חייב את עזרתכם, קניתי מסך ואני חייב לדעת עם הוא טוב או לא

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
slamdog פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה אמא שלי קנתה מסך לאבא שלי בהפתעה, היא קנתה מה שהמליצו לה בחנות
היא קנתה samsung la40a450c
הדגם הזה חדש? איכותי?
תאכלס אנחנו רואים רק יס.

דרך אגב ביא שילמה 6600ש"ח.

תודה רבה אנשים :)

kalabasa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 220
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

בפעמים הראשונות שרק התחברתי לפורום גם שאלתי שאלה כזאת ואז לימדו אותי ששאלות כאלה שואלים לפני הקנייה כי המשמעות של לשאול אחרי אם גם ככה אין מה לעשות הריי גם אם יגידו לך שהמסך לא משהו מה תלך להחליף?? ( לא שאני אומר משהו על המסך שלך לא ראיתי את הדגם אף פעם לא מכיר)
חוצמיזה שהעיינים שלך הם אלה שלרוב קובעות.

Lihan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116

שליחה #3 

לפני שקניתי ת-LCD שאלתי מיליון שאלות בפורום
וקניתי אותה
בדגם של 37
ויש לי אותה
בת !!!! של LCD

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

המחיר טוב, הטלוויזיה נחמדה. עם זאת, יש פתרונות טובים הרבה יותר לשידורי YES... (פלזמה למשל).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1496
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #5 

לא נמאס מהתקליט השבור הזה שבשביל שידורי טלויזיה עדיף פלזמה....
לקחו את החסרון של הפלזמות הראשונות ברזולוצית EDTV והפכו אותה ליתרון בשידורי טלוויזיה.
חלאאאס, הדבר הזה כבר היסטוריה מסכי LCD התקדמו בצורה כל כך מהירה ומדהימה, מסכי פלזמה ברזולוציית EDTV כבר כמעט ואין, שתי הטכנולוגיות בשלות וטובות ומה שיקבע את איכות הצפיה בשידורי טלוויזה זה לא אם המסך פלזמה או LCD אלא מנגנון עיבוד התמונה שהשקיעו במסך....

מספיק עם סטגימות מטופשות של אנשי מכירות (לטלוויזה, הכי טוב פלזמה)

ותחשבו על זה...

אהוד
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 300
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

[interest]
הודעה מסחרית - מרטין
[/interest]
כל הכסף בעולם לא יכול לקנות ידע.

igk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

איינשטיין כתב:המחיר טוב, הטלוויזיה נחמדה. עם זאת, יש פתרונות טובים הרבה יותר לשידורי YES... (פלזמה למשל).
...
ומה עם השתקפות בפלזמות או שפתרו את זה כבר?
ומה עם הצריבה וההרצה שצריך לדאוג לגביהם?

(i) לא ציני רק רוצה לדעת ליידע אישי כדי להמליץ לאחרים (i)

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

igk כתב:
איינשטיין כתב:המחיר טוב, הטלוויזיה נחמדה. עם זאת, יש פתרונות טובים הרבה יותר לשידורי YES... (פלזמה למשל).
...
ומה עם השתקפות בפלזמות או שפתרו את זה כבר?
ומה עם הצריבה וההרצה שצריך לדאוג לגביהם?

(i) לא ציני רק רוצה לדעת ליידע אישי כדי להמליץ לאחרים (i)
...
למרות "הבעיות" האלה של הפלזמה היא עדיין עדיפה לשידורי SD.

igk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #9 

את זה אני יודע
אבל למשל אני נותן דוגמה(שקיימת במציאות) סלון עם חלון גדול שמשקיף על הקיר איפה שהטלויזיה ו-2 ילדים קטנים ובחור שלא יודע ואין לו סבלנות לעשות הרצה ועוד לטלויזיה
עדין עדיף פלזמה על LCD?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

תקנה פלזמה שלא צריכה הרצה.
ולאדון ambar הנכבד, אני לא מדבר מתוך סטיגמות. רק האמת כואבת יקירי...
תאמין לי שחקרתי ולמדתי את הנושא רבות, בבית יש לי גם פלזמה ולגם LCD כך שאני בהחלט לא עונה כמו תקליט אוטומטי.

