Catskinner כתב:...... היתרון היחיד של HDMI הוא שיצרני הנגנים מאפשרים לבצע דרכו upscaling.
לא נכון, היתרון העיקרי הוא שהסיגנל נשאר דיגיטלי לאורך כל הדרך. מה DVD דרך הנגן, אל מעבדי הוידאו בטלביזיה, עד המסך עצמו.
במקרה קומפוננט, האות הדיגיטלי (מה DVD עצמו) ממומר לאנלוגי, ואז בטלביזיה עובר המרה שוב לדיגיטלי, רק אחרי כן הוא מעובד במעבדי התמונה של הטלביזיה ועובר
upscale. אם אתה חושב ששתי ההמרות הללו הן חסרות אפקט לחלוטין על האיכות אז זה משהו אחר. אני השתכנעתי אחרת (הטלביזיה היתה באמת טובה).
ברם, איכות ה upscaling היא בדרך כלל ירודה, לא טובה יותר מה upscaling שמקבלים מהמסך עצמו ובעצם מהווה תרגיל שיווקי יותר מאשר הטבה אמיתית לצרכן..
עקרונית זה עשוי להיות נכון, וגם כתבתי את זה בתגובתי הראשונה, אבל זה תלוי במקרה. ב DVD הפשוטים אתה באמת מקבל מעבדי After Matrket כמו פארוג'ה. בטובים יותר אתה נהנה ממעבדים איכותיים יותר של היצרן. אגב, גם בטלביזיות פשוטות \ ותיקות בשוק אתה יכול להיתקל בדיוק באותם מעבדי After Market שיש בנגנים הפשוטים.
...
HDMI / קומפוננט?
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 679
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

לדעתי כן. הטלביזיה שלך מצויינת, ואם הסיגנל יגיע דיגיטלית דרך נגן ה DVD אז תחסכנה לך המרות מיותרות בדרך.barvazol כתב:דבר ראשון, תודה על התשובות.
אז ככה, אעשה קצת סדר.
התחדשתי לאחרונה בפלזמה חדשה של פנסוניק - 42PR10.
שאני מרוצה ממנה מאד לבינתיים, אגב.
יש ברשותי DVD של פיוניר (373), כאשר אני משתמש בכבלים
RCA הפשוטים ביותר בחיבור קומפוננט אל הפלזמה.
(בחיבורי האודיו השקעתי בכבלים איכותיים יותר, ולכן אני מנסה לא להשתמש בכבלים פשוטים מדי, אם לא 10% מהתקציב, אז לפחות 5%...).
לכן, שאלתי לחברי הפורום הנכבד היתה, האם לדעתכם כדאי לשדרג את מכשיר ה-DVD בהשקעה של כ-800 ש"ח (ולהוסיף עוד כ-100-200 בכבל HDMI), או פשוט לשדרג במעט לכבל קומפוננט ראוי יותר (גם בערך באותו הסכום).
כלומר, שאלתי במילים אחרות הייתה, האם השיפור שאני עתיד לראות בעקבות מעבר ל-HDMI שווה את ההשקעה האמורה. כמובן, שזה שונה בשביל כל אחד, אבל אני מניח שאפשר לענות על זה בגדול.
ושוב, תודה לכולם......
אם קיבלת את הרושם שבמקרה של נגן DVD שמוציא אות דרך ה HDMI אז בהכרך ה DVD יבצע את ה upscaling אז הרושם לא נכון (ואם לא התרשמת כך אז טוב מאוד).
מה שלדעתי כדאי לך לעשות זה לקנות DVD, להוצא את הסיגנל דרך ה HDMI ב SD (ללא upscale , כמובן שאתה יכול לקבוע את זה בהגדרות המכשיר) ולתת לטלביזיה הטובה שלך לטפל ב upscaling. במקרה זה אני מאמין כי תראה איכות משופרת של תמונה.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
Multimediaman,
מניסיוני החסכון בהמרות האלה הוא נהדר על הנייר, בפועל - בלתי מורגש.
מניסיוני החסכון בהמרות האלה הוא נהדר על הנייר, בפועל - בלתי מורגש.
Silence speaks louder than words
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
Multimediaman היות והסרט שמור ב DVD כ Component דיגיטאלי אין שום יתרון בהעברתו ב RGB דרך ה HDMI מבחינת חיסכון בהמרות וכפי ש MetalliJoe אמר לפני, זה טוב רק לברושורה.
מעבד ה Faroudja שכלול ב DVD הכביכול טובים יותר הוא בעל מגבלות מאוד גדולות וכבר מזמן איננו מהווה את הסמן הימני במסדר האיכות. מה שהוא נותן זה בעיקר DCDi שזה ממש כבר לא זה - בעיקר לתכני PAL. יצא לי לראות לא פעם את ה OPPO בפעולה ולהגיד לך מה, האיכות של ה upscaling לא ממש הפילה אותי מהכיסא. כבעליו של שני מעבדי ווידיאו ייעודיים העומדים בכמה רמות מעל למה שתמצא בכל נגן DVD או מסך אני יכול לטעון בבטחון מוחלט שתוספת האיכות שמתקבלת היא אומנם מרשימה אבל דורש השקעה שהיא מעבר להישג ידם של 99.9% של האוכלוסיה. לעומת זאת, תוספת האיכות המתקבלת מנגני DVD היא אומנם בהישג ידם של כולם תמורת כמה מאות שקלים - וככה זה גם נראה ומרגיש. באמת שלא חייבים לקבל את מה שאני אומר כאמת אוניברסלית והייתי מעדיף גם ככה.
מעבד ה Faroudja שכלול ב DVD הכביכול טובים יותר הוא בעל מגבלות מאוד גדולות וכבר מזמן איננו מהווה את הסמן הימני במסדר האיכות. מה שהוא נותן זה בעיקר DCDi שזה ממש כבר לא זה - בעיקר לתכני PAL. יצא לי לראות לא פעם את ה OPPO בפעולה ולהגיד לך מה, האיכות של ה upscaling לא ממש הפילה אותי מהכיסא. כבעליו של שני מעבדי ווידיאו ייעודיים העומדים בכמה רמות מעל למה שתמצא בכל נגן DVD או מסך אני יכול לטעון בבטחון מוחלט שתוספת האיכות שמתקבלת היא אומנם מרשימה אבל דורש השקעה שהיא מעבר להישג ידם של 99.9% של האוכלוסיה. לעומת זאת, תוספת האיכות המתקבלת מנגני DVD היא אומנם בהישג ידם של כולם תמורת כמה מאות שקלים - וככה זה גם נראה ומרגיש. באמת שלא חייבים לקבל את מה שאני אומר כאמת אוניברסלית והייתי מעדיף גם ככה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

