אוזניות למחשב במחיר של עד 650 שקל.

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
UrielZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

צריך אוזניות לא משנה לי איזה סוג העיקר שיספקו את הסחורה ויהיו נוחות.
זה יהיה לצורך שמיעת מוזיקה, בעיקר אלקטרונית.
יש לי כרטיס קול sb live, האם הוא יספיק או שאני אצטרך מגבר?

חשבתי על שתיים בינתיים:
hd 555 או את הmdr v700dj של סוני.
אגב ראיתי ביד 2 כמה שמוכרים את הסוני חדשות באריזה ב300-400 שקל (להתרחק מזה?)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

אם אתה מחפש איכות סאונד ללא פשרות הייתי מציע לך לבדוק את הדגמים של גראדו. לא תמצא דינמיות ובמה של צלילים כל כך רחבה בשום פירמה אחרת. ככול שתעלה בסולם של הדגמים תגלה עולם חדש של צלילים שלא שמעתה מקודם באוספים שלך.

UrielZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

וה sb live יספיק לי?
אני אצטרך מגבר בשביל האוזניות האלה?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

לפני שאתה הולך על הגראדו, הייתי מקשיב להן קודם.
יש לי את ה SR-80, והן נהדרות (אומנם אני לא שומע מוזיקה אלקטרונית, אבל כל סגנון ששמעתי נשמע טוב).
אגב, חשוב לזכור - הגראדו הן אוזניות פתוחות, וככאלו - אתה שומע את הסביבה / הסביבה שומעת את המוזיקה.
לכן, אם מדובר בסביבה רועשת, הן לא יתאימו.

לגבי כרטיס - ה Sb live כרטיס לא רע, אבל בטוח כרטיס כמו Audigy 2 \ X-fi ייתן איכות טובה יותר.
אני מניח שבפורומי המחשוב יוכלו לענות יותר טוב על השאלה (למרות שסביר להניח שיש חפיפה ותמצא אנשים עם ניסיון).

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

UrielZ כתב:וה sb live יספיק לי?
אני אצטרך מגבר בשביל האוזניות האלה?
...
לא תצטרך מגבר בשבילם. ההגברה של המחשב או של כל נגן נייד אחר תספיק בהחלט.

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #6 

קודם כל הביטוי במה רחבה וגראדו באותו משפט ממש לא נראה לי ועוד בלי הגברה, וגם לדעתי האישית האוזניות לא נוחות (כל הדגמים).
ולעיניננו מבין הדגמים שאתה הצעתה אני שמעתי רק את הסנייזר ולכן אין לי דעה על הסוני. מה שכן לעיסוק שלך היתי מציעה יותר אוזניות סגורות ולא פתוחות. הדגמים הנוספים שהיתי ממליץ לך להיסתכל עליהם זה אולי AKG 181 ו240 ואולי אולטראסון DJ1 ו HIFI700 הן בערך בתחום שלך. כך בחשבון שעדיף (אפילו צריך) לשמוע את האוזניות לפני שאתה קונה אותן. עוד דבר אחד אם אתה רוצה אוזניות איכותיות אין מנוס ותצטרך בבוא הזמן לקנות מגבר אוזניות כדי לממש את מלוא הפוטנציאל שלהם.
דבר נוסף אם אתה יכול להזמין מחו"ל היתי ממליץ בחום על בייר 770 לדעתי אוזניות הרוק והאלקטרוני האולטימטיביות, זה הזוג שאני משתמש בו לסגנונות אלו.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

UrielZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

slavazh השאלה אם האוזניות שהצעת מתאימות לכרטיס קול שלי ולא דורשות הגברה או כרטיס קול רציני יותר?

שווה לי ללכת על שילוב של כרטיס קול אחר+אוזניות בתקציב הזה? או שרק אוזניות יהוו תמורה יותר טובה?

ובכלל מה היתרון של אוזניות פתוחות לעומת סגורות או ההיפך?

