קיבלתי את המערכת+עזרה
אוקיי
אז היום קיבלתי את המערכת -רסיבר ימהה 463 +רמקולים ג'מו 5.1
התגובה המיידית של אשתי היתה זעזוע רציני מהגודל של הרמקולים
האמת? גם לי זה פתאום נראה גדול מדי
בחנות יש אולם גדול יחסית אז הרמקולים לא נראים כאלו גדולים אבלפתאום בסלון זה קצת מפחיד...
ובהתחשב בעובדה שאני בכלל לא אודיופיל אלא סתם מתלהב אז יכול להיות באמת שיכלתי לקנות קדמיים קצת פחות ענקיים...
אבל לא נורא. כבר קנינו אז נרכיב.
השאלה שלי היא - בחוברתשל הרסיבר כתוב רק איך אני מרכיב את הרמקולים ואת הטלויזיה.
אבל יש לי עוד כמה דברים שאותם הייתי רוצה לדעת :
1. איך אני מחבר את הPS3 - בעזרת HDMI רגיל ישירות לרסיבר.?
2. איך אני מחבר את הDVD?
3. איך אני מחבר את הטלויזיה באופן כזה שאני אוכל לשמוע גם טלויזיה רגיל וגם אם בא לי אז דרךהרמקולים? (גם בטלויזיה יש לי HDMI- סוני LCD FHD)
4. יש כל מיני יציאות/כניסות עם שמות. יש איפשהו תמונות לכל השמות האלו שאני אוכל לשייך צורה לשם?
זהו בינתיים ,
תודה
אז היום קיבלתי את המערכת -רסיבר ימהה 463 +רמקולים ג'מו 5.1
התגובה המיידית של אשתי היתה זעזוע רציני מהגודל של הרמקולים
האמת? גם לי זה פתאום נראה גדול מדי
בחנות יש אולם גדול יחסית אז הרמקולים לא נראים כאלו גדולים אבלפתאום בסלון זה קצת מפחיד...
ובהתחשב בעובדה שאני בכלל לא אודיופיל אלא סתם מתלהב אז יכול להיות באמת שיכלתי לקנות קדמיים קצת פחות ענקיים...
אבל לא נורא. כבר קנינו אז נרכיב.
השאלה שלי היא - בחוברתשל הרסיבר כתוב רק איך אני מרכיב את הרמקולים ואת הטלויזיה.
אבל יש לי עוד כמה דברים שאותם הייתי רוצה לדעת :
1. איך אני מחבר את הPS3 - בעזרת HDMI רגיל ישירות לרסיבר.?
2. איך אני מחבר את הDVD?
3. איך אני מחבר את הטלויזיה באופן כזה שאני אוכל לשמוע גם טלויזיה רגיל וגם אם בא לי אז דרךהרמקולים? (גם בטלויזיה יש לי HDMI- סוני LCD FHD)
4. יש כל מיני יציאות/כניסות עם שמות. יש איפשהו תמונות לכל השמות האלו שאני אוכל לשייך צורה לשם?
זהו בינתיים ,
תודה
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
התחדש ותהנה.
1. כן.
2. בהתאם ליציאות שיש לו: HDMI , קומפוננט וכו'.
3. מחבר יציאת אודיו מוניטור מהרסיבר לכניסת אודיו בטלוויזיה. אם ניתן לנתב ברסיבר את האודיו מכל המקורות ליציאת אודיו ב- HDMI – זה כנראה עדיף.
4. קרא את חוברת (אנציקלופדיית) ההוראות למשתמש של הרסיבר. באנגלית זה מצלצל טוב יותר: RTFM .
1. כן.
2. בהתאם ליציאות שיש לו: HDMI , קומפוננט וכו'.
3. מחבר יציאת אודיו מוניטור מהרסיבר לכניסת אודיו בטלוויזיה. אם ניתן לנתב ברסיבר את האודיו מכל המקורות ליציאת אודיו ב- HDMI – זה כנראה עדיף.
4. קרא את חוברת (אנציקלופדיית) ההוראות למשתמש של הרסיבר. באנגלית זה מצלצל טוב יותר: RTFM .
