HDMI / קומפוננט?

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
barvazol פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

יש ברשותי מכשיר DVD של פיוניר מלפני כשנתיים, ואין בו חיבור HDMI.

בעקבות רכישת מסך פלזמה חדש, רציתי להתייעץ ולשאול, האם כדאי לי לשדרג את מכשיר ה-DVD למכשיר חדש בעל יציאת HDMI, או שמא להסתפק במכשיר הנוכחי ולרכוש כבל קומפוננט ראוי?

ראוי להוסיף, שאין לי מקור המשדר HD (לא DVD ולא YES).

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

ההבדל הוא שדרך יציאת ה-HDMI ה-DVD יעשה UPSCALE.
רצוי שתראה בעיניים אם ההבדל באיכות שווה לך את הכסף.

איך ה-DVD מחובר היום?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

היות ועלות של מכשיר DVD סביר היום בקושי מגרדת את ה 500 שקל אז אני לא רואה סיבה לא לקנות אחד חדש. מקסימום תארוז אותו שוב ותן אותו במתנה למישהו אחר כך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

barvazol פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

ה-DVD מחובר כרגע בחיבור קומפוננט מאולתר משהו...

התכוונתי לרכוש כבל קומפוננט נורמאלי, ואז חשבתי האם כדאי להשקיע עוד ולקנות מכשיר חדש וכבל HDMI.

מה בדיוק הכוונה ב-upscaling?
האם במקרים כלליים, רואים הבדל בין תמונה המועברת דרך HDMI לבין כזו בעוברת דרך כבל קומפוננט?

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #5 

upscaling זה הגדלת הרזולוציה בתמונה. סרט DVD מגיע עם רזולוציה של 576 קווי אורך. הטלביזיה שלך מגיעה עם 720 ( או 1080 ) לכן יש צורך להוסיף פיקסלים ( upscale )

כפי שהבנת אתה בכל מקרה מבצע upscaling, אם בצד של בטלביזיה או בצד של ה DVD.

HDMI למעשה יעביר את המידע מהסרט לטלביזיה באופן דיגיטלי. ישנם מכשירי DVD שיבצעו upscale כבר בצד שלהם, ויעבירו את הסיגנל ה"מוגדל" לטלביזיה. אבל אף אחד לא מבטיח לך שמעבדי הוידאו ב DVD יביו איכותיים יותר מהטלביזיה. זה תלוי באיכות הטלביזיה ואיכות ה DVD. למשל במכשירים של פנסוניק ופיוניר, הייתי מניח לטלביזיה לטפל ב upscale (ע"פ מה שראיתי. כמובן שייתכנו יצרנים נוספים).

כרגע, אצלך, אתה מוציא אות קומפוננט מה DVD לטלביזיה, אז אתה מוציא אות אנלוגי ברזולוציה SD ("רגילה") הטלביזיה ממירה את האות לדיגיטלי, ואז מבצעת upscale.

תוספת: אם כבר השקעת בטלביזיה איכותית, אין סיבה לא למצות את המקסימום ממנה באמצעות נגן טוב. כפי שאמרו לך זה לא יקר בימינו.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

Log_On
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

האם אתה רואה הרבה DVD? אם לא, אז השידרוג הוא לא הכרחי.. קומפוננט יבצע את העבודה כמו שצריך. אם כן, אני ממליץ לשדרג.

דוגמא אישית, יש לי HTPC, לכן ה- DVD מחובר רק עם קומפוננט. את רוב המוחלט של הסרטים אני רואה דרך המחשב. ולכן אני לא משדרג.

אך אם אתה אובססיבי לגבי "שלמות" המערכת שלך . תשדרג, זה יפתוח לך הרבה כאבי ראש עתידיים כאשר חבר יביא איזה DVD ואתה תתן לעצמך בראש על זה שלא שידרגת.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #7 

אני רק רוצה לציין, שמבחינת איכות תמונה אין ביטחון של-HDMI יתרון על קומפוננט.

meniaudio
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 67
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #8 

שלום לכולם
ובכן לקנות DVD חדש בשביל UPSCALE בעיני זאת טיפשות מכיוון שלא תבחין בהבדלים
בין HDMI ל COMPONENT כי הרי בלאו הכי אתה מוריד סרטים מהאינטרנט ואיכות הסרטים הינה זוועה.
תשקיע בכבלים בחיבור בין הממיר למסך ( TRANSCODER וכו' ....)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #9 

meniaudio,
יופי של הודעה ראשונה, ברוך הבא :?

באיזה עיתון פורסם שהוא מוריד מהאינטרנט?
אולי יש לו מנוי בספרייה? אולי הוא אספן?

ואני מציע לך לערוך את ההודעה למנומסת יותר, הרי לא תרצה יחס כזה כשתשאל שאלות

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #10 

meniaudio כתב:שלום לכולם
ובכן לקנות DVD חדש בשביל UPSCALE בעיני זאת טיפשות מכיוון שלא תבחין בהבדלים
בין HDMI ל COMPONENT כי הרי בלאו הכי אתה מוריד סרטים מהאינטרנט ואיכות הסרטים הינה זוועה.
תשקיע בכבלים בחיבור בין הממיר למסך ( TRANSCODER וכו' ....)
...
יש TRANSCODER-ים שאתה ממליץ עליהם לשדרוג מה שיוצא מהממיר?