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324

שליחה #11 

איינשטיין כתב:תקנה פלזמה שלא צריכה הרצה.
תאמין לי שחקרתי ולמדתי את הנושא רבות, בבית יש לי גם פלזמה ולגם LCD כך שאני בהחלט לא עונה כמו תקליט אוטומטי.
...
להשתקפות אין עדיין מענה, זה דבר משמעותי מאוד, מי שאומר שהוא צופה בפלזמה באור יום או באור מלא ולא רואה השתקפויות פשוט משקר לנו ולעצמו, גם בפיוניר יש השתקפות, וזהו חיסרון עצום, שבטח מתקזז עם איכות השיפור העדיפה ב SD, ישנם LCD שמעבד התמונה בהם עושה את העבודה ואיכות השידור ב SD לא רחוק מהפלזמה אם בכלל, ומה עם הרזולוציה העדיפה ב LCD? ומה עם השחורים העמוקים יותר בפלזמה? לכל אחת מהטכנולוגיות יש יתרונות וחסרונות, ולהגיד שבשידורי SD עדיף פלזמה זה בדיוק כמו להגיד שבשידורי HD עדיף LCD, כל מקרה לגופו, מבחינתי ההשתקפות זה הכי נוראי,אני מעדיף לראות ב 10-20% פחות טוב בשידור SD (הקצנה לרעה) ולראות בלי השתקפות, מה גם שבשידורי HD יש הרבה שסבורים שב LCD רואים טוב יותר וחד יותר, וברור לכולם שבטווח הקרוב מאוד מרבית הצפיה שלנו בכבלים תהיה ב HD, כל אירועי הספורט המרכזיים כבר ניכנסים (ליגת האלופות, יורו, אולימפיאדה) , ערוצי הסרטים, סדרות ונשיונל גיאוגרפיק, ערוץ 10 ו 2 רואים סבבה גם ב LCD וגם בפלזמה, ואז היתרון הזה של הפלזמה די ייעלם, לדעתי ההבדלים המהותיים היחידים בין LCD לפלזמה זה שב LCD רואים חד יותר שידורי HD והוא מתאים יותר לחיבור מחשב, PS3, ומזרימדיה, מנגד הפלזמה מציגה שחור עמוק יותר, אבל יש לה בעיות השתקפות וצריבה, שכל אחד יעשה את החושבים עם עצמו מה עדיף לו, יש אחד שפשוט מתחרפן לראות השתקפות (כמוני) ויש אחד שזה לא מזיז לו ומעדיף לראות סרט בחושך ושהמסגרת שחורה כמו התמונה, כל אחד עם מה שהוא מעדיף.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

איינשטיין כתב:תקנה פלזמה שלא צריכה הרצה.
...
אדון איינשטיין הנכבד,

זה שיש לך בבית גם LCD וגם פלזמה ואיכות הצפייה בשידורי טלוויזה לטעמך פחות טובים ב- LCD מאשר בפלזמה בטח לא מייצג וגורף בצורה כללית.
זה כמו שאני יגיד שיש לי גם LCD ופלזמה ודווקא אצלי ב- LCD רואים הרבה יותר טוב שידורי טלווזיה עם הערה קטנה שה- LCD של סוני והפלזמה של פיילוט שנרכשה בחצי חינם ליד מדף המלפפונים...

אני דיי מאמין שהיום כבר אין הרבה הבדלים בין הטכנולוגיות, בקרוב מאוד ישווקו בצורה מאסיבית מסכי LCD בעלי תאורת LED שיחסלו סופית את יתרון השחורים של הפלזמה בנוסף ל- 100hz, עלויות ייצור נמוכות ונראה מה יהיה הסוף של הפלזמות...