תודה.
קראתי את החוברת באנגלית אך שוב- אני מבקש לדעת איך אני מחבר את הממיר הטלויזיה והרסיבר באופן כזה שכשאני אראה טלויזיה באופן רגיל זה יהיה מהטלויזיה וכשאני אדליק את הרסיבר הסאונד יעבור לרמקולים.
איך לחווט הין הטלויזיה הממיר הרסיבר- מה לחבר לאן ובאילו כאבלים .
תודה
קראתי את החוברת באנגלית אך שוב- אני מבקש לדעת איך אני מחבר את הממיר הטלויזיה והרסיבר באופן כזה שכשאני אראה טלויזיה באופן רגיל זה יהיה מהטלויזיה וכשאני אדליק את הרסיבר הסאונד יעבור לרמקולים.
תודה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
זה לא כזה נורא...
איזה ממיר יש לך? יש לו יותר מיציאה אחת?tomerm כתב:תודה.
תודה...
מה שאני עשיתי בשביל לקבל את התוצאה הזו זה לחבר יציאה אחת מהממיר לרסיבר, ויציאה אחרת לטלויזיה - תבחר בחיבורים הכי איכותיים שיש... (SCART/SVIDEO וכו'...)
עם ה DVD הסתדרת?
joshua - לא צריך להגזים...טכנאי לחיבור? אני יודע לחבר רק לא יודע מה ולאן.
lawpower - יש לי ממיר יס מקס . באיזה כאבל חיברת את הממיר לרסיבר? ובאיזה כאבל לטלויזה?
DVD אין לי בעייה לחבר בסקארט או משהו רק שרציתי לדעת לטלויזיה שיהיו לי 2 האופציות.
שלא יקרה מצב שהאשה מתקשרת באמצע היום שהיא לא יכולה לשמוע את הטלנובלה האהובה עליה...
לך תסביר לה איך להלדיק את הממיר.
גם ככה סיבכנו את כל העולם עם יותר מדי מכשירים ליד הטלויזיה....
lawpower - יש לי ממיר יס מקס . באיזה כאבל חיברת את הממיר לרסיבר? ובאיזה כאבל לטלויזה?
DVD אין לי בעייה לחבר בסקארט או משהו רק שרציתי לדעת לטלויזיה שיהיו לי 2 האופציות.
שלא יקרה מצב שהאשה מתקשרת באמצע היום שהיא לא יכולה לשמוע את הטלנובלה האהובה עליה...
לך תסביר לה איך להלדיק את הממיר.
גם ככה סיבכנו את כל העולם עם יותר מדי מכשירים ליד הטלויזיה....
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

האם אתה יודע מהו כבל אודיו, כבל קומפוננט, כבל S-Video ?tomerm כתב:joshua - לא צריך להגזים...טכנאי לחיבור? אני יודע לחבר רק לא יודע מה ולאן....
האם אתה יודע איזה יציאות אודיו ווידיאו יש בממיר שלך?
האם אתה יודע איזה כניסות ויציאות אודיו ווידיאו יש ברסיבר שלך?
האם אתה יודע איזה כניסות אודיו ווידיאו יש בטלוויזיה שלך?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אצלי זה קצת יותר מסובך
כי שמתי TRANSCODER - אז זה מחובר אליו בSCART ומשם בCOMPONENT לרסיבר
ובנפרד מחובר בקומפוזיט (ו עוד 2 RCA) לטלויזיה...
תחשוב בפשטות - אתה עושה חיבור מקביל לטלויזיה ולרסיבר - עם החיבורים הכי טובים שיש לך ביס מקס...
איזה DVD יש לך?
אין לך יציאת COMPONENT ממנו? עדיף...
איפה אתה גר?
ובנפרד מחובר בקומפוזיט (ו עוד 2 RCA) לטלויזיה...
תחשוב בפשטות - אתה עושה חיבור מקביל לטלויזיה ולרסיבר - עם החיבורים הכי טובים שיש לך ביס מקס...
