תקליטור נגד תקליט
כל מי שמכפיש את הויניל גורם למוח להתעצבן אבל הכל בחברות גם שהמוח עצבני הוא בנאדם שלו ורגוע
CD הוא פורמט של 16BIT ו 44.1Khz .שיחסית למדיה הדיגטלית הוא לא הלהיט.
כיום אפשר להקליט ברזולוציות הרבה יותר גבוהות שכבר מתחילות להיתקרב להיות כמו תקליט
אבל עדיין לא
אני יודע מאיפה בא הסקפטיזים הזה...
הוא בא מלשמוע תקליטים תוצרת הארץ בפטיפון עם ראש מזעזע.
שתשמע פעם אחת תקליט תוצרת חוץ עם פטיפון ראוי תבין שהCD לא מתקרב בכלל לאיכויות של אודיו אנלוגי במיטבו.
ממליץ לך!
הרבה שופר מאז ומספר רב של שינויים וטריקים חדשים הומצאו על מנת לכפר על הסאונד הקר והמחריש של הDIGITALמאז הCD לא הצליחו לשפר את איכות האודיו ולו במילימטר...
CD הוא פורמט של 16BIT ו 44.1Khz .שיחסית למדיה הדיגטלית הוא לא הלהיט.
כיום אפשר להקליט ברזולוציות הרבה יותר גבוהות שכבר מתחילות להיתקרב להיות כמו תקליט
(....מצטער ששיניתי את דברך שציטטתי באנגלית הוא לא נתן לי לצטט כמו שצריך...)מה באמת קיים טרנד כזה של חובבי ויניל הטוענים שהאיכות יותר טובה מסידי...
אני יודע מאיפה בא הסקפטיזים הזה...
הוא בא מלשמוע תקליטים תוצרת הארץ בפטיפון עם ראש מזעזע.
שתשמע פעם אחת תקליט תוצרת חוץ עם פטיפון ראוי תבין שהCD לא מתקרב בכלל לאיכויות של אודיו אנלוגי במיטבו.
ממליץ לך!
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
תקליט מול תקליטור
אני מגלה שאני מאזין בחודשים האחרונים יותר ויותר לתקליטורים. אני לא מתכוון לוותר על התקליטים, אבל ללא ספק היום תקליטורים רבים נשמעים מצויין.
אריה
אריה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בשתי המדיות יש הפקות נפלאות וכאלו שהן על הפנים. ממה שהבנתי האשם העיקרי בשם הרע שיצא ל CD זה לא בגלל הטכנולוגיה אלא בגלל ההפקה. רוב תקליטורי ה CD סובלים מ range compression שנועד להדגיש את הצלילים הגבוהים והנמוכים וזו החלטה שמתקבלת על ידי המפיקים. דווקא בהפקות שמיועדות לקהל הביקורתי יותר, כמו אלו שמופקות ב SACD או ב DVD-Audio יש פנינים, כמו ה Dark Side of the Moon שהופק מחדש מתוך ההקלטות רבות הערוצים המקוריות של אלן פרסון או The Look of Love של Diana Krall.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
עליונות טכנולוגית לתקליט
גם אם יש כזו (ואני סבור שאין ) ניתן לסכם כי האוזן שלנו לא מסוגלת להבחין בעליונות התקליט, אלא רק במציאות של לכלוך עליו. בתקליטור לא שומעים את הליכלוך ולכן נדמה שמשהו לא בסדר.
אני סבור שרוב חובבי הווניל אוהבים מטעמים שונים ולא בגלל עלינותו הטכנולוגית .
ללא ספק התקליטור עדיף מכל בחינה תפעולית , אורח חיים ושאר ירקות .
גם אם יש כזו (ואני סבור שאין ) ניתן לסכם כי האוזן שלנו לא מסוגלת להבחין בעליונות התקליט, אלא רק במציאות של לכלוך עליו. בתקליטור לא שומעים את הליכלוך ולכן נדמה שמשהו לא בסדר.
אני סבור שרוב חובבי הווניל אוהבים מטעמים שונים ולא בגלל עלינותו הטכנולוגית .
