האם YES מאבדת את היתרון היחסי לטובת HOT עקב הורדת איכות.[

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
ashtonr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ידוע לכולם שאין הבדל משמעותי בין מה שמציעים שני ספקי שידורי הטלוויזיה הן בתוכן והן במחיר, למרות ש-HOT יש כדאיות כלכלית מסוימת על YES למי שלוקח את כל החבילה (טלפון+אינטרנט+כבלים) החיסכון במחיר הנו משמעותי לכל הדעות למרות ש HOT עדיין נחשבת כספקית גרועה בכל מה שקשור לשירות למנוי ! רק תנסו להשיג את שירות הלקוחות ואפשר להזדקן בכבוד בזמן ההמתנה , יש ל-HOT מה לשפר בעניין .
YES תמיד נחשבה לאיכותית בתמונה ולכן שמרה על יתרון יחסי מול מתחרתה במיוחד אצל בעלי הטלוויזיות החדישות מסוג LCD אשר רגישות לאיכויות שידור למרות למגבלותיה של YES ב-עניין חוסר VOD -בהפרעות הקשורות במזג אוויר החורפי וכמובן לא נשכח את מקרה הספינה של ה-או"ם.
לאחרונה אנשיה החכמים של YES קיבלו החלטה גאונית שיש צורך לחסוך בעלויות וניתן לעשות זאת ע"י הורדת קצב העברת הנתונים ודחיסת הנתונים (ההסבר הטכני מופיע בעיתון גלובס ) כל זה בא כמובן עלחשבון רמת איכות השידורים ומתבטא בטשטוש התמונה . תופעה זו בולטת במיוחד אצל מחזיקי LCD עם רזולוציה גבוהה.
מנהלי YES כנראה אינם מודעים ליתרון היחסי שבידם ומה באמת גורם ללקוח מן השורה לשלם יותר או יותר נכון לקבל פחות אבל העיקר שתמונת LCD שלו בבית תהיה בעלת "איכות" בשידורים הסטנדרטים ואיני מדבר על שידורי HD לעשירים בלבד.
מישהו ב-YES החליט על התאבדות שיווקית!!! כמה שזה חבל שבמקום לשאוף לקידמה יש תמיד הסתכלות רק חיסכון כלכלי על חשבון המוצר ללקוח. האם יעלה על הדעת שמישהו יקנה רכב 2008 ויגלה שלמעשה מותקן בו מנוע מדור ישן !!!

היום כל אחד צריך לעשות חשבון וכדאיות כלכלית בבחירה של ספק שידורי טלוויזיה מכוון ש- YES איבדו בגדול את היתרון האחד ויחיד שלהם. :( :( :( (W)

ido80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151

שליחה #2 

גם לי זה נשמע כמו יריה ברגל... אבל אולי ההבדל הוא מיזערי...? נראה לי שבערוצי הדגל שלהם (סרטים + סדרות) תישמר איכות התמונה. הם בטח יקצצו בערוצים מערוץ 24 צפונה.
עידו.
:?: :!:

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #3 

אולי בהנהלת יס הגיעו להבנה שהחיסכון ברוחב הפס גדול יותר מהפסד של לקוחות שמקפידים על איכות תמונה? אולי אפילו יצליחו לשמר חלק מהם בעזרתה האדיבה של מחלקת שימור הלקוחות ?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15948
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

אז מה אתה אומר שכדי לעשות?
לעזוב את יס?

התאבדות שיווקית? נשמע לי מוגזם....
אולי 2% מהלקוחות של יס (שזה אנחנו) מרגישים בהבדל של הורדת האיכות.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #5 

"ידוע לכולם שאין הבדל משמעותי בין מה שמציעים שני ספקי שידורי הטלוויזיה הן בתוכן והן במחיר" = אני חולק עליך לגבי התוכן, בעיקר לגבי כל מה שקשור לרכש זר ליס יש יתרון עצום ממש. כל הדברים הכי איכותיים של SHOWTIME (ערוץ הכבלים המוביל היום בארה"ב, הרבה לפני HBO שפשוט נרדמה), של הטלויזיה הבריטית - נמצאים בYES. אין מה להשוות בכלל במישור הזה.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #6 

drixie כתב:"ידוע לכולם שאין הבדל משמעותי בין מה שמציעים שני ספקי שידורי הטלוויזיה הן בתוכן והן במחיר" = אני חולק עליך לגבי התוכן, בעיקר לגבי כל מה שקשור לרכש זר ליס יש יתרון עצום ממש. כל הדברים הכי איכותיים של SHOWTIME (ערוץ הכבלים המוביל היום בארה"ב, הרבה לפני HBO שפשוט נרדמה), של הטלויזיה הבריטית - נמצאים בYES. אין מה להשוות בכלל במישור הזה.
...
(Y)

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15948
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #7 

drixie כתב:"ידוע לכולם שאין הבדל משמעותי בין מה שמציעים שני ספקי שידורי הטלוויזיה הן בתוכן והן במחיר" = אני חולק עליך לגבי התוכן, בעיקר לגבי כל מה שקשור לרכש זר ליס יש יתרון עצום ממש. כל הדברים הכי איכותיים של SHOWTIME (ערוץ הכבלים המוביל היום בארה"ב, הרבה לפני HBO שפשוט נרדמה), של הטלויזיה הבריטית - נמצאים בYES. אין מה להשוות בכלל במישור הזה.
...
גם אני מסכים עם זה (Y)

אבל אני מקווה שיס לא ירדמו וימשיכו לקנות סדרות איכות.
עד היום האחראי על הרכש שלהם עשה עבודה טובה.