איזה DVD יש לך?
אין לך יציאת COMPONENT ממנו? עדיף...
איפה אתה גר?
אני גר בעומר.
אני רק רוצה שיגידו לי בפשטות :
חבר כאבל קומפוננט מהממיר לטלויזיה.
כחבר כאבל סקארט מהממיר לרסיבר
ןכן' ןכן'
רק צריך לומר לי איזה כאבל מ/ל איזה מכשיר.
אני כבר אדע מה לעשות.
אני גם צריך לדעת איזה כאבלים לקנות.
הממיר- יס מקס.
הטלויזיה - SONY 46 LCD FHD עם כל כניסה ויציאה אפשרית
הרסיבר - ימהה 463 עם HDMI וכמובן שאר הכניסות/יציאות כמו ברוב הרסיברים מסוגו
ה DVD - סקארט
הPS3 - יציאות HDMI ן סקארט ל RCA
זה כל מה שיש לי (בינתיים).
אני רק רוצה שיגידו לי בפשטות :
חבר כאבל קומפוננט מהממיר לטלויזיה.
כחבר כאבל סקארט מהממיר לרסיבר
ןכן' ןכן'
רק צריך לומר לי איזה כאבל מ/ל איזה מכשיר.
אני כבר אדע מה לעשות.
אני גם צריך לדעת איזה כאבלים לקנות.
הממיר- יס מקס.
הטלויזיה - SONY 46 LCD FHD עם כל כניסה ויציאה אפשרית
הרסיבר - ימהה 463 עם HDMI וכמובן שאר הכניסות/יציאות כמו ברוב הרסיברים מסוגו
ה DVD - סקארט
הPS3 - יציאות HDMI ן סקארט ל RCA
זה כל מה שיש לי (בינתיים).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

יש שתי אופציות
או שתגיד לנו בדיוק אילו יציאות וכניסות יש לך בכל דבר - או שתצלם...
אין לי יס מקס... או את הרסיבר שלך, או הטלויזיה שלך...
- נראה לי שאין למשל רסיברים עם כניסת סקארט....
זו לא צריכה להיות בעייה - רק תתן לנו כלים לעבוד איתם...
אין לי יס מקס... או את הרסיבר שלך, או הטלויזיה שלך...
- נראה לי שאין למשל רסיברים עם כניסת סקארט....
זו לא צריכה להיות בעייה - רק תתן לנו כלים לעבוד איתם...
אוקיי , אז ככה :
כניסות/יציאות בטלויזיה
S-VIDEO
COMPOSITE
2 SCART
2 HDMI
יציאת שמע RCA AUDIO
COMPONENT
PC INPUT (15 PIN D-SUB) +AUDIO IN
פלייסטיישן
2 HDMI
אנלוגי AV MULTIOUT
דיגיטלי - DIGITAL OUT (OPTICAL)1
רסיבר
2 כניסות 1 יציאה HDMI
3כניסות דיגיטליות (1אופטית 2 קואקסיאליות)
4 כניסות אודיו ידאו (קומפוזיט) ו 2 כניסות אודיו
2 יציאות אודיו/וידאו ו 1 יציאת אודיו
3 כניסות +1 יציאה וידאו קומפוננט
חיבור אחד בחזית MINIJACK
כניסה אחת מפענח חיצוני ב 6 ערוצים
יציאת קומפוזיט אחת ויציאת SVIDEO למוניטור
ממיר יס מקס
2 יציאות סקארט באיכות RGB
יציאות COMPOSITE
S-VIDEO
יציאה דיגיטלית אופטית
יציאה דיגיטלית קואקסיאלית
DVD
פשוט וזול של יונדאי
לא היה לי כבר כח לבדוק אבל יש חיבורים טובים- סקארט ויש גם קומפוננט
JOSHUA - עונה לך על השאלות?
מקווה שתוכלו להדריך אותי לחיבורים שייתנו את התוצאה הטובה ביותר...
