מסך מחשב ברמת טלויזיה??!!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
alb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

רציתי לדעת האם ניתן לומר במקרים מסויימים שמסך מחשב LCD יכול להציג תמונה יותר טובה מטויזיית LCD?
וכמובן נומר שמדובר ברזולוציה ובגדלים זהים.

אצלי לדוגמא יש מסך מחשב של DELL בגודל 20, רזולוצית 1680x1050 , בעל כניסות אנלוגיות כגון קומפוננט וs-video.
מחובר אליו ממיר יס בכניסת s-video והחמשב בכניסת dvi.
נכון שיש הבדלים פנומנליים בין הכניסות
אך עדיין, ערוצי ממיר היס (אולי באמת כנראה מהרזולוציה הגבוה של המסך) רואים ממש ממש לא טוב.

ועוד שאלה..
שמתי לב שבמסכי מחשב יש חשיבות גבוה לסוג הפאנל שמרכיב אותו, לעומת זאת בטלויזיות LCD אף פעם לא מציינים את סוג הפאנל.
האם מדובר בפאנל אחיד לכולם? או בכלל טכנולוגיה אחרת?
והשאלה הכי חשובה...
האם ניתן להגיד שסוג הפאנל הטוב ביותר שיש במסכי המחשב, הוא יותר איכותי מפאנל טלויית LCD????!??!??

אני מאוד מאוד מודה לכם על התשובות, זה מאוד חשוב לי לקניית מסך לסלון
אני מתלבט רבות בנושא הזה כי יש מסך מדהים שאני לא יודע אם כדי לי לקנותו לא לצרכי מחשב. (אגב מדובר ב-dell 2707wfp)

alb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

ואה שחכתי לציין עוד מרכיב חשוב בשאלה!!

שליחה #2 

בעניין הצבעים!!
מדוע למסכי מחשב נראה שיש פחות צבעים ממסכי טלויזה LCD?!?!?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #3 

הדרישות ממסך מחשב לרוב פשוטות בהרבה. ניתן להתפשר על הרבה דברים (ניגודיות, דיוק וטווח צבעים, זויתיות, עיבוד תמונה).

זה רק עניין של פשרות - מתפשרים על פתרונות טובים פחות אז מקבלים מוצר פשוט וזול יותר. יש יצרנים שמייצרים טלויזיות LCD בגודל קטן - זה יקר יותר, אך לרוב עוזר בתחום הזה.

alb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

אבל באיזה סוג פאנל עובדים טלויזיות הLCD?!

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #5 

הפאנלים בחלקם מבוססים על אותה הטכנולוגיה :IPS , MVA/PVA הן במחשבים והן בטלויזיות. היות ולטלויזיות דרושה זוית ראייה רחבה חלק מהפאנלים הזולים שבהם משמשים למסכי מחשב לא יתאימו לטלויזיות.

אומנם סוג הפאנל חשוב אך הוא לא הגורם היחידי. יכולות עיבוד התמונה שמוטמעים במסכי מחשב כדי לאפשר צפייה במקור וידאו חיצוני אינם מהשורה הראשונה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”