שלום,
אני מרכיב HTPC, יהיה כרטיס מסך עם DVI, וכנראה Hauppauge - WinTV-PVR 150
הכיוון כרגע, הוא MythTV מכיוון שיש לי ניסיון עם לינוקס ואני מבין שהיא מומלצת ביותר
המחשב יהיה מחובר לטלוויזית סמסונג A450 ככל הנראה LCD 40.
איך שאני מבין (טריוויאלית) החיבור הולך ככה:
ממיר-->PVR-->מסך
מכיוון שה-PVR אינו תומך ב-HD האם זה אומר שאוטומטית איכות השידורים תרד ל-SD בשביל שאוכל להשתמש ביכולות PVR?
או שאתם מחברים את הטלוויזיה ישירות ל-HDMI ואת יציאת ה-SVIDEO של הממיר למחשב ואז צריכים לעבור בין מקורות על מנת לקבל יתרונות PVR (למשל PAUSE), ואז אין שום יכולות PVR ב-SD.
האם, במקרה זה, כדאי לי דוקא לשים 2 ממירי יס ליד המכשיר, אחד ל-HTPC SD, והשני ל-HD נטו, מה שגם מאפשר להקליט ערוץ מסויים בזמן צפיה באחר?
מה הפיתרון שנמצא בשימוש רוב האנשים?
שאלה בקשר לחיבור HTPC לממיר HD (מודע לעובדה שלא ילכוד HD)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
על פי דיווחים מבעלי ממירי HD של יס (לי אין), הם משדרים בו זמנית את התכנים ליציאת ה-HDMI וליציאת ה-S-Video באופן מעורב כשצופים בערוצי HD (ב-HDMI באיכות HD וב-S-Video באיכות SD Downscaled). בערוצי SD כמובן מקבלים איכות פחות או יותר זהה בשני החיבורים.
לכן, מומלץ מה שהצעת - חיבור HDMI ישירות לטלוויזיה ו-S-Video ל-PVR. וכמובן, בשביל יכולות PVR תצטרך להסתפק באיכות SD.
לא צריך בשביל זה 2 ממירים, אלא אם כן ממש חשוב לך לצפות בערוץ אחד ולהקליט מערוץ אחר בו זמנית. עם ממיר אחד כן ניתן לצפות בהקלטה מוכנה ולהקליט מערוץ כלשהו תוך כדי. אצל רוב האנשים (אצלי, למשל) יש ממיר אחד וכרטיס PVR אחד.
אגב, רק למקרה שלא ידעת, יש מוצר של Hauppauge שלוכד באיכות HD מיציאת קומפוננט של הממיר, דוחס בחומרה ל-H.264 ומעביר את המידע הדחוס למחשב דרך USB2.0. עלות המוצר בארץ היא 1400 ש"ח כולל קיט אינפרה אדום.
לכן, מומלץ מה שהצעת - חיבור HDMI ישירות לטלוויזיה ו-S-Video ל-PVR. וכמובן, בשביל יכולות PVR תצטרך להסתפק באיכות SD.
לא צריך בשביל זה 2 ממירים, אלא אם כן ממש חשוב לך לצפות בערוץ אחד ולהקליט מערוץ אחר בו זמנית. עם ממיר אחד כן ניתן לצפות בהקלטה מוכנה ולהקליט מערוץ כלשהו תוך כדי. אצל רוב האנשים (אצלי, למשל) יש ממיר אחד וכרטיס PVR אחד.
אגב, רק למקרה שלא ידעת, יש מוצר של Hauppauge שלוכד באיכות HD מיציאת קומפוננט של הממיר, דוחס בחומרה ל-H.264 ומעביר את המידע הדחוס למחשב דרך USB2.0. עלות המוצר בארץ היא 1400 ש"ח כולל קיט אינפרה אדום.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
pixies, תודה רבה על התגובה.
מכשיר ה-HD החיצוני של Hauppauge נראה, לצערי, עדיין בחיתולים, מה שככל הנראה אומר מחיר גבוה ותקלות "לידה". עד למימוש יכולות PVR ב-HD ככל הנראה אני אצטרך להמתין, לכרטיס פנימי שבטח יצא בשנה הקרובה.
בנוסף, על פי ביקורת האתר, נכון לעכשיו אין תמיכה בלינוקס.
לבינתיים אסתפק ב-150, בשידורי HD (הלא רבים) שבוקעים מיס אוותר על יכולות PVR
תודה שוב!
מכשיר ה-HD החיצוני של Hauppauge נראה, לצערי, עדיין בחיתולים, מה שככל הנראה אומר מחיר גבוה ותקלות "לידה". עד למימוש יכולות PVR ב-HD ככל הנראה אני אצטרך להמתין, לכרטיס פנימי שבטח יצא בשנה הקרובה.
בנוסף, על פי ביקורת האתר, נכון לעכשיו אין תמיכה בלינוקס.
לבינתיים אסתפק ב-150, בשידורי HD (הלא רבים) שבוקעים מיס אוותר על יכולות PVR
תודה שוב!