עזרה בהפיכת מחשב לhtpc
ברשותי מחשב ישן שיצא משימוש רציתי להפוך אותו לhtpc, לראות איך זה ואם ארצה בעוד חודש חודשיים לקנות חדש
השאלה היא האם הוא מתאים להצגת סרטי HD, הקלטה (יקנה כרטיס hauppauge PVR 150 MCE)
אני רוצה להוציא ממנו חיבור hdmi, הבנתי שאני צריך להחליף או את הלוח אם לכרטיס עם יציאת hdmi או לקנות כרטיס מסך עם יציאה כזו, החלקים ישמשו כבר למחשב החדש שיקנה.
מה עדיף?
האם אני יכול לקנות לוח אם מתאים ולהשתמש במעבד הקיים?
האם כרטיסי מסך חדשים מתאימים ללוח אם הקיים?
המפרט הוא:
מעבד Intel Pentium 4 3.0GHz
לוח אם Gigabyte 8IPE1000
זכרון 4 GB
הארד דיסק 160 GB
כרטיס מסך Ati Readon 9200
תודה
השאלה היא האם הוא מתאים להצגת סרטי HD, הקלטה (יקנה כרטיס hauppauge PVR 150 MCE)
אני רוצה להוציא ממנו חיבור hdmi, הבנתי שאני צריך להחליף או את הלוח אם לכרטיס עם יציאת hdmi או לקנות כרטיס מסך עם יציאה כזו, החלקים ישמשו כבר למחשב החדש שיקנה.
מה עדיף?
האם אני יכול לקנות לוח אם מתאים ולהשתמש במעבד הקיים?
האם כרטיסי מסך חדשים מתאימים ללוח אם הקיים?
המפרט הוא:
מעבד Intel Pentium 4 3.0GHz
לוח אם Gigabyte 8IPE1000
זכרון 4 GB
הארד דיסק 160 GB
כרטיס מסך Ati Readon 9200
תודה
האמת היא שאתה די תקוע בין העולמות. אם המעבד שלך בעל תושבת של 775 של אינטל אז הוא יתאים ללוח אם חדש אחר. הלוח הנוכחי שלך בעל SLOT AGP ולא יתאים לכרטיסים חדשים בעלי חיבור PCI-E. למרות שכן ניתן למצוא כרטיסי מסך בעלי החיבור שיש לך אך לא תוכל להשתמש בו למחשב החדש.
תחליט אם המחשב החדש יהיה מבוסס פלטפורמת AMD או INTEL ואז תקבל המלצות מדוייקות יותר. להוציא HDMI ככל הנראה תהייה לך בעיה במחשב הנוכחי אמנם תוכל לנסות להוציא קומפוננט - עד 1080i.
תחליט אם המחשב החדש יהיה מבוסס פלטפורמת AMD או INTEL ואז תקבל המלצות מדוייקות יותר. להוציא HDMI ככל הנראה תהייה לך בעיה במחשב הנוכחי אמנם תוכל לנסות להוציא קומפוננט - עד 1080i.
יש משהו שאני לא מבין:
הרי כדי לראות hd צריך מחשב שינגן סרט באיכות hd, ויציאה שהיא דיגיטלית, כבל שמעביר אות דיגיטלי ומסך תומך
לכן אני יכול לחבר כרטיס עם יציאת dvi (כמו הati readon 9250/9600 עם יציאות dvi שיש ברשותי והם לא בשימוש) ולהשתמש במעביר dvi לhdmi והוא יוציא איכות של hd?
הבנתי נכון או שיש לי טעות בסיסית איפשהו?
תודה
הרי כדי לראות hd צריך מחשב שינגן סרט באיכות hd, ויציאה שהיא דיגיטלית, כבל שמעביר אות דיגיטלי ומסך תומך
לכן אני יכול לחבר כרטיס עם יציאת dvi (כמו הati readon 9250/9600 עם יציאות dvi שיש ברשותי והם לא בשימוש) ולהשתמש במעביר dvi לhdmi והוא יוציא איכות של hd?
הבנתי נכון או שיש לי טעות בסיסית איפשהו?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אתה יכול עם החומרה הנוכחית שלך לנגן קבצי HD ברזולוציה של 720P, גם דרך חיבור VGA וגם דרך חיבור DVI.
בשביל קבצים ברזולוציה של 1080P תצטרך לשדרג את המחשב.
בשביל קבצים ברזולוציה של 1080P תצטרך לשדרג את המחשב.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
pixies כתב:אתה יכול עם החומרה הנוכחית שלך לנגן קבצי HD ברזולוציה של 720P, גם דרך חיבור VGA וגם דרך חיבור DVI.
בשביל קבצים ברזולוציה של 1080P תצטרך לשדרג את המחשב....
לא ציינת איזה טלויזיה יש לך והאם היא כוללת חיבור מתאים. במידה וכל החיבורים קיימים אתה מסודר עד 720P.