רסיבר HDMI
שלום, ראשית אומר שאני לא מבין גדול בתחום וגם לא אודיופיל.
רכשתי לא מזמן רמקולים nsp-270 5.1 של yamaha עלמנת שישמשו אותי לקולנוע ביתי בחדר של כ3X4 מטר, כמו שצינתי קודם איני אודיופיל ולכן חשבתי שאוכל להסתפק בתקציב של עד 2,000 ש"ח בשביל מערכת ק"ב שאני יכול לחבר לטלויזית FHD. לאחר חיפש בפורם הבנתי שבסכומים כאלה האפשרויות שלי הם רסיברים כמו הyamaha rxv361 למשל.
אבל הופתעתי לגלות שאין באף אחד מהם כניסות ויציאות HDMI שאמורות להיות סטנדרט בתחום וניראה לי כמו דבר מובן מאילו! במצב כזה אם אני מבין נכון יהיה עלי לפצל כל מכשיר לטלויזיה ולרסיביר ולהעביר בנפרד את הטלויזיה ואת הרסיבר כל פעם שאני רוצה להחליף בין הממיר והמחשב למשל (זה ניראה לי פתרון בזיוני אחרי שאני מוצאי כ1500 שקל על מכשיר כזה). האם באמת אין שום פתרון בסכומים כאלה ואני צריך להוציא עוד 1000 שקל רק בשביל כניסת HDMI ברסיבר??
נ.ב
במידה וקיים מגבר (גם אם הוא ללא hdmi) שיודע להשתמש במפענח הסראונד שיש בתוך כרטיס קול המחשב במחיר זול יותר מהרסיברים שאלהם דיברתי אשמח לשמוע.
בתודה מראש לעוזרים..
רכשתי לא מזמן רמקולים nsp-270 5.1 של yamaha עלמנת שישמשו אותי לקולנוע ביתי בחדר של כ3X4 מטר, כמו שצינתי קודם איני אודיופיל ולכן חשבתי שאוכל להסתפק בתקציב של עד 2,000 ש"ח בשביל מערכת ק"ב שאני יכול לחבר לטלויזית FHD. לאחר חיפש בפורם הבנתי שבסכומים כאלה האפשרויות שלי הם רסיברים כמו הyamaha rxv361 למשל.
אבל הופתעתי לגלות שאין באף אחד מהם כניסות ויציאות HDMI שאמורות להיות סטנדרט בתחום וניראה לי כמו דבר מובן מאילו! במצב כזה אם אני מבין נכון יהיה עלי לפצל כל מכשיר לטלויזיה ולרסיביר ולהעביר בנפרד את הטלויזיה ואת הרסיבר כל פעם שאני רוצה להחליף בין הממיר והמחשב למשל (זה ניראה לי פתרון בזיוני אחרי שאני מוצאי כ1500 שקל על מכשיר כזה). האם באמת אין שום פתרון בסכומים כאלה ואני צריך להוציא עוד 1000 שקל רק בשביל כניסת HDMI ברסיבר??
נ.ב
במידה וקיים מגבר (גם אם הוא ללא hdmi) שיודע להשתמש במפענח הסראונד שיש בתוך כרטיס קול המחשב במחיר זול יותר מהרסיברים שאלהם דיברתי אשמח לשמוע.
בתודה מראש לעוזרים..
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אז ככה, ה-1,000 ש"ח האילו יתנו לך עוד, לא רק HDMI .
לגבי שאלתך השניה, כן מה שאתה צריך זה רסיבר עם כניסה של 5.1 עבור פרוססור חיצוני ואז לחבר אליו את היציאות האנאלוגיות מהמחשב שלך לאחר הפיענוח.
לגבי שאלתך השניה, כן מה שאתה צריך זה רסיבר עם כניסה של 5.1 עבור פרוססור חיצוני ואז לחבר אליו את היציאות האנאלוגיות מהמחשב שלך לאחר הפיענוח.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
תודה על התשובה,danlior כתב:אז ככה, ה-1,000 ש"ח האילו יתנו לך עוד, לא רק HDMI .
