איכות YES-HD
-
michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
לא יכולתי ולא לציין כי ניגון של קובץ DIVX רגיל (SD בגודל 1.4G) מ-6500A נותן תמונה הרבה יותר נקייה, יציבה וחדה מ-YES HD
בנוסף, ערוצי הסרטים מ-YES-MAX, מעובדים ע"י DVDO גם נותנים תמונה הרבה יותר יציבה מ-YES HD
(שלא לדבר על תכנים. Rocky Bilboa של אתמול ראיתי לפני הרבה חודשים..)
אני הלכתי על VP20 ולא על VP50 רק בגלל YES MAX. התרשמתי מהתגובות שבפורום ש-YES HD זה הכי טוב שיש. מסטבר שהוא גם דורש עיבוד סיגנל..
למה יש כל כך הרבה רעש (mosquito noise??) ב-HD?
את ה-HD האמיתי אני רואה דרך בלו-ריי ובמשחקים על PS3
הבדל של שמיים וארץ כמו שאומרים
בנוסף, ערוצי הסרטים מ-YES-MAX, מעובדים ע"י DVDO גם נותנים תמונה הרבה יותר יציבה מ-YES HD
(שלא לדבר על תכנים. Rocky Bilboa של אתמול ראיתי לפני הרבה חודשים..)
אני הלכתי על VP20 ולא על VP50 רק בגלל YES MAX. התרשמתי מהתגובות שבפורום ש-YES HD זה הכי טוב שיש. מסטבר שהוא גם דורש עיבוד סיגנל..
למה יש כל כך הרבה רעש (mosquito noise??) ב-HD?
את ה-HD האמיתי אני רואה דרך בלו-ריי ובמשחקים על PS3
הבדל של שמיים וארץ כמו שאומרים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
נראה לי שהתכוונת לצרף את זה לשרשור קיים ולא לשרשור חדש...
בכל מקרה, כמה דברים:
1. התמונה טיפה יותר FILM LIKE זה נכון, אבל מבחינת איכות ופרטים, YES HD לוקח בקלות על קובץ כמו שתארת.
2. אני בחוג הזה של מעבדי התמונה, מן הסתם, ויש גם פתרונות שאפילו מחדדים יותר את איכות התמונה ב-YES MAX...
האם אתה במקרה עובד במצב AUTO בממיר YES HD?
אם כן, תוריד אותו מהר! יש באג בגירסאת 120 שגורמת ל-AUTO לעבור ל-576i במקום 1080i ולהוריד דרמטית את איכות התמונה המתקבלת. לאחרונה עשיתי סקירה על מסך (זה עדיין לא עלה) ופשוט לא הבנתי מדוע איכות התמונה ב-YES HD לא מתרוממת בעוד שעם ה-6500 איכות התמונה היתה טובה בעשרות מונים. למחרת היום כשהבנתי שמשהו לא הגיוני, בדקתי את הנושא ואכן ראיתי DOWNSCALE ל-576i. מכיוון שהמקור היה 1080i האיכות היתה טובה מערוצי SD רגילים, אבל עדיין גרועה ביחס ל-HD אמיתי.
לפני כ-10 דקות ראיתי באמת את ROCKY BALBOA (רק כ-10 דקות, זה סרט משעמם נורא) ודווקא היה יפה מאוד ואיכותי ע"ג מסך FHD שיש לי בבדיקה.
לגבי MOSQUITO, אכן, יש MOSQUITO ב-YES HD, אבל לא באופן דרמטי. אם יש לך המון, שווה לבדוק אם הכל תקין אצלך.
בנוסף, יתכן מאוד שהתרגלת לאיכות התמונה ללא MOSQUITO בכלל, ואז באמת כדאי לקחת מעבד חזק מעט יותר (ראה באיזור החדשות).
בכל מקרה, כמה דברים:
1. התמונה טיפה יותר FILM LIKE זה נכון, אבל מבחינת איכות ופרטים, YES HD לוקח בקלות על קובץ כמו שתארת.