עידו_F
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 407
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #8 

zovirax כתב:
drixie כתב:"
גם אני מסכים עם זה (Y)

אבל אני מקווה שיס לא ירדמו וימשיכו לקנות סדרות איכות.
עד היום האחראי על הרכש שלהם עשה עבודה טובה.
...
אני אעביר לו את הקרדיט :wink:
...

bshapira
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45

שליחה #9 

המעבר מיס להוט פרושו מן הפח אל הפחת

ashtonr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

הכל בעיני המתבונן ואין להתווכח על טעם וריח--YES אומנם רוכשת סדרות מובילות אך אל נשכח שאנו גם משלמים יותר בחישוב כולל.
לגבי מספר מתלוננים "הקטן" על הפרעות בשידור- אל נשכח שישנם עוד אלפים הסובלים מאותה הבעיה אך אינם משמיעים קול ! מה לעשות לא כולם קוראים או כותבים בפורום ו- YES לא תפרסם כמובן את מספרי המתלוננים האמתי !!! אז הגיע הזמן שנפסיק לומר שיורד גשם כאשר למעשה משתינים עלינו.
רבותי- כשאנו משלמים על שירות או כל מוצר וידוע מראש על טיב הצעה אין הספק / המוכר יכול לשנות את המוצע לפי ראות עיניו לאחר קיבול, זה פשוט נוגד את חוק החוזים...ישנם הוראות ברורות בעניין , אך לצערי החברות הגדולות בישראל עושות לפי ראות עיניהם ומצפצפות על החוק וכמובן עלינו הלקוחות ! (W) (W) (W)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #11 

הורדת קצב העברת הנתונים ודחיסת הנתונים (ההסבר הטכני מופיע בעיתון גלובס )
...
מהמידע שאני קיבלתי מהחברה (אני אמנם לא מגלובס, אבל בכ"ז), לגלובס יש טעות עקרונית. הצמצום ברוחב הסרט, כך לפי מנהלים בכירים ביס, נוצר בגלל התייעלות ואיחוד TRANSPONDERS, והורדת מני שירותים שלא רלוונטיים אלינו.

לפי הסבר זה, אין ולא היה שינוי ברוחב הסרט המיועד לשידור של הערוצים המרכזיים.

נכון שבצמוד להכרזה הזו נוצרו כמה שרשורים ויש סוג של CASCADE EFFECT שנוצר בגלל שאנשים עשו 1+1, אבל אני עדיין בכלל לא משוכנע:
1. שנעשה משהו שבכלל נוגע לערוצי הבית + ערוצים 1+2+10
2. יתכן שיש הבדלים בתכנים, אבל בסדרות שאני מקליט באופן קבוע אני לא רואה שום שינוי
3. יש תכנים שנראים טוב ויש תכנים שנראים רע, זה לא השתנה במובן הזה.

אתמול למשל ראיתי את הסדרה שמלווה את HEROES ואת HEROES עצמם. ראיתי את זה LIVE דרך יס מקס. איכות התמונה היתה פנומנלית. יתכן שנפלתי על זמן טוב או משהו כזה, אבל אני חושב שאנשים צריכים לעצור, להעלם לרגע ממה שהיה כתוב בגלובס ולבדוק את זה אובייקטיבית.

לגבי ההבדלים בין ערוצים 2+10 ביחס למה שמשודר דרך יס אל מול מה שמשודר על ידי הרשות השניה. זה נקודה חשובה כי יס מאמינים כיום שהם משדרים איכות טובה לפחות כמו מה שהרשות השניה משדרת ללויין באופן חופשי. אם אפשר יהיה לשכנע אותם שזה לא נכון, אז :
א. יתכן שהם יוותרו על השידורים הפנימיים שלהם (או ישתמשו בהם כגיבוי)
ב. ישפרו את איכות התמונה כדי לפחות לעבור את האיכות המשודרת בלויין.

לכן, אם יש למישהו פריימים ספציפיים שהם יכולים להעביר לי (לי אין לויין פרטי, כך שאין לי דרך להשוות את איכות התמונה), אז אפשר יהיה לעשות משהו בנידון.

ashtonr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

oferlaor

כשלושה שבועות לפני שהתחלתי לכתוב כאן או שידעתי על קיום הכתבה בגלובס עברתי מסע ייסורים מול YES עקב טשטוש בזמן צפייה . טכנאי YES ביקרו אצלי 4 פעמים ואפילו שילמתי לטכנאי מעבדת היבואן שיבוא לבדוק את ה-LCD זאת לאחר ש- YES תלו את הבעיות במכשיר עצמו. רק לאחר שכמעת הרמתי ידיים הגעתי אל הפורום הזה... מה פלא??? מצאתי עוד רבים כמוני שהתלוננו על אותה התופעה ובסופו של דבר לאחר עימות עם מנהל האזורי של YES הוא הודה שיש בעיה עקב שינויי BITRATE ואפילו הסכים לפיצויי.

