שאלה לבעלי פלזמה LG-PG60UR או LG-PG200
שלום,
לאחר שקראתי את מאמרו של עופר לגבי המסך הזה רציתי לדעת כיצד אתם מתמודדים עם צפייה בתוכן שהוא 4:3? על פי מאמרו של עופר אין למסך זה אופציה מתיחת תמונה חכמה. כלומר ישנן 3 אפשרויות לראות תוכן 4:3
1. לעשות ZOOM - מעבדים חלק מהתמונה
2. לעשות מתיחה רגילה ואז רואם תמונה רחבה מדי לגודל האמיתי.
3. לא לעשות מתיחה כלל - ואז לראות עם פסים בצדדים.
במה אתם משתמשים?
האם זה מציק? או שמתרגלים?
אנחנו רואים לא מעט בערוץ 2 ו-10 - אני מפחד להתאכזב מצורת הצגת התמונה בערוצים אלה..
תודה
לאחר שקראתי את מאמרו של עופר לגבי המסך הזה רציתי לדעת כיצד אתם מתמודדים עם צפייה בתוכן שהוא 4:3? על פי מאמרו של עופר אין למסך זה אופציה מתיחת תמונה חכמה. כלומר ישנן 3 אפשרויות לראות תוכן 4:3
1. לעשות ZOOM - מעבדים חלק מהתמונה
2. לעשות מתיחה רגילה ואז רואם תמונה רחבה מדי לגודל האמיתי.
3. לא לעשות מתיחה כלל - ואז לראות עם פסים בצדדים.
במה אתם משתמשים?
האם זה מציק? או שמתרגלים?
אנחנו רואים לא מעט בערוץ 2 ו-10 - אני מפחד להתאכזב מצורת הצגת התמונה בערוצים אלה..
תודה
תודה על התשובות.cutem כתב:מניסיון אחרי שבוע שבועיים מתרגלים
גם ככה הרבה תוכניות היום משודרות ב 16:9
וחוץ מזה, צפייב במצב אחר באופן קבוע עלולה לגרום לצריבות על המסך
שורה תחתונה: לראות במצב צפייה 16:9 בלבד...
יש כאן בפורום אנשים שטוענים ש ל-PV70 יש אופציה של מתיחה לא לינארית (מותח יותר בצדדים פחות במרכז). חשבתי אולי להשקיע קצת יותר רק בגלל האפשרות הזאת.
דרך אגב למה מצבים אחרים גורמים לצריבות? צריבות למיטב ידיעתי נגרמות כשלאורך זמן פיקסל מראה אותו דבר (כלומר תמונה סטטית)
כאשר אתה ממיר תמונה 4:3 ל - 16:9 בצורה לינארית חייב להיות עיוות.bambale כתב:יש לי את הPG60UR כבר שבוע ואני לא רואה כל בעייה או עיוות בצפייה בכל התחנות לרבות HD
איך אומרים " אם אין בעיה אל תתקן אותה"...
4:3 אם למתוח בצורה פרופורציונית תקבל 12:9. עכשיו את ה-12 צריך למתוח ל - .16. כלומר להוסיף 33% לרוחב (או למשקל של הבן-אדם המוצג
אבל אני שמח שזה לא כל כך בולט. ת'אמת PG60 בתוכן 4:3 לא ראיתי עדיין אבל מתיחה בסמסונג A450 לא אהבתי. אולי באמת צריך להתרגל...