2. אני בחוג הזה של מעבדי התמונה, מן הסתם, ויש גם פתרונות שאפילו מחדדים יותר את איכות התמונה ב-YES MAX...
אם כן, תוריד אותו מהר! יש באג בגירסאת 120 שגורמת ל-AUTO לעבור ל-576i במקום 1080i ולהוריד דרמטית את איכות התמונה המתקבלת. לאחרונה עשיתי סקירה על מסך (זה עדיין לא עלה) ופשוט לא הבנתי מדוע איכות התמונה ב-YES HD לא מתרוממת בעוד שעם ה-6500 איכות התמונה היתה טובה בעשרות מונים. למחרת היום כשהבנתי שמשהו לא הגיוני, בדקתי את הנושא ואכן ראיתי DOWNSCALE ל-576i. מכיוון שהמקור היה 1080i האיכות היתה טובה מערוצי SD רגילים, אבל עדיין גרועה ביחס ל-HD אמיתי.
לפני כ-10 דקות ראיתי באמת את ROCKY BALBOA (רק כ-10 דקות, זה סרט משעמם נורא) ודווקא היה יפה מאוד ואיכותי ע"ג מסך FHD שיש לי בבדיקה.
לגבי MOSQUITO, אכן, יש MOSQUITO ב-YES HD, אבל לא באופן דרמטי. אם יש לך המון, שווה לבדוק אם הכל תקין אצלך.
בנוסף, יתכן מאוד שהתרגלת לאיכות התמונה ללא MOSQUITO בכלל, ואז באמת כדאי לקחת מעבד חזק מעט יותר (ראה באיזור החדשות).
-
michael123
- חבר מכור קשה

תודה, עפר.oferlaor כתב:נראה לי שהתכוונת לצרף את זה לשרשור קיים ולא לשרשור חדש...
בכל מקרה, כמה דברים:
בנוסף, יתכן מאוד שהתרגלת לאיכות התמונה ללא MOSQUITO בכלל, ואז באמת כדאי לקחת מעבד חזק מעט יותר (ראה באיזור החדשות)....
אני אבדוק בהחלט את settings, אין לי מושג מה הטכנאי הגדיר שם
לגבי הפרוססורים - קראתי את הכתבה שלך ב-HomeTheaterHiFi, ויש די הרבה אנשים ב-AVS שמשתמשים בו (Lumagen Radiance XD) ביחד עם המסך שלי (50PF10 Panasonic), אבל אני עוד לא מוכן להוציא כמה אלפי דולרים נוספים על פרוססור חדש
אני מצטרף לזה שהאיכות בעייתית משהו..
הצטרפתי לYesHD שהגיע אתמול, ואני די מאוכזב. נתחיל מזה שמבחינה סובייקטיבית יש הרבה artifacts שמעוותים את התמונה בכמות די גדולה (נראה כמו קובץ שמתפענח דפוק או כמו שאתה מנסה להריץ סרט שחלקים ממנו חסרים במחשב למי שלא מכיר), כל כמה שניות בערך, לא מקובל בכלל. דבר נוסף זה כמות הרעש המטורפת שיש בחלק מהתוכן, יותר רעש מתמונה בחלק הסדרות שראיתי (ומשום מה גם האפשרות לnoise reduction בטלוויזיה אפורה).
הצטרפתי לYesHD שהגיע אתמול, ואני די מאוכזב. נתחיל מזה שמבחינה סובייקטיבית יש הרבה artifacts שמעוותים את התמונה בכמות די גדולה (נראה כמו קובץ שמתפענח דפוק או כמו שאתה מנסה להריץ סרט שחלקים ממנו חסרים במחשב למי שלא מכיר), כל כמה שניות בערך, לא מקובל בכלל. דבר נוסף זה כמות הרעש המטורפת שיש בחלק מהתוכן, יותר רעש מתמונה בחלק הסדרות שראיתי (ומשום מה גם האפשרות לnoise reduction בטלוויזיה אפורה).
- oferlaor
- מנהל

kuden,
התמונה אכן GRAINY, אבל לפי התיאור שלך משהו לא תקין.