ת ו ד ה
כניסות/יציאות בטלויזיה
S-VIDEO
COMPOSITE
2 SCART
2 HDMI
יציאת שמע RCA AUDIO
COMPONENT
PC INPUT (15 PIN D-SUB) +AUDIO IN
פלייסטיישן
2 HDMI
אנלוגי AV MULTIOUT
דיגיטלי - DIGITAL OUT (OPTICAL)1
רסיבר
2 כניסות 1 יציאה HDMI
3כניסות דיגיטליות (1אופטית 2 קואקסיאליות)
4 כניסות אודיו ידאו (קומפוזיט) ו 2 כניסות אודיו
2 יציאות אודיו/וידאו ו 1 יציאת אודיו
3 כניסות +1 יציאה וידאו קומפוננט
חיבור אחד בחזית MINIJACK
כניסה אחת מפענח חיצוני ב 6 ערוצים
יציאת קומפוזיט אחת ויציאת SVIDEO למוניטור
ממיר יס מקס
2 יציאות סקארט באיכות RGB
יציאות COMPOSITE
S-VIDEO
יציאה דיגיטלית אופטית
יציאה דיגיטלית קואקסיאלית
DVD
פשוט וזול של יונדאי
לא היה לי כבר כח לבדוק אבל יש חיבורים טובים- סקארט ויש גם קומפוננט
JOSHUA - עונה לך על השאלות?
מקווה שתוכלו להדריך אותי לחיבורים שייתנו את התוצאה הטובה ביותר...
ת ו ד ה
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

חיבורי הממיר יס מקס: מהממיר לטלוויזיה, כבל Full Scart -> Full Scart לווידיאו + כבל אודיו 2 RCA -> 2 RCA . (כבל האודיו נחוץ רק אם אתה רוצה לשמוע את הממיר דרך הרמקולים של הטלוויזיה, מבלי הכרח להפעיל את הרסיבר). מהממיר לרסיבר: כבל S-Video -> S-Video לווידיאו + כבל אופטי לאודיו.
מהפלייסטיישן לרסיבר: כבל HDMI -> HDMI (זה גם לווידיאו וגם לאודיו).
מהנגן DVD לרסיבר: כבל קומפוננט ( 3 RCA ) לווידיאו + כבל קואקסיאלי לאודיו דיגיטאלי SPDIF) ( .
מהרסיבר לטלוויזיה: כבל HDMI -< HDMI .
את הכבל Scart בין הממיר לטלוויזיה יהיה עליך להגדיר (גם בממיר וגם בטלוויזיה) בהתאם לאפשרויות הקיימות לגבי כניסות ה- SCART בטלוויזיה. אם היא מאשפרת להגדיר לפחות את אחת כניסות ה- SCART כ- RGB (להבדיל מקומפוננט) – זה עדיף. אם היא מאפשרת להגדיר את הכניסה כ- S-Video – זה בעדיפות שנייה. אם שתי האפשרויות הקודמות לא אפשריות, הברירה שנותרה היא להעביר את הווידיאו כקומפוזיט (במקרה כזה אפשר לוותר על כבל SCRT -> SCART ולהשתמש בכבל ווידיאו RCA -> RCA מיציאת קומפוזיט בממיר לכניסת קומפוזיט בטלוויזיה).
מהפלייסטיישן לרסיבר: כבל HDMI -> HDMI (זה גם לווידיאו וגם לאודיו).
מהנגן DVD לרסיבר: כבל קומפוננט ( 3 RCA ) לווידיאו + כבל קואקסיאלי לאודיו דיגיטאלי SPDIF) ( .
מהרסיבר לטלוויזיה: כבל HDMI -< HDMI .
את הכבל Scart בין הממיר לטלוויזיה יהיה עליך להגדיר (גם בממיר וגם בטלוויזיה) בהתאם לאפשרויות הקיימות לגבי כניסות ה- SCART בטלוויזיה. אם היא מאשפרת להגדיר לפחות את אחת כניסות ה- SCART כ- RGB (להבדיל מקומפוננט) – זה עדיף. אם היא מאפשרת להגדיר את הכניסה כ- S-Video – זה בעדיפות שנייה. אם שתי האפשרויות הקודמות לא אפשריות, הברירה שנותרה היא להעביר את הווידיאו כקומפוזיט (במקרה כזה אפשר לוותר על כבל SCRT -> SCART ולהשתמש בכבל ווידיאו RCA -> RCA מיציאת קומפוזיט בממיר לכניסת קומפוזיט בטלוויזיה).
