האם אני צריך סאב? ועוד שאלה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
מביןקטןמאוד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, יש לי אונקיו 606 משודך לקדמיים של cav dt2200. הדגם הזה כולל סאב פנימי בכל רמקול, ושומעים סבבה, במצב פיור אודיו (שהמגבר לא מתערב בסאונד ומוציא רק הגברה לזוג הקדמי) )הבס אפילו על גבול הדומיננטי מדי. השאלה שלי היא האם כדאי לי להוסיף בכל זאת סאב לטובת צפייה בסרטים, כי ראיתי שיש הרבה שטוענים שזה משדרג מאוד את החוויה של ק"ב. בקיצור, יש כאן מישהו שיש לו רמקולים עם וופר פנימי שהוסיף סאב? ממליץ או לא?

ועוד שאלה - במצב ה-upscaling שהרסיבר עושה לתמונה מהממיר, זה נראה פשוט זוועה. אובר מחודד, ומלא נקודות קטנות. הטלוויזיה שלי היא lcd (של פיילוט, לא נשאר כסף אחרי המערכת..) שמחוברת לרסיבר בכבל hdmi, הממיר מחובר אליו ב-s video (אני יודע שזה לא להיט אבל לא מצאתי יציאה יותר מוצלחת ביסמקס. אין כניסת סקארט ברסיבר). יש למישהו רעיון למה זה קורה, ובעיקר איך אפשר לתקן את המעוות?

תודה!

007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 536

שליחה #2 

אז ככה:
כן אם אתה רואה הרבה סרטים אז כן מומלץ להוסיף סאב,הוא יורד נמוך יותר מאשר הסאב ברמקול.
ושוב אצלי ברסיבר שאני שומע במצב PURE הסאב לא עובד.
לגביי החיבור של המקס אצלי הוא מחובר בקומפוננט לרסיבר והוא ממיר את התמונה ליותר טובה.
תבדוק את ההגדרות או ברסיבר.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46391
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #3 

לא קיימת חווית קולנוע ביתי\מוזיקה בשלמותה ללא סאב. למרות שיש לך דרייבר לתדרים נמוכים ברמקולים הקידמיים, הוא פסיבי ואני מניח שדומיננטי בתדרים מסויימים ולא לאורך כל סקלת ה 100Hz ומטה.
קח סאב להתנסות מחנות מתמחה ותיווכח בעצמך.

לגבי בעיית התמונה, נסה לבטל את ה Upscaling דרך ההגדרות ברסיבר ובדוק אם המצב השתפר.

מביןקטןמאוד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

007 תודה על התשובה, יש לך יציאת קומפוננט במקס? ממתי הוא אצלך?
לי יש רק rca רגיל ואת ה-s vidro והסקארט שהזכרתי קודם (הממיר אצלי בערך 3 חודשים). או שהיא מוחבאת איפשהו ואני לא מוצא?

לזיו - תודה על התשובה, אני אנסה. יש סאבים שאתה מכיר שמומלץ לנסות עם הציוד שלי? ולגבי התמונה - בינתיים חיברתי את הממיר ישירות לכניסה בטלוויזיה, אבל גם זה נראה די מעפן עם האיכות שידור של יס

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #5 

הממיר יס מקס ביציאת SCART יכול להוציא או S-Video , או קומפוזיט, או RGB . יש כבל יציאה מ- SCART לקומפוננט. בדוק ברסיבר שלך אם ניתן להגדיר את כניסת הקומפוננט כ- RGB . אם לא, עדיף S-Video .

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #6 

מביןקטןמאוד,
מה התקציב לסאב?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

מצטרף לזיו.
סאב הוא חובה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #8 

גם למוזיקה ? חובה ? :מבולבל:
תמיד שמעתי מהרבה שלא כדאי :מבולבל:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

דיברנו על ק"ב לא?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #10 

ziv_r כתב:לא קיימת חווית קולנוע ביתי\מוזיקה בשלמותה ללא סאב. .
...

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

למוסיקה אפשר לוותר על סאב, אם כי גם כאן הוא תורם.
לקולנוע ביתי, סאב אינו חובה, אבל הוא מומלץ ביותר – לצורך העצמת החוויה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

קיימת אסכולה אשר טוענת כי שילוב סאב במוזיקה עלול לפגוע באחדות המוסיקלית והתאמת הסאב לרמקולים הקידמיים עלולה להיות משימה קשה.
מנסיוני עם 4 סאבים, יצירת התיאום והאחידות על כל סאב אומנם לקחה לי מספר ערבים, אך התועלת שהופקה הייתה ערך מוסף גדול כל כך אשר גימד את ההשקעה.
אני מניח כי אם רוב תכני ההאזנה הינם קונצרטים או מוזיקה וואקלית, סאב לא יתרום הרבה פשוט בשל העובדה כי מוזיקה כזאת לרוב לא מכילה תדרים נמוכים מ 100Hz, אך עבור כל מוזיקה אחרת - התוספת של קיום סאב מכויל כהלכה הינה חיובית ללא כל ספק.

DISCUS
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92

שליחה #13 

[ועוד שאלה - במצב ה-upscaling שהרסיבר עושה לתמונה מהממיר, זה נראה פשוט זוועה. אובר מחודד, ומלא נקודות קטנות. הטלוויזיה שלי היא lcd (של פיילוט, לא נשאר כסף אחרי המערכת..) שמחוברת לרסיבר בכבל hdmi, הממיר מחובר אליו ב-s video (אני יודע שזה לא להיט אבל לא מצאתי יציאה יותר מוצלחת ביסמקס. אין כניסת סקארט ברסיבר). יש למישהו רעיון למה זה קורה, ובעיקר איך אפשר לתקן את המעוות?

תודה![/quote]

כאשר אתה מוציא שידור אנאלוגי במקור ( S-VIDEO ) דרך כבל HDMI אתה
מבצא בנוסף ל UPSCALING גם UPCONVERSION תוותר על שניהם!
תתחבר לטלווזיה בכבל קומפוננט ואז תישאר באנלוג דומיין,זה ירכך לך אמנם את התמונה
אבל אמור להפחית מן ה"גרעיניות " כתוצאה מ"יתר עיבוד".
בנוסף תוותר על ה UPSCALING הוא לא נותן לך שום דבר מהותי ותבצע רק
DEINTERLACE דהיינו המרה לפרוגרסיב = לקחת את שידור ה 576I ולהפוך אותו
לשידור 576P .
תנסה ותספר לחברי הפורום איך זה עבד בשבילך, בהצלחה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #14 

לי אין סאב בבית ואני לא ממש מרגיש בחסרונו בסרטים. אבל אני יודע שכל החנויות הרציניות יכולות להשאיל לך סאב לכמה ערבים כדי שתתנסה בעצמך וכדי שתוכל להגיע להחלטה עצמאית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

מביןקטןמאוד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

קודם כל תודה לכל המגיבים. לעצם העניין:

זיו - לא ממש חשבתי על תקציב, רק לאחרונה התחלתי להרהר באפשרות שאני בכלל צריך סאב. האם משהו באיזור 1000 שקל יספיק לי, או שמדובר ברכיב שמחייב השקעה כבדה?

לDISCUS - אני לא בטוח שהבנתי. איך אני מחבר לטלוויזיה בקומפוננט אם אין יציאה כזו במקס?

לJOSHUA - מה שאתה מציע זה בעצם לקנות כבל מסקארט לקומפוננט ולחבר? זה מצדיק את הוצאה?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

הכוונה הייתה לחבר את המסך בחיבור שונה מ HDMI על מנת לבטל עיבודי תמונה שונים. הדרך הכי קלה וזולה לבצע זאת הינה חיבור ישיר מסוג SCART-SCART מהממיר ישירות למסך.

לגבי סאב, קשה לי להאמין כי סאב ב 1K ש"ח יתן תמורה נאה עם רמקולים קידמיים כמו שלך. הייתי מציע להמתין ולחסוך עוד קצת.

DISCUS
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92

שליחה #17 

מביןקטןמאוד כתב:קודם כל תודה לכל המגיבים. לעצם העניין:

לDISCUS - אני לא בטוח שהבנתי. איך אני מחבר לטלוויזיה בקומפוננט אם אין יציאה כזו במקס?

תוציא מהמקס S-VIDEO לאונקיו 606 ומהאונקיו תוציא כבל קומפוננט לטלוויזיה.
האונקיו שלך אמור לתמוך בהמרה מ S-VIDEO ל קומפוננט!
...

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

מביןקטןמאוד כתב: לJOSHUA - מה שאתה מציע זה בעצם לקנות כבל מסקארט לקומפוננט ולחבר? זה מצדיק את הוצאה?
...
אם יש כניסת קומפוננט בטלוויזיה ואם ניתן להגדיר אותה בטלוויזיה כ- RGB תוכל לראות ואז יהיה שיפור באיכות. האם השיפור באיכות מצדיק את ההוצאה? לטעמי כן – אבל זה שיקול אישי.

מביןקטןמאוד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

אוקי, תובנות חדשות: טכנאי של יס היה פה, בדק את כל החיבורים והיציאות, ניסה להחליף בין RGB ל-S VIDEO ולהיפך, ובסוף הודה שאין מה לעשות כי זו האיכות של המקס. DISCUS, ויתרתי כבר על כל ענייני האפסקייל והכבל של הHDMI, אני מדבר כרגע על חיבור ישיר מהממיר לTV בלי תיווך של המגבר. ראיתי שיש פה אנשים שחיברו מכשיר שנקרא טרנסקודר או משהו דומה, ועד כמה שאני מביןם הוא אמור להפוך את הRGB לקומפוננט. האם זה באמת מה שהוא עושה, והאם רואים את ההבדל? מישהו יודע כמה זה עולה?

לזיו - תודה על התשובות. אז על כמה כסף אנחנו מדברים פה (בשביל סאב שיתאים לסט שלי)?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #20 

תוכל לקרוא כאן על אפשרויות החיבור השונות של הממיר הדיגיטלי למסך ותפקיד הטרנסקודר:
http://www.hometheater.co.il/vt14413.%D ... 7%99%D7%A8

סאב נאה ושימושי עם רמקולים כמו שלך יעלה קרוב ל 3K ש"ח. למרות הנאמר, שווה לבדוק את המבצע שדווח כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 845#629845

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”