אתה רואה קוביות או משהו כזה?
התמונה אכן GRAINY, אבל לפי התיאור שלך משהו לא תקין.
אתה רואה קוביות או משהו כזה?
http://img291.imageshack.us/my.php?imag ... 176dn3.jpg
הנה דוגמה לזה, האיכות של התמונה(של המצלמה) לא משהו, אבל די ברור מה הבעיה, התמונה מתעוותת לגמרי
הנה דוגמה לזה, האיכות של התמונה(של המצלמה) לא משהו, אבל די ברור מה הבעיה, התמונה מתעוותת לגמרי
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
מה זו התמונה הנוראית הזו ?kuden כתב:http://img291.imageshack.us/my.php?imag ... 176dn3.jpg
הנה דוגמה לזה, האיכות של התמונה(של המצלמה) לא משהו, אבל די ברור מה הבעיה, התמונה מתעוותת לגמרי...
ככה אתה רואה ?
אצלי ה HD ממש לא ניראה כך. אני ממש מרוצה מאיכות השידור של YES.
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
kuden, ייתכן שיש אצלך בעיה בקליטת השידורים, אולי ? ניסית לחבר כבל אחר ולראות האם מתקבלת תמונה נקייה. גם אצלי בפירוש מעולם לא קיבלתי תמונה כזו. זה ממש מפוקסל אצלך - זה לא תקין, אבל זה נראה לי מקרה פרטי.
דבר נוסף, לגבי הגרעון:
חלק מהסדרות מצולמות במקור עם גרעון ברמות שונות, לפי רצון הבמאי, כמו גם יש סדרות שמצולמות ברווי יתר של צבעים לעומת אחרות, ולכן בסדרות מסוימות דמויות יראו יותר צבעוניות לעומת אחרות שיראו יותר אפורות. דוגמא לכך: סמולוויל מצולמת ברווי יתר של צבע (כדי להמחיש שמדובר בסדרה המבוססת על קומיקס) וגם יש מעט גרעון במקור בסדרה. כך גם "אורות ליל שישי" - שם אין רווי יתר של צבע, אבל בהחלט יש גרעון.
ב"מחשבות פליליות" לא נתקלתי בגרעון כלל.
סה"כ, yes משדרים הכל באותו הפורמט כך שהגרעון לפי דעתי נובע במקור.
דבר נוסף, לגבי הגרעון:
חלק מהסדרות מצולמות במקור עם גרעון ברמות שונות, לפי רצון הבמאי, כמו גם יש סדרות שמצולמות ברווי יתר של צבעים לעומת אחרות, ולכן בסדרות מסוימות דמויות יראו יותר צבעוניות לעומת אחרות שיראו יותר אפורות. דוגמא לכך: סמולוויל מצולמת ברווי יתר של צבע (כדי להמחיש שמדובר בסדרה המבוססת על קומיקס) וגם יש מעט גרעון במקור בסדרה. כך גם "אורות ליל שישי" - שם אין רווי יתר של צבע, אבל בהחלט יש גרעון.
ב"מחשבות פליליות" לא נתקלתי בגרעון כלל.
סה"כ, yes משדרים הכל באותו הפורמט כך שהגרעון לפי דעתי נובע במקור.
התמיכה של YES עשו משהו עכשיו וזה קורה פחות עכשיו.. מה שמשודר עכשיו בערוץ של הnational geographic לפחות נראה טוב (משום מה זה הערוץ עם האיכות הכי טובה בינתיים שראיתי, בהרבה יותר מהסדרות ובינתיים גם די יותר מהסרטים שראיתי).
ל-KUDEN
שלום איש!
אצלי יש תופעה דומה מאד למה שיש אצלך.
מידי כמה שניות התמונה בערוצי ה-HD מאבדת את הצורה והכל נהיה מפוקסל מאד.
לפעמים זה אפילו מגיע למצב מריחה של ריבועים צבעוניים גדולים. ביחוד במקומות שבהן יש תנועה מהירה.
