רעש מהרמקולים של LCD בחיבור HDMI
שלום,
חיברתי את המחשב מיציאת ה- DVI לכניסת ה- HDMI של מסך הטלויזיה LCD. רואים תמונה בסדר גמור, אבל כאשר אני מריץ סרט כלשהוא, רואים את הסרט, אבל יש רעש נוראי מהרמקולים של המסך. לא חיברתי אודיו כלל מהמחשב למסך (או לכל רמקול אחר). אני יודע ש- DVI מוציא רק אודיו כך שלא ברור לי למה יש רעש כזה.
האם המסך מנסה להשמיע אודיו (שהרי HDMI זה גם אודיו) מסיבה כלשהיא?
האם צריך לשנות משהו בדרייבר של כרטיס המסך?
מדוע יש רעש רק כאשר אני מריץ סרט (שהרי לכרטיס המשך לא משנה אודיו כלל).
האם זאת בעיה בטלויזיה? האם עליי לדבר עם טכנאי?
כיתד ניתן לפתור זאת?
יש לי מסך LG חדש, מחשב די חדש עם כרטיס מסך GEFORCE 8600.
באופן מפתיע דווקא חיבור מיציאת ה- DVI עם קונקטור ל- VGA ואז כבל VGA לכניסת VGA במסך מביא לתמונה בלי רעשים ברמקולים... (הטכנולוגיה מתקדמת ומשאירה אותנו מאחור).
תודה.
יניב.
חיברתי את המחשב מיציאת ה- DVI לכניסת ה- HDMI של מסך הטלויזיה LCD. רואים תמונה בסדר גמור, אבל כאשר אני מריץ סרט כלשהוא, רואים את הסרט, אבל יש רעש נוראי מהרמקולים של המסך. לא חיברתי אודיו כלל מהמחשב למסך (או לכל רמקול אחר). אני יודע ש- DVI מוציא רק אודיו כך שלא ברור לי למה יש רעש כזה.
האם המסך מנסה להשמיע אודיו (שהרי HDMI זה גם אודיו) מסיבה כלשהיא?
האם צריך לשנות משהו בדרייבר של כרטיס המסך?
מדוע יש רעש רק כאשר אני מריץ סרט (שהרי לכרטיס המשך לא משנה אודיו כלל).
האם זאת בעיה בטלויזיה? האם עליי לדבר עם טכנאי?
כיתד ניתן לפתור זאת?
יש לי מסך LG חדש, מחשב די חדש עם כרטיס מסך GEFORCE 8600.
באופן מפתיע דווקא חיבור מיציאת ה- DVI עם קונקטור ל- VGA ואז כבל VGA לכניסת VGA במסך מביא לתמונה בלי רעשים ברמקולים... (הטכנולוגיה מתקדמת ומשאירה אותנו מאחור).
תודה.
יניב.
לכניסת ה- HDMI במסך שלי אין כניסת אודיו. יש כניסות אודיו אחרות, אבל הן לא משוייכות ל- HDMI. בטלויזיה צריך לבחור מספר כניסה AV1, AV2, ... ומאותה הכניסה הוא לוקח את הוידאו והאודיו. במקרה של כניסת ה- HDMI אין לה כניסת אודיו כי כנראה שהוא מצפה לקבל ב- HDMI את הוידאו והאודיו ביחד.
בכל אופן עדיין יהיו רעשים ברמקולים.
בכל אופן עדיין יהיו רעשים ברמקולים.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אתה צודק. עכשיו נזכרתי שאצלי המחשב מחובר דרך הרסיבר ולא ישירות לטלוויזיה.
אם היית יכול למתג את ה-HDMI דרך הרסיבר (כמו אצלי), אז אני מאמין שלא היה לך רעש כי הרסיבר יספק בקווי האודיו "שקט".
ומה לגבי השתקת הרמקולים בטלוויזיה בזמן שהמחשב מחובר?
אם היית יכול למתג את ה-HDMI דרך הרסיבר (כמו אצלי), אז אני מאמין שלא היה לך רעש כי הרסיבר יספק בקווי האודיו "שקט".
ומה לגבי השתקת הרמקולים בטלוויזיה בזמן שהמחשב מחובר?
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
מה שמוזר הוא שה- MUTE אפילו לא מצליח להשתיק את הרעש. בסוף הצלחתי להשתיק ע"י אופציה במסך של "הפסק שמע רמקולים", שזה כנראה נשק יום הדין להשקטת הסאונד, אבל זה נראה לי יותר כמו דרך לעקוף את הבעיה ולא לפתור אותה. אני לא יודע אם הרעש הוא אינדיקציה לנזק שיכול להיגרם למסך אם אמשיך בחיבור הזה ולכן אני מחפש פתרון אלגנטי יותר.