מה ההבדל בין חיבור HDMI ל-DVI

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
orental5 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 439
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לחברי הפרום

רציתי לדעת מה ההבדל בין חיבור HDMI לחיבור DVI מלבד העברת audio ב-HDMI

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בדקת את מילון המונחים שלנו?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

מרטין, אין לנו את הערך HDMI במילון ("נ" שלנו צריך לתקן בהקדם)
בקצרה, DVI מעביר 8bit 4:4:4 RGB
HDMI יכול להעביר בנוסף 8/10/12bit 4:4:4/4:2:2 Y/Cr/Cb וכן אודיו רב ערוצי, HDMI חייב לתמוך בהגנת HDCP ו-DVI לא.
יש עוד הבדלים אבל לא ניכנס כאן למעמקי ה-spec, אני מניח שלאלה התכוונת.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

מכאן אני מבין ש

שליחה #4 

אם בדיוידי שלי DENON 3910 ניתן לבחור בשתי האפשרויות דרך HDMI עדיף לי לבחור ב : HDMI Y/Cr/Cb שכן הוא גם מעביר 12 ביט ולא רק 8 והדיוידי שלי הוא 12 ביט ו 216 מגה הרץ.
נכון זאב?

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #5 

זאב,

נגעת בנקודה חשובה.
ההבדל בין 8 bit ל-10/12 bit חשוב מאד.
רן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78903
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #6 

נגנים יכולים להיות 14 ביט או יותר, אבל הדיסקים עצמם כוללים רק 8 ביט בוידאו...

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: מכאן אני מבין ש

שליחה #7 

kobbi כתב:אם בדיוידי שלי DENON 3910 ניתן לבחור בשתי האפשרויות דרך HDMI עדיף לי לבחור ב : HDMI Y/Cr/Cb שכן הוא גם מעביר 12 ביט ולא רק 8 והדיוידי שלי הוא 12 ביט ו 216 מגה הרץ.
נכון זאב?
...
התשובה הקצרה: אז זהו שלא.

התשובה הקצת פחות קצרה:
נתחיל מכך שהנתון שאתה מצטט " 12 ביט ו 216 מגה הרץ" מתייחס בכלל ל-DAC שדוחף את היציאות האנאלוגיות, אנחנו מדברים על היציאה הדיגיטלית.

מה שצריך לבדוק זה:
1. האם בכלל קיים מידע ב-12 ביט עבור כל קומפוננט של פיקסל?
2. האם הוא מגיע למקרן?
3. האם המקרן יודע לעשות בו שימוש?

ניתוח מצב מהיר: אתה משתמש ב-Denon 3910 ומקרן Sanyo Z4 (סטאפ נהדר ללא ספק).

נתחיל מ-3, אחד החידושים ב-Z4 הוא מעגלי וידאו שעובדים ב-12 ביט, כך שכעיקרון, אם נספק להם את המידע ייעשה בו שימוש כנראה.

ועכשיו ל- 1+2:
מקור הוידאו הוא DVD המקודד כ- 8bit 4:2:0 Y/Cr/Cb, רצף ביטים בפורמט זה יוצא מה-mpeg2 decoder שב-DVD, במקרה של ה-Denon שלך זהו ה-Vibrato II של ESS שמוציא 8bit 4:2:2 Y/Cr/Cb (כלומר הוא גם מבצע שלב אחד של upsampling), ונכנס למעבד הוידאו שבמקרה שלך הוא ה-FLI2310 של Genesis (פרודג'ה).

גם אם המעבד מרחיב את גודל המילה ל-12 ביט לצורך שמירה על דיוק בשלבי העיבוד (deinterlacing, scaling ועוד), אנחנו לא יודעים האם מהנדסי Denon הורו לפארודג'ה לשמור על המידע ב-12 ביט ביציאה מהצ'יפ או שבצעו המרה חזרה ל-8 ביט (מה שייתכן אם נניח הם גם החליטו לבצע upsampling ל-4:4:4 לפני היציאה לדוגמא).

נניח שהם שמרו על 12 ביט, בשלב הבא רצף הביטים נכנס למקודד ה-HDMI, שוב במקרה של ה-Denon מדובר ב-PanelLink Sil9030 של Silicon Image, השאלה היא באיזה פורמט הורו מהנדסי דנון ל-Sil להוציא את הוידאו ל-HDMI האפשרויות כאן הם: 4:2:2 או 4:4:4, אם הם בחרו להורות ל-Sil לבצע כאן את ה-upsampling הסופי ל-4:4:4, יהיו חייבים לרדת ל-8 ביט מאחר ו-HDMI תומך ב-10/12 ביט רק עבור 4:2:2 (כי במקרה זה עם כל פיקסל Y מעבירים רק פיקסל הפרש צבע אחד ואז את שלושת ערוצי ה-TMDS בני 8 ביט האחד מחלקים לשני אותות מה שמשאיר 12 ביט לכל רכיב Y ו-C).

רק אם הם השתמשו ב-4:2:2 בהחלט ייתכן ששמרו על ה-12 ביט לכל קומפוננט שה-Sil קיבל.
שים לב שגם אם זה המצב, הרי שאם ה-Sil מוציא אות HD סטנדרטי, כל רכיב יומר מ-12 ביט ל-10 מאחר ואף אחד מתקני הקידוד לאותות HD (כלומר ITU-R Rec BT-709 ו- BT-1543 עבור 1080i ו-720P בהתאמה) לא תומך ביותר מ-10 ביט לכל רכיב פיקסל.
ואז אתה מקבל 10 ביט לרכיב, שעכשיו עוברים על כבל ה-HDMI שלך למקרן שיעביר אותם בסופו של דבר ל-IC שדוחף את פאנלי ה-D5 של Epson אשר יפיקו תאורטית 1024 גוונים האחד (או 4096 אם המקרן חוזר ל-12 ביט, אף שאין סיבה לכך כי אין כל עיבוד נוסף לבצע) לפי טענת Sanyo ואכן תקבל צבע ברזולוציה גבוהה.

כל ההסבר הארוך הזה נועד כדי להראות כמה דברים צריכים לקרות כדי שבאמת הגדרה שלך בתפריט ה-HDMI להשתמש ב-Y/Cr/Cb אכן תועיל לקבלת צבע 10/12 ביט.

האם זה באמת קורה? HDMI bus analyzer או טלטול עדין של אחד ממהנדסי דנון יענו על השאלה.

הבעיה היא שכפי שכבר כתבתי לך בשרשור אחר, אנחנו לא יודעים עדיין האם הקומבינציה שלך סובלת מבאג ה-CSC ב-upscaled Y/Cr/Cb. אם כן, הרווח שיהיה ברזולוציית הגוונים כתוצאה מעיבוד 12 ביט הוא לחלוטין זניח לעומת הסלט שהבאג הנ"ל יעשה לך מהצבעים!!

ולכן, עד שלא נדע אם הבאג קיים או לא, אני חוזר על המלצתי הקודמת לך, השתמש ב-RGB

QED

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

כל הכבוד זאב, תשובה מלומדת מאד. תודה

שליחה #8 

כל הכבוד זאב, תשובה מלומדת מאד. תודה

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אם תרכוש DVE ותשלול את קיום הבאג תוכל לעבור ל-Y/Cr/Cr, אם השקעת כבר ב-Z4 וב-3910, אני מניח שתסכים איתי שעוד $25~ עבור דיסק כיול שיעזור לך להפיק את המקסימום מהמערכת שלך היא הוצאה סבירה ואף נדרשת. עם הדיסק תוכל כמובן גם לבצע כיול contrast, brightness ולא רק לבדוק את קיום הבאג.

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

kobbi,
עדכון, לאחר בדיקה של ה-1920 נראה כי הוא סובל מבאג ה-CSC דווקא ביציאת RGB על HDMI אך לא ב-Y/Cr/CB ב-HDMI, נדיר (ואדיוטי) אך לא המקרה הראשון בו אני נתקל.
לכן, עדיף לך לעבור ל-Y/Cr/Cb

sheffer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

so you basicly say it is better to connect the denon 1920 with RGB and not HDMI?

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

לאיזה RGB אתה מתייחס, האנאלוגי ב-SCART או הדיגיטלי ב-HDMI?
מה שאני אומר הוא לא להשתמש ב-RGB הדיגיטלי אם מחברים ב-HDMI אלא להשתמש ב-Y/Cr/Cb דרך ה-HDMI.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”