ללא ספק התקליטור עדיף מכל בחינה תפעולית , אורח חיים ושאר ירקות .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
Re: תקליט מול תקליטור
אריה, שלום וברוך החוזר....aryegur כתב:אני מגלה שאני מאזין בחודשים האחרונים יותר ויותר לתקליטורים. אני לא מתכוון לוותר על התקליטים, אבל ללא ספק היום תקליטורים רבים נשמעים מצויין.
אריה...
רגע, אתה מדבר על תקליטורים בהוצאות חדשות, כלומר, מה שאתה טוען הוא שמשהו התשתנה באיכות ההפקה/עריכה/הקלטה של התקליטורים החדשים שלא היה לפני כמה שנים?
לאייל,
ההנאה מהאזנה לתקליט עולה ככל שהתקליט שקט יותר. לתקליט יש איכויות רבות ששוה בשבילן "לסבול" קצת רעש, אבל יש לא מעט תקליטים שאין בהם רעש נשמע.
מרטין,
אני כזה בא והולך אז אני מקווה שלא תיאלץ לברך אותי יותר מידי פעמים ... חוץ מזה אני ממש מנותק מעולם ה HI FI שכן אני ממש דבוק ל NAIM וכעת יש לי מערכת רצינית למדי והדברים האחרים ממש לא מעניינים אותי. מי שקצת שומר אותי בתמונה זה אחד הגיסים שלי שבונה בעצמו חלקי מערכות שונים ואצלו אני שומע משהו שהוא לא NAIM ...
לגבי שאלתך, על אף שמה שאני הולך לספר אינו מהווה בסיס סטטיסטי, אני חושב שהוא מתאר נכון את מה שקורה עם התקליטורים. לפני מספר שנים פיני הדגים למספר חברים ולי תקליטור מקורי שנקנה בחנות והופק מהקלטה של אחת הלהקות הקלסיות משנות ה 70 מול תקליטור שהוא עצמו הפיק מהתקליט המקורי. התקליטור המקורי (שנקנה בחנות) היה נחות מאוד יחסית לתקליט - ממש גרוע - והתקליטור שפיני הקליט נשמע בסדרי גודל טוב יותר ואיכות הצליל שלו דמתה לזו של התקליט. הסכמתי עם הרעיון הכנראה נכון, שתקליטורים שהופקו מתקליטים בתחילת דרכו של התקליטור, היו נחותים יחסית לתקליטים המקוריים ומכאן יצא השם הרע של התקליטור.
אני מודד את האיכות הנשמעת על פי מידת ההנאה שנגרמת לי בזמן ההאזנה. אגב, אני לא מבין למה הפוסטים האלה שדנים בהבדל הנשמע בין תקליט לתקליטור הועברו לנושא "טכני". מדד ההנאה האישי שלי היה תמיד גבוה משמעותית בזמן ההאזנה לתקליט מאשר בזמן האזנה לתקליטור. אני מאזין תקופה ארוכה מאוד לאותו הפטיפון ולאותו נגן התקליטורים כך שמבחינה זו אין שינוי. בחודשים האחרונים, וקשה לי לשים את האצבע ממתי בדיוק, גיליתי שבמקרים רבים מדד ההנאה שלי מהאזנה לתקליטורים לא נופל מזה של מדד ההנאה בהאזנה לתקליטים. אני עדיין מרגיש שתקליט נשמע אחרת מתקליטור, אבל בניגוד לעבר, השוני שבהאזנה לתקליטור כבר לא מציק לי( במקרים רבים, כאמור, לא תמיד). בדרך כלל באמת מדובר בתקליטורים חדשים שבחלקם גם עברו עיבוד מחודש. למשל - תקליטור של לואי ארמסטרונג NEW ORLEANS NIGHTS נשמע לטעמי פנטסטי למרות שהחומר הוקלט בשנות ה 50. תקליטור האוסף של יזהר אשדות, נשמע לטעמי לא פחות טוב מהתקליט שחלק מהשירים שלו מופיעים באוסף, ומדובר לטעמי בהקלטות מצויינות. תקליטור האוסף השני של סטייסי קנט נשמע לטעמי ממש שמיימי (מהמילה שמיים...) וקשה לי לדמיין תקליט שהיה נשמע טוב יותר. ויש לי עוד דוגמאות רבות.
