby Digital". אלא: "איכות צליל עמוק והיקפי*", כאשר ה- * מייצגת ב"תכנים תומכים".
בנוסף, גם אם התקן החדש של ה- ATSC (שיחל ב- 17 בפברואר 2009) קובע כי יש להשתמש בסאונד 5.1 - הרי שהתקן הזה תקף רק בארה"ב ובמדינות המשתייכות לשימוש בתקן הזה. התקן ש- yes משתמשת בו לשידורי ה- HD שלה הוא DVB-S2.
דרך אגב, שתי סיבות אפשריות (לפי דעתי בלבד) שאין שמע DD בערוצי ה- HD של yes (וגם ב- DVDbox):
1) כלכלית - רצון של yes לחסוך בכסף - פחות סביר, לפי דעתי כי נרכשו בעבר תכנים ב- DD.
2) סכסוך בעלי המניות ב- yes - הסכסוך בין בזק ליורוקום על השליטה לא פעם גרם נזק ל- yes, ובאופן ישיר ללקוחות. ייתכן שאם הסכסוך יוכרע בקרוב העניין ייפתר. בשרשור אחר נאמר שנכון להיום התכנים נרכשו ב- PCM 2CH. זו לפי דעתי הסיבה הסבירה יותר.
טכנית, yes מסוגלים להעביר DD עם 6 ערוצים ללא כל בעיה.
התקן כיום קובע כי שידור ב- HD הוא שידור ביחס מסך של 16:9 או רחב ממנו וברזולוציה המכילה לפחות 720 קווים אופקיים.
בנוסף, בכל הפרסומים של yes הם התחמקו בצורה האלגנטית ביותר מהסוגיה הזו ובשום מקום לא נאמר במפורש אפילו המושג: "שמע באיכות Dolby Digital". אלא: "איכות צליל עמוק והיקפי*", כאשר ה- * מייצגת ב"תכנים תומכים".
בנוסף, גם אם התקן החדש של ה- ATSC (שיחל ב- 17 בפברואר 2009) קובע כי יש להשתמש בסאונד 5.1 - הרי שהתקן הזה תקף רק בארה"ב ובמדינות המשתייכות לשימוש בתקן הזה. התקן ש- yes משתמשת בו לשידורי ה- HD שלה הוא DVB-S2.
דרך אגב, שתי סיבות אפשריות (לפי דעתי בלבד) שאין שמע DD בערוצי ה- HD של yes (וגם ב- DVDbox):
1) כלכלית - רצון של yes לחסוך בכסף - פחות סביר, לפי דעתי כי נרכשו בעבר תכנים ב- DD.
2) סכסוך בעלי המניות ב- yes - הסכסוך בין בזק ליורוקום על השליטה לא פעם גרם נזק ל- yes, ובאופן ישיר ללקוחות. ייתכן שאם הסכסוך יוכרע בקרוב העניין ייפתר. בשרשור אחר נאמר שנכון להיום התכנים נרכשו ב- PCM 2CH. זו לפי דעתי הסיבה הסבירה יותר.
טכנית, yes מסוגלים להעביר DD עם 6 ערוצים ללא כל בעיה.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78943
- שם מלא: עפר לאור
השידורים הם דולבי דיגיטל, רק עם 2 ערוצים...
זה לא מעודד כמובן, אבל טכנית אין הבדל בין 5.1 ל-2, פרט למה שקיים במקור. המקור משדר כרגע 2.0 (הפורמט תומך ב-2.0, 2.1 או 5.1).
זה לא הפרה של הבטחה כי בשום מקום לא כתבו או הבטיחו לשדר 5.1.
זה לא מעודד כמובן, אבל טכנית אין הבדל בין 5.1 ל-2, פרט למה שקיים במקור. המקור משדר כרגע 2.0 (הפורמט תומך ב-2.0, 2.1 או 5.1).
זה לא הפרה של הבטחה כי בשום מקום לא כתבו או הבטיחו לשדר 5.1.
- smallville4r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
אני כבר יצאתי מבולבל...
yes movies HD ו- yes stars HD משודרים ב- DD של 2 ערוצים, DPL של 2 ערוצים או PCM של 2 ערוצים ? או שזה משתנה כל הזמן לפי התוכן ?
(אין לי רסיבר - פשוט סתם מעניין אותי מה התקן שהם משתמשים לשמע ב- HD)
yes movies HD ו- yes stars HD משודרים ב- DD של 2 ערוצים, DPL של 2 ערוצים או PCM של 2 ערוצים ? או שזה משתנה כל הזמן לפי התוכן ?
(אין לי רסיבר - פשוט סתם מעניין אותי מה התקן שהם משתמשים לשמע ב- HD)
- Mistoffelees
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4852
yes movies HD ו- yes stars HD , משדרים קבוע DD , אני מניח שרוב התכנים תומכים ב-DPL.