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

עם אמונה לא מתווכחים :roll:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

1. האם ההשתקפות הפריעה לך עם מסך ה-CRT?
2. ישנם מסכים הם פאנל קידמי לר חלק (כמו בדגמים מסויימים של פנסוניק) שנראים בדיוק כמו LCD מבחינת השתקפות ולהיפך (מסכי LCD עם פאנלים מבריקים).
מרבית הפלזמות היום מגיעות עם פילטר שמונע השתקפות (ע"ע פיונייר וקרא את הביקורת על ה-5090 למשל שיש שם תמונות שמדגימות את זה).
3. קרא בפורום החדשות על הצגת השעות למחצית זמן חיים של פנסוניק (מאתמול), מדובר על כ-100,000 שעות למחצית זמן חיים, מה שאומר שעיניין הצריבות כבר לא ממש רלוונטי בשימוש סטנדרטי של צפיה בתכני טלויזיה וסרטים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78882
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #15 

ambar,

גם בפלזמה יש 100HZ כבר, והבעיה של LED הוא שייצור מאסיבי בטכנולוגיה זו יקר מדי (כרגע מוגבל מעשית רק למסכי 70", ובשנה הבאה זה יגיע ל-50"). באופן מעשי, מסכים עם LED יעלו יקרים מפלזמה באותה רזולוציה.

המסקנה האישית שלי היא שתוך שנה וחצי יעלמו מרבית היתרונות והחסרונות של הטכנולוגיות השונות והכל יהפוך ל - "מסך דק"... נכון לכרגע, פלזמה עדיין עם יתרון בולט בכמה תחומים. השאלה הגדולה מי יהיה יותר זול לייצר (תשובה: כנראה LCD בטווח הארוך).

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

MartinHSabag כתב:1. האם ההשתקפות הפריעה לך עם מסך ה-CRT?
2. ישנם מסכים הם פאנל קידמי לר חלק (כמו בדגמים מסויימים של פנסוניק) שנראים בדיוק כמו LCD מבחינת השתקפות ולהיפך (מסכי LCD עם פאנלים מבריקים).
מרבית הפלזמות היום מגיעות עם פילטר שמונע השתקפות (ע"ע פיונייר וקרא את הביקורת על ה-5090 למשל שיש שם תמונות שמדגימות את זה).
3. קרא בפורום החדשות על הצגת השעות למחצית זמן חיים של פנסוניק (מאתמול), מדובר על כ-100,000 שעות למחצית זמן חיים, מה שאומר שעיניין הצריבות כבר לא ממש רלוונטי בשימוש סטנדרטי של צפיה בתכני טלויזיה וסרטים.
...
אני חושב שהשאלה הראשונה היא רטורית, הרי מי לא סגר את האור כדי לצפות בסרט? מי לא סגר את החלון כדי לא לראות השתקפות בטלוויזיה? וכל זה במסכים שהם לרוב גג 29 אינץ, כשהמסך הוא 42-50 אינץ כמובן שהתופעה ברורה הרבה יותר כי שטחי השחור גדולים הרבה יותר.
בקשר לפאנלים, לא הבנתי כ"כ למה אתה מתכוון, אם אתה מתכוון למסגרת מבריקה אז זה לא ממש משפיע על ההשתקפות ב LCD , אם אתה מדבר על הפילטר (הזכוכית או הפלסטיק) אז אני מכיר רק דגם אחד של פנסוניק כזה, אבל הוא מאוד יקר.

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

oferlaor כתב:ambar,

גם בפלזמה יש 100HZ כבר, והבעיה של LED הוא שייצור מאסיבי בטכנולוגיה זו יקר מדי (כרגע מוגבל מעשית רק למסכי 70", ובשנה הבאה זה יגיע ל-50"). באופן מעשי, מסכים עם LED יעלו יקרים מפלזמה באותה רזולוציה.

המסקנה האישית שלי היא שתוך שנה וחצי יעלמו מרבית היתרונות והחסרונות של הטכנולוגיות השונות והכל יהפוך ל - "מסך דק"... נכון לכרגע, פלזמה עדיין עם יתרון בולט בכמה תחומים. השאלה הגדולה מי יהיה יותר זול לייצר (תשובה: כנראה LCD בטווח הארוך).
...
אילו תחומים? אנא תתייחס למסך 42 אינץ, ברזולוצית 1028X724, ולא על מסכי ה 50 אינץ.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

התכוונת בוודאי לרזולוציית 1024x768 ולא 1028x724 :)

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

איינשטיין כתב:התכוונת בוודאי לרזולוציית 1024x768 ולא 1028x724 :)
...
כן התבלבלתי

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

oferlaor כתב:ambar,

...
סמסונג כבר השיקו מסך LED לפני שנה בגודל 52"

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE52F96BD/

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”