תודה על ההשקעה ולמרות שזה נראה לי סינית כמה שאלות לנ"ל -
1. בין הממיר לטלויזיה כבר מוגדר לי סקארט ב RGB (זה לא שאלה רק ציון עובדה לחלק השני של התשובה שלך)
2. בין הממיר לטלויזיה- למה אני צריך גם RCA אם הסקארט לסקארט שיש כבר מעביר גם אודיו?
3. אני מבין שהכל יעבור דרך הרסיבר למעט הממיר שיעבור גם לטלויזיה לפי בחירתי?
4. אותו כנ"ל של הטלויזיה לרסיבר- אם אני מעביר סקארט בין ה DVD לטלויזיה אני אוכל להשתמש ב 2 האופציות שמיעה בטלויזיה ובמידת הצורך דרך הרמקולים?
4. האם יש הבדל ב HDMI לכניסה ויציאה? כי אם כן , שים לב לכמות הכניסות-יציאות בכל מכשיר של HDMI - האם זה מספיק לחיבור של שלושה מכשירים? אני לא כלכך יודע להבדיל בין כניסה ליציאה.
4. האם סך כל הכאבלים שאני צריך לפי מה שאני מבין זה : 2 hdmi , סקארט 1 , 1 אופטי לוידאו , 1 svideo , קומפוננט 1 וקואקסיאלי אחד ?
יותר מדי שאלות אבל אתה יודע- להגיע לטוב ביותר....
תודה
1. בין הממיר לטלויזיה כבר מוגדר לי סקארט ב RGB (זה לא שאלה רק ציון עובדה לחלק השני של התשובה שלך)
2. בין הממיר לטלויזיה- למה אני צריך גם RCA אם הסקארט לסקארט שיש כבר מעביר גם אודיו?
3. אני מבין שהכל יעבור דרך הרסיבר למעט הממיר שיעבור גם לטלויזיה לפי בחירתי?
4. אותו כנ"ל של הטלויזיה לרסיבר- אם אני מעביר סקארט בין ה DVD לטלויזיה אני אוכל להשתמש ב 2 האופציות שמיעה בטלויזיה ובמידת הצורך דרך הרמקולים?
4. האם יש הבדל ב HDMI לכניסה ויציאה? כי אם כן , שים לב לכמות הכניסות-יציאות בכל מכשיר של HDMI - האם זה מספיק לחיבור של שלושה מכשירים? אני לא כלכך יודע להבדיל בין כניסה ליציאה.
4. האם סך כל הכאבלים שאני צריך לפי מה שאני מבין זה : 2 hdmi , סקארט 1 , 1 אופטי לוידאו , 1 svideo , קומפוננט 1 וקואקסיאלי אחד ?
יותר מדי שאלות אבל אתה יודע- להגיע לטוב ביותר....
תודה
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

הממיר יכול להוציא מהסקארט או RGB , או S-Video , או קומפוזיט. יש להגדיר אותו איזה סוג יציאה הוא יפעיל בסקארט.tomerm כתב: 1. בין הממיר לטלויזיה כבר מוגדר לי סקארט ב RGB (זה לא שאלה רק ציון עובדה לחלק השני של התשובה שלך)...
לא כל טלוויזיה יכולה לקבל RGB בכניסת סקארט. הטלוויזיה שלי, למשל, יכולה לקבל רק קומפוננט או קומפוזיט בסקארט. יהיה עליך לבדוק מה המצב בטלוויזיה שלך.
הצדק אתך. כבל האודיו הוא מיותר.tomerm כתב: 2. בין הממיר לטלויזיה- למה אני צריך גם RCA אם הסקארט לסקארט שיש כבר מעביר גם אודיו?...