קאטסקינר, קראתי שנית את הודעותיי,( למען הסרת ספקות עצמיים ביכולתי להתנסח) ואם עדיין הבנת מהן שכתבתי, אפילו במרומז שאני ממליץ או מאמין או מצדד בביצוע ה upscale בנגן ה DVD, אז זה באמת נשגב ממני. אני אחסוך את המאמץ של לנסות להתנסח בשלישית או רביעית. בין היתר בגלל שגם אני חי טוב עם המציאות הקובעת כי יש דעות שונות משלי.
אני הייתי ממליץ לך לא לוותר כל כך מהר על תווך ווידאו דיגיטלי, כיוון שאתה עלול להפסיד איכות סתם.
אני מבחין בשיפור איכות מרשים במעבר בין חיבור VGA ל DVI או HDMI כאשר הטלביזיה איכותית.
מנסיוני זה דווקא מורגש, אבל זו גם שאלה של איכות הטלביזיה.MetalliJoe כתב:Multimediaman,
מניסיוני החסכון בהמרות האלה הוא נהדר על הנייר, בפועל - בלתי מורגש....
אני הייתי ממליץ לך לא לוותר כל כך מהר על תווך ווידאו דיגיטלי, כיוון שאתה עלול להפסיד איכות סתם.
אני מבחין בשיפור איכות מרשים במעבר בין חיבור VGA ל DVI או HDMI כאשר הטלביזיה איכותית.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני אישית לא מפסיד כלום, כי אני מחובר בצורה דיגיטלית מכל המקורות, אבל התשובה העקרונית שלי לא השתנתה.
לדעתי זה גם לא תלוי באיכות המסך, כי אם במסך W3000 שלי זה לא מורגש, קשה לי להאמין שזה יורגש במקום אחר. כל זאת בהנחה ששתי הכניסות איכותיות ומכוילות.
לדעתי זה גם לא תלוי באיכות המסך, כי אם במסך W3000 שלי זה לא מורגש, קשה לי להאמין שזה יורגש במקום אחר. כל זאת בהנחה ששתי הכניסות איכותיות ומכוילות.
Silence speaks louder than words
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
השיפור בין VGA ל HDMI/DVI אם קיים, אין לו שום קשר לפורמט או לשיטת ההעברה. תחום ה RGB זהה לכל האורך ונקבע ל 8 ביט לכל ערוץ והעברה דיגיטלית לא תשפר ולא תגרע מאיכות האות. מה שכן, אם יצרן נגן ה DVD או יצרן המסך החליטו לעגל פינות ולא לכייל את היציאות והכניסות האנאלוגיות והדיגיטאליות אז אתה באמת תראה הבדלים - מכאן שהמסך או נגן ה DVD שלך אינם כל כך איכותיים כפי שחשבת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

בשלב זה של חיי, אין לי מסך שמסוגל לקבל אות דיגיטלי. במובן הזה אני כמו אוליבר טוויסט של סצינת המסכים.
" ... Please Sir, Can I Have Another View"
" ... Please Sir, Can I Have Another View"
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"