התפוצצות המידע-עזרה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
דנג פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

טוב החלטתי לרכוש מסך דק והתחלתי לקרוא את המידע באתר (המדהים) בסופו של דבר יצאתי מבולבל.
מרחק צפיה 3.7 (בחזית),4.2 (מהצד) סלון מואר ,בדר"כ צופים ב HOT וב DVD
אשמח להמלצות.

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324

שליחה #2 

דנג כתב:טוב החלטתי לרכוש מסך דק והתחלתי לקרוא את המידע באתר (המדהים) בסופו של דבר יצאתי מבולבל.
מרחק צפיה 3.7 (בחזית),4.2 (מהצד) סלון מואר ,בדר"כ צופים ב HOT וב DVD
אשמח להמלצות.
...
LCD HD READY 46 אינץ או 52 אינץ HD READY אם אתה לא מתכוון להחשיך את הסלון בעת הצפיה, בחדר מואר פלזמה היא בלתי נסבלת, במיוחד בגודל שאתה צריך (50 אינץ), אתה פשוט תחשוב שאתה צופה במראה שחורה.
אם אתה מתכוון לצפות בעיקר בשידורי SD אז האידיאלי הוא פלזמה 50 אינץ+החשכת הסלון בעת הצפיה, אם אתה מתכוון לצפות לפחות ב 50% מהזמן HD +לא להחשיך אז LCD עדיפה, LCD טובה תעשה עבודה טובה גם בשידורי SD , אמנם פחות מפלזמה, אבל לא במידה כזו ניכרת ששווה לך להחשיך את הסלון בניגוד לרצונך, תעשה את השיקולים שלך.
נ.ב
בגדלי 52 אינץ כמעט כל ה LCD הם FULL HD , שזה בגודל של 52 אינץ למרחק הזה יכול להיות יתרון.

דנג פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה #3 

רונן תודה
אשמח לקבל המלצות על מכשירים לרכישה ,בכוונתי ביום שישי לרכוש.
תקציב 7-9 .

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

דנג כתב:רונן תודה
תקציב 7-9 .
...
בתקציב הזה אתה יכול לרכוש רק מסך 42 אינץ לדעתי, פה הייתי הולך על השארפ WD1E....

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #5 

תקציב 7-9 .
...
הייתי אומר שאתה קצת בבעיה. איכות שידורי SD רגילים יראו לא במיטבם במסך LCD בגודל 42 אינץ' בתקציב שלך ועוד שמימדי המסך קטנים מדי למרחק הצפיה הנ"ל. למרות רמת התאורה בסלונך ולאור סוגי התכנים שלך הייתי בכל זאת ממליץ לך להוציא עוד כאלף שקלים נוספים ורוכש מסך פלאזמה 50 אינץ'. לך תתרשם בעצמך בחנות מתמחה בדגמים הבאים:
1. סמסונג PN50A450.
2. LG 50PG60.
3. LG 50PG200.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #6 

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

nils3373 כתב:
תקציב 7-9 .
...
הייתי אומר שאתה קצת בבעיה. איכות שידורי SD רגילים יראו לא במיטבם במסך LCD בגודל 42 אינץ' בתקציב שלך ועוד שמימדי המסך קטנים מדי למרחק הצפיה הנ"ל. למרות רמת התאורה בסלונך ולאור סוגי התכנים שלך הייתי בכל זאת ממליץ לך להוציא עוד כאלף שקלים נוספים ורוכש מסך פלאזמה 50 אינץ'. לך תתרשם בעצמך בחנות מתמחה בדגמים הבאים:
1. סמסונג PN50A450.
2. LG 50PG60.
3. LG 50PG200.
...
לדעתי ההבדל הזעום באיכות שידורי SD בין פלזמה ל LCD לא שווה את הבעיה הקשה של ההשתקפות בפלזמה, בטח במסכי 50 אינץ, שבסרט חשוך יחסית תיראה את עצמך כל הזמן, בצורה שהורסת את כל ההנאה מהסרט, מה גם שככל שהזמן עובר ניכנסים עוד ועוד תכני HD, ואז ה LCD בטח שלא נופלת מהפלסמה ואף עולה עליה, אין אפס, ממקור שידור גרוע גם בפלסמה וגם ב LCD יראו רע, אין פה ניסים, ערוץ 10, וערוצים הסרטים, רואים טוב גם ב LCD וגם בפלזמה, את הערוצים הגרועים רואים גרוע בשניהם.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

ronn כתב:
nils3373 כתב:
תקציב 7-9 .
...
1. סמסונג PN50A450.
2. LG 50PG60.
3. LG 50PG200.
...
לדעתי ההבדל הזעום באיכות שידורי SD בין פלזמה ל LCD לא שווה את הבעיה הקשה של ההשתקפות בפלזמה, בטח במסכי 50 אינץ, שבסרט חשוך יחסית תיראה את עצמך כל הזמן, בצורה שהורסת את כל ההנאה מהסרט, מה גם שככל שהזמן עובר ניכנסים עוד ועוד תכני HD, ואז ה LCD בטח שלא נופלת מהפלסמה ואף עולה עליה, אין אפס, ממקור שידור גרוע גם בפלסמה וגם ב LCD יראו רע, אין פה ניסים, ערוץ 10, וערוצים הסרטים, רואים טוב גם ב LCD וגם בפלזמה, את הערוצים הגרועים רואים גרוע בשניהם.
...
זעום? הלוואי וזה היה חצי נכון. יש לי מסך 46 אינץ' של סוני ורואים בו תכני SD באיכות מעולה ביחס למסכי ה-LCD הטובים ביותר בשוק אבל עדיין לצערי זה עדיין רחוק מאיכות הצפיה במסך פלאזמה טוב כגון הדגמים שהזכרתי קודם לכן.

מהמרחק הצפיה הנ"ל הוא גם ככה לא יבחין בחדות של מסך 42 אינץ' (HDR) בתכני HD כך שזה לא רלוונטי בכלל.

תסביר לי בבקשה את המשפט שלך כי פשוט לא הבנתי: "שככל שהזמן עובר ניכנסים עוד ועוד תכני HD" - לאיפה? הכוונה ב-YES, או ב-HOT או בשניהם? כי אם אתה יודע משהו אז תשתף גם אותנו....

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

nils3373 כתב:
ronn כתב:
nils3373 כתב:
תקציב 7-9 .
...
1. סמסונג PN50A450.
2. LG 50PG60.
3. LG 50PG200.
...
...
זעום? הלוואי וזה היה חצי נכון. יש לי מסך 46 אינץ' של סוני ורואים בו תכני SD באיכות מעולה ביחס למסכי ה-LCD הטובים ביותר בשוק אבל עדיין לצערי זה עדיין רחוק מאיכות הצפיה במסך פלאזמה טוב כגון הדגמים שהזכרתי קודם לכן.

מהמרחק הצפיה הנ"ל הוא גם ככה לא יבחין בחדות של מסך 42 אינץ' (HDR) בתכני HD כך שזה לא רלוונטי בכלל.

תסביר לי בבקשה את המשפט שלך כי פשוט לא הבנתי: "שככל שהזמן עובר ניכנסים עוד ועוד תכני HD" - לאיפה? הכוונה ב-YES, או ב-HOT או בשניהם? כי אם אתה יודע משהו אז תשתף גם אותנו....
...
לא יודע לגבי YES, אבל בהוט כבר כמעט כל אירוע ספורט עולמי חשוב משודר ב HD, וזו רק ההתחלה, התכנים גדלים כל הזמן, וגם האינטרנט מתקדם ונהיה מהיר יותר ועכשיו תכני HD יותר נגישים להורדה, אכן יש שיפור בתחום ואסור לשכוח שרק לפני פחות משנה הכל התחיל, אני די בטוח שבעוד שנתיים-שלוש גם הצפיה בכבלים תהיה 70% HD ו 30% SD, שגם ב 30% ניראה לרוב ערוץ 10, או 24, שמשודרים באיכות לא רעה בכלל.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

ronn כתב: אני די בטוח שבעוד שנתיים-שלוש גם הצפיה בכבלים תהיה 70% HD ו 30% SD...
...
אני ממש לא יודע מאיפה אתה מקבל את המידע הנ"ל או מאיפה אתה מסיק זאת אבל איך שזה לא יהיה הגעתי למסקנה אחת: אתה בן אדם אופטימי. :D

אם הצפיה בכבלים בשידורי HD תגיע ל20 אחוזים אני אסיר את הכובע שאין לי למרות שכולי תקווה.

