נתונים נוספים לגבי שוק הפלזמה בארה"ב

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78833
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #1 

חברת QUIXEL, שהיא אחת ממספר חברות שמנתחות את השוק העולמי והאמריקאי בתחום המסכים הדקים (חוץ ממנה יש את NPD, DISPLAYSEARCH, GFK ועוד מספר חברות קטנות יותר).

לפי הניתוח של QUIXEL, שהוא הניתוח השני בתחום בחודש האחרון, יש עליה של כ-30% במכירות פלזמה ברבעון השני של 2008.

המכירות עלו בכל המגזרים, החל ממסכי 32" (בעיקר בגלל מחסור בהספקה סדירה של מסכי 32" LCD) מה שמאוד תורם לרווחיות של LG בתחום הזה, שהרי היא יצרנית הפאנלים היחידה בגודל הזה. פלזמה תפסה לא פחות מ-18% מכלל המכירות מסכים דקים בגודל זה (!!)

המכירות עלו גם במסכי 42" (בעיקר FHD) ו-50" ומעלה. במסכי 50" ומעלה נראו עליות של 53% ביחס לרבעון הקודם ועליה של 8% ביחס לרבעון המקביל בשנה הקודמת. יתר על כן, הצפי הוא לגדילה משמעותית יותר בשל משחקי האולימפיאדה שלא נכללים בריכוז הזה של הנתונים.

לפי הנתונים, מסכי טלויזיה "מתקדמים" זה שוק של 7 מיליארד דולר בארה"ב, ומתוכו מסכי פלזמה מחזיקים כרגע כ-16% מההכנסות, ו-12% מהכמות. כלומר, יש הרבה מאוד מקום לגדילה בשוק הזה.

לפי הצפי של QUIXEL, הגדילה בשוק תימשך עד 2010, אז היא צופה שהשוק יגיע לרוויה והמכירות יפסיקו לצמוח.

מקור: טוויס

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #2 

איך זה יתכן? הרי "פלזמה זה טכנולוגיה מיושנת שחלפה מהעולם". :lol: :lol:
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78833
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #3 

shraga007,

אגב, כלל לא בטוח שזה מגמה שתימשך. יש כמה דברים שהולכים דווקא כנגד המגמה הזו:
1. המחירים של ה-LCD צפויים להמשיך ולרדת בשנתיים הקרובות
2. LED BACKLIGHT הופך לפופולרי יותר ויותר, לדעתי זה יהפוך לגורם מסחרי החל מ-2009
3. יש יותר יצרנים ב-LCD ולכן המגמה בחידוש והאגרסיביות גבוהה יותר
4. יותר זול להקים מפעל LCD מאשר מפעל פלזמה...

הצפי לגבי גידול השוק עד 2010 ואז הפסקת הצמיחה יכול להצביע על דבר מעניין שיהיה טוב לנו - התמקדות היצרנים בשוק הארופאי החל משנה הבאה. כבר ראינו (בעיקר ב-IFA) שהשוק באירופה מתחיל להתעורר. עדיין אין תמחור טוב או תחרות חזקה כמו בארה"ב, אבל לדעתי זה עלול להשתנות ב-2009 ו-2010, מה שצריך לגרום להורדת מחירים באירופה עבור המותגים היוקרתיים יותר באירופה (קרי: סוני, לווה, פיליפס, פיוניר, ודומיהם).

