Canon Vixia HF10
שלום,
אני מחפש אחר מצלמת וידאו HD ושמתי עין על Canon Vixia HF10
יש לי כמה שאלות בקשר למצלמה במידה ומישהו יודע לענות לי
האם המצלמה היא FULL HD מבחינת צילום?
המצלמה לפי מיטב הבנתי מגיעה רק בשיטת שידור NTSC, האם זה צריך להשפיע עלי?
אם מישהו קנה את המצלמה או שסתם יודע מידע כללי ויכול לענות אני אודה לו מאוד
תודה
רועי[/b]
אני מחפש אחר מצלמת וידאו HD ושמתי עין על Canon Vixia HF10
יש לי כמה שאלות בקשר למצלמה במידה ומישהו יודע לענות לי
האם המצלמה היא FULL HD מבחינת צילום?
המצלמה לפי מיטב הבנתי מגיעה רק בשיטת שידור NTSC, האם זה צריך להשפיע עלי?
אם מישהו קנה את המצלמה או שסתם יודע מידע כללי ויכול לענות אני אודה לו מאוד
תודה
רועי[/b]
היי,
קודם כל לגבי איכות התמונה לעומת ה-HV30, בבדיקות מקצועיות שנעשו
לא נצפו כמעט הבדלים באיכות התמונה ואפילו לעיתים ה-HF10 נתנה תוצאות יותר טובות.
המצלמה יכולה לצלם ב-FHD.
אני מניח שברשותך מסך בעל יכולות HD אחרת אין סיבה לקנות מצלמה המצלמת ב-HD ולכן
אין חשיבות לשיטת השידור (NTSC או PAL).
דרך-אגב יצא דגם משופר: HF11, העלו את הזיכרון ל-32GB והכניסו עוד שיפורים קלים,
אבל גדול זו אותה מצלמה.
קודם כל לגבי איכות התמונה לעומת ה-HV30, בבדיקות מקצועיות שנעשו
לא נצפו כמעט הבדלים באיכות התמונה ואפילו לעיתים ה-HF10 נתנה תוצאות יותר טובות.
המצלמה יכולה לצלם ב-FHD.
אני מניח שברשותך מסך בעל יכולות HD אחרת אין סיבה לקנות מצלמה המצלמת ב-HD ולכן
אין חשיבות לשיטת השידור (NTSC או PAL).
דרך-אגב יצא דגם משופר: HF11, העלו את הזיכרון ל-32GB והכניסו עוד שיפורים קלים,
אבל גדול זו אותה מצלמה.
- alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 274
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
הרשו לי לחלוק
חולק על התגובות מעלה.
ה-HV30 היא FHD כמובן. היא מקליטה MPEG2 למעשה להבדיל מה-HF אשר משתמשת ב-AVCHD שהוא קודק 264 שדוחס יותר.
הדחיסה הגבוהה (הנדרשת עקב המדיה המוגבלת בגודל של -HF) מקטינה באיכות לעומת ה-HV30.
בדקו את זה ב-CAMCORDERINFO ואפשר לקרוא.
השפעת הדחיסה תורגש כמובן בשוטים של תנועה מהירה ו/או תזוזה.
יתרון אחד שיש לפורמט ה-AVCHD, במצלמות אלו, הוא היכולת להקליט DD ב-5.1.
בחנתי היטב את הנושא, והחלטתי בסופו של דבר שהוא איננו מצדיק את הרכישה.
זאת משתי סיבות:
1. היציאה של DD היא דרך ה-HDMI ולא ביציאה דיגיטלית נפרדת SPDIF. משמע הדבר שצריך לרכוש ספליטר שיקבל סיגנל HDMI ויפצל אותו לסיגנל HDMI תמונה וסיגנל DD לקול. אין לי רסיבר שתומך ב-HDMI ואני מחבר ישירות למקרן ולרסיבר שתומך ב-DD.
2. קראתי מספיק ביקורות שההקלטה ברמקולים הכיווניים (4) על המצלמה לא ממש מצליחים לספק חווית סראונד מלאה.
ה-HV30 היא FHD כמובן. היא מקליטה MPEG2 למעשה להבדיל מה-HF אשר משתמשת ב-AVCHD שהוא קודק 264 שדוחס יותר.