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

nils3373 כתב:
ronn כתב: אני די בטוח שבעוד שנתיים-שלוש גם הצפיה בכבלים תהיה 70% HD ו 30% SD...
...
אני ממש לא יודע מאיפה אתה מקבל את המידע הנ"ל או מאיפה אתה מסיק זאת אבל איך שזה לא יהיה הגעתי למסקנה אחת: אתה בן אדם אופטימי. :D

אם הצפיה בכבלים בשידורי HD תגיע ל20 אחוזים אני אסיר את הכובע שאין לי למרות שכולי תקווה.
...
שמע, זה תלוי באדם, אני רואה 50% מהזמן שידורי ספורט, 25% מהזמן סרטים וסדרות ו 25% מהזמן ערוץ 10,2 על שלל תוכניות הבידור, ריאליטי וכו' וכו', בנוגע לערוץ 2 ו 10 אין בעיה באיכות, גם ב LCD, סרטים וסדרות כבר עכשיו יש ב HD , ולעמן האמת האיכות שלהם טובה גם ב SD , ושידורי הספורט ניכנסו מאוד חזק ל HD, בוא נאמר שעוד שנתיים בטוח תוכל להסתדר רק עם ערוצים הסרטים שב HD, סדרות גם כן, ספורט ב 70% לפחות כי ליגת האלופות והפרמייר ליג יהיו כמעט בטוח ב HD, הליגה הישראלית אולי לא, אבל מכבי ת"א ביורוליג די סביר שכן, ו NBA כבר משודר ב HD, וכמובן האירועים הגדולים של היורו, מונדיאל, אולימפיאדה וכו', כך שהאחוזים שלי די נכונים.
נ.ב
אני לא חושב שאת ערוצי הסרטים של הוט ואת ערוץ 10 רואים טוב יותר בפלזמה, אני אפילו חושב שאת ערוצי הסרטים רואים הרבה יותר חד ב LCD.
אז נכון שיש יתרון מסויים בשידורי ספורט לפלזמה, אבל גם בזה היתרון מאוד הצטמצם, אם השידור איכותי רואים יפה מאוד ב LCD , שלא לדבר על HD, נגיד את היורו האחרון ראיתי בהוט ממיר דיגיטלי רגיל וראיתי יפה מאוד, ככה גם ליגה גרמנית, אז נכון שליגה ספרדית רואים די גרוע, אבל ככה זה גם בפלזמה, אין ניסים בדברים האלו, כשאני עושה תשיקול של שיפור נגיד של 20% באיכות הצפיה בשידורי ספורט בפלזמה לעומת LCD לעומת ההשתקפות הבלתי נסבלת ביום בפלזמה, ולעומת החדות הגבוהה יותר ב LCD בשידורי HD , חיבור מחשב, קונסולות, חשש מצריבה, אני לא ממש משוכנע שהבחירה האולטימטיבית היא פלזמה.

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #12 

nils3373 כתב:
תקציב 7-9 .
...
1. סמסונג PN50A450.
2. LG 50PG60.
3. LG 50PG200.
...
(Y)

דנג,כבעל LCD וסלון מואר ביותר,אני יכול לספר לך שאם היתה לי אפשרות לבחור היום שוב אז הייתי הולך על פלזמה.אם התקציב שלך היה מאפשר לרכוש LCD מהרמות הגבוהות ביותר,אז אולי (בעצם אז אפשר כבר קורו...).

ronn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

guy11 כתב:
nils3373 כתב:
תקציב 7-9 .
...
1. סמסונג PN50A450.
2. LG 50PG60.
3. LG 50PG200.
...
(Y)

דנג,כבעל LCD וסלון מואר ביותר,אני יכול לספר לך שאם היתה לי אפשרות לבחור היום שוב אז הייתי הולך על פלזמה.אם התקציב שלך היה מאפשר לרכוש LCD מהרמות הגבוהות ביותר,אז אולי (בעצם אז אפשר כבר קורו...).
...
42 או 50 אינץ? אתה ניסית לצפות בפלזמה בסלון שלך?

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #14 

היתה לי פעם פלזמה Q9 ואת האמת ההשתקפויות ממש הפריעו לי בצפיה ביום,אבל כרגע רוב הצפיה שלי היא בלילה ואין מה להשוות באיכות תמונה בין ה Q9 לבין פיליפס 7962 שיש לי היום.היום אני יודע שהייתי מוכן להתפשר על השתקפויות בשביל לקבל פחות מריחות ותמונה "נוזלת" שיש יותר ב LCD.אני מדבר על 42" אבל למרחק של 2.8 .אם רוב הצפיה היא ביום אז תלך על LCD כי אז גם כל "הפאקים" בתמונה פחות מורגשים,אם בלילה אז ללא ספק פלזמה.רשמת גם שצופים מהצד וזה עוד משהו שיש בו יתרון לפלזמה על LCD כי לא מאבדים מהצבעים ומהשחורים (שגם ככה לא משהו) כמו ב LCD.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”