שלום ! - שאלה לתותחי אודיו מפורום HDTV
שלום ,
חדש פה - אבל ותיק בפורום HDTV.
חשבתי שזה המקום הראוי להפנות את תותחי האודיו כאן לעיין ברעיון הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 455#626455
ואולי לתרום מהידע שלכם לדיון שתוצאתו תהיה מדריך קל ופשוט להפיכת פורמטי הקול החדשים DTS-HD TRUEHD , ל PCM (עם סאונד היקפי מלא) אשר יוכלו להישמע ברסיברים רגילים מבלי הצורך להשתדרג ל HDMI 1.3 , הן בצד המזרמדיה והן בצד הרסיבר.
תודה ! אשמח לתגובותכם !
חדש פה - אבל ותיק בפורום HDTV.
חשבתי שזה המקום הראוי להפנות את תותחי האודיו כאן לעיין ברעיון הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 455#626455
ואולי לתרום מהידע שלכם לדיון שתוצאתו תהיה מדריך קל ופשוט להפיכת פורמטי הקול החדשים DTS-HD TRUEHD , ל PCM (עם סאונד היקפי מלא) אשר יוכלו להישמע ברסיברים רגילים מבלי הצורך להשתדרג ל HDMI 1.3 , הן בצד המזרמדיה והן בצד הרסיבר.
תודה ! אשמח לתגובותכם !
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לא הבנתי, המטרה היא להמנע מהצורך לשדרג נגן ורסיבר?
אבל זה כל הכיף שלנו...
אבל זה כל הכיף שלנו...
עופר: זה נזק של כ10,000 שח
אבל ברצינות, זה כמו לתהות למה פירסמתי תוכנת GUI להמרת כל סוגי המדיה ל >>
AVI- HD ?
http://www.hometheater.co.il/vt62281
המון מהגולשים שלך מחזיקים נגן דור ראשון ולא חושבים כרגע לשדרג לדור שלישי עדיין.
כנל לגבי רסיבר HDMI 1.3
אז - אם אני יכול לאפשר לאותו קהל כמו מחזיקי הפופקורן לנגן ריפים של בלוריי יחד עם ההנאה של DTS-HD - פרוס כ PCM 5.1 4608 kbs (!)
ובתהליך של דקות בודדות אז מדוע לא?
כרגע הקהל הזה חייב להסתפק בפס קול של DTS רגיל או AC3 .
אודיופילים מומחים נא חוו דעתכם - צורפו 2 דוגמיות לבדיקה קצרה ומהירה.
אבל ברצינות, זה כמו לתהות למה פירסמתי תוכנת GUI להמרת כל סוגי המדיה ל >>
AVI- HD ?
http://www.hometheater.co.il/vt62281
המון מהגולשים שלך מחזיקים נגן דור ראשון ולא חושבים כרגע לשדרג לדור שלישי עדיין.
כנל לגבי רסיבר HDMI 1.3
אז - אם אני יכול לאפשר לאותו קהל כמו מחזיקי הפופקורן לנגן ריפים של בלוריי יחד עם ההנאה של DTS-HD - פרוס כ PCM 5.1 4608 kbs (!)
ובתהליך של דקות בודדות אז מדוע לא?
כרגע הקהל הזה חייב להסתפק בפס קול של DTS רגיל או AC3 .
אודיופילים מומחים נא חוו דעתכם - צורפו 2 דוגמיות לבדיקה קצרה ומהירה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
dizingof,
ה-606 לא עולה 10K...
בכל מקרה, מי שזה פיתרון מתאים לו - סבבה...
ה-606 לא עולה 10K...
בכל מקרה, מי שזה פיתרון מתאים לו - סבבה...
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
פה כבר הולך הרבה כסף על הגברה שלא אעשה בה שימוש.MarioMan כתב:אז קח 705\706...
4,000 ש"ח היה מתאים לי להוסיף למערכת הקיימת שלי כדי להנות מהפורמטים החדשים (הייתי מחבר אותו כפרוססור חיצוני ולא כפרה) כל סכום מעבר לכך גורם להערכות ושינוי הקונפיגרציההקיימת.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אין מה לעשות, זה מה שיש ליצרנים להציע לך, אם לא מתאים לך אז סבבה.