הדחיסה הגבוהה (הנדרשת עקב המדיה המוגבלת בגודל של -HF) מקטינה באיכות לעומת ה-HV30.
זאת משתי סיבות:
1. היציאה של DD היא דרך ה-HDMI ולא ביציאה דיגיטלית נפרדת SPDIF. משמע הדבר שצריך לרכוש ספליטר שיקבל סיגנל HDMI ויפצל אותו לסיגנל HDMI תמונה וסיגנל DD לקול. אין לי רסיבר שתומך ב-HDMI ואני מחבר ישירות למקרן ולרסיבר שתומך ב-DD.
2. קראתי מספיק ביקורות שההקלטה ברמקולים הכיווניים (4) על המצלמה לא ממש מצליחים לספק חווית סראונד מלאה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
Re: הרשו לי לחלוק
יש לך טעות,alon_fleischer כתב:חולק על התגובות מעלה.
זאת משתי סיבות:
2. קראתי מספיק ביקורות שההקלטה ברמקולים הכיווניים (4) על המצלמה לא ממש מצליחים לספק חווית סראונד מלאה....
המצלמה אולי מצלמת FULL HD אבל לא מקליטה FULL HD מכיוון ש-HDV מוגבל לרזולוציה של 1440X1080 בלבד!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
detailer,
נכון, אבל קח בחשבון שקצב הנתונים בכל דבר שהוא לא HDV הוא נמוך בהרבה (אולי פרט למצבי HQ במקליטי HDD).
נכון, אבל קח בחשבון שקצב הנתונים בכל דבר שהוא לא HDV הוא נמוך בהרבה (אולי פרט למצבי HQ במקליטי HDD).
- alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

זה לא קשור להבנתי למדיה אלא לסנסורי ה-CMOS. גם אם 1440X1080 אזי ישנו תיקון בעדשה אנאמורפית ל-1920X1080.
בכל מקרה לא מדובר כאן על רזולוציה של 720P או 1080I.
כמדומני שכל המצלמות של קנון, ללא קשר לאיזה מדיה מוקלטת, ובאיזו דחיסה משתמשות בסנסורים דומים.
במקרה של רועי, שואל השאלה, זה פחות רלוונטי מכיון שהוא בעל טלויזיה שהיא HD READY בלבד, כך שלא יוכל להציג 1080P כך או כך
בכל מקרה לא מדובר כאן על רזולוציה של 720P או 1080I.
כמדומני שכל המצלמות של קנון, ללא קשר לאיזה מדיה מוקלטת, ובאיזו דחיסה משתמשות בסנסורים דומים.
במקרה של רועי, שואל השאלה, זה פחות רלוונטי מכיון שהוא בעל טלויזיה שהיא HD READY בלבד, כך שלא יוכל להציג 1080P כך או כך
בתכלס מה שקובע זאת התוצאה הסופית, אם צילמת במצלמה זו סרט המוקלט על גבי קלטת HDV, הסרט שלך לא יהיה בפורמט FULL HD ללא קשר לסנסורים של המצלמה.
במקרה של ה-HV30 זה ממש משנה מכיוון שהתוצאה הסופית אינה נופלת באיכותה ממצלמות FULL HD מאותה קטגוריה.
במקרה של ה-HV30 זה ממש משנה מכיוון שהתוצאה הסופית אינה נופלת באיכותה ממצלמות FULL HD מאותה קטגוריה.
- alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

טוב, חפרנו כאן ככה יפה
מיצינו , לא?
מיצינו , לא?
אני מקווה שזה ישים קץ לויכוח הטפשי הזה:
We don’t expect HDV to keep its edge too much longer. At some point, maybe even this year, engineers will figure out how at least match its quality. Most of the AVCHD camcorders for 2008 are recording in 1920 x 1080, while HDV is forever locked at 1440 x 1080, then stretched for playback. The gains that the “full HD” camcorders make in resolution are expected to be offset by the lingering compression artifacts and other headaches of AVCHD, but it’s only a matter of time before they crack the code.
