שיפור איכות תמונה באמצעות מקודדים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

חיברתי מקרן FHD ל- HTPC (ויסטה עם המדיה סנטר הכלול בה), ואני מקרין ממנו סרטים וטלויזיה (PVR150) על מסך ''100.
כמובן שככל שאיכות חומר הגלם ירודה יותר - כך התמונה.

קראתי בעניין רב דיונים כאן על הגדרות פילטרים ב- ffdshow לשיפור איכות התמונה, גם לגבי תוכן באיכות DVD (לעומת HD) וגם - ובמיוחד - בשידורי טלויזיה.

התקנתי על התקנה "נקיה" של ויסטה, רק את ה- ffdshow ואת haali. הדלקתי Deinterlacing, Postprocessing ועוד, ו............ כלום !

לגבי סרטים - כמה ששיחקתי עם זה, ולמרות שהמקודד מופעל כי הוא מופיע ב- tray עם הפעלת סרט - פשוט אין שום השפעה על הסרט. זה נכון גם מתוך המדיה סנטר וגם מתוך נגנים חיצוניים.
בדיקה של GraphEdit על קובץ סרט מראה שאכן הוידאו והאודיו מופנים ל- ffdshow.

לגבי טלויזיה (מתוך המדיה סנטר) בכלל נראה שהמקודד לא מופעל, כי הוא לא מופיע ב- tray, ולא הצלחתי למצוא איפה להפעיל אותו.
כאן אני לא יודע איך לבדוק עם GraphEdit, ו"לטעון" אליו שידור חי (בשונה מקובץ).

זה ממש מתסכל. בבקשה - כל עזרה תתקבל בתודה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

הבעיה המרכזית ב ffdshow היא שיש המון הגדרות שאפשר לשחק בהן ואין לך כפתור בודד שכתוב עליו "שיפור איכות גלובלי" שאפשר ללחוץ ולסגור עניין. מה גם מה שנחשב בעיני האחד לתוצאה טובה לא תמיד משביע את רצונו של האחר.

זה גם דורש לא מעט הבנה ואני מודה שבנושא זה יש לי עוד המון מה ללמוד. אבל בוא ננסה לעזור לך עם מה שאני כבר יודע.

פילטר deinterlacing למשל כמעט ואין לו השפעה בוויסטה. הסיבה היא שהתכנים הדורשים deinterlacing הם ברובם המכריע mpeg-2 היות ומלבד TS שנדגם ישירות מהלווינים החומר המופץ ב H.264 מגיע ברובו במצב progressive. היות וגם Windows Media Player וגם ה Media Center מכריחים אותך להשתמש במפענח ה mpeg-2 הפנימי של vista ולא בזה של ffdshow אז אתה לא תגיע בשתי התוכנות הללו למצב שבו הפילטר ל deinterlacing יוכל להשפיע.

פילטר postprocessing נותן בדרך כלל תוצאות מאוד עדינות שלא בולטות לעין. פילטרים אחרים כמו Blurr & NR ו DeBand בדרך כלל תוצאות טובות דווקא בסרטי DIVX. לפעמים גם חשוב הסדר שבו הפילטרים מופעלים.

יש כמה מדריכים ברשת להגדרות ל ffdshow אבל ממה שראיתי הם בדרך כלל מציגים לך קונפיגורציה שמתאימה למקרה פרטי מסויים. למשל כאן: http://www.htpcnews.com/forums/index.ph ... opic=23915 תוכל לראות כמה דוגמאות לתצורות שונות וכאן: http://www.htpcnews.com/forums/index.ph ... opic=17427 תוכל להתרשם מהשינויים והשיפורים שהם הביאו.

אני מסכים שזה דורש לא מעט התעסקות כדי להגיע לתצורת פחות או יותר אופטימלית ולכן אני גם מבין אנשים שמתקינים את PowerDVD, מפעילים את הפרמטר הגלובלי לשיפור התמונה ונשארים עם זה לכל החיים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

תשמע, אתה בנאדם מדהים. (Y)
חצי שעה אחרי שאני שולח שאלה - לקבל תשובה כזו מקצועית ומרשימה, זה עוד משהו שלא ראיתי.

אעבור על כל מה ששלחת (כמובן שטרם הספקתי). השינויים בתמונות נראים מדהימים. הלוואי שאגיע לחצי מזה.

רק משהו אחד עוד קודם - אתה מציין שלגבי mpeg-2 למעשה אין שום משמעות ל- ffdshow. אם אני לא טועה, כרטיס ה- PVR-150 שומר את התכנים הנדגמים מהטלויזיה (הקלטות המדיה סנטר של ויסטה) ב- Mpeg-2. זה אומר שחומר שמור מהטלויזיה לא ניתן לשפר כלל ?
ומה לגבי שידור חי? זו כמובן הבעיה המרכזית, כי האיכות איומה, וב- 100 אינטש שיפור (עד כמה שאפשר) הוא ממש חיוני.
הבעיה המרכזית בשידור חי, היא "מריחה" מאד בולטת, שקורה אפילו בתנועות ראש של דמות על המסך (לא צריך בשביל זה תנועה מהירה כמו שידור ספורט - מספיק אפילו לצפות בחדשות).
אין לי שום דרך להעביר את השידור דרך פילטרים חיצוניים?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

אין לי נסיון עם כרטיסי טלוויזיה אבל אם החומר נשמר כ mpeg-2 ואתה צופה בו דרך windows media player או Vista Media Center אז הפענוח בכלל לא עובר דרך ffdshow.

במקרה זה אפשר להשתמש ב ffdshow רק כיחידת postprocessing כדי לעשות שינויים ושיפורים בצבע, להדגיש או להנמיך את חידוד התמונה, להוסיף כתוביות וכד'.

הדעה הרווחת היום בפורומים שמתעסקים ב ffdshow היא שמבחינת איכות תמונה אפשר להגיע לתוצאות מדהימות, רק שזה גוזל משאבים לא מעטים מהמעבד וגם דורש ידע מהמשתמש.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #5 

האם צפייה בטלויזיה במצב ב-time shifting לא תאפשר את השימוש ב-ffdshow? אמנם משאבי המערכת יהיו גבוהים יותר אבל תינתן גמישות גדולה יותר בשימוש בקודקים .

אין לי אמנם ניסיון אם ויסטה אבל מנסיוני ב-XP המקודד ffshow ישפר תכני SD באופן הדרמטי ביותר כאשר יעשה שימוש ב-RESIZE הפנימי תוך הפעלת אלגוריתם מתקדם.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”