במידה ולא ניתן להגדיר בטלוויזיה שלך את כניסת הסקארט כ- RGB , הפתרון בעדיפות שנייה יהיה לחבר את הממיר לטלוויזיה עם כבל SCART -> S-Video + Audio או עם כבל S-Video -> S-Video + Audio -> Audio .
אכן, אם כי ניתן לוותר על החיבור הישיר בין הממיר לטלוויזיה (אם זה לא יבלבל את אשתך – הפעלת הרסיבר ובחירת הכניסה המתאימה בו).tomerm כתב: 3. אני מבין שהכל יעבור דרך הרסיבר למעט הממיר שיעבור גם לטלויזיה לפי בחירתי?...
אכן,אם כי אישית אני אף פעם לא הייתי מעוניין לשמוע תקליטורי DVD דרך הרמקולים של הטלוויזיה.tomerm כתב: 4. אותו כנ"ל של הטלויזיה לרסיבר- אם אני מעביר סקארט בין ה DVD לטלויזיה אני אוכל להשתמש ב 2 האופציות שמיעה בטלויזיה ובמידת הצורך דרך הרמקולים?...
גם את הפלייסטיישן תוכל לחבר גם לרסיבר וגם ישירות לטלוויזיה – אם זה ישרת אותך באופן כלשהו.
אין הבדל. בכבלי סקארט שהם לא Full SCART יש הבדל.tomerm כתב: 4. האם יש הבדל ב HDMI לכניסה ויציאה?...
כמות הכבלים להם תזדקק מותנית בכמות המכשירים אותם תרצה לחבר במקביל גם לממיר וגם ישירות לטלוויזיה.tomerm כתב: כי אם כן , שים לב לכמות הכניסות-יציאות בכל מכשיר של HDMI - האם זה מספיק לחיבור של שלושה מכשירים? אני לא כלכך יודע להבדיל בין כניסה ליציאה.
4. האם סך כל הכאבלים שאני צריך לפי מה שאני מבין זה : 2 hdmi , סקארט 1 , 1 אופטי לוידאו , 1 svideo , קומפוננט 1 וקואקסיאלי אחד ?...
שאלת HDMI אחרונה -Joshua_G כתב:משום שלרסיבר יש 2 כניסות HDMI ויציאה אחת כזאת.
מדוע 2 כניסות? – כדי לאפשר חיבור 2 מקורות בעלי יציאת HDNI .
מדוע יציאה אחת? – משום שבדרך כלל מוצא הרסיבר מתחבר לטלוויזיה אחת....
אם ככה ליציאת HDMI ברסיבר מתחבר ה HDMI של הטלויזיה ? (שבה אני מבין אין הבדל כניסה ויציאה)
ולפליסטיישן זה ה HDMI לכניסה ברסיבר?
והאם לכניסה הנוספת שנותרת פנויה ברסיבר אני יכול את ה HTPC שבלוח האם שלו יש HDMI?
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

תמיד, בחיבור בין מקור ליעד, מחברים את היציאה במקור אל הכניסה ביעד.
לכן, יציאת HDMI ברסיבר תחובר לכניסת HDMI בטלוויזיה.
יציאת HDMI בפלייסטיישן תחובר לכניסת HDMI ברסיבר.
את יציאת HDMI במחשב ניתן בהחלט לחבר לכניסת HDMI ברסיבר, או אפילו ישירות לטלוויזיה (אבל לא ניתן לחבר יציאת HDMI אחת לשתי כניסות שונות בשני מכשירים שונים, ללא ממתג מתאים).
לכן, יציאת HDMI ברסיבר תחובר לכניסת HDMI בטלוויזיה.
יציאת HDMI בפלייסטיישן תחובר לכניסת HDMI ברסיבר.
את יציאת HDMI במחשב ניתן בהחלט לחבר לכניסת HDMI ברסיבר, או אפילו ישירות לטלוויזיה (אבל לא ניתן לחבר יציאת HDMI אחת לשתי כניסות שונות בשני מכשירים שונים, ללא ממתג מתאים).