בשבוע האחרון המסך גם נעלם לגמרי והופך לשחור לכמה שניות וזה מאד מאד מעצבן.
לצערי התופעה כבר מעל חודשיים. מידי פעם יותר טוב ולרוב פחות טוב.
היו אצלי כבר 3 טכנאים ובבניין עצמו היו כבר 4 פעמים לסדר את הבעיה.
אבל נכון לעכשיו - אף אחד לא הצליח לפתור אותה.
בכל פעם טוענים שסידרו, סוגרים את הקריאה ואני פותח מחדש יום אחרי.
השבוע זה עבר לטיפול מנהל איזור.
אני מקווה שעכשיו אני לא אצטרך לקשר בין הטכנאים של יס לבין הטכנאים/מתקינים החיצוניים שמגיעים מטעמם לטפל בצלחת עצמה.
עידכונים בקרוב.
אצלי יש תופעה דומה מאד למה שיש אצלך.
מידי כמה שניות התמונה בערוצי ה-HD מאבדת את הצורה והכל נהיה מפוקסל מאד.
לפעמים זה אפילו מגיע למצב מריחה של ריבועים צבעוניים גדולים. ביחוד במקומות שבהן יש תנועה מהירה.
בשבוע האחרון המסך גם נעלם לגמרי והופך לשחור לכמה שניות וזה מאד מאד מעצבן.
לצערי התופעה כבר מעל חודשיים. מידי פעם יותר טוב ולרוב פחות טוב.
היו אצלי כבר 3 טכנאים ובבניין עצמו היו כבר 4 פעמים לסדר את הבעיה.
אבל נכון לעכשיו - אף אחד לא הצליח לפתור אותה.
בכל פעם טוענים שסידרו, סוגרים את הקריאה ואני פותח מחדש יום אחרי.
השבוע זה עבר לטיפול מנהל איזור.
אני מקווה שעכשיו אני לא אצטרך לקשר בין הטכנאים של יס לבין הטכנאים/מתקינים החיצוניים שמגיעים מטעמם לטפל בצלחת עצמה.
עידכונים בקרוב.
עידכון
אוקי.
שוב פעם הגיע טכנאי של יס.
ברגע שראה את המסך השחור ואת הגמגום באודיו הוא ישר אמר שהבעיה בגרסה ורק בסוף החודש תרד גרסה חדשה שתפתור את הבעיה.
לצערי, בגלל הבעיה החדשה הוא לא יכל לטפל בבעיה הקודמת שיש לי וזה הגרעון של התמונה
בכל מיקרה, הובטח לי זיכוי על החודש גם על ממיר ה-HD וגם על ערוץ 5HD.
חבל שאני אפספס את האולימפיאדה.
ברגע שראה את המסך השחור ואת הגמגום באודיו הוא ישר אמר שהבעיה בגרסה ורק בסוף החודש תרד גרסה חדשה שתפתור את הבעיה.
לצערי, בגלל הבעיה החדשה הוא לא יכל לטפל בבעיה הקודמת שיש לי וזה הגרעון של התמונה
חבל שאני אפספס את האולימפיאדה.
- oferlaor
- מנהל

מעניין, בגירסא הזו אין לי את הבעיות שאתם מתארים - אתם בטוחים שרמת הקליטה שלכם תקינה?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
Re: עידכון
זה מוזר ביותרdukasgon כתב:אוקי.
חבל שאני אפספס את האולימפיאדה....
אצלי הכל תקין ואין הבדל בין הממיר שלי לממיר שלך.
אם זו באמת הייתה בעיה בגרסה הם היו עושים ROLLBACK לגרסה היציבה האחרונה, או לפחות היו צריכים.
זה נשמע לי כמו תירוץ של מישהו שלא באמת יודע מה הבעיה.
האם הבעיה החלה רק מה- 5 לחודש (תאריך עדכון הגרסה) ?
אני מקווה בשבילך שאם באמת יורידו גרסה בסוף החודש אז היא תפתור את הבעיה.
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו מעבר לכך, זה בעיות HDCP, רק שהפעם לא מופיעה יותר הודעת השגיאה, אך הדבר כבר נפתר בגרסה 115.