תודה רבה על העזרה המקצועית (Y)

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

כפי שאמרתי לפני זה כל האוזניות מצריכות מגבר על מנת להוציא מהן את המקסימום. אך אוזניות בעלות עקבה (התנגדות) נמוכה לדעתי 80 אוהם ומטה יכולות לספק ביצועים טובים גם בלי מגבר.
הסבר על סוגי האוזניות ניתן לקרוא כאן:
http://www.hometheater.co.il/article00386
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

slavazh כתב:קודם כל הביטוי במה רחבה וגראדו באותו משפט ממש לא נראה לי ועוד בלי הגברה, וגם לדעתי האישית האוזניות לא נוחות (כל הדגמים).
.
...
תסלח לי אבל אתה לא יודע על מה אתה מדבר.
שמעתי מערכות סטריאו שעולות מאות אלפי דולרים (בחנויות של אודיופילים באמריקה ואצל אנשים בבית) ויש לי טיפה מושג איך צריכה להשמע מוזיקה ולאחר ששמעתי את ה SR80 קבעתי חד משמעית שמדובר מבחינתי לפחות במציאה. יש לאוזניות האלו יכולת להשמיע מספר כלים במקביל מכיוונים שונים וזה מבחינתי דבר גדול בהתחשב למחיר הצנוע שנדרש עבורם.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #10 

zeev78, אל תיעלב, אבל צורת הדיבור שלך ממש לא לעניין. להגיד לרפי (סלבה) שהוא לא מבין כלום באוזניות מוריד רק מהכבוד שלך כי תהייה בטוח שהוא מבין בזה הרבה יותר מ-99.9% מהפורום, כולל אותך. מה לעשות שיש לו פשוט הרבה ניסיון בעניין.

ואם כבר לעניין ה-SR80. אני את דעתי על גראדו אמרתי כבר לא פעם. לדעתי מדובר על היצרן הגרוע ביותר בשוק. איכות הרכבה של ילדים סינים מוכים, סאונד זהה בכל הדגמים. חסר נפח, חסר במה, חסר איזון, חסר נשמה. פחות או יותר כמו סטליטים גרועים ללא "סאב". הדגם היחיד שלהם ששווה משהו לדעתי הוא SR60 פשוט כי הוא זול הרבה יותר, ויש לו 90% ממה שיש לכל אוזנייה אחרת של החברה הזאת להציע. אגב, שמעתי את כל הליין שלהן (חוץ מה-RS2) כולל ה-GS1000, ועם לא מעט מגברים ומקורות.

אגב, תשמע פעם את ה-RP21 בהשוואה ל-SR80. הפרש המחירים לא גדול, והבדלי הסאונד פשוט אסטרונומיים.

בנושא הדיון, כמו שרפי אמר, גם אני מצטרף. אם יש אפשרות אז ה-DT770 לוקחות כל דבר אחר.

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #11 

ל - anatoli15 ול - slavazh קבלו (Y) (Y) (Y) . כל מה שכתבתם נכון בכל מאת האחוזים ומי שמסתפק בגרדו - שיערב ויבושם לו .
לו הייתי רוטשילד ...

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

nirses כתב:ל - anatoli15 ול - slavazh קבלו (Y) (Y) (Y) . כל מה שכתבתם נכון בכל מאת האחוזים ומי שמסתפק בגרדו - שיערב ויבושם לו .
...
אני בהחלט מוכן להסתפק בGS1000
:lol:

UrielZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

מה הגראדו כל כך שונות משאר האוזניות שהצעתם שהדעות כל כך קיצוניות?
לגבי הDT 770, לא הולך להזמין משהו מחו"ל במיוחד שאין לי אפשרות לשמוע את האוזניות לפני קניה...

אני אלך לחנויות בסביבה ואבדוק את הדגמים שהצעתם (ועוד 8) ).

אגב, ה-hd555 הם בסדר יחסית למחיר?מומלצות?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

UrielZ כתב:מה הגראדו כל כך שונות משאר האוזניות שהצעתם שהדעות כל כך קיצוניות?
לגבי הDT 770, לא הולך להזמין משהו מחו"ל במיוחד שאין לי אפשרות לשמוע את האוזניות לפני קניה...

אני אלך לחנויות בסביבה ואבדוק את הדגמים שהצעתם (ועוד 8) ).

אגב, ה-hd555 הם בסדר יחסית למחיר?מומלצות?
...
זה בדרך כלל קורה שאנשים קונים משהו יקר באלפי שקלים ופתאום מישהו בא ואומר להם שניתן לקנות משהו לא פחות טוב בפחות מאלף שקל :) ...
אל תיתרגש. אני מציע לך ללכת ל"אבי יפה" , יש לו שם מבחר גדול של אוזניות והשירות מעולה.

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

אורי אני לא רואה שום בעיה אם 555, בסך הכל מכל המריבות פה אם שמתה לב מילות המפתח היו אני שמעתי, וניסיון, משהו שכנראה לך עדיין אין לך, בתחום האוזניות לפחות. לכן אני ממליץ לך ללכת ולשמוע. משהו נוסף, יש פה מספיק משתמשים שיש להם מערכת אוזניות בבית אם מגברים וכו שישמחו לארח אותך.
לזאב, לכל חברה יש נקודות חלשות ונקודות חזקות ומה לעשות שבגראדו אין הרבה נקודות חזקות, מה שכן יש בשפע זה מחיר גבוהה מעל ומעבר לתמורה שאתה מקבל. ולגבי ה GS1000 אז יש מספיק אוזניות שיש 1000 בשם שלהם שיותר טובות מהן אני יודע שלי יש זוג כזה וגם לאנטולי יש זוג אחר אם המספר 1000 שיותר טוב מה GS1000.
ויש לי עוד שאלה אליך האם שמעתה את GS1000 שאתה כלכך מהלל אותן כי אם לא שמעתה וזה רק על סמך משהו שמישהו כתב או אמר אז זה חוסר אחריות מצידך להמליץ עליהן.
ובכלל להמליץ למישהו לזרוק סכום כסף מכובד על משהו שלא היתנסתה איתו זה חוסר אחריות לדעתי.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

עזוב רפי, זה קורה לאנשים שלא מבינים הרבה וחושבים שהאוזניה הכי טובה שהם שמעו שהיא לא משהו בכלל היא בעצם הכי טוב שבעולם והם היחידים שחכמים מספיק כדי לדעת את זה ולדפוק את המערכת. הרי זה ברור לך שגראדו הן האוזניות הכי טובות בעולם, ואנחנו פשוט מנסים לשחק אותה מבינים וכאילו ששמענו איזה אוזנייה או שתיים פה ושם. :)

ואם לדבר לעניין, זאב, סמוך עלינו. SR80 אפילו לא מגרדות את מה שאפשר להשיג במחיר פחות או יותר זהה להן. לעומת דברים שעולים הרבה יותר (שלשמחתי התנסתי בהמון כאלה והיו לי לא מעט זוגות שנופלים תחת ההגדרה - כולל ה-AKG K1000 שיש לי כרגע), ה-SR80 (או כל גראדו למעשה) לא נחשבות אוזניות בכלל.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

anatoli15 כתב:עזוב רפי, זה קורה לאנשים שלא מבינים הרבה וחושבים שהאוזניה הכי טובה שהם שמעו שהיא לא משהו בכלל היא בעצם הכי טוב שבעולם והם היחידים שחכמים מספיק כדי לדעת את זה ולדפוק את המערכת. הרי זה ברור לך שגראדו הן האוזניות הכי טובות בעולם, ואנחנו פשוט מנסים לשחק אותה מבינים וכאילו ששמענו איזה אוזנייה או שתיים פה ושם. :)

