שלום לכולם.
חיברתי יציאת כרטיס גרפי HD2600 עפ כבל DVI-HDMI לחיבור HDMI בטלוויזיה.
כיוונתי לרזולוצייה הטבעית של המסך 1366X768, קיבלתי תמונת מחשב טובה מאוד, ניתן לקרא טקסט בלי להתאמץ ולהתעייף, אינטרנט נראה אדיר, כיילתי את MCE והכל נראה טוב.
עד שהתיישבתי לקרא את המדריך של הטלוויזיה, שם נאמר שעבור סרטי HD יש תמיכה באחת משתי הרזולוציות: 720P או 1080I ואז גם יופיעו בתפריטי המסך פריטים נוספים.
עברתי ל 720P וכמעט נפלתי מהספה, תמונה ברמה אחרת לגמרי עבור אותו חומר מקודד ב X264 וגם תמונות וגרפיקה כמו שומרי מסך, שידרוג בכל הרמות הכל נראה חי יותר ואמיתי. כל ממשק ה MCE נראה טוב בהרבה.
אבל.. שולחן העבודה של המחשב, טקסט ואינטרנט נראים איום, אותו הדבר גם ב 1080, אבל ברזולוציות הללו שנחשבות HD נוספו אופציות נוספות בהגדרות תמונה ובמוד עבודה, אחת האופציות היא מעבר בהגדרות המסך בין HD ל PC, המעבר לPC שיפר את שולחן העבודה והטקסט אבל לא כמו ברזולוצייה 1366X768.
השאלה הראשונה שלי היא האם להמשיך לעבור רזולוציות בין מולטימדיה לאינטרנט לדוגמה, או להשאר ב 1366X768 ולנסות לכייל את התמונה גם ע"י כיוונים במסך (שחלק מהם מופיעים רק במצבי HD ולא ברזולוצייה זאת) וגם לכייל ע"י שימוש בבקרות של הכרטיס הגרפי בתקווה שאגיע לאותה רמת תמונה.
השאלה השנייה שלי קשורה לתדר רענון המסך, הטלוויזיה תומכת ב 50HZ וגם 60HZ,
האם זה משנה ?
שאלה שלישית ואחרונה, לפעמים לפני המעבר ל 1080 אני שוכח להעביר את תדר הרענון (האם כך קוראים לזה?) למחצית, כלומר מ-60 או 50 ל 30 או 25 ואז הטלוויזיה מציגה לכמה שניות במקום 1080i בכותרת המסך 1080p בכותרת המסך כאילו זה המוד הנבחר, אבל מכיוון שהטלויזייה לא תומכת במוד הזה האם אני מזיק למסך או שאולי זאת סתם הודעה שגוייה של המערכת ואין כל נזק.
בתודה מראש
דוד
מחשב ל LCD פיליפס "37, עזרה בבחירת רזולוצייה ותדר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: