רשמים ראשוניים שלי משירות HOT HD
שלשום התקינו לי שני ממירי HD, להלן רשמים ראשוניים לטובת כל המתלבטים: התכנים בכל הערוצים דלים, בד"כ אינם מעודכנים אלא בני שנתיים ויותר, ויש המון שידורים חוזרים של כל תוכנית. הערוצים VOOM ויורוספורט אינם מתורגמים. דולבי דיגיטל AC3 קיים רק ב-National Geographics וב-VOOM. כל השאר, כולל ערוץ הסרטים HOT DEFINITION משדרים בסטיראו בלבד, בעיני זה דבר חמור מאוד.
משיחה עם מנהל תמיכה טכנית בהוט, הבנתי שסרטים בפורמט 16:9 הניתנים לרכישה ב-VOD (מדובר בSD ולא בHD) מגיעים עם פסקול AC3. כלומר, HOT לא נותנת AC3 למנויי HD שמשלמים סכום גבוה וחסר פרופורציה לתמורה, אך כן מוכנה לתת AC3 למי שישלם סכומים נוספים דרך ה-VOD. עפ"י מנהל התמיכה הטכנית כרגע אין בכלל צפי לשידורי AC3 מלאים בכל ערוצי ה-HD.
לגבי איכות התמונה - אם מחוברים דרך קומפוננט (יש מסכי LCD ישנים שאין להם כניסת HDMI) הממיר מוציא 720p, אם מחוברים עם HDMI הממיר מוציא 1080i. האיכות אינה זהה בין חמשת ערוצי ה-HD, נראה לי שהאיכות בערוץ הסרטים HOT DEFINITION הרבה יותר גרועה מאשר ב-VOOM וב-National Geographics, כנראה שזה עניין של דחיסה ומגבלות רוחב סרט.
הערוצים הרגילים 4:3 נמתחים "לא יפה" למסך 16:9, ניתן לשנות הגדרות בממיר כך שערוצי SD לא ימתחו, כלומר יוצגו עם שני פסים שחורים אנכיים בצדדים, וערוצי HD יוצגו על כל המסך.
יש עדיין באגים בתפעול עם הממיר, לדוגמה לא ניתן להגיע ל-VOD באמצעות לחיצה על הכפתור המיועד לכך בשלט, אלא רק על ידי לחיצה על מספר הערוץ (1 או 2). איכות הסרטים דומה מאוד לאיכות סרטי DIVX/XVID הנמצאים ברשת, ושוב, רק עם אודיו דו-ערוצי.
מעבר בין ערוצי ה-HD איטי מאוד, למי שמבין כנראה בגלל GOP גדול, הרבה יותר איטי מאשר בממירים הישנים.
אני מאוד מאוכזב כלקוח, מאחר ובעיני מה שניתן כרגע (תוכן ומחיר) רחוק מאוד מלענות על המצופה אפילו ב"השקה רכה", HOT יורים לעצמם ברגל. אגב, בדקתי גם ב-YES ונראה שיש שם יתרון קל מבחינת התכנים אך המחירים שלהם לחבילת HD גבוהים עוד יותר מהמחירים הממילא גבוהים של HOT. לסיכום, מומלץ רק ל-Early Adaptors עם המון סבלנות שהפרוטה מצוייה בכיסם.
משיחה עם מנהל תמיכה טכנית בהוט, הבנתי שסרטים בפורמט 16:9 הניתנים לרכישה ב-VOD (מדובר בSD ולא בHD) מגיעים עם פסקול AC3. כלומר, HOT לא נותנת AC3 למנויי HD שמשלמים סכום גבוה וחסר פרופורציה לתמורה, אך כן מוכנה לתת AC3 למי שישלם סכומים נוספים דרך ה-VOD. עפ"י מנהל התמיכה הטכנית כרגע אין בכלל צפי לשידורי AC3 מלאים בכל ערוצי ה-HD.