ואם לדבר לעניין, זאב, סמוך עלינו. SR80 אפילו לא מגרדות את מה שאפשר להשיג במחיר פחות או יותר זהה להן. לעומת דברים שעולים הרבה יותר (שלשמחתי התנסתי בהמון כאלה והיו לי לא מעט זוגות שנופלים תחת ההגדרה - כולל ה-AKG K1000 שיש לי כרגע), ה-SR80 (או כל גראדו למעשה) לא נחשבות אוזניות בכלל.
...
תסביר לי למה אתה כל כך מתרגש כל כך מזה שאני טוען שגראדו נותנים ועולים בביצועים שלהם על כל אוזניה אחרת? אז אמרתי, אז מה זכותך לטעון אחרת וזכותי לחשוב אחרת.
מאיפה אתה יודע מי פה יודע יותר ומי יודע פחות? אני חושב שהתנפחתה קצת יותר מדי.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #18 

אכן, למרות שאני מסכים שהאוזניות של גאדו הן בעייתיות, ולא רק בגוון הסאונד, הצהרות כמו "גראדו לא נחשבות אוזניות בכלל" זה לא לעניין.

ולהגיד שגראדו מייצרים את האוזניות הכי גרועות בשוק זה פשוט לא נכון גם כן, זה דעתך האישית אנטולי. זה שאתה מתעב אותן לא אומר שהרבה אנשים אחרים עם לא פחות ניסיון ממך בתחום (ואני לא מתכוון לעצמי כמובן) לא מעריכים את האיכויות שלהן.

אני לדוגמא מאוהב בMS-2 שלי, מעדיף אותן אפילו על הDT880 ברוק. ואלה 2 אוזניות באותו טווח מחירים.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

ואוו, אני רואה שיש נקודה רגישה לכמה אנשים.

לא צריך להתרגש כמו נערות צופים, ממה שאמרתי, לכל אחד דעתו, ואני הבעתי את שלי. כשמחזירים לכם באותו הטון לא צריך להיפגע. אם מפריעה למישהו פה צורת הדיבור שלי, שיבדוק הודעותיו הקודמות ויראה בדיוק מהיכן הגיע אותו הטון. בשאר ההודעות שלי אני אדיב וחביב הרבה יותר.

כמו שאמרתי, לגראדו יש המון חסרונות שהם לא סובייקטבים בכלל. זה שהבאס שלהן חסר נפח זה משהו שהוא גם שמיע וגם מדיד. זה שהבמה שלהן נופלת הרבה מאחורי רוב האוזניות זה גם נתון (ההרגשה של in-your-face היא מאוד אנטי במה גדולה ורחבה). וזה שאיכות הבנייה שלהן בעייתית זה גם משהו שאין עליו עוררין. אם זה לטעמכם או לא זה משהו אחד. אבל לצאת בהכרזות של "ה-SR80 נותנות פייט לאוזניות שעולות אלפי שקלים", אבסורדי הרבה יותר מאשר לומר שגראדו מייצרים את האוזניות הכי גרועות בשוק.

אז בטרם יוצאים לתקוף מישהו אחר, אולי כדאי לעשות קצת בדק בית (i)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

היו לי את הSR 60 ואהבתי אותם, אחר כך שרציתי לשדרג בדקתי מספר אוזניות בטווח מחירים של עד 1000 שקל ובסוף שהגעתי לגראדו SR80 לקח לי בדיוק דקה של האזנה בשביל להחליט שהם מתאימות לי ומי שמכיר אותי יודע שאני לא אחד שמתפשר.
בקיצור אנטולי אני מאמין למה שאני שומע ולא מה שאחרים אומרים ולמרות זאת את מוזמן גם להסתכל על חוות הדעת שהם קיבלו ממגזינים ברחבי העולם ותראה שלא רק אני חושב שהם נותנות את התמורה הכי טובה לכסף בכל הנוגע לסאונד.
לגבי איכות הבנייה והמראה אני מסכים שבהחלט יש מקום לשיפור .

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”