בעיה: אין כניסת אותות רב ערוצים לרסיבר בסרטי DTS ו-DD
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
רק לאחר שדרוג הרסיבר, קיבלתי למעשה אישור סופי לדבר שחשדתי בו עוד קודם- מערכת המדיה סנטר שלי, לא מוציאה שידור רב ערוצי, בניגון קבצים של DTS ו-DD
(ברסיבר הקודם שהיה לי, אין תצוגה של האותות הנכנסים והיוצאים על הפאנל, כך שלא היה לי שום אינדיקציה בקשר לכך)
נתונים טכניים:
המחשב מחובר לרסיבר בשני חיבורים-
1. כבל HDMI- HDMI עבור התמונה
2. כבל קואקסלי עבור הסאונד.
האייקון בתחתית מסך המחשב מראה על שני התקני פלט דיגיטלי פעילים:
1. SPDIF שמגיב היטב בבדיקת פענוח ל-DTS ו-DD
2. HDMI- שלא מגיב לבדיקות הפענוח
אגב, כשאני מריץ סרט DVD מקורי (דולבי דיגיטל 5.1 )דרך הכונן של המחשב ,
התצוגה מראה על כניסת אותות מכל הערוצים, כמו שצריך.
לא נראה לי שזה עניין של הגדרות אודיו ב-FFDSHOW ,כי גם כאשר הרצתי סרט בלו-ריי מלא בעזרת POWER DVD (שכידוע מפעיל מקודדים עצמאיים משלו), אין כניסת אותות רב ערוצים לרסיבר.
אני מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי בפתרון הבעיה, כי מבחינתי איכות הסאונד של הסרטים, יותר חשוב אפילו מאיכות התמונה!
תודה רבה
רק לאחר שדרוג הרסיבר, קיבלתי למעשה אישור סופי לדבר שחשדתי בו עוד קודם- מערכת המדיה סנטר שלי, לא מוציאה שידור רב ערוצי, בניגון קבצים של DTS ו-DD
(ברסיבר הקודם שהיה לי, אין תצוגה של האותות הנכנסים והיוצאים על הפאנל, כך שלא היה לי שום אינדיקציה בקשר לכך)
נתונים טכניים:
המחשב מחובר לרסיבר בשני חיבורים-
1. כבל HDMI- HDMI עבור התמונה
2. כבל קואקסלי עבור הסאונד.
האייקון בתחתית מסך המחשב מראה על שני התקני פלט דיגיטלי פעילים:
1. SPDIF שמגיב היטב בבדיקת פענוח ל-DTS ו-DD
2. HDMI- שלא מגיב לבדיקות הפענוח
אגב, כשאני מריץ סרט DVD מקורי (דולבי דיגיטל 5.1 )דרך הכונן של המחשב ,
התצוגה מראה על כניסת אותות מכל הערוצים, כמו שצריך.
לא נראה לי שזה עניין של הגדרות אודיו ב-FFDSHOW ,כי גם כאשר הרצתי סרט בלו-ריי מלא בעזרת POWER DVD (שכידוע מפעיל מקודדים עצמאיים משלו), אין כניסת אותות רב ערוצים לרסיבר.
אני מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי בפתרון הבעיה, כי מבחינתי איכות הסאונד של הסרטים, יותר חשוב אפילו מאיכות התמונה!
תודה רבה
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
האם אתה עובד עם AC3 פילטר?
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

עד כמה שאני זוכר' לא התקנתי אצלי פילטר AC3 בנפרד, אלא רק את FFDSHOW
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

לפני שהתקנתי אצלי את כל המקודדים והנגנים, עשיתי גם עדכון לכרטיס המסך. וזה לא היה כל כך מזמן
לגבי עדכון ביוס,אין לי מושג איך עושים את זה בכלל
לגבי עדכון ביוס,אין לי מושג איך עושים את זה בכלל
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