מה הגורם לכך שמדד ההנאה האיש שלי מהאזנה לתקליטורים עלה באופן משמעותי? האם איזה שיפור שחל בהפקות התקליטורים? אני לא יודע, וכפי שאתה כבר מכיר אותי, הגורם לא ממש מעניין אותי....
אריה
ההנאה מהאזנה לתקליט עולה ככל שהתקליט שקט יותר. לתקליט יש איכויות רבות ששוה בשבילן "לסבול" קצת רעש, אבל יש לא מעט תקליטים שאין בהם רעש נשמע.
מרטין,
אני כזה בא והולך אז אני מקווה שלא תיאלץ לברך אותי יותר מידי פעמים ... חוץ מזה אני ממש מנותק מעולם ה HI FI שכן אני ממש דבוק ל NAIM וכעת יש לי מערכת רצינית למדי והדברים האחרים ממש לא מעניינים אותי. מי שקצת שומר אותי בתמונה זה אחד הגיסים שלי שבונה בעצמו חלקי מערכות שונים ואצלו אני שומע משהו שהוא לא NAIM ...
לגבי שאלתך, על אף שמה שאני הולך לספר אינו מהווה בסיס סטטיסטי, אני חושב שהוא מתאר נכון את מה שקורה עם התקליטורים. לפני מספר שנים פיני הדגים למספר חברים ולי תקליטור מקורי שנקנה בחנות והופק מהקלטה של אחת הלהקות הקלסיות משנות ה 70 מול תקליטור שהוא עצמו הפיק מהתקליט המקורי. התקליטור המקורי (שנקנה בחנות) היה נחות מאוד יחסית לתקליט - ממש גרוע - והתקליטור שפיני הקליט נשמע בסדרי גודל טוב יותר ואיכות הצליל שלו דמתה לזו של התקליט. הסכמתי עם הרעיון הכנראה נכון, שתקליטורים שהופקו מתקליטים בתחילת דרכו של התקליטור, היו נחותים יחסית לתקליטים המקוריים ומכאן יצא השם הרע של התקליטור.
אני מודד את האיכות הנשמעת על פי מידת ההנאה שנגרמת לי בזמן ההאזנה. אגב, אני לא מבין למה הפוסטים האלה שדנים בהבדל הנשמע בין תקליט לתקליטור הועברו לנושא "טכני". מדד ההנאה האישי שלי היה תמיד גבוה משמעותית בזמן ההאזנה לתקליט מאשר בזמן האזנה לתקליטור. אני מאזין תקופה ארוכה מאוד לאותו הפטיפון ולאותו נגן התקליטורים כך שמבחינה זו אין שינוי. בחודשים האחרונים, וקשה לי לשים את האצבע ממתי בדיוק, גיליתי שבמקרים רבים מדד ההנאה שלי מהאזנה לתקליטורים לא נופל מזה של מדד ההנאה בהאזנה לתקליטים. אני עדיין מרגיש שתקליט נשמע אחרת מתקליטור, אבל בניגוד לעבר, השוני שבהאזנה לתקליטור כבר לא מציק לי( במקרים רבים, כאמור, לא תמיד). בדרך כלל באמת מדובר בתקליטורים חדשים שבחלקם גם עברו עיבוד מחודש. למשל - תקליטור של לואי ארמסטרונג NEW ORLEANS NIGHTS נשמע לטעמי פנטסטי למרות שהחומר הוקלט בשנות ה 50. תקליטור האוסף של יזהר אשדות, נשמע לטעמי לא פחות טוב מהתקליט שחלק מהשירים שלו מופיעים באוסף, ומדובר לטעמי בהקלטות מצויינות. תקליטור האוסף השני של סטייסי קנט נשמע לטעמי ממש שמיימי (מהמילה שמיים...) וקשה לי לדמיין תקליט שהיה נשמע טוב יותר. ויש לי עוד דוגמאות רבות.
מה הגורם לכך שמדד ההנאה האיש שלי מהאזנה לתקליטורים עלה באופן משמעותי? האם איזה שיפור שחל בהפקות התקליטורים? אני לא יודע, וכפי שאתה כבר מכיר אותי, הגורם לא ממש מעניין אותי....
אריה