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

בנתיים אני לא ראיתי מתחרה ראויה לפלזמה שנמכרת במחיר סביר.
עד שתהייה כזאת אני נשאר עם פלזמה.
נערך לאחרונה על ידי shraga007 ב 13/08/2008 15:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

לדעתי זה קרה רק בגלל המעבר של הפלאזמות לFHD. הרי החסרונות היחידים שהיו לפלאזמה מול LCD היו רזולוציה וצריבה. בפלאזמות החדשות ניתן להגיד שהצריבה חלפה מהעולם, והרזולוציה יישרה קו. אנשים רואים את אותם הנתונים בחנות+ איכות תמונה טובה יותר בפלאזמה, והבחירה ברורה.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6 

sunny_jim כתב:לדעתי זה קרה רק בגלל המעבר של הפלאזמות לFHD. הרי החסרונות היחידים שהיו לפלאזמה מול LCD היו רזולוציה וצריבה. בפלאזמות החדשות ניתן להגיד שהצריבה חלפה מהעולם, והרזולוציה יישרה קו. אנשים רואים את אותם הנתונים בחנות+ איכות תמונה טובה יותר בפלאזמה, והבחירה ברורה.
...
אתה טועה לגבי הצריבה. הסקירה של עופר ל-LG 42PG60UR הראתה זאת.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

דודיפלצת כתב:
sunny_jim כתב:לדעתי זה קרה רק בגלל המעבר של הפלאזמות לFHD. הרי החסרונות היחידים שהיו לפלאזמה מול LCD היו רזולוציה וצריבה. בפלאזמות החדשות ניתן להגיד שהצריבה חלפה מהעולם, והרזולוציה יישרה קו. אנשים רואים את אותם הנתונים בחנות+ איכות תמונה טובה יותר בפלאזמה, והבחירה ברורה.
...
אתה טועה לגבי הצריבה. הסקירה של עופר ל-LG 42PG60UR הראתה זאת.
...
מה שראו זה לא צריבה אלא RETENTION.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

shraga007 כתב:איך זה יתכן? הרי "פלזמה זה טכנולוגיה מיושנת שחלפה מהעולם". :lol: :lol:
...
עובדתית זה לא נכון כי מסכי LCD היו בנמצא כבר בשנות השבעים ואילו מסכי הפלאזמה.הראשונים נהיו זמינים רק בשנות השמונים - בשני המקרים אני מתכוון למסכי מונוכרום כמובן.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

Catskinner כתב:
shraga007 כתב:איך זה יתכן? הרי "פלזמה זה טכנולוגיה מיושנת שחלפה מהעולם". :lol: :lol:
...
עובדתית זה לא נכון כי מסכי LCD היו בנמצא כבר בשנות השבעים ואילו מסכי הפלאזמה.הראשונים נהיו זמינים רק בשנות השמונים - בשני המקרים אני מתכוון למסכי מונוכרום כמובן.
...
אני יודע, זה היה בציניות.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #10 

מה שהורס אותי בדיבורים על הצריבה של מסכי הפלאזמה זו ההתעלמות המוחלטת ממה שמתרחש ב LCD, כאילו שפאנלים שם מקבלים את החשמל והתאורה שלהם בחינם.

יש למישהו מושג כמה עולה להחליף תאורה אחורית במסך LCD? מה לא ידעתם שיום אחד היא תישרף? אז ככה, זה עולה לא מעט כסף ובהרבה מקרים זה בכלל לא אפשרי. ומה עוד שכמו עם הצריבה בפלאזמה זה בכלל לא חשוב כי עד שיגיע היום שבו תצטרכו להחליף המסך ממילא יגיע לפח או להחלפה לפני כן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

Catskinner, אתה מתפרץ לדלת פתוחה :)

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1566
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #12 

מה שקורה בעולם ובארץ הוא פשוט מאד
יש דרישה למסכים גדולים יותר, 42' שהיה מקובל מאד כמסך גדול מאבד את הבכורה ל 50' ובגדלים אלו ניתן לרכוש מסכי FHD שמחירם עדין יקר אבל האיכות שלהם גבוהה בהרבה מהמתחרים שלהם ב LCD ברגע שיצרניות של פלזמות שלא נשארו הרבה יוזילו את המחירים לדעתי נראה עוד גידול במחירת פלזמות ב 50' וצפונה, אין מה לעשות וצריך להודות בפלזמות רואים יותר טוב מ LCD התירוץ שמכרו לנו שאין פלזמות FHD נגמר.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”