עזרה בזיהוי בעיה במסך CRT

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום :-)

קודם כל - אני מקווה שזהו המקום הנכון לשאול שאלה שכזאת (אשמח אם ה Admins יעבירו את ההודעה למקום הנכון במקרא שלא).

יש לי טלוויזית CRT 32" של Toshiba (הדגם הספציפי לא איתי) ולאחרונה ישנם שתי בעיות בתצוגה:

1. כשמעבירים ערוצים (מזפזפים) - התמונה גדלה מעבר לגבולות הטלוויזיה ואחרי שניה קטנה בחזרה לגודל המקורי.
אולם, לאחר שהיא חוזרת לגודל המקורי - אני רואה את התמונה מעוות בקצוות הטלוויזה.
מה שמוזר הוא - שהעיוות הזה בתמונה מסתדר אם אני מוריד את ה Contrast של הטלוויזיה.
ככל שה Contrast יותר גבוה, ככה הגבולות של הטלוויזיה יותר מתעוותות.

2. הטלוויזיה חזרה לא מזמן מתיקון אחר של היחידת OSD (או משהו כזה), ומאז היא נהייתה יותר בהירה.שהמסך שחור אני רואה פסים לאורכה. מישהו זרק בעבר פה משהו שזה קשור לכיון ה TUNER.

האם יש טעם בכלל לנסות לתקן את הטלוויזיה (היא די איכותית ל CRT) ? או האם תיקון שכזה הוא ממש ביחידת ההקרנה ולא כדאי?

תודה מראש :-)

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

חיפשתי קצת יותר לעומק בפורום ומצאתי את זה :

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... t%2A#21242

עופר (אני מניח שאתה באזור בגלל שהסטטוס אומר מנהל :-)) - נשמע כאילו עלית בדיוק על הבעיה שלי - תוכל לפרט קצת?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #3 

אכן,

זה בהחלט יכול להיות או בעיה במתח הגבוה (לא משהו שאפשר לתקן באופן עצמאי, אלא זה חייב טכנאי)

למה אתה מעלה את ה-CONTRAST, אחרת התמונה כהה מדי?

OSD זה המעגל שמטפל בתפריטים של המסך, יתכן שכאשר החליפו אותו הם גם שינו כל מני ADJUSTMENTS במסך כי זה לא אמור היה להשפיע על כל אלה.

האם כדאי לתקן זה כבר עניין סובייקטיבי לחלוטין - כלומר, האם אתה מרגיש שאתה כבר צריך לעבור למסך דק או לא...

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

כן - אם אני רוצה לראות את הפינות ישרות לגמרי - התמונה פשוט שחורה מדי.
אני די מבסוט מהמסך CRT שלי וכרגע אין לי צורך להחליף. שאלתי היתה מאחר וישנם תיקונים שעולים כמו טלוויזית CRT חדשה היום.

אז אני צריך שיעשו לי Adustments למסך ויתקנו את הבעיה במתח הגבוה.

אני מניח שהפעם אתקשר למעבדה מקורית של Toshiba, מאחר ונראה כי שליחת הטלווזיה למעבדה לא מקורית רק עשתה יותר בעיות.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”