פוור ושליטה ברמקול בווליום נמוך

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
לא מזמן שדרגתי את הרמקולים שלי:
http://www.hometheater.co.il/vt61285.%D ... 7%99%D7%9D
ואני מאוד מרוצה מהתוצאה. הבעיה (את זה שאני מרוצה כבר דיווחתי) היא שהצליל המלא\אמיתי של הרמקול מגיע רק מעל ווליום מסוים. אין לי כלי מדידה אז אומר שזה בערך בשליש הסקלה של המגבר ואפשר לומר שזה ווליום לא חלש. מתחת לרמה הזאת הרמקול נאטם, הבאס הנמוך לא נשמע והצליל נהיה קצת טרנזיסטורי (הטרנזיסטור של פעם לא כהשוואה למנורות) וטפל. לחיצה על ה LOUDNESS פותרת את הבעיה חלקית אבל במחיר של עיוות מסוים. המגבר שלי הוא marantz 1150 שמוציא 75 וואט לכל צד, לא כזה חלושס.
דובר רבות על כך שמגבר כוח מאפשר שליטה ברמקולים ולא נועד "לשמוע יותר חזק". האם הכוונה גם לשליטה בווליום נמוך? יש למישהו ניסיון עם מקרה דומה ויכול לשתף בפתרון לסוגיה?

תודה לכל העונים.
כל יום לומדים משהו חדש

graf
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

הבעיה אינה במערכת עצמה.
רגישות האזניים אינה ליניארית (האזניים רגישות יותר לתדרי הביניים (1000-4000 הרץ)
הLOUDNESS מגביר יותר את התדרים מתחת ומעל לכך כדי לפצות על עקומת השמיעה
ו"ליישר" אותה כאשר מאזינים בVOLUME נמוך.

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #3 

היי,
רק עניין של מגבר.
שאני מאזין למוזיקה דרך הרסיבר שלי 863 אז רק בווליום גבוה הרמקול מגיב כמו שצריך (יחסית).
כשחיברתי לו מגבר סטראיו חזק מאוד או פאוור חזק הרמקול התחיל להגיב גם בווליום נמוך יותר, כמובן שגם בווליום גבוה הוא נשמע טוב יותר.

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

המרנץ הוא מגבר סטראו יחסית חזק. האם מגבר הפוור בעל הספק גבוהה ממגבר הסטראו שבדקת? מה חיברת לפוור את הרסיבר?
תודה על התשובה המהירה.
כל יום לומדים משהו חדש

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #5 

gover כתב:המרנץ הוא מגבר סטראו יחסית חזק. האם מגבר הפוור בעל הספק גבוהה ממגבר הסטראו שבדקת? מה חיברת לפוור את הרסיבר?
תודה על התשובה המהירה.
...
בבדיקות שלי יצא לי לחבר פאוור של classe מאוד חזק כשה863 היה פרה...
ובבדיקה אחרת חיברתי מגבר סטריאו של 5.5A MF שגם הוא חזק מאוד!

שניהם בסביבות 200W לערוץ.

בסוף הלכתי על ה MF המדהים.

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אין ספק ש 200W לערוץ זה קפיצת מדרגה רצינית. ייקח זמן עד השדרוג הבא אבל לפחות יש כיוון כללי לבדיקות. עד אז נשמע בווליום גבוה (לא כזה סבל).

תודה
כל יום לומדים משהו חדש

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #7 

הנושא נדון כבר בעבר עשרות פעמים - בווליום נמוך כל הנושא של שליטה ברמקול הוא חסר כל משמעות. הפרמטר היחיד הרלוונטי הוא האיזון הטונאלי של המגבר (ואף מגבר הוא לא FLAT באמת...) ואיך הוא משתלב עם האיזון הטונאלי של הרמקול, ואיך האוזן שלנו מגיבה לאיזון הטונאלי הכולל של שניהם.

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

yairf כתב:הנושא נדון כבר בעבר עשרות פעמים - בווליום נמוך כל הנושא של שליטה ברמקול הוא חסר כל משמעות. הפרמטר היחיד הרלוונטי הוא האיזון הטונאלי של המגבר (ואף מגבר הוא לא FLAT באמת...) ואיך הוא משתלב עם האיזון הטונאלי של הרמקול, ואיך האוזן שלנו מגיבה לאיזון הטונאלי הכולל של שניהם.
...
אז הוספת מגבר כוח משנה את האיזון הטונאלי בין המגבר לרמקול (לאוזן)? מדובר רק על האיזון של הפרה או של הפרה והמגבר ההספק (בין אם מופרדים או ביחידה אחת)?
כל יום לומדים משהו חדש

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”