בוא נבדיל בין 2 בעיות
הבעיה הראשונה היא הגרעון של התמונה ולפעמים מריחה של ריבועים צבעוניים על המסך.
את הבעיה הזו יש לי מהיום הראשון שיש לי HD. כבר מעל חודשיים וחצי.
את הבעיה הזו לא הצליחו לסדר בינתיים ולכן זכיתי לארח בביתי 3 טכנאים ו-4 מתקינים במשך הזמן. כל אחד טען שהבעיה במקום אחר.
החליפו הכל. ציוד, כבלים, ברזים וגלגלים.
אפילו הצלחת זכתה לביקור שבועי
הבעיה השניה התחילה בערך לפני שבועיים. את ערוצי ה-HD פשוט לא רואים ושומעים בלבד בצורה מקוטעת. מידי פעם כן רואים לשניה או שתיים ושוב התמונה נעלמת.
הבעיה הזו כבר ידועה לטכנאים והיא גם מוכרת בשירות לקוחות. אם כי... רק אתמול הם התחילו להכיר בה בשירות לקוחות. אחרת לא הייתי צריך שיבוא טכנאי רק כדי להסביר לי שזו בעיה מוכרת ואין מה לעשות אלא לחכות לגירסה חדשה.
מה שבאמת לא ברור לי זה מדוע מחכים לגרסה חדשה במקום להחזיר גירסה אחורה ל-115.
לא חבל על כל הלקוחות שסובלים חודש שלם בגלל זה?
ועוד בתקופת האולימפיאדה? הם מאבדים ככה הכנסות גם של ה-HD וגם של ערוץ 5HD.
את הבעיה הזו יש לי מהיום הראשון שיש לי HD. כבר מעל חודשיים וחצי.
את הבעיה הזו לא הצליחו לסדר בינתיים ולכן זכיתי לארח בביתי 3 טכנאים ו-4 מתקינים במשך הזמן. כל אחד טען שהבעיה במקום אחר.
החליפו הכל. ציוד, כבלים, ברזים וגלגלים.
אפילו הצלחת זכתה לביקור שבועי
הבעיה השניה התחילה בערך לפני שבועיים. את ערוצי ה-HD פשוט לא רואים ושומעים בלבד בצורה מקוטעת. מידי פעם כן רואים לשניה או שתיים ושוב התמונה נעלמת.
הבעיה הזו כבר ידועה לטכנאים והיא גם מוכרת בשירות לקוחות. אם כי... רק אתמול הם התחילו להכיר בה בשירות לקוחות. אחרת לא הייתי צריך שיבוא טכנאי רק כדי להסביר לי שזו בעיה מוכרת ואין מה לעשות אלא לחכות לגירסה חדשה.
מה שבאמת לא ברור לי זה מדוע מחכים לגרסה חדשה במקום להחזיר גירסה אחורה ל-115.
לא חבל על כל הלקוחות שסובלים חודש שלם בגלל זה?
ועוד בתקופת האולימפיאדה? הם מאבדים ככה הכנסות גם של ה-HD וגם של ערוץ 5HD.
- oferlaor
- מנהל

dukasgon,
מה שאני חושד זה שיש לך בעיית קליטה ולא דווקא בעיה של גירסא. אני עם 120, ולמרות שהיא אחת הגירסאות היותר מלאות באגים שאני מכיר, עדיין יש לי תמונה!
יכול להיות שהבעיה קשורה במסך הספציפי שלך ובתקשורת בין הממיר לבין המסך.
מה שאני חושד זה שיש לך בעיית קליטה ולא דווקא בעיה של גירסא. אני עם 120, ולמרות שהיא אחת הגירסאות היותר מלאות באגים שאני מכיר, עדיין יש לי תמונה!
יכול להיות שהבעיה קשורה במסך הספציפי שלך ובתקשורת בין הממיר לבין המסך.
יכול מאד להיות
נכון.
זה שיש בעיות קליטה זה ידוע.