אתה לא יכול להביא ליצרן תכנון ולהגיד לו "קח - תבנה לי כזה לפי הניירת הזו"
אתה לא יכול להביא ליצרן תכנון ולהגיד לו "קח - תבנה לי כזה לפי הניירת הזו"
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- danlior
- חבר מכור קשה

ברורMarioMan כתב:אין מה לעשות, זה מה שיש ליצרנים להציע לך, אם לא מתאים לך אז סבבה.
אתה לא יכול להביא ליצרן תכנון ולהגיד לו "קח - תבנה לי כזה לפי הניירת הזו"...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46395
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
danlior,
כמובן שמותר דיון, אך דיון כזה על פיצ'רים שאתה מחפש ברסיבר איננו נושא שרשור זה.
dizingof,
כל הכבוד על היוזמה!
ליתר דיוק, בעלי מזרימדיה NMT בעל HDMI 1.1 אינם מחוייבים להסתפק בפסקול DTS | DD בלבד, גם LPCM 7.1 מנוגן בהצלחה, הזכרתי את הדבר בביקורת על ה HD X 900.
מספר שאלות על מנת להבין כיצד מתבצעת ההמרה:
1. מעל כותר Blu-ray קיימים לעיתים מספר רב של פסקולים, כיצד אתה יודע איזה מהם להמיר?
2. כאשר ריפ ה Blu-ray מורכב ממספר רב של קבצים (רובם כאלו), יש צורך לאחד אותם לפני כן לפני פעולת ההמרה. על מנת לדעת את הסדר יש צורך לעשות שימוש ב tsMuxerGUI & BDInfo. האם הסקריפט שלך אמור לעבוד רק על ריפים של קובץ אחד?
3. לפי מה נעשתה הקביעה של רוחב הפסקול ל 4608Kb? פס קול מסוג DTS-HD MA או Dolby TrueHD לרוב בעל קצב נתונים גבוה יותר. האם הערך 4608Kb נקבע תוך כדי ריצה על קובץ המקור ועלול להשתנות לפי קצב הנתונים או שהוא CBR מראש?
כמובן שמותר דיון, אך דיון כזה על פיצ'רים שאתה מחפש ברסיבר איננו נושא שרשור זה.
dizingof,
כל הכבוד על היוזמה!
ליתר דיוק, בעלי מזרימדיה NMT בעל HDMI 1.1 אינם מחוייבים להסתפק בפסקול DTS | DD בלבד, גם LPCM 7.1 מנוגן בהצלחה, הזכרתי את הדבר בביקורת על ה HD X 900.
1. מעל כותר Blu-ray קיימים לעיתים מספר רב של פסקולים, כיצד אתה יודע איזה מהם להמיר?
2. כאשר ריפ ה Blu-ray מורכב ממספר רב של קבצים (רובם כאלו), יש צורך לאחד אותם לפני כן לפני פעולת ההמרה. על מנת לדעת את הסדר יש צורך לעשות שימוש ב tsMuxerGUI & BDInfo. האם הסקריפט שלך אמור לעבוד רק על ריפים של קובץ אחד?
3. לפי מה נעשתה הקביעה של רוחב הפסקול ל 4608Kb? פס קול מסוג DTS-HD MA או Dolby TrueHD לרוב בעל קצב נתונים גבוה יותר. האם הערך 4608Kb נקבע תוך כדי ריצה על קובץ המקור ועלול להשתנות לפי קצב הנתונים או שהוא CBR מראש?
- danlior
- חבר מכור קשה

זיו,
דיזינגוף הציע שיטה להפיק סאונד מהפורמטים החדשים, עופר ענה לו שאין צורך כי אפשר לעשות זאת עם ה-606 ואני טענתי שה-606 לא נותן פיתרון מלא כי אין לו יציאות פרה ועם הפיתרון של דיזינגוף אוכל לעבוד עם ההגברה האיכותית שלי. הסבר לי בבקשה מדוע זה לא קשור לשירשור?