לעתים נדירות יש סרטים ב-5.1
לעתים נדירות יש סרטים ב-5.1
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
לדעתי הורדת הביטרייט בערוצים זו עילה להתנתקות.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- dudil
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1015
אין תקן לשידורי HD...
יש תקן לשידורי כבלים\לוין והוא מגדיר בפירוש שאודיו יהיה דחוס ב-DD (הוא גם מגדיר שני ערוצי אודיו(שפות) שונים) אולם לא מתחייב בשום מקום שזה יהיה 5.1.smallville4r כתב:DD אינם חלק מהתקן לשידורי HD (לצערי הרב ולצער רבים).
טכנית, yes מסוגלים להעביר DD עם 6 ערוצים ללא כל בעיה....
DVB-S2 הוא לא תקן שידור אלא TRANSPORT, כלומר כיצד הDATA STREAM יזרום ללוין\כבלים.
למרות שאכן תקני השידור מקורם בארה"ב, רוב מדינות העולם מנסות להתישר לפיו.
גם יס משתדלת. צריך להבין שהתקן אמנם מגדיר כל מיני פרמטרים בצורה תיאורטית אולם יש גורם חשוב שהוא איכות הוידאו המתקבלת במקור וכן איכות הציוד איתו מכינים את החומר.
לצערי, החומר לשידור של יס מוכן בצורה חובבנית ולכן מקבלים מה שמקבלים.
אסור לבלבל זאת עם ציוד השידור עצמו שהוא ברמה הגבוהה ביותר.
אין שום קשר לסכסוך בין בעלי המניות ואין שום חיסכון בכסף מאחר והציוד כבר ישנו ותומך ב-DD.
דודי.
- jpost
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
לדעתי הורדת הביטרייט בערוצים זו עילה לתביעה ייצוגית.MarioMan כתב:לדעתי הורדת הביטרייט בערוצים זו עילה להתנתקות....
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78943
- שם מלא: עפר לאור
ערוצי יס הפנימיים ב-SDTV משתמשים ב-PCM, עד כמה שאני יודע. ה-DPL מגיע מהתוכן ולא ממשהו שיס עצמם עושים.
לעומת זאת, בערוצי ה-HD, התוכן מגיע כ-DOLBY DIGITAL 2.0, כאשר הממיר מפענח את זה ל-PCM (מאוד יתכן שאני טועה וזה גם PCM, זה מה שאמרו לי ואין לי דרך לוודא את זה!). גם כאן, יכולות ה-PROLOGIC מוטמאות בתוכן עצמו (על ידי ספק התוכן, לפני שהוא שולח את זה ליס!) ולכן זה עובר בלי קשר לפורמט השידור שאנחנו מקבלים.
לעומת זאת, בערוצי ה-HD, התוכן מגיע כ-DOLBY DIGITAL 2.0, כאשר הממיר מפענח את זה ל-PCM (מאוד יתכן שאני טועה וזה גם PCM, זה מה שאמרו לי ואין לי דרך לוודא את זה!). גם כאן, יכולות ה-PROLOGIC מוטמאות בתוכן עצמו (על ידי ספק התוכן, לפני שהוא שולח את זה ליס!) ולכן זה עובר בלי קשר לפורמט השידור שאנחנו מקבלים.
- Mistoffelees
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4852
למה אתה מתכוון שממיר מפענח את זה ל-PCM?
אצלי ברסיבר יש אינדקציה של DD 2.0 בערוצי yes movies HD ו-yes Stars HD
אצלי ברסיבר יש אינדקציה של DD 2.0 בערוצי yes movies HD ו-yes Stars HD
- dudil
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1015
לא הגיוני...
oferlaor כתב:ערוצי יס הפנימיים ב-SDTV משתמשים ב-PCM, עד כמה שאני יודע. ה-DPL מגיע מהתוכן ולא ממשהו שיס עצמם עושים.
---למה? הרי רוצים לחסוך רוחב פס לא לבזזבז, אין שום סיבה בעולם להעביר PCM כמו כן אין שום תקן להעברת PCM ב-TS. יס כנראה מעבירים L2, אם אם המקור הוא DD או DPL אז ממירים אותו ל-DOLBY E ואח"כ בממיר חזרה למקור.
אין ליס שום בעיה ליצר איזה דולבי שהם רוצים, יש להם ENCODERים ל-DOLBY.
---הרושם שאני קיבלתי מהם הוא שהם לא ממש מבינים או לא ממש רוצים להבין מה קורה שם
זה נשמע מוזר אבל זה ככה. לא הייתי בונה יותר מידי על המידע שהם מוסרים....
דודי.