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #11 

Multimediaman כתב:upscaling זה הגדלת הרזולוציה בתמונה. סרט DVD מגיע עם רזולוציה של 576 קווי אורך. הטלביזיה שלך מגיעה עם 720 ( או 1080 ) לכן יש צורך להוסיף פיקסלים ( upscale )

כפי שהבנת אתה בכל מקרה מבצע upscaling, אם בצד של בטלביזיה או בצד של ה DVD.

HDMI למעשה יעביר את המידע מהסרט לטלביזיה באופן דיגיטלי. ישנם מכשירי DVD שיבצעו upscale כבר בצד שלהם, ויעבירו את הסיגנל ה"מוגדל" לטלביזיה. אבל אף אחד לא מבטיח לך שמעבדי הוידאו ב DVD יביו איכותיים יותר מהטלביזיה. זה תלוי באיכות הטלביזיה ואיכות ה DVD. למשל במכשירים של פנסוניק ופיוניר, הייתי מניח לטלביזיה לטפל ב upscale (ע"פ מה שראיתי. כמובן שייתכנו יצרנים נוספים).

כרגע, אצלך, אתה מוציא אות קומפוננט מה DVD לטלביזיה, אז אתה מוציא אות אנלוגי ברזולוציה SD ("רגילה") הטלביזיה ממירה את האות לדיגיטלי, ואז מבצעת upscale.

תוספת: אם כבר השקעת בטלביזיה איכותית, אין סיבה לא למצות את המקסימום ממנה באמצעות נגן טוב. כפי שאמרו לך זה לא יקר בימינו.
...
בחיבור קומפוננט ב DVD מהתקופה האחרונה יש הגדרת PROGRESSIVE שגם אמור לשפר.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #12 

שח_מט,
אם הממיר מחובר ב-RGB אז ההמרה לא תועיל בכלום.
אם הוא מחובר ב-S-VIDEO אז יהיה שיפור (שווה לבדוק אם השיפור שווה את מחיר הטראנסקודר)

barvazol פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה על התגובות דבר ראשון...

מבירור קצר שערכתי, ראיתי שאני צריך להשקיע ככל הנראה כ-800 ש"ח במכשיר DVD חדש, לא כולל כבל HDMI (אני מתכוון לדגם 410 של פיוניר, ולדגם 600AVS של פיוניר מהשנה שעברה, אשר כולל גם SACD).

כרגע יש ברשותי מכשיר פיוניר 373 סטנדרטי למדי. אשר אלי ואצטרך להוסיף כבל קומפוננט איכותי יותר מהקיים אצלי.

האם, לדעתכם המלומדת, ההשקעה כדאית?

אני לא מוריד סרטים מהמחשב ורואה הרבה DVD.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #14 

לדעתי זה שווה, השאלה היא אם לדעתך.

אתה רואה סרטים דרך המחשב? אם המחשב מחובר למסך, והכונן שלו מספיק שקט, זה לדעתי הפתרון האופטימלי.
Silence speaks louder than words

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

barvazol כתב:תודה על התגובות דבר ראשון...

מבירור קצר שערכתי, ראיתי שאני צריך להשקיע ככל הנראה כ-800 ש"ח במכשיר DVD חדש, לא כולל כבל HDMI (אני מתכוון לדגם 410 של פיוניר, ולדגם 600AVS של פיוניר מהשנה שעברה, אשר כולל גם SACD).

כרגע יש ברשותי מכשיר פיוניר 373 סטנדרטי למדי. אשר אלי ואצטרך להוסיף כבל קומפוננט איכותי יותר מהקיים אצלי.

...
אתה רוצה לשמוע את דעתי?

לנוכח העובדה שכיום ה DVD מהווה את הסף התחתון למה שהייתי מגדיר כאיכות סבירה, כל השקעה בטכנולוגיה הזו ממש מיותרת. אני אישית לא רואה ב upscale דרך HDMI כזה פתרון מבריק - הוא בקושי מתעלה על מה שמקבלים היום מהמסכים עצמם ובוודאי שהוא נחות מאוד ממה שניתן לקבל ממעבדי ווידיאו ייעודיים. השקעה בכבלי component היא סוג נוסף של מיסוי על טיפשות ובכל מקרה השיפור, אם מתקבל בכלל כזה , הוא בגדר אחוזים בודדים.

יש לך מכשיר DVD סביר. תן לו לעשות את העבודה עד שהוא ימות ותעבור הלאה.

barvazol פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

כרגע דעתך חוסכת לי כסף.
אז כן, אני רוצה לשמוע את דעתך...

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #17 

Catskinner כתב:
barvazol כתב:תודה על התגובות דבר ראשון...

...
אתה רוצה לשמוע את דעתי?