לינק
http://www.camcorderinfo.com/content/Ca ... Format.htm#
We don’t expect HDV to keep its edge too much longer. At some point, maybe even this year, engineers will figure out how at least match its quality. Most of the AVCHD camcorders for 2008 are recording in 1920 x 1080, while HDV is forever locked at 1440 x 1080, then stretched for playback. The gains that the “full HD” camcorders make in resolution are expected to be offset by the lingering compression artifacts and other headaches of AVCHD, but it’s only a matter of time before they crack the code.
לינק
http://www.camcorderinfo.com/content/Ca ... Format.htm#
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
detailer,
אם זה נראה לך טיפשי
אתה לא חייב להשתתף בדיון
יכול להיות שאתה צודק ובסופו של עניין יש כאן איזו הטעיה
אבל..
מתוך האתר של קנון
http://www.usa.canon.com/consumer/contr ... eaturesAct
Effective Pixels
HD/DV (16:9) mode: Approx 2.07 Megapixels (1920 x 1080)
DV (4:3) mode: Approx 2.76 Megapixels (1440 x 1080)
ו..
The VIXIA HV30 features a Canon designed and manufactured CMOS image sensor. The CMOS image sensors in Canon's EOS Series Digital SLR cameras result in outstanding digital photographs. In the VIXIA HV30, the CMOS sensor reproduces high-resolution images at 1920 x 1080 resolution with full HD information in video images.
מBH
record your memories in true 1920 x 1080 HD to MiniDV tapes
http://www.bhphotovideo.com/c/product/5 ... order.html
ושוב,
יכול להיות שאתה צודק
אבל מעצבן שאתה מחליט שהנושא טיפשי
אם זה נראה לך טיפשי
אתה לא חייב להשתתף בדיון
יכול להיות שאתה צודק ובסופו של עניין יש כאן איזו הטעיה
אבל..
מתוך האתר של קנון
http://www.usa.canon.com/consumer/contr ... eaturesAct
Effective Pixels
HD/DV (16:9) mode: Approx 2.07 Megapixels (1920 x 1080)
DV (4:3) mode: Approx 2.76 Megapixels (1440 x 1080)
ו..
The VIXIA HV30 features a Canon designed and manufactured CMOS image sensor. The CMOS image sensors in Canon's EOS Series Digital SLR cameras result in outstanding digital photographs. In the VIXIA HV30, the CMOS sensor reproduces high-resolution images at 1920 x 1080 resolution with full HD information in video images.
מBH
record your memories in true 1920 x 1080 HD to MiniDV tapes
http://www.bhphotovideo.com/c/product/5 ... order.html
ושוב,
יכול להיות שאתה צודק
אבל מעצבן שאתה מחליט שהנושא טיפשי
העם דורש..... כל מיני דברים
אני צודק (בלי להשתחצן) ואני מכיר את פורמאט ה-HDV מהיום ש JVC הוציאה את המצלמה הראשונה בפורמאט שהייתה מיועדת לשוק החצי מקצועי.
זה טיפשי משתי סיבות:
א. מה שקובע זה פורמט ההקלטה, ו HDV כמו שהוא היום אינו ברזולוציית FULL HD!
ב.הסגידה המגוכחת הזאת לצמד המילים FULL HD, כאילו שזה הדבר החשוב ביותר במצלמת HD, זה ממש לא, ישנן פרמטרים חשובים יותר.
באתר של BH בהחלט ישנה הטעיה.
שים לב שבאתר של קנון לא כתוב שהאינפורמציה מוקלטת ב- FULL HD, כתוב רק שהחיישן מיצר תמונה ברזולוציית FULL HD.
זה טיפשי משתי סיבות:
א. מה שקובע זה פורמט ההקלטה, ו HDV כמו שהוא היום אינו ברזולוציית FULL HD!
ב.הסגידה המגוכחת הזאת לצמד המילים FULL HD, כאילו שזה הדבר החשוב ביותר במצלמת HD, זה ממש לא, ישנן פרמטרים חשובים יותר.
באתר של BH בהחלט ישנה הטעיה.
שים לב שבאתר של קנון לא כתוב שהאינפורמציה מוקלטת ב- FULL HD, כתוב רק שהחיישן מיצר תמונה ברזולוציית FULL HD.
- alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

כל המידע הזה היה למעשה ידוע לי.
