השתדרגתי בפלזמה פנסוניק 50PV70.
אתחיל דווקא מתודות - כל מה שאני יודע (או חושב שאני יודע) על מסכים דקים זה הודות לקהילה הזו ולחבריה.
כבר כמה שנים אני עוקב אחרי המתרחש במדור זה של הפורום ולמדתי מכם המון.
תודה אישית לעופר על סיקורים וכתבות וגם על הכוונה אישית.
המסך מחליף את TV רגילה של טושיבה 34" (לא מסך שטוח אפילו) וישמש כמעט 100% לצפייה ב-YES.
יש מעט מאוד צפייה בסדרות וסרטים מהרשת וגם קצת PS2.
(עבור מוזיקה, סרטים ו-HD יש חדר נפרד עם מסך 120"
האמת, אתם יודעים, בשידורי TV רגילים אין כמו CRT.
אתמול הייתי צריך לחזור כמה פעמים על הרצאה עבור בן שלי ובעיקר עבור "ההנהלה"
אז למה "השדרוג"?
אין להתכחש ליתרון האסתטי אבל בכנות הסיבה העיקרית היא ציודופילית/גאדג'טומנית
לדיווחים:
המסך נרכש דרך "הצעה מיוחדת" של וואלה-שופס והגיע ישירות מיורוקום תוך פחות משבוע.
הזמנתי אותו עם רגלית וויתרתי על התקנה ע"י טכנאי (זה הריח לי כמו משהו בתשלום) כי מה כבר יכול להיות מסובך לחבר רגלית למסך?
לאכזבתי המסך הגיע עם מעמד לא מקורי וללא הוראות הרכבה בכלל.
אחרי 10 דקות הבנתי שהוא לא מתאים לחורים של מעמד מקורי והדם התחיל לעלות לראש ויד התחילה לחפש את טלפון כדי לבצע שיחה זועמת ליורוקום.
פתאום שמתי לב שמרווח בין רגליות של המעמד בצורה חשודה תואמים מיקום של שני עיגולי פלסטיק בגב המסך – 10 שניות של עבודה עם טסטר גילו בגב המסך 4 חורים עם הברגה פנימית – שהמעמד אמור להתחבר אליהם.
בצורה מפתיעה (או שלא) החורים ברגליות של המעמד לא תואמים בצורה טובה את החורים בגב המסך – לא משהו שלא ניתן לסדר ע"י קידוחים, טיול לטמבוריה השכונתית רק כדי לגלות שהיא סגורה לרגל ט' באב, נסיעה להיפר רוזנפלד, הצטיידות ב-DREMEL (באמת הגיע הזמן שיהיה אחד כזה בבית) והשלמת הרחבה והתאמת חורים.
בקיצור – שעתיים אחרי ועבודה הושלמה גיליתי שהמעמד נראה לא רע בכלל.
אחרי שגיליתי באתר הזה שיש לבצע הרצה ואחרי התייעצות עם עופר החלטתי לתת למסך לרוץ 24 שעות עם מסך לבן.
חיברתי את OPPO דרך HDMI ושמתי דיסק עם מסך לבן ב-LOOP.
נדהמתי לגלות שחצי דקה עד שהכנסתי את הדיסק פנימה והוא התחיל לנגן כבר הספיקה לצרוב את תמונה של מסך ראשי של הנגן
חצי דקה – וכבר צריבה !!! זה כמה המסך רגיש לצריבות ודקות הראשונות שלו.......
את יס-מאקס חיברתי ע"י טראנסקודר – אחרי כמה כיוונים בסיסיים "לפי עיין" התקבלה התמונה לא רעה בכלל (אם כי לא כמו ב-CRT כמובן).
בערוץ 10 זה נראה טוב מאוד.
סרטים 16:9 מערוצה הסרטים נראים מצויין.
ערוץ 1 עם שידורי אולימפיאדה נראה לא משהו בכלל – אבל גם על גבי CRT מבחינים שאיכות השידור מתחת לכל ביקורת ומטבע הדברים בפלזמה כל הזבל הזה מובלט עוד יותר.
אז סיכום הדיווחים:
1. וואלה-שופס ויורוקום היו יעילים למדי.
עשיתי לא מעט טלפונים אליהם כדי לזרז ולקדם – תמיד היה מי שעונה, מקשיב ומנסה לעזור.
2. הרגלית לא מקורית – שימו לב
3. לאמרות שמדברים שבפנסוניק אין ממש צורך לבצע הרצה – הדקות הראשונות התבררו כקריטיות ביותר
4. איכות התמונה ב-YES מפתיעה לטובה
עכשיו לשאלות:
1. נגן OPPO שלי מוציא DVI ואני משתמש במתאם ל-HDMI – לא הצלחתי להבין האם יש הפשרות להכניס ווידאו לכניסת HDMI ולהכניס אודיו בנפרד (כמובן כדי לראות ולשמוע ביחד ולא לכניסות שונות)
2. לדעתי התמונה ירקרקה משהו – משחקים עם פרמטרים של צבע ("חום" ועוד אחד שאני לא זוכר את שמו) לא בדיוק עזרו – יש איזו דרך לכוון צבעים בנפרד?
תפריט טכנאי אולי?
אם זה לא משהו שמפרסמים בפורום פתוח – אשמח להוראות במסר אישי.
תמונות – אם זה מעניין בכלל מישהו - יגיעו בהמשך.