לגבי איכות התמונה - אם מחוברים דרך קומפוננט (יש מסכי LCD ישנים שאין להם כניסת HDMI) הממיר מוציא 720p, אם מחוברים עם HDMI הממיר מוציא 1080i. האיכות אינה זהה בין חמשת ערוצי ה-HD, נראה לי שהאיכות בערוץ הסרטים HOT DEFINITION הרבה יותר גרועה מאשר ב-VOOM וב-National Geographics, כנראה שזה עניין של דחיסה ומגבלות רוחב סרט.
הערוצים הרגילים 4:3 נמתחים "לא יפה" למסך 16:9, ניתן לשנות הגדרות בממיר כך שערוצי SD לא ימתחו, כלומר יוצגו עם שני פסים שחורים אנכיים בצדדים, וערוצי HD יוצגו על כל המסך.
יש עדיין באגים בתפעול עם הממיר, לדוגמה לא ניתן להגיע ל-VOD באמצעות לחיצה על הכפתור המיועד לכך בשלט, אלא רק על ידי לחיצה על מספר הערוץ (1 או 2). איכות הסרטים דומה מאוד לאיכות סרטי DIVX/XVID הנמצאים ברשת, ושוב, רק עם אודיו דו-ערוצי.
מעבר בין ערוצי ה-HD איטי מאוד, למי שמבין כנראה בגלל GOP גדול, הרבה יותר איטי מאשר בממירים הישנים.
אני מאוד מאוכזב כלקוח, מאחר ובעיני מה שניתן כרגע (תוכן ומחיר) רחוק מאוד מלענות על המצופה אפילו ב"השקה רכה", HOT יורים לעצמם ברגל. אגב, בדקתי גם ב-YES ונראה שיש שם יתרון קל מבחינת התכנים אך המחירים שלהם לחבילת HD גבוהים עוד יותר מהמחירים הממילא גבוהים של HOT. לסיכום, מומלץ רק ל-Early Adaptors עם המון סבלנות שהפרוטה מצוייה בכיסם.
לא את הכל. בהחלטתי הסתמכתי על המידע המפורסם ע"י הוט, על המידע שנמסר לי ע"י הנציגים שלהם בטלפון ועל המעט שנכתב בנושא בפורומים. אוסיף ואציין שנציגי המכירות שלהם אומרים במפורש שכל ערוצי ה-HD משודרים עם Dolby Digital.Nissim כתב:ואת כל זה לא ידעת קודם?...
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3734
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 863 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
שמעת\מכיר DOLBY DIGITAL 2 ערוצים (סטריאו)?moshe236 כתב:לא את הכל. בהחלטתי הסתמכתי על המידע המפורסם ע"י הוט, על המידע שנמסר לי ע"י הנציגים שלהם בטלפון ועל המעט שנכתב בנושא בפורומים. אוסיף ואציין שנציגי המכירות שלהם אומרים במפורש שכל ערוצי ה-HD משודרים עם Dolby Digital.Nissim כתב:ואת כל זה לא ידעת קודם?......
כן, וכרגע זה מה שאני משתמש בו. מה הפואנטה?big007 כתב:שמעת\מכיר DOLBY DIGITAL 2 ערוצים (סטריאו)?moshe236 כתב:לא את הכל. בהחלטתי הסתמכתי על המידע המפורסם ע"י הוט, על המידע שנמסר לי ע"י הנציגים שלהם בטלפון ועל המעט שנכתב בנושא בפורומים. אוסיף ואציין שנציגי המכירות שלהם אומרים במפורש שכל ערוצי ה-HD משודרים עם Dolby Digital.Nissim כתב:ואת כל זה לא ידעת קודם?.........