את זה אמרו כל שרשרת הטכנאים והמתקינים שהיו בבניין.
התקלה בכל הבניין ולא רק אצלי.
הבעיה בגרסת התכנה החדשה היא אחרת. כשיש בעיות קליטה הוידאו והאודיו נעלמים.
ראשון חוזר האודיו. לוידאו לוקח יותר זמן.
זה לא קשור למסך הטלויזיה. גם האודיו נעלם - גם כשמשתמשים בממיר שמחובר לרסיבר ישירות (בחיבור האופטי).
בכל מיקרה, זה תופעה שכנראה מתרחשת אצל הרבה אנשים כי שירות לקוחות כבר מודעים לבעיה. אל תשכח שלא כל משתמשי יס רצים לאתר כאן לספר לחבר'ה כל פיפס שקורה להם
זה שיש בעיות קליטה זה ידוע.
את זה אמרו כל שרשרת הטכנאים והמתקינים שהיו בבניין.
התקלה בכל הבניין ולא רק אצלי.
הבעיה בגרסת התכנה החדשה היא אחרת. כשיש בעיות קליטה הוידאו והאודיו נעלמים.
ראשון חוזר האודיו. לוידאו לוקח יותר זמן.
זה לא קשור למסך הטלויזיה. גם האודיו נעלם - גם כשמשתמשים בממיר שמחובר לרסיבר ישירות (בחיבור האופטי).
בכל מיקרה, זה תופעה שכנראה מתרחשת אצל הרבה אנשים כי שירות לקוחות כבר מודעים לבעיה. אל תשכח שלא כל משתמשי יס רצים לאתר כאן לספר לחבר'ה כל פיפס שקורה להם
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
על מה הם מדברים ?
התמונה ב HD מדהימה.אין לי מושג על מה מדברים פה.אין ספק שמדובר בתקלהoferlaor כתב:dukasgon,
יכול להיות שהבעיה קשורה במסך הספציפי שלך ובתקשורת בין הממיר לבין המסך....
טכנית באחד המרכיבים.
למעט העובדה המצערת שאחת לשבוע בממוצע ממיר YES HD מפסיק לשדר ב 1080I
מה שמצריך הוצאת כבל מתח של הממיר וחיבורו מחדש ,האיכות של התמונה נהדרת.
ערוץ הספורט הנאה צרופה(למעט המחסור העגום בשידורים ישירים).
- oferlaor
- מנהל

- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שיפרתי איוורור
הממיר היה מוגבה למטרות איורור ע"י ספר,אבל הספר חסם לא מעט חורי איורור.oferlaor כתב:המהנדס,
תוודא שהמכשיר לא מתחמם יתר על המידה....
כרגע הוא עומד על הרגליים שלו שהן די נמוכות.אולי צריך להגביה רק את הרגליים.נראה
בעתיד.
אני רואה עכשיו שידור כדורסל נשים ישיר והתמונה כל כך יפה,כאילו אני נמצא במגרש !
אין לי מושג ירוק על מה מתלוננים.
-
michael123
- חבר מכור קשה

Re: שיפרתי איוורור
מה סטאפ שלך?המהנדס כתב:הממיר היה מוגבה למטרות איורור ע"י ספר,אבל הספר חסם לא מעט חורי איורור.oferlaor כתב:המהנדס,
תוודא שהמכשיר לא מתחמם יתר על המידה....
כרגע הוא עומד על הרגליים שלו שהן די נמוכות.אולי צריך להגביה רק את הרגליים.נראה
בעתיד.
אני רואה עכשיו שידור כדורסל נשים ישיר והתמונה כל כך יפה,כאילו אני נמצא במגרש !
אין לי מושג ירוק על מה מתלוננים....
אני משווה את יס עם דיסק בלו-ריי 1080I, והסתכלתי על מסך FHD 50 ממרחק של מטר בלבד.
אתה לא רואה רעש מסביב לתמונה?
(אני כאמור ברגע שאחזור לארץ אבדוק את ההגדרה של הממיר.. עוד לא הייתי בבית)