דיזינגוף הציע שיטה להפיק סאונד מהפורמטים החדשים, עופר ענה לו שאין צורך כי אפשר לעשות זאת עם ה-606 ואני טענתי שה-606 לא נותן פיתרון מלא כי אין לו יציאות פרה ועם הפיתרון של דיזינגוף אוכל לעבוד עם ההגברה האיכותית שלי. הסבר לי בבקשה מדוע זה לא קשור לשירשור?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46395
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
תודה על התקציר.
תיקון קטן לתקציר שלך, עפר ענה כי אין צורך מכיוון שאפשר לעשות הכל עם 606 + נגן.
בכל אופן, אנחנו מסיטים את נושא הדיון. במידה ויש לך עדיין שאלות, אשמח לדון איתך עליהן בפרטי.
תיקון קטן לתקציר שלך, עפר ענה כי אין צורך מכיוון שאפשר לעשות הכל עם 606 + נגן.
בכל אופן, אנחנו מסיטים את נושא הדיון. במידה ויש לך עדיין שאלות, אשמח לדון איתך עליהן בפרטי.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
יזמה מבורכת.dizingof כתב: חשבתי שזה המקום הראוי להפנות את תותחי האודיו כאן לעיין ברעיון הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 455#626455...
גם לא Harman Kardon 255 – ויש לו אפילו יציאות Pre Out .oferlaor כתב:dizingof,
ה-606 לא עולה 10K......
- danlior
- חבר מכור קשה

מעניין! לכל שמונה הערוצים?Joshua_G כתב:יזמה מבורכת.dizingof כתב: חשבתי שזה המקום הראוי להפנות את תותחי האודיו כאן לעיין ברעיון הבא:
ה-606 לא עולה 10K.........
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אכן כן.danlior כתב:מעניין! לכל שמונה הערוצים?Joshua_G כתב:יזמה מבורכת.dizingof כתב: חשבתי שזה המקום הראוי להפנות את תותחי האודיו כאן לעיין ברעיון הבא:
ה-606 לא עולה 10K............
1-2. התהליך שביצעתי לצורך בדיקת היתכנות של הרעיון נעשה על קובץ M2TS אחד מאוחד על כל חלקיו.ziv_r כתב:
dizingof,
כל הכבוד על היוזמה!
3. לפי מה נעשתה הקביעה של רוחב הפסקול ל 4608Kb? פס קול מסוג DTS-HD MA או Dolby TrueHD לרוב בעל קצב נתונים גבוה יותר. האם הערך 4608Kb נקבע תוך כדי ריצה על קובץ המקור ועלול להשתנות לפי קצב הנתונים או שהוא CBR מראש?...
(ולכן אם ריפ בלוריי מגיע עם חלקים שונים זה אכן דורש איחוד כמו שציינת ואני בודק אפשרות חדשה לאיחוד אוטומטי ולא ידני עם EAC3TO - אדווח כמובן)
- לאחר מכן באמצעות TSMUXERGUI אתה מסמן רק את פס הוידאו ופס הקול DTS-HD ושומר את הקובץ כ M2TS - זה הקובץ שאיתו נעבוד בשלב הבא: הפיכת הפס הקול ל PCM והחדרתו לM2TS במקום פס הקול DTS-HD - התוצאה שמתקבלת היא M2TS עם פס הוידאו המקורי ופס קול PCM.
3. רוחב הפס קול PCM המתקבל 4608Kb נקבע ע"י התקן DIRECTSHOW של ווינדוס - אני לא מכיר אפשרות לשחק עם רוחב הפס המתקבל. כך שעל פניו זה נראה CBR.
אם תעלה את דוגמית ה DST-HD שצירפתי על תוכנת TSMUXERGUI תגלה שקצב הנתונים הוא דווקא 1536Kb.. האם זה משתנה מריפ לריפ? שווה בדיקה.
נשאר למעשה לבדוק האם אכן הקובץ עם ה PCM אכן נשמע בדיוק כמו הקובץ עם ה DTS-HD ?
עדיין לא קיבלתי תשובה מבעלי רסיבר HDMI 1.3 שיואילו נא לבדוק זאת
הכוונה היא התרשמות של שמיעה ע"י אוזן "מומחית" - אין לי מדיד אחר , טכני, לקבוע האם 2 הקבצים זהים מבחינת הסאונד.