אני מחובר בקומפוננט והממיר מוציא אות 1080I ואין לי בעייה. חיברתי את הממיר לטלביזיה גם בחיבור קומפוננט וגם בחיבור HDMI ולא ראיתי הבדלים כלל,
מאין אתה יודע איזה אות בדיוק מוציא הממיר? זה שבתפריט של הממיר מצויינת אפשרות של 1080i גם כאשר אתה מחובר בקומפוננט, לא אומר שבפועל הוא אכן מוציא 1080i. מזה שלא ראית הבדלים בין component ל-HDMI לא ניתן להגיע למסקנה חותכת. מה איכות המקור של השידור שצפית בו? האם המסך שלך הוא HD ready או Full HD?eyk77 כתב:אני מחובר בקומפוננט והממיר מוציא אות 1080I ואין לי בעייה. חיברתי את הממיר לטלביזיה גם בחיבור קומפוננט וגם בחיבור HDMI ולא ראיתי הבדלים כלל,...
- yakirnav
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 837
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 5 פעמים
סדר בבלאגן:
1). Component מוציא 1080i אם בהגדרות הממיר זה מה שאמרת לו להוציא!!!
2). אני בא להדגיש פה נקודה חשובה:
לאחר בדיקה שלי עם מתקין בכיר וטכנאי בכיר כאשר שלושתנו נוכחים יחד בסלון ביתי, לאחר חיבור שני ממירים שונים (שניהם HD ושניהם חדשים לחלוטין מקופסא) במס' לא מבוטל של כבלי HDMI שונים וחדשים לצד חיבורים בComponent שונים וחדשים המסקנה הברורה היא שב- Component איכות התמונה לא חדה יותר אבל בהחלט מלאה יותר בצבע ו "חי'ה" יותר. התמונה ממש בועטת מהמסך! אני שברתי את הראש שבועות עד שהשלמתי עם זה אין מה לעשות!!!
3). ערוץ הסרטים Hot Defenition די מוגבל באיכויותיו וגם בתכניו למרות שאבודים ואחים ואחיות הגיעו לא מזמן.. נחמד אבל יש עוד לאן! האיכות שם לא משהו לדעתי... למרות שסיפורי נרני'ה הראשון הי'ה פשוט תאווה לעיניים!!! לא נופל מ BluRay.
4). מצב ה Piller Box 4:3 לא מומלץ בפלאזמה כי הגבולות נצרבים!
5). ואין מה לעשות: VOOM תמיד י'הי'ה בראש הרשימה מבחינה טכנולוגית! זהו הערוץ היחידי שמעביר HD "אמיתי"! רק חבל שהתוכן שם מוגבל! (למרות שתכניות סקי וטבע נראות לא פחות ממדהים!).
תתחדש ותהנה!!!
1). Component מוציא 1080i אם בהגדרות הממיר זה מה שאמרת לו להוציא!!!
2). אני בא להדגיש פה נקודה חשובה:
לאחר בדיקה שלי עם מתקין בכיר וטכנאי בכיר כאשר שלושתנו נוכחים יחד בסלון ביתי, לאחר חיבור שני ממירים שונים (שניהם HD ושניהם חדשים לחלוטין מקופסא) במס' לא מבוטל של כבלי HDMI שונים וחדשים לצד חיבורים בComponent שונים וחדשים המסקנה הברורה היא שב- Component איכות התמונה לא חדה יותר אבל בהחלט מלאה יותר בצבע ו "חי'ה" יותר. התמונה ממש בועטת מהמסך! אני שברתי את הראש שבועות עד שהשלמתי עם זה אין מה לעשות!!!
3). ערוץ הסרטים Hot Defenition די מוגבל באיכויותיו וגם בתכניו למרות שאבודים ואחים ואחיות הגיעו לא מזמן.. נחמד אבל יש עוד לאן! האיכות שם לא משהו לדעתי... למרות שסיפורי נרני'ה הראשון הי'ה פשוט תאווה לעיניים!!! לא נופל מ BluRay.
4). מצב ה Piller Box 4:3 לא מומלץ בפלאזמה כי הגבולות נצרבים!
5). ואין מה לעשות: VOOM תמיד י'הי'ה בראש הרשימה מבחינה טכנולוגית! זהו הערוץ היחידי שמעביר HD "אמיתי"! רק חבל שהתוכן שם מוגבל! (למרות שתכניות סקי וטבע נראות לא פחות ממדהים!).
תתחדש ותהנה!!!
Stay foolish