איזה חיבור יותר טוב?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
zionn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי כרטיס מסך 4850 ויש לו שלושה יציאות:
שתי SVIDEO,DVI.
אני רוצה לחבר את הכרטיס מסך לטלוויזיה שיש לי(LG LC43,בעלת הרבה חיבורים בין היתר גם HDMI וכל השאר)
איך אני יכול לחבר את הכרטיס מסך בצורה הטובה ביותר לטלוויזיה כאשר היא תומכת ביציאת מחשב ב VGA,חשבתי על הרבה אופציות,אבל אני רוצה למצוא את האופציה הטובה ביותר:
1)DVI TO HDMI
2)HDMI ל HDMI כאשר יש מתאם מDVI ל HDMI בינהם
3)VGA TO VGA בעל מתאם גם או מDVI לVGA או מDVI לHDMI
4)SVIDEO TO SVIDEO
5)מתאם מSVIDEO ל VGA ואז VGA לVGA
6)מתאם מ SVIDEO לDVI ואז DVI לHDMI
7)מתאם מSVIDEO לHDMI ואז HDMI ל HDMI
8)או כבלים יחידים בלי מתאם באמצע :
*DVI TO VGA
*SVIDEO TO HDMI
ונתקלתי בכבל הראשון בשאלה שמונה אני לא יודע אם יש את השני.
דרך אגב הכרטיס מסך תומך ביציאות אנלוגיות למרות שיש רק דיגיטליות ואחת אנולוגית כאשר התמיכה היא כמובן רק בדיגיטלית כי השנייה בכל מקרה אנלוגית.

שאלה טכנית נוספת זה איזה חיבור יותר איכותי DVI TO HDMI או HDMI לHDMI(כאשר לא לשכוח אני צריך מתאם כדי להשיג את החיבור הזה) ואם יש משהו יותר איכותי(וכמובן אם השינוי באיכות משמעותי או שהוא מזערי ולא ירגישו כלום או שהם בכלל אותו איכות) תגידו לי כי שניהם כבלים דיגיטליים אבל הקונקטורים שלהם שונים.
בנוסף, איזה חיבור יותר טוב HDMI 1.3 או HDMI הרגיל ואם כן האם הוא משמעותי באיכות כי בטלוויזיית הHD READY יש לי את הרגיל ולא החדש

ושאלה אחרונה כאשר אני מקבל את הכרטיס מסך הזה בעל שלושת היציאות הללו אני יודע שDVI הולך למחשב אבל איזה יציאה הולכת לטלוויזיה הSVIDEO או הDVI כאשר הSVIDEO הוא הTVOUT האם ברגע שאני אחבר כבל מה DVI השני לטלוויזיה הוא יזהה לי אותה כמו בSVIDEO?
שכחתי לציין שהשימושים של הם סרטי HD באיכות 720P ומשחקים

סליחה על החפירות הידע הטכני הזה ממש חשוב לי ואני אשמח שתענו לי על הכל השאלות כי אני לא מבין בזה משהו

תודה רבה רבה

indigosmart
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

דיגיטאלי לדיגיטאלי תמיד עדיף

שליחה #2 

שלום,

כדי לראות תכנים באיכות הפרדה גבוהה מומלץ להשתמש בחיבור דיגיטאלי - DVI או HDMI, כמובן שעליך להשתמש במתאם כדי להעביר את האות מהמחשב.

אתה לא אמור להרגיש הבדל בתמונה כיוון שזהו אות דיגיטאלי והמתאם רק "אורז" אותו מחדש.

חיבור HDMI 1.3 החדש כמובן הרבה יותר טוב מבחינת מהירות ויכולות, אבל את היתרונות שלו נראה רק בעתיד כשהטכנולוגיה תתפתח בהתאם, כמו כן דרוש מתאם מהחיבור HDMI הישן לחדש - 1.3.

אלכס מור,
שיתוף קבצים ומדיה סנטר (בית חכם)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

בוא נעשה לך קצת סדר

אתה לא יכול לבצע העברות מ s-video ל VGA או ל DVI או ל HDMI

האפשרוות שלך הן סה"כ 3

1. העברת RGB אנאלוגי באמצעות מתאם DVI to VGA וכבל VGA
2. העברת RGB דיגיטלי באמצעות מתאם או כבל מ DVI ל HDMI
3. העברת s-video באמצעות כבל s-video

מבין 3 האפשרויות עדיף שתנסה קודם את 2, אחר כך את 1 ורק אם כלו כל הקיצים את 3

ועכשיו נעבור ל DVI: מחבר ה DVI הקיים במחשבים הוא מסוג DVI-I, כלומר מעביר גם RGB דיגיטלי וגם RGB אנלוגי בו זמנית. שני סוגי ה RGB משתמשים בפינים נפרדים כך שהם לא מפריעים אחד לשני. ה RGB האנלוגי זהה למה שאתה מקבל מיציאת VGA רגילה וה RGB הדיגיטלי זהה למה שאתה מקבל ב HDMI. זו גם הסיבה שאין ירידה באיכות או שוני כלשהו כשאתה מעביר מ DVI ל VGA או ל HDMI וזו גם הסיבה מדוע מספיק להשתמש במתאם פשוט.

מה יותר איכותי, RGB דיגיטלי או אנאלוגי? ובכן התשובה קצת מורכבת. ברמה התיאורטית אין שום הבדל ביניהם. בשני המקרים אתה מקבל 3 ערוצי צבע שכל אחד מהם מסוגל להציג 256 הבדלי עוצמות וגוונים. ההבדל הוא ביישום הטכני. היות ושני סוגי האותות חייבים לעבור דרך מעגלים אלקטרוניים שונים אתה עשוי לקבל תוצאות שונות בכל יציאה או יציאה - זה בדרך כלל מתבטא בהבדלים בצבעים ולפעמים גם בחדות אם הייצרן "עיגל פינות" ולא כייל את שתי היציאות באופן זהה.

בנוסף הרבה יצרנים מטילים מגבלות מלאכותיות ושרירותיות על הפורמטים שכל כניסה מסוגלת לקבל. זה די נפוץ לגלות שמה HDMI במסך אפשר לקבל רק 720P ו 1080i/P ושמה VGA אפשר לקבל רק רזולוציות של מחשב סטנדרטיות בפורמט 4:3.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”