לגבי שאלתך השניה, כן מה שאתה צריך זה רסיבר עם כניסה של 5.1 עבור פרוססור חיצוני ואז לחבר אליו את היציאות האנאלוגיות מהמחשב שלך לאחר הפיענוח....
ברור לי שעוד 1000 ש"ח יוסיפו עוד פיצ'רים וכך גם 2000 ו 7000 אבל איני רוצה להשקיעה ברסיביר מעבר לסכום שצינתי לכן שאלתי את השאלה שלי מלכתחילה.
בקשר לשאלה השניה אני לא בטוח שהבנתי אתה יכול בבקשה לתת לי לינק למוצר ספציפי?
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אז ככה, כשהכרטיס קול שלך מפענח את הסאונד התוצאה היא שישה ערוצי קול אנאלוגים (5.1) או שמונה (7.1). הדרך לחבר אותם לרסיבר ק"ב היא ע"י כניסה המיועדת לפרוססור חיצוני (כניסה אנאלוגית של 5.1 או של 7.1) - הכניסה תהיה בעלת שש או שמונה כניסות של RCA (פלאגים סטנדרטים של אודיו)
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46386
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5078 פעמים
a-l,
אם כבר אתה הולך לרסיברים זולים בעלי מיתוג HDMI, שים לב כי לא כל אחד כזה יתאים, לזולים אין יכולת פענוח אודיו ממחבר זה וחיבור ה HDMI משמש רק עבור וידאו.
אם כבר אתה הולך לרסיברים זולים בעלי מיתוג HDMI, שים לב כי לא כל אחד כזה יתאים, לזולים אין יכולת פענוח אודיו ממחבר זה וחיבור ה HDMI משמש רק עבור וידאו.
בגלל זה התעניינתי קודם אם יש פתרון בצורת מגבר (שרק מספק חשמל) ושמשתמש בכרטיס קול של מחשב, להחליף כרטיס קול הרבה יותר זול מרסיבר.guyezra כתב:a-l,
רסיבר זה קנייה ארוכת טווח, הרי לא תקנה, ועוד שנה תגלה שאתה לא מסוגל לשמוע את פורמטי האודיו שהיום הם חדשים אבל עוד זמן מה יהיו סטנדרט.
היום הייתי רוכש רק רסיבר עם HDMI 1.3...
אחרי שעברתי על עוד כמה רסיברים בזאפ אני מקבל לצערי את הרושם שמתחת ל1500 שקל אני לא יוכל לצאת מזה עם משהו נורמלי, לכן הDenon avr1508 ניראה לי כמו פתרון טוב כרגע - אבל נתקלתי בכמה שאלות ואשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי אותם:
-הרסיבר הזה מקבל גם וידיו וגם אודיו מhdmi?
-ראיתי באתר של דנון דגם 1609 במחיר זהה ל1508 " עם תמיכה בכל האזורים" (באיזה אזורים מדובר הרי זה לא DVD שיש לו חלוקה כזאת?).
-האם הרמקולים שיש לי תואמים לרסיבר?
-ואיך הרסיבר הזה בכללי?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
תראה,
אם אין לך נגן שמוציא סאונד דרך ה-HDMI, אז כל רסיבר אפשר לחבר עם יציאת ה-SPDIF של המחשב ולקבל איכות DTS ודולבי גם מ-DVD וכו'.
במקרה כזה אין טעם להתעקש על HDMI כי בלאוהכי לא יהיה לך בו שימוש.
אז תקנה רסיבר ב-1000-1500 בהתאם לתקציב ותתחיל לחסוך לרסיבר הבא...
אם אין לך נגן שמוציא סאונד דרך ה-HDMI, אז כל רסיבר אפשר לחבר עם יציאת ה-SPDIF של המחשב ולקבל איכות DTS ודולבי גם מ-DVD וכו'.
במקרה כזה אין טעם להתעקש על HDMI כי בלאוהכי לא יהיה לך בו שימוש.
אז תקנה רסיבר ב-1000-1500 בהתאם לתקציב ותתחיל לחסוך לרסיבר הבא...