חשבתי על עוד דבר.
אם באמת הבעיה נגרמת בגלל כרטיס מסך ו/או ביוס לא מעודכנים- אז למה כאשר אני מפעיל סרט דרך כונן ה-DVD הכול פועל כשורה?
כנ"ל לגבי AC3. שוב, אם המקודד הזה לא היה אצלי פעיל, הרי שלא הייתי יכול לקבל כניסה מלאה של כל הערוצים בהפעלת סרט מהכונן.
או שכונן ה-DVD מתפקד דרך מערכות אחרות לגמרי שלא קשורות לכרטיס המסך, לביוס ולמקודדים המותקנים במחשב???
אם באמת הבעיה נגרמת בגלל כרטיס מסך ו/או ביוס לא מעודכנים- אז למה כאשר אני מפעיל סרט דרך כונן ה-DVD הכול פועל כשורה?
כנ"ל לגבי AC3. שוב, אם המקודד הזה לא היה אצלי פעיל, הרי שלא הייתי יכול לקבל כניסה מלאה של כל הערוצים בהפעלת סרט מהכונן.
או שכונן ה-DVD מתפקד דרך מערכות אחרות לגמרי שלא קשורות לכרטיס המסך, לביוס ולמקודדים המותקנים במחשב???
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
האם כרטיס המסך מכיל את יציאת ה- HDMI ? או לוח האם ? מה הדגם שלהם ?
לפי דעתי, אין כל הבטחה שמי מהם תומך בהוצאת שמע רב ערוצי. הם אולי תומכים בהוצאת תמונה וקול ע"ג כבל אחד, אבל אין כל הבטחה שהם תומכים בכל פורמטי השמע, כולל זה של ה- 5.1. אני חושב שרובם המכריע של יציאות ה- HDMI בכרטיסי המסך ובמחשב תומכים בהוצאת שני ערוצי שמע בלבד.
תקנו אותי אם אני טועה...
לפי דעתי, אין כל הבטחה שמי מהם תומך בהוצאת שמע רב ערוצי. הם אולי תומכים בהוצאת תמונה וקול ע"ג כבל אחד, אבל אין כל הבטחה שהם תומכים בכל פורמטי השמע, כולל זה של ה- 5.1. אני חושב שרובם המכריע של יציאות ה- HDMI בכרטיסי המסך ובמחשב תומכים בהוצאת שני ערוצי שמע בלבד.
תקנו אותי אם אני טועה...
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אני לא בטוח, אבל נראה לי שיציאת ה-HDMI קשורה ללוח האם.
בכל אופן, כמו שציינתי בפתיח, הסאונד אצלי בכלל לא מועבר דרך ה-HDMI אלא דרך החיבור הקואקסלי.
יציאת ה-HDMI משמשת להעברת התמונה. אין לי מושג למה זה ככה. היו אצלי מתקינים של החנות, והם ביצעו את כל ההתקנה, כולל ה-SETUP לרסיבר, שזה לגמרי תהליך לא פשוט (לפחות לא עבורי...
)
בכל אופן, כמו שציינתי בפתיח, הסאונד אצלי בכלל לא מועבר דרך ה-HDMI אלא דרך החיבור הקואקסלי.
יציאת ה-HDMI משמשת להעברת התמונה. אין לי מושג למה זה ככה. היו אצלי מתקינים של החנות, והם ביצעו את כל ההתקנה, כולל ה-SETUP לרסיבר, שזה לגמרי תהליך לא פשוט (לפחות לא עבורי...
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

עידכון:
אחרי מספר שינויים בהגדרות של FFDSHOW הצלחתי לתקן את המצב, וכעת יש כניסת אותות של כל הערוצים .
השאלה, אם מישהו יוכל לעזור לסדר גם את ההגדרות של POWER DVD , כדי שגם בסרטי בלו-ריי מלאים הסאונד יהיה שלם?
תודה רבה
אחרי מספר שינויים בהגדרות של FFDSHOW הצלחתי לתקן את המצב, וכעת יש כניסת אותות של כל הערוצים .
השאלה, אם מישהו יוכל לעזור לסדר גם את ההגדרות של POWER DVD , כדי שגם בסרטי בלו-ריי מלאים הסאונד יהיה שלם?
תודה רבה