לנוכח העובדה שכיום ה DVD מהווה את הסף התחתון למה שהייתי מגדיר כאיכות סבירה, כל השקעה בטכנולוגיה הזו ממש מיותרת. אני אישית לא רואה ב upscale דרך HDMI כזה פתרון מבריק - הוא בקושי מתעלה על מה שמקבלים היום מהמסכים עצמם ובוודאי שהוא נחות מאוד ממה שניתן לקבל ממעבדי ווידיאו ייעודיים. השקעה בכבלי component היא סוג נוסף של מיסוי על טיפשות ובכל מקרה השיפור, אם מתקבל בכלל כזה , הוא בגדר אחוזים בודדים.

יש לך מכשיר DVD סביר. תן לו לעשות את העבודה עד שהוא ימות ותעבור הלאה.
...

רוצה לשמוע גם את דעתי ? :D

לדעתי אם הושקע ממון רב בטלביזיה, אז אין טעם לפספס בנגן. איכשהו נראה לי ש barvazol
לא מרוצה מהאיכות שיש לו כרגע (הוא פתח שירשור בנושא לא? ).
מה אנו יודעים:
1) barvazol רואה הרבה DVD
2) DVD יהיה עימנו עוד הרבה זמן ( עד שהבלורי יהיה הסדרנדארט בספריות, תעבורנה שלוש שנים לפחות, אולי קצת פחות, אולי קצת יותר)
3) בימינו אפשר לקנות DVD איכותי ובמחיר טוב.
4) מנסיון שלי ל DVD של פיוניר לוקח הרבה זמן למות ...

בקיצור, אני חושב ששווה להשקיע.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

למיטב הבנתי, המכשיר שלו עובד וכנראה שעוד יעבוד שנים רבות. הוא רק לא מרוצה מהתמונה שהוא מקבל מחיבור ה Component.

ולכן הדיעה שלי, שאיתה אף אחד לא חייב להסכים, היא שחבל על הכסף. היתרון היחיד של HDMI הוא שיצרני הנגנים מאפשרים לבצע דרכו upscaling. ברם, איכות ה upscaling היא בדרך כלל ירודה, לא טובה יותר מה upscaling שמקבלים מהמסך עצמו ובעצם מהווה תרגיל שיווקי יותר מאשר הטבה אמיתית לצרכן.

החלפת כבלים היא עוד מיתוס שנולד מהחשיבה שכבלים "משפרים" את התמונה. האמת העגומה היא שאין שום כבל שמסוגל לשפר תמונה אחת ויחידה. אני יודע שגם בעלי החנויות ויצרני הכבלים הם בני אדם שיש להם משפחות ופיות רעבים שצריך להאכיל אבל מבחינתי זה תמיד היה סוג של מס על טיפשות.

אז ככה האיכות של DVD היא מבחינת "זה מה יש". לרוב האנשים זה היה גם מספיק טוב כל עוד הם צפו בסרטים במסכים EDTV או רגילים אבל עם המעבר למסכי HD נחשפים כל הפגמים והמגבלות של הפורמט. זה לא שלא ניתן לשפר, אבל ההשקעה הנדרשת אינה עומדת בשום יחס לתוצר עבור רוב האנשים.

barvazol פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

דבר ראשון, תודה על התשובות.

אז ככה, אעשה קצת סדר.
התחדשתי לאחרונה בפלזמה חדשה של פנסוניק - 42PR10.
שאני מרוצה ממנה מאד לבינתיים, אגב.

יש ברשותי DVD של פיוניר (373), כאשר אני משתמש בכבלים
RCA הפשוטים ביותר בחיבור קומפוננט אל הפלזמה.
(בחיבורי האודיו השקעתי בכבלים איכותיים יותר, ולכן אני מנסה לא להשתמש בכבלים פשוטים מדי, אם לא 10% מהתקציב, אז לפחות 5%...).

לכן, שאלתי לחברי הפורום הנכבד היתה, האם לדעתכם כדאי לשדרג את מכשיר ה-DVD בהשקעה של כ-800 ש"ח (ולהוסיף עוד כ-100-200 בכבל HDMI), או פשוט לשדרג במעט לכבל קומפוננט ראוי יותר (גם בערך באותו הסכום).

כלומר, שאלתי במילים אחרות הייתה, האם השיפור שאני עתיד לראות בעקבות מעבר ל-HDMI שווה את ההשקעה האמורה. כמובן, שזה שונה בשביל כל אחד, אבל אני מניח שאפשר לענות על זה בגדול.

ושוב, תודה לכולם...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

הדרישה הטכנית היחידה עבור כבלי component היא שהם יהיו בעלי עיכבה של 75 אוהם. במרחקים הטיפוסיים שבין נגן DVD לבין מסך או מגבר יכלת להישתמש גם בקולבים מיושרים אילו היית מוצא כאלה עם העיכבה המתאימה. שיפור לא תקבל מהחלפת הכבלים שלך שעובדים לכאלה שהם "איכותיים" יותר (ולא, מגעים מזהב ועובי בידוד לא נחשבים למקדמים של איכות).

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”