אני רק יכול להסכים בפליאה שמאז יום שישי האחרון השידור באמת נראה טוב ותקין למרות שבערוצים מסוימים ובשעות ספורדיות יש עדיין הפרעות (ערוצי הסרטים ו YES STARS).
שידורי ערוץ 1 השידורים האולימפיים נראה פשוט מעולה ואפילו ערוץ 2 נראה טוב :מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #13 

ashtonr,

מכיוון שאין לי שום דרך למדוד איכות מעבר לעינים שלי (אין לי מכשירי מדידה או דרך לבדוק את ה-BITRATE בערוץ כלשהו), המידע הקונקרטי היחיד שלי הוא דרך הקשרים ביס + מה שאני רואה בפועל.

בתקופה של תחילת הדיווח בפירוש לא ראיתי תכנים שהיו באותו זמן באויר, כך שמאוד יתכן שמה שאתה אומר התרחש.

יתכן מאוד שגם הניחו שם שאם לא שמים לב אז אפשר לכווץ טיפה יותר ואחרי שהפננו את תשומת הלב של הבכירים בחברה לשרשור הם שינו את הגישה. יתכן גם שהיה צירוף מקרים של איכות גרועה של תכנים שהשתלבה בדיוק עם ההכרזה.

אני לא תמים והקשר בין מספר רב של מבקרים של איכות התמונה + התזמון של ההודעה בגלובס ברורה מעליה.

מה שכן, על סמך היומיים האחרונים, אני לא מודע לבעית איכות תמונה כלשהי. יתכן שזה קשור אלינו (כלומר לשרשורים בנושא), יתכן שלא, אין לי מושג ירוק...

ashtonr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

האם ישנם אנשים שעדיין רואים טשטוש בשידורי YES ? אצלי עדיין יש שעות צפייה איומות , ערוץ YES סבבה היה עד כדי גרוע שילדי פשוט כיבו את הטלוויזיה !!!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #15 

לי נראה שיש מספר תוכניות שבהם יס מקפידים על רוחב פס - במו BSG ו Heroes, מספר ערוצים שהם מקווצים להם את הנשמה (NG ו Discovery) וכל יתר הערוצים והתוכניות נופלים איפה שהוא באמצע ומנפיקים להם רוחב פס באופן דינאמי לפי מה שיש ומה כדאי כך שמבחינת איכות צפייה זה כמו לשחק ברולטה.

יש גם כמה ערוצים שלא חשוב איזה רוחב פס יקצו להם הם תמיד ייראו רע - כמו ערוץ 1 וערוץ 2.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ashtonr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

רבותי לצערי אין שיפור לאורך זמן. היו מספר ימים ש YES שידרו סביר אך בימים האחרונים שוב חזרו הטשטושים, במהלך מוצ"ש ערוצי הסרטים פשוט נראו זוועה . כרגע (16:20) מי שיצפה בערוצי נשיונל ג'אוגרפיק ,JETIX ,CARTOON N יכולים לחוות את התופעה בגדול ישנם עוד ערוצים כמובן.

חבל מאוד YES יורדים בגדול..

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #17 

לתכנים בעלי רייטינג גבוה - ביטרייט סביר ומעלה ולתכנים בעלי רייטינג נמוך או שמשודרים עבור ילדים - ביטרייט נמוך מאוד.

gil5
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 208
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #18 

אני מצטרף לצופים המאוכזבים מהאיכות הנמוכה של שידורי YES. במיוחד בערוצים המקומיים ובמיוחד בשידורי האולימפיאדה באיכות הגרועה שברגע זה 18.8.08 00:10 . תאמינו או לא עם אנטנה פשוטה על הגג לערוץ 8 רואים הרבה יותר טוב מאשר ב YES11 . בשידורי ערוצי הסרטים האיכות בדרך כלל תקינה. אולי כוונת YES לגרום לנו לעבור ל HD שלהם? אני לא יודע איך שם האיכות.

ashtonr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

הערב אני פשוט מיואש והחלטתי סופית להתנתק מ -YES .. ברגע זה קמתי מהטלוויזיה עם כאב עניים לאחר צפייה בערוץ 12(YES STARS 1) ו ערוץ היסטוריה המשודרים עם טשטוש מטריף . חווית הצפייה זה כאילו שאנו וצופים דרך משקפיים של מישהו אחר למרות שאין אני או בני ביתי מרכיבים משקפיים וזה פשוט משגע את עניים.
רבותי YES פשוט לא מוכנים לעשות משהו בנידון ובחוסר ברירה לאחר שנים רבות אני הולך לכיוון של צלחת לווין פרטית !!!

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #20 

(Y) WELCOME TO THE CLUB
אור שפע ואהבה

שלח תגובה