ובתור בעל מקרן 720P (שכנראה לא תומך בנגינת 24P או 30P) החלטתי ללכת על ה-HV30
ועד כה אני לקוח מרוצה של קנון ושל המצלמה
אני לא סבור שמצלמות הן לכל החיים, מן הסתם, עוד כמה שנים אקנה לי דגם חדש, כאשר ה-FLASH יהיו זולים, וה-BD נפוצים .... בטח תעלה איזה $400 מקסימום חחח
ובתור בעל מקרן 720P (שכנראה לא תומך בנגינת 24P או 30P) החלטתי ללכת על ה-HV30
ועד כה אני לקוח מרוצה של קנון ושל המצלמה
אני לא סבור שמצלמות הן לכל החיים, מן הסתם, עוד כמה שנים אקנה לי דגם חדש, כאשר ה-FLASH יהיו זולים, וה-BD נפוצים .... בטח תעלה איזה $400 מקסימום חחח
כשאתה אומר לא היחידה כדאי שתהיה בטוח כי סוני בוודאות לא!!!! ואני מתכוון לסדרה החדשה שלה שיצאה בסוף מרץ אני מדבר על SR-10,11,12 וזה בדוק ב- 1000 אחוז לא כל מה שכתוב באתרי האינטרנט נכון (למרות שבאתר של סוני ארה"ב כתוב שהיא FHD אבל זה ממש לא נכון הייתי פיזית בחנות הדגל שלהם בניו יורק והמוכר אמר לי וגם בדקנו שהיא לא FHD אז לא להאמין לכל מה שכתוב.nils3373 כתב:היא ממש לא היחידה: קנון, סוני, סמסונג, היטצ'י...zaviv כתב:תבדוק את הפנסוניק היא היחידה בעולם FHD לפי מה שידוע ליום שקניתי וזה היה לפני חודשיים בארה"ב.
מצלמה מעולה.......
לגבי קנון לא בדקתי אני כמעט בטוח שהיא גם לא FHD אולי HV-30
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
zaviv כתב:כשאתה אומר לא היחידה כדאי שתהיה בטוח כי סוני בוודאות לא!!!! ואני מתכוון לסדרה החדשה שלה שיצאה בסוף מרץ אני מדבר על SR-10,11,12 וזה בדוק ב- 1000 אחוז לא כל מה שכתוב באתרי האינטרנט נכון (למרות שבאתר של סוני ארה"ב כתוב שהיא FHD אבל זה ממש לא נכון הייתי פיזית בחנות הדגל שלהם בניו יורק והמוכר אמר לי וגם בדקנו שהיא לא FHD אז לא להאמין לכל מה שכתוב.nils3373 כתב:היא ממש לא היחידה: קנון, סוני, סמסונג, היטצ'י...zaviv כתב:תבדוק את הפנסוניק היא היחידה בעולם FHD לפי מה שידוע ליום שקניתי וזה היה לפני חודשיים בארה"ב.
מצלמה מעולה.......
לגבי קנון לא בדקתי אני כמעט בטוח שהיא גם לא FHD אולי HV-30...
אתה למעשה אומר שסוני מערימים על הלקוחות בזה שהם מציינים במפורש שהמצלמה הנ"ל (SR12) היא FHD ומצלמת ברזולוציה 1920X1080....
מעניין מאוד הייתי אומר...
אתה מוזמן להציץ בקישור הבא:
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... &langId=-1
- alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

זה ברור הרי לגמרי!!
הוא והמוכר, פירקו מצלמה. שלפו את ה-CMOS החוצה, לקחו מיקרוסקופ (אלקטרוני סורק) וספרו כל פיקסל ופיקסל.
אי אפשר להאמין לפרסומים המקוריים של היצרן. הרי אין מצב בעולם, שאם היצרן ישקר, מישהו ירים מולו תביעה יצוגית בנושא. אי לכך, ברור שהם משקרים. אפילו תמיד.
הוא והמוכר, פירקו מצלמה. שלפו את ה-CMOS החוצה, לקחו מיקרוסקופ (אלקטרוני סורק) וספרו כל פיקסל ופיקסל.
אי אפשר להאמין לפרסומים המקוריים של היצרן. הרי אין מצב בעולם, שאם היצרן ישקר, מישהו ירים מולו תביעה יצוגית בנושא. אי לכך, ברור